Ruský olympijský tím – Slovensko sk 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
Ruský olympijský tím
3:2 (0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)
Slovensko
Piatok 15.12.2017, 16:00 • CC Amfi (Hamar, Nórsko) • MECA Hockey Games 2017
Partner:
     
    Ruská hokejová reprezentácia vyhrala aj druhý zápas na turnaji až po skončení riadneho hracieho času. Béčko "zbornej" bolo počas celého stretnutia nebezpečnejšie a po rýchlom góle Lampera postupne otočilo skóre vďaka Svetlakovovi a Korškovovi. Tesný náskok však neudržalo a Cingel poslal duel do predĺženia. V pridanej päťminútovke mali Rusi jasne navrch a Naumenkov im zabezpečil dva body. (18:22:19)
     
    Koniec zápasu.
     
    61:22
    Ruský olympijský tím dal gól! Aktívnejší tím zaslúžene získal bod naviac. MICHAIL NAUMENKOV si potiahol puk od modrej čiary až pred bránu a svoju individuálnu akciu zakončil presnou strelou do Hudáčkovej svätyne. Asistencia: Andrej Svetlakov.
     
    61:13
    Hrá sa vo formáte troch proti trom, čo vyhovuje viac ruským hokejistom. Július Hudáček musel už dvakrát zasahovať.
     
    60:10
    Rusi mohli bleskovo rozhodnúť o svojom víťazstve. Kagarlickyj našiel pred bránou voľného Tkačiova, ale ten zblízka stroskotal na Hudáčkovi.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Ruskí hokejisti využili svoju prevahu v úvode tretej tretiny a vďaka vydarenej individuálnej akcii Korškova sa ujali vedenia. Potom boli naďalej aktívnejší, ale nedali si pozor na unikajúceho Cingela a ten dokázal vyrovnať na 2:2. Oba tímy majú zatiaľ istotu jedného bodu.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    58:46
    Miloš Bubela preváhal ideálny moment na koncovku. Napokon prihral Liborovi Hudáčkovi, ktorého strela bola zblokovaná.
     
    58:00
    Iľja Samsonov sa zrazil so spoluhráčom a vypadol mu nôž z korčule. Ruský brankár teraz potrebuje pomoc mužov z lavičky, no bude pokračovať v zápase.
     
    57:25
    Nepresnosti na slovenskej strane pokračujú. Adam Jánošík takisto nezvládol rozohrávku a urobil tretí icing našich po sebe.
     
    56:28
    Ďalšie zakázané uvoľnenie slovenského tímu. Peter Čerešňák vyhodil puk cez všetky čiary a Craig Ramsay si zobral oddychový čas.
     
    55:39
    Dominik Graňák nezvládol prechod stredným pásmom. Nahadzoval puk za ruskú bránu, ale spoza červenej čiary, takže to bol icing.
     
    54:15
    Michal Krištof sa obtočil okolo brániaceho Rusa a potom z otočky poslal puk na bránu. Z ostrého uhla trafil iba konštrukciu.
     
    53:56
    Libor Hudáček dostal mimoriadne veľkorysý priestor v útočnom pásme, zrazu sa pred ním otvorila cesta, a tak preveril Samsonova prudkou strelou švihom.
     
    52:40
    Obrovská šanca Rusov. Graňák nedokázal spracovať puk a potom nechal pred bránou úplne voľného Romana Ľubimova. Ten zakončoval zblízka a len centimetre ho delili od gólu.
     
    51:49
    Slovenskí hokejisti môžu vystriedať, pretože po zblokovanej strele jedného z ruských hráčov zamieril puk na ochrannú sieť.
     
    51:14
    Ruský olympijský tím si teraz vytvoril tlak v útočnom pásme. Július Hudáček musel čeliť sérii streleckých pokusov, ale všetky vyriešil.
     
    50:45
    Tomášovi Starostovi preskočil puk hokejku a potom sa s ním zbytočne zamotal v rohu klziska. Rusi to využili, ale Hudáček pokryl zblokovanú strelu.

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 22. Svetlakov (Ľubimov), 43. Korškov, 62. Naumenkov (Svetlakov) – 6. Lamper (Surový, Graňák), 49. Cingel (Surový, Čerešňák)


    Ruský olympijský tím: Samsonov – Naumenkov, Provolnev, Bereglazov, Rykov, Jarullin, Belov, Triamkin, Vasilevskij – Kagarlickyj, Tichonov, Ľubimov, Golyšev, Kuzmenko, Tkačiov, Makejev, Svetlakov, Chochlačiov, Karpov, Barabanov, Korškov.
    Slovensko: J. Hudáček – Graňák, Čerešňák, Starosta, Baranka, Meszároš, A. Jánošík, Švarný, O. Kotvan – Cingel, T. Surový, Lamper – A. Kudrna, Bubela, L. Hudáček – Paulovič, Krištof, Matúš Sukeľ – Skalický, Ölvecký, T. Hrnka.

    Rozhodca: Sjoqvist, Persson – Norlander, Solholm Bakken