Gijón – Atlético Madrid 1:4 (kon.) | Real Madrid – Espanyol 2:0 (kon.) | La Coruña – Alavés 0:1 (kon.)
Sevilla – Eibar 2:0 (kon.)
koniec
Sporting Gijón
1:4 (0:0)
Atlético Madrid
Sobota 18.02.2017, 13:00 • Estadio El Molinón, Gijón • Španielska LaLiga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Kévin Gameiro si berie loptu na pamiatku, pretože práve on svojím hattrickom rozhodol o dnešnom triumfe hráčov z metropoly Španielska. Od 80. minúty zápasu sa trikrát strelecky presadil a dokonale tak nahradil trápiaceho sa Fernanda Torresa. Sporting Gijón predviedol dobrý výkon, teda až na poslednú štvrťhodinu. Atlético Madrid sa naladilo na náročný týždeň víťazstvom 1:4 a teraz sa môže naplno sústrediť na utorňajší zápas Ligy majstrov v Leverkusene. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný deň. Týmto zápasom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (14:54:43)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca k riadnej hracej dobe pridáva ešte dve minúty. V polovici tej prvej zahrávali domáci rohový kop, ale výsledok zápasu sa im nepodarilo skorigovať.
     
    90
    Fernando Amorebieta sa dostal do zakončenia po rohovom kope z pravej strany. V náročnej pozícii ale posiela loptu vedľa súperovej brány.
     
    89
    Atlético Madrid už iba dohráva dnešné stretnutie. Čaká ho mimoriadne náročný budúci týždeň, keďže sa predstaví v Leverkusene a tiež ho čaká duel s Barcelonou.
     
    88
    Lillo teraz fauloval v strede poľa. Veľmi sa mu to síce nepáči, no hlavný rozhodca mu výrazne dohovára a takéto zákroky mu nebude tolerovať.
     
    87
    Miguel Ángel Moyà si po dlhšom čase siahol na loptu. Bez väčších problémov kryje cente z ľavej strany a upokojuje situáciu.
     
    86
    Výsledok je veľmi krutý pre futbalistov Sportingu Gijón. Veľmi dlho hrali viac ako rovnocennú patriu s veľkým favoritom, ale záverečnú štvrťhodinu absolútne nezvládli.
    85. Kévin Gameiro (ATM) - 1:4
     
    85
    Atlético Madrid dalo gól! Je rozhodnuté. Hrdinom dnešného zápasu je jednoznačne francúzsky útočník KÉVIN GAMEIRO, ktorý troma gólmi v priebehu piatich minút rozhoduje o víťazstve zverencov Diega Simeoneho. Tentokrát dostal skvelý pas za obranu a v jasnej pozícii nezaváhal ani teraz.
     
    84
    Domáci tréner posiela na trávnik dvoch nových hráčov. V dnešnom zápase končí Moisés Gómez a na jeho miesto prichádza Duje Čop. Končí aj Burgui, ktorého nahradí Víctor Rodríguez.
     
    82
    Tak toto je obrovský šok pre domácich futbalistov. Tí mali na dosah bodový zisk, no vyzerá to tak, že po troch rokoch v domácom prostredí pohľadnú hráčom Atlética Madrid.
    81. Kévin Gameiro (ATM) - 1:3
     
    81
    Atlético Madrid dalo gól! Myslím si, že o osude zápasu je rozhodnuté. V priebehu snáď troch sekúnd chybovali obaja domáci stopéri a ich zaváhanie využil strelou k vzdialenejšej žrdi opäť KÉVIN GAMEIRO.
    80. Kévin Gameiro (ATM) - 1:2
     
    80
    Atlético Madrid dalo gól! Fantastická francúzska akcia prinavracia hosťom jednogólový náskok. Antoine Griezmann krásnou kolmicou našiel KÉVINA GAMEIRA, ten obišiel brankára a skóruje strelou do prázdnej brány.
     
    78
    Hostia v poslednej štvrťhodine majú územnú prevahu. Domácim možno trošku odchádzajú fyzické sily, pretože dnes hrajú veľmi aktívne.
     
    77
    Kévin Gameiro bol teraz jasne rýchlejší v súboji s Fernandom Amorebietom. Domáci útočník si nedal pozor a mal šťastie, že rozhodca neodpísal priamy kop pre hostí. Prípadný faul by zrejme musel znamenať aj červenú kartu.
     
    76
    Prvé striedanie aj na domácej strane. Pre dnešok má odpracované Lacina Traoré a na jeho miesto prichádza španielsky útočník Carlos Castro.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 49. S. Álvarez – 46. Ferreira-Carrasco, 80. Gameiro, 81. Gameiro, 85. Gameiro

    Karty:   57. Vesga (GIJ) – 72. Partey (ATM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 5:3. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 0:6. Fauly: 12:10.
    Sporting Gijón: Cuéllar – Lillo, Meré, Amorebieta, Canella (C) – S. Álvarez, Vesga – Douglas, Moisés Gómez (84. Čop), Burgui (84. V. Rodríguez) – L. Traoré (76. C. Castro).
    Náhradníci: Whalley – V. Rodríguez, C. Castro, Cases, Elderson, X. Torres, Čop.

    Atlético Madrid: Moyà – Vrsaljko, Savić, Hernández, Luís – Á. Correa (62. Gameiro), Gabi (C), Koke, Ferreira-Carrasco (68. Partey) – Griezmann, F. Torres (62. Saúl).
    Náhradníci: Moreira – Saúl, Gameiro, Partey, Gaitán, J. Giménez, Caio Henrique.

    Rozhodca: José Luis Gonzalez Gonzalez

    Diváci: 24 480