APOEL – Tottenham 0:3 (kon.) | Dortmund – Real Madrid 1:3 (kon.) | Monaco – Porto 0:3 (kon.)
Besiktas – Lipsko 2:0 (kon.) | Manchester City – Doneck 2:0 (kon.) | Neapol – Feyenoord 3:1 (kon.)
S. Moskva – Liverpool 1:1 (kon.) | Sevilla – Maribor 3:0 (kon.)
koniec
Spartak Moskva
1:1 (1:1)
Liverpool FC
Utorok 26.09.2017, 20:45 • Otkrytie arena, Moskva • Liga majstrov • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Liverpoolu sa vrátili do Ligy majstrov po dvoch rokoch, no vstup im nevychádza podľa predstáv. Na konte majú len dva body, keďže po remíze s FC Sevilla uhrali nerozhodný výsledok aj v Moskve. Počas celého zápasu mali jasnú územnú i streleckú prevahu, no viac ako jeden gól nestrelili. V závere mohol rozhodnúť Daniel Sturridge, následne v 96. minúte aj Mohamed Salah, no svoje šance využiť nedokázali. Do čela skupiny sa tak dostáva spomínaný klub z Pyrenejského polostrova, ktorý dnes zdolal Maribor jasne 3:0. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný zvyšok večera. (22:45:59)
     
    90+9
    Koniec zápasu.
     
    90+8
    Liverpool to ešte skúša, no čas na strelenie rozhodujúceho gólu sa mu nezadržateľne kráti. Trent Alexander-Arnold centroval z pravej strany, no nenašiel nikoho v bielom drese.
     
    90+7
    Mario Pašalić je v dnešnom zápase prakticky neviditeľný. Pripomenul sa nám až v samotnom závere duelu, no jeho strela zo strednej vzdialenosti putovala len na tribúnu štadióna v Moskve.
    90+6. Mohamed Salah (LIV)
     
    90+6
    Alexandr Selichov je hrdinom tohto okamihu! Mohamed Salah si krásne nabehol na center z pravej strany, no z tesnej blízkosti hlavičkoval len do domáceho brankára, ktorý nahradil zraneného Arťoma Rebrova.
     
    90+4
    Liverpool sa dostal do náznaku ďalšej šance. Mohamed Salah ušiel domácim stopérom, no jeho spätná prihrávka na Roberta Firmina nebola presná. Následne sa domáci dokázali oslobodiť.
     
    90+3
    Až teraz sme svedkami spomínaného striedania. Na ihrisko sa dostáva Pedro Rocha, ktorý nahradí spomínaného Alexandra Samedova. Spartak Moskva preležal takmer polovicu nadstaveného času.
     
    90+2
    Na hracej ploche je už aj technické vozidlo, ktoré odnesie z ihriska domáceho futbalistu. Napokon je to Alexandr Samedov, kto dnešný duel nedohrá pre zdravotné problémy.
     
    90+1
    A na zemi leží ďalší domáci hráč, ktorý toho má plné zuby. Aj on zrejme o pár minút bude musieť opustiť ihrisko, no ešte takticky zbiera cenné sekundičky pre svoj tím.
     
    90
    Riadny hrací čas nám v týchto chvíľach uplynul, no ešte ani zďaleka nekončíme. Hlavný rozhodca totiž nadstavil až osem minút, čo je pomerne očakávane číslo. Ošetrovaní bola skutočne celá kopa.
    89. Daniel Sturridge (LIV)
     
    89
    Liverpool mal obrovskú šancu rozhodnúť dnešné stretnutie. Daniel Sturridge sa vyhol ofsajdovej pasci po presnom pase Jordana Hendersona, no jeho strela ľavačkou mierila vysoko nad bránu Alexandra Selichova.
     
    88
    Jordan Henderson preniesol hru na pravú stranu. Odtiaľ centroval Trent Alexander-Arnold, ale našiel len Ilju Kutěpova, ktorý loptu upratal do bezpečného priestoru.
     
    87
    Liverpool stále márne hľadá kľúč od domácej defenzívy. Navyše, tá si v predošlých momentoch mohla oddýchnuť, keďže domáci držali loptu ďaleko od svojej brány.
     
    86
    Philippe Coutinho dostal na ľavej strane pomerne veľa priestoru, no preváhal ideálny momente na strelu. O pár sekúnd neskôr sa tlačil do zakončenia aj Daniel Sturridge, no nasledovať bude len odkop od brány.
     
    85
    Vzrušenie na moskovskom štadióne bolo zbytočné. Roberto Firmino síce šikovným oblúčikom prekvapil domácich obrancov, ale Daniel Sturridge bol v momente prihrávky v tesnom ofsajde.
     
    84
    Druhé vynútené striedanie domáceho tímu je realitou. Ivelin Popov po strete s Trentom Alexandrom-Arnoldom končí v dnešnom dueli a na jeho miesto prichádza Lorenzo Melgarejo.
     
    83
    Na ihrisku sa opäť nehrá, pretože Ivelin Popov má svalové problémy s zrejme bude musieť striedať. No, v dnešnom zápase sa bude nadstavovať pomerne slušná porcia minút.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 23. Fernando – 31. Coutinho

    Karty:   46. Bocchetti (SPM) – 7. Can (LIV), 75. Firmino (LIV)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 0:6. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:11.
    Spartak Moskva: Rebrov (68. Selichov) – Ješčenko, Kutěpov, Tasci, Bocchetti, Džikija – Samedov (90+3. Pedro Rocha), Fernando, Pašalić, I. Popov (84. Melgarejo) – L. Adriano.
    Náhradníci: Selichov – Bakajev, Davydov, Melgarejo, Petković, Pedro Rocha, S. Samsonov.

    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Matip, A. Moreno – Can (73. Wijnaldum), Henderson, Coutinho – Mané (70. Sturridge), Firmino, M. Salah.
    Náhradníci: Mignolet – J. Flanagan, Klavan, Milner, Oxlade-Chamberlain, Sturridge, Wijnaldum.

    Rozhodca: Clément Turpin – Nicolas Danos a Cyril Gringore (FRA)