Alavés – Vigo 3:1 (kon.) | Bilbao – Leganés 1:1 (kon.) | Real Betis – Atlético Madrid 1:1 (kon.)
Eibar – Gijón 0:1 (kon.) | Las Palmas – Barcelona 1:4 (kon.) | Villarreal – La Coruña 0:0 (kon.)
Real Madrid – Sevilla 4:1 (kon.) | Sociedad – Malaga 2:2 (kon.)
koniec
Real Madrid
4:1 (2:0)
FC Sevilla
Nedeľa 14.05.2017, 20:00Španielska LaLiga • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Real Madrid získal povinné tri body a priblížil sa k titulu, no vyhrať dokázala aj FC Barcelona. Oba tímy majú kolo pred koncom 87 bodov a delia sa o prvú priečku. "Blaugranas" majú lepšie skóre, Real zas o zápas viac a práve ten môže rozhodnúť. "Biely balet" sa už v stredu predstaví v dohrávke na pôde Celty Vigo. (21:50:00)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Marco Asensio sa po odvrátenom centri dostal k centru späť, nedokázal však prihrať späť, pretože jeho pas bol zrazený.
     
    90+1
    Ronaldo dostal prihrávku do šestnástky, ale dostal sa k bránkovej čiare, takže zakončiť nemohol. Získal aspoň rohový kop.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    89
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Michael Krohn-Dehli, prichádza Diego González.
     
    88
    Keylor Navas musel vybehnúť až na hranicu vlastnej šestnástky, kde v sklze odohral loptu pred Jovetičom. Ten sa v druhom dejstve síce presadil, ale spoločne so spoluhráčmi už kostarického gólmana neohrozili.
     
    87
    Nacho Fernández dostal skvelú kolmicu do šestnástky zo stredu poľa, našiel pred bránou súpera Marca Asensia, no ten z výbornej pozície namieril iba do brankára Rica.
     
    85
    Päť minút do konca riadnej hracej doby, Real Madrid vedie pohodlným rozdielom a získa tri body. Barcelonu však na čele po dnešku nepredbehne, pretože tá vyhráva tiež a to rovnakým pomerom.
    84. Toni Kroos (REA) - 4:1
     
    84
    Real Madrid dal gól!
    Tak teraz už môžeme povedať, že rozhodnuté o troch bodoch je, pretože do streleckej listiny sa zapisuje i TONI KROOS, ktorý sa navyše postaral o stý gól Realu v ligovej sezóne. Dobre si nabehol pred päťku, kde ho ešte lepšie našiel Nacho. Nemec ani nemal veľa práce, len loptu usmernil mimo dosah Sergia Rica.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Lucas Vázquez (Real Madrid CF).
     
    82
    Fanúšikovia Realu Madrid už oslavujú víťazstvo, k tomu však ešte nejaké minúty chýbajú.
     
    81
    Luka Modrič si v strede poľa pomohol faulom, akcia Sevilly teda bola zastavená. Nebola to však žiadna rýchla kontra, ktorú Chorvát zabrzdil.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Joaquín Correa (FC Sevilla).
    Žltú kartu dostáva Nacho Fernández (Real Madrid CF).
    78. Cristiano Ronaldo (REA) - 3:1
     
    78
    Real Madrid dal gól!
    Asensio videl priestor pred šestnástkou súpera, poslal tam prihrávku na Kroosa, ktorý vnikol dnu a prihral pod seba. CRISTIANO RONALDO si skvele našiel miesto a nádhernou strelou ľavačkou do rohu brány nedal Ricovi najmenšiu šancu. Strelil tak 99. gól Realu v tejto ligovej sezóne.
     
    77
    Cristiano Ronaldo sa dostal pod tlak Carrica a tak posunul loptu na Lucas Vazquéza aj keď musel tušiť, že španielsky krídelník sa nachádza v postavení mimo hru.

    Matej Kubove

    Góly: 10. Nacho Fernández, 23. Ronaldo, 78. Ronaldo, 84. Kroos – 49. Jovetić

    Karty:   38. Danilo (REA), 56. Morata (REA), 80. Nacho Fernández (REA), 83. L. Vázquez (REA) – 69. Mercado (SEV), 80. Correa (SEV)


    Real Madrid: Navas – Danilo, Varane, Ramos, Nacho Fernández – Kovačić (72. Modrić), Kroos, Asensio – James Rodríguez (60. L. Vázquez), Morata (60. Casemiro), Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Coentrão, Isco, Modrić, Casemiro, L. Vázquez, Benzema.

    FC Sevilla: S. Rico – Carriço, Pareja (46. W. Montoya), Lenglet – Mercado, N'Zonzi, Kranevitter, Krohn-Dehli (89. González), Vitolo – Correa, Jovetić.
    Náhradníci: Soria – González, W. Montoya, Mena, Vietto, Ben Yedder.