Dánsko – Taliansko 2:0 (kon.) | Kanada – Nórsko 5:0 (kon.) | Rusko – Lotyšsko 5:0 (kon.)
Francúzsko – Slovinsko 4:1 (kon.)
koniec
Francúzsko
4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Slovinsko
Pondelok 15.05.2017, 20:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Stephane Da Costa: "Hrali sme dobré celý zápas. Je to historický moment, bol to skvelý turnaj. Táto rozlúčka je pre Hueta s Meunierom skvelá. Boli súčasťou národného tímu dlhé roky, takže si to totálne zaslúžia. Mali úžasné kariéry. V národnom tíme pomáhali mladším chlapcom rásť a držali partiu. Boli sme veľká rodina." (22:37:31)
     
    Laurent Meunier a Cristobal Huet sú ešte špeciálne ocenení za všetko, čo spravili pred francúzsky hokej.
     
    Rovnako ako Huet, tak aj kapitán Laurent Meunier sa lúči s národným tímom, takže pre oboch príde na záver ešte veľká rozlúčka pred vypredanom parížskou halou. Pred tým ešte hymna, ktorú hrdo spieva každý, kto je prítomný a je Francúz.
     
    Traja najlepší hráči Slovinska na turnaji

    Jan Muršak
    Robert Sabolič
    Aleš Krajnc

    Traja najlepší hráči Francúzska na turnaji

    Cristobal Huet
    Laurent Meunier
    Stephane Da Costa
     
    Najlepší hráči zápasu

    Slovinsko:
    Matija Pintarič
    Francúzsko: Cristobal Huet
     
    Po tom, ako sa dozvieme mená najlepších hráčov zápasu budeme svedkami aj vyhlásenia najlepších troch v každom tíme za celý turnaj.
     
    Naopak, Slovinsko sa lúči s jediným bodom a putuje do B-kategórie.
     
    Francúzsko síce nepostúpilo, ale získalo si srdcia mnohých fanúšikov. Dokázalo získať desať bodov, vyhrať nad Fínskom či takmer bodovať proti Kanade. Hráči aj fanúšikovia sú spokojní a na ľade domáci oslavujú, pretože odohrali naozaj fantastický šampionát. Klobúk dole aj zo Slovenska.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:37
    Úžasný moment na ľade! Tréner Dave Henderson sa rozhodol na záver vystriedať brankára Francúzska Cristobala Hueta, ktorý končí v reprezentácii a tlieska mu celá hala aj hráči súpera. Bývalý hráč NHL je obrovskou legendou francúzskeho hokeja.
     
    59:00
    Začala posledná minúta zápasu.
    58:30 Antoine ROUSSEL - 4:1

     
    58:30
    Francúzsko dalo gól!

    Takmer okamžite po tom, ako Pintarič odkorčuľoval na striedačku získal puk od Muršaka v strednom pásme ANTOINE ROUSSEL a trafil opustenú svätyňu. Nakoniec je to hattrick, pretože tretí presný zásah Francúzov bol nakoniec pripísaný tomuto útočníkovi Dallasu Stars. Na ľade pristálo aj niekoľko šiltoviek. Bez asistencie.
     
    58:11
    Francúzsko sa bráni zatiaľ veľmi dobre, Slovinsko sa ešte k ničomu nedostalo.
     
    57:51
    Vylúčenie v tíme Francúzsko (Nicolas Besch – 2 min., držanie).
     
    57:36
    S. Da Costa hľadal Roussela pred bránou, prihrávku k nemu do veľkej šance cez obrancu Slovinska neprešla.
     
    57:06
    Kontru domácich zobral na seba Teddy Da Costa, ocitol sa pred brankárom Pintaričom, ktorého trafil do ľavej ruky s lapačkou.
     
    56:34
    Perret potiahol akciu, spoza obrancu vystrelil len do stredu brány kde bol pripravený Pintarič.

    Matej Kubove

    Góly a asistencie: 29. Roussel (Auvitu, S. Da Costa), 32. Auvitu (Bellemare, Roussel), 45. Roussel (Auvitu), 59. Roussel – 45. Muršak (Mušič, Pintarič)


    Francúzsko: Huet (60. Hardy) – Auvitu, Hecquefeuille (A), Manavian, Besch, Janil, Raux, Dame-Malka – S. Da Costa, Roussel, Bellemare (A) – Fleury, Treille, T. Da Costa – Meunier (C), Perret, Rech – Bouvet, Ritz, Lamperier.
    Slovinsko: Pintarič (Gračnar) – Vidmar, Kranjc, Repe, Kovačevič (A), Gregorc, Robar, Tavželj, Podlipnik – Urbas (A), Muršak (C), Verlič – Jeglič, Tičar, Sabolič – Rodman, Ograjenšek, Goličič – Mušič, Pem, Kuralt.