Fínsko – Slovensko sk 5:2 (kon.) | Dánsko – Kanada 0:8 (kon.) | Švajčiarsko – Česko 3:6 (kon.)
USA – Fínsko 5:4 (kon.)
koniec
Dánsko
0:8 (0:3, 0:2, 0:3)
Kanada
Nedeľa 31.12.2017, 02:10 • Key Bank Center, Buffalo • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Kanady potvrdili úlohu jasného favorita a rovesníkov Dánska napokon zdolali vysoko 8:0. V predstihu sa tak stávajú víťazom A-skupiny a už svoje myšlienky môžu smerovať na utorňajšie štvrťfinálové stretnutie. Naopak, Dáni budú musieť o svoj postup ešte bojovať v priamom súboji so Slovenskom. Pripomeniem, že na postup do štvrťfinále potrebujú Severania vyhrať v riadnom hracom čase. Samozrejme, aj tento zápas vám prinesieme v textovom prenose. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok posledného dňa roku 2017. Týmto prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (04:39:18)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:32
    Alex Formenton sa predviedol peknou individuálnou akciou. Emil Gransöe nemal puk pod kontrolou, no z dohľadu ho stratili aj rozhodcovia. Preto sa trošku upískli a stav zápasu zostáva nezmenený.
     
    59:00
    Daniel Nielsen sa teraz prezentoval dravým prienikom. Jeho prvá strela bola síce zrazená, no následnú dorážku už musel chytať do svojej lapačky brankár kolísky hokeja.
     
    58:26
    V predposlednej minúte zápasu si našiel odrazený puk Jacob Schmidt-Svejstrup. Následne ho strelou z otočky posielal na kanadskú bránu, ale Cartera Harta sa mu prekonať nepodarilo.
     
    57:17
    Po dlhých minútach bez zákroku si siahol na puk aj Carter Hart. Strelu od modrej čiary bezpečne chytá, a tak bude nasledovať vhadzovanie v útočnom pásme Dánska.
     
    56:42
    Hrá sa dlhší časový úsek bez prerušenia. Kanaďania zakladajú jednu útočnú akciu za druhou, no zrejme sa im už neporadí streliť vytúženú desiatku.
     
    55:26
    Kanadskí hokejisti nešetria krokom ani za rozhodnutého skóre. Jonah Gadjovich sa po peknej akcii dostal k strele švihom, ale trafil len betóny Emila Gransöea.
     
    54:53
    Phillip Schultz sa teraz obetavo položil do prudkej strely Kalea Claguea. Určite ho to poriadne bolelo, no možno tým zabránil deviatemu gólu v dánskej sieti.
     
    54:12
    Po kanadskom ofsajde nasleduje v Buffale ďalšia reklamná prestávka. Riadny hrací čas sa pomaličky kráti a hlavnou otázkou je to, či sa Kanade podarí streliť dvojciferný počet gólov.
     
    53:37
    Teraz sa črtala ďalšia šanca pre Maxima Comtoisa. Ten sa presadil svojou rýchlosťou a dravosťou, ale jeho zakončenie trafilo len lapačku pripraveného Emila Gransöea.
    52:26 Drake Batherson (CAN) - 0:8
     
    52:26
    Kanada dala gól!
    Kolíska hokeja predsa len využíva v zápase aj presilovú hru. Obranca Cal Foote našiel na úrovni bránkoviska voľného DRAKEA BATHERSONA a ten už nemal problém jednoduchým tečom usmerniť puk do odkrytej brány. Asistencie: Cal Foote a Michael McLeod.
     
    52:07
    Michael McLeod je očividne pri streleckej chuti. Tentokrát to po prihrávke Conora Timminsa skúšal strelou z ľavého kruhu na vhadzovanie, no puk poslal nad dánsku svätyňu.
     
    51:29
    Hlavní rozhodcovia budú opäť vylučovať. Mimo záberu televíznych kamier si počínal v rozpore s pravidlami Magnus Molge, a tak dostáva menší trest za nedovolené bránenie.
     
    50:56
    Po šikovnej zadovke sa črtala šanca pre Sama Steela. Ten však predsa len dostal prihrávku na korčule a pokiaľ dostal puk pod kontrolu bol už tesne pri dánskom brankárovi.
     
    50:32
    Dobrú prácu teraz odviedol kanadský obranca Jake Bean. Šikovne vložil hokejku do strely Joachima Blichfelda, a tak puk končí až na ochrannej sieti. Pokračovať budeme po reklamných povinnostiach.
     
    49:36
    Kanaďania sa opäť tlačili pred dánsku bránu. V neprehľadnej situácii musel zasahovať Emil Gransöe, ktorý má na svojom konte už tridsať úspešných zákrokov.
    49:03 Michael McLeod (CAN) - 0:7

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 4. Thomas (Raddysh, Katchouk), 18. B. Howden (Comtois, C. Foote), 20. Steel (Clague, Kyrou), 28. Makar (Bean), 30. B. Howden (C. Foote, Formenton), 44. Formenton (Timmins), 50. M. McLeod, 53. Batherson (C. Foote, M. McLeod)


    Dánsko: Gransöe (Sögaard) – Setkov, Jessen, O. Larsen, Ch. Larsen, Mortensen – Röndbjerg, Krag Christensen (A), Blichfeld – Ahlberg, Grundtvig, Madsen – Mathiasen-Wejse (C), Andersen, Nielsen (A) – Molge, Schultz, Gath – Schmidt-Svejstrup.
    Kanada: Hart (C. Point) – Timmins, Mete (C), Fabbro, Clague (A), Bean, C. Foote, Makar – Dubé (A), Steel, Kyrou – Katchouk, Raddysh, Thomas – Comtois, B. Howden, Formenton – Steenbergen, Batherson, M. McLeod – Gadjovich.

    Rozhodca: Manuel Nikolic (AUT), Mikael Sjoqvist (SWE) – Peter Šefčík (SVK), Emil Yletyinen (SWE)