CSKA Moskva – Chabarovsk 4:0 (kon.) | Viťaz – Red Star Kunlun 2:1 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Amur Chabarovsk
cz Piatok 01.12.2017, 17:30 • CSKA Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:
    Jan Kolář (CHA): 0+0, 2 střely na branku, 2 hity, čas na ledě 22:10
    Michal Jordán (CHA): 0+0, žádná střela na branku, žádný hit, čas na ledě 9:57
    Tomáš Zohorna (CHA): 0+0, 3 střely na branku, 2 hity, čas na ledě 17:21 (19:46:56)
     
    Toto utkání nakonec nabídlo vcelku jednoznačný zápas, což ostatně ukazuje i skóre. To by ale mohlo být ještě o mnoho vyšší, pokud by CSKA proměnila i další ze svých šancí. Já vám děkuji za pozornost a přeji příjemný víkend!
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Únik dva na dva nezakončili hosté úplně přesně. Sorokin neměl se střelou u své levé tyče problém a v pohodě ji vyrazil. Mezitím se domácí příznivci v hledišti dobře baví a oslavují výhru svého týmu!
     
    58:35
    Do konce zápasu už příliš času nezbývá a o vítězi tohoto klání je rozhodnuto. Uvidíme, zda se ještě dočkáme nějakého ohrožení branky.
     
    57:41
    Ani další z útočného snažení Chabarovsku nekončí ničím zvláštním. Dlouhou dobu se sice hosté drželi před Sorokinem, nic vážnějšího z toho ale opět není.
     
    56:27
    Opakované záběry ukazují, že Alikin si na kotouč sáhl. Bude se tedy vhazovat po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    56:27
    Sergej Šumakov nedokázal využít zaváhání v rozehrávce hostující obrany! Vystihl přihrávku, ale v těsné blízkosti branky trefil kotouč jen nad brankovou konstrukci!
     
    55:47
    Andrej Kuzmenko to udělal ukázkově! V jízdě si sjel z rohu kluziště před zhruba do poloviny pravého kruhu z pohledu brankáře, poté ale trefil jen připravenou Alikinovu lapačku, který tak předvádí skvělý zákrok!
     
    54:34
    Amur Chabarovsk se ještě pokoušejí alespoň o čestný zásah. Obrana CSKA v čele se Sorokinem dnes ale pracuje na jedničku.
     
    53:19
    Tomáš Zohorna je v dnešním utkání celkem aktivní, což se snažil potvrdil i nyní. Teď ho ale v přechodu přes útočnou modrou čáru přerušuje rozhodčí hvizdem kvůli ofsajdovému postavení.
     
    51:39
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Dost možná je o osudu tohoto zápasu definitivně rozhodnuto. Možné je ale vše! Ožiganov poslal přihrávku přímo na hůl SERGEJE ŠUMAKOVA, jenž stál na modré čáře, odkud nakonec propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Igor Ožiganov, Maxim Šalunov.
     
    51:24
    Vjačeslav Ušenin se ujal kotouče po vhazování a adresoval jej na modrou čáru, odkud poté letí na branku domácích střela, kterou ale Alikin zachytává.
     
    50:49
    Alexandr Popov sebral kotouč ještě ve vlastním obranném pásmu a nabruslil až do útočné třetiny, kde zamíchal s kotoučem, přičemž ho ale ztratil.
     
    49:28
    Alexej Marčenko nyní na chvíli uklidní hru tím, že podrží kotouč a započne další útočný výpad CSKA.
     
    47:38
    V první přesilovkové formaci se objevil také Tomáš Zohorna, u kterého skončila akce hostí. Poslal nebezpečnou střelu z forhendu, ale tu dokázal Sorokin zkrotit a šance na jeho čisté konto tak stále trvá.
     
    46:54
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Roman Ljubimov – 2 min., podražení).
     
    46:28
    Ljubimov v držení kotouče u hrazení zkoušel hledat přihrávkou před branku lépe postaveného spoluhráče. Kotouč brankovištěm ale jen projel na druhou stranu kluziště.

    Adam Pavlíček

    Góly a asistencie: 11. Kaprizov (Blažijevskij), 29. Kuzmenko (Svetlakov), 32. Šalunov (Šumakov), 52. Šumakov (Šalunov, Ožiganov)


    CSKA Moskva: Sorokin (L. Johansson) – Kiselevič, M. Robinson, Nestěrov, Marčenko, Ožiganov, Naumenkov, Blažijevskij – Kuzmenko, K. Petrov, Popov – Ničuškin, Šalunov, Šumakov – Kaprizov, Ľubimov, Andronov – , Svetlakov, Grigorenko – Popugajev.
    Amur Chabarovsk: Alikin (Kiselev) – Kolář, Jordán, Kondratěv, Chabarov, Aťušov, Berďukov, Karmaškov – O. Li, Byvalcev, T. Zohorna – Rasskazov, Litovčenko, Potěchin – Gorškov, Vj. Ušenin, Vl. Ušenin – Kacuba, Klopov, Frolov.