Chelsea – Arsenal 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Sunderland 0:4 (kon.) | Everton – Bournemouth 6:3 (kon.)
Hull City – Liverpool 2:0 (kon.) | Southampton – West Ham 1:3 (kon.) | Watford – Burnley 2:1 (kon.)
West Bromwich – Stoke City 1:0 (kon.) | Tottenham – Middlesbrough 1:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
3:1 (1:0)
Arsenal FC
Sobota 04.02.2017, 13:30 • Stamford Bridge, London • Anglická Premier League • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dlhoočakávaná bitka o Londýn mala napokon jednoznačný priebeh. Chelsea predviedla v domácom prostredí dominantný výkon, celý zápas proti Arsenalu mala pod kontrolou. Polčasové vedenie o jeden gól navýšili v druhom polčase nádherným sólom od polovice ihriska Eden Hazard a následne aj po Cesc Fàbregas, ktorý využil chybu Petra Čecha. Za hosťujúci Arsenal potom už len korigoval Olivier Giroud. Arsenal dnes zaostal za očakávaniami, po dnešnej prehre stráca na svojho veľkého rivala na čele tabuľky už 12 bodov. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok dňa! (15:26:57)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Poslednú príležitosť v zápase spálil Shkodran Mustafi, ktorý nevyužil center Alexa Oxladea-Chamberlaina z ľavej strany.
     
    90+3
    Arsenal sa predsa len ešte snaží o zdramatizovanie skóre. Danny Welbeck sa presadl v súboji s domácou defenzívou, no jeho prudká lopta z hranice bránkovej čiary nenašla žiadneho z jeho spoluhráčov.
     
    90+2
    N'Golo Kanté chcel nájsť kolmicou do pokutového územia Arsenalu Diega Costu, no tentokrát to Francúzovi nevyšlo.
    90+1. Olivier Giroud (ARS) - 3:1
     
    90+1
    Arsenal FC dal gól! OLIVIER GIROUD si znova vypýtal miestenku v základnej zostave Arsenalu. Francúzsky snajper zaznamenáva čestný zásah svojho mužstva, keď sa veľmi dobre položil do mäkučkého centra Nacha Monreala a pokazil Thibautovi Courtoisovi radosť z čistého konta.
     
    90
    Nadstavovať sa budú ešte tri minúty.
     
    90
    Letargia Arsenalu nemá konca. Diego Costa vycvičil defenzívu Kanonierov, no z ťažkého uhla znova mieri len nad bránu Petra Čecha.
     
    89
    Cesc Fàbregas sa znova predviedol. Tentokrát vymyslel krásny center na Marcosa Alonsa, ktorý ale z prvej prepálil bránu hostí.
     
    87
    Poslednýkrát strieda aj Antonio Conte. Takticky sťahuje z hry Victora Mosesa, ktorý toho dnes nabehal neuveriteľné množstvo a na jeho miesto prichádza defenzívny špecialista Kurt Zouma.
     
    86
    O víťazovi zápasu je tak už definitívne rozhodnuté a zdá sa, že Kanonieri sa tak už môžu v tejto sezóne s vysnívaným titulom rozlúčiť. Na svojho dnešného súpera totiž budú strácať už 12 bodov.
    85. Cesc Fàbregas (CHE) - 3:0
     
    85
    Chelsea dala gól!
    Tak tento moment absolútne definuje to, čo sme dnes na Stamford Bridge videli. Bezradnosť Arsenalu podčiarkol svojim nevydareným odkopom po malej domov Petr Čech. Lopta si našla Cesc Fàbregasa, ktorý poslal do odkrytej brány hostí pekný oblúčik.
     
    83
    Antonio Conte je veľký stratég, čo dokazuje aj tým, že po prvý raz strieda až v 83. minúte. No a je z toho hneď dvojité striedanie. Pre dnešok majú odpracované Pedro a Eden Hazard, ktorí si dnešný zápas užívali a na ich miesto prichádza dvojica Cesc Fàbregas-Willian.
     
    82
    Po tvrdých súbojoch v strede poľa Kanonieri dostali loptu znova na Nacha Monreala, ktorý ale napálil už po niekoľkýkrát len do Victora Mosesa.
     
    81
    Domáci rozohrali nakrátko. Spoza šestnástky sa chcel do lopty oprieť Victor Moses, no Petr Čech s jeho nevýrazným pokusom nemal najmenší problém.
     
    81
    Po rozohrávke nakrátko nakopával loptu pred Petra Čecha N'Golo Kanté. Po zásahu Shkodrana Mustafiho je z toho ďalší roh pre Chelsea.
     
    80
    Diego Costa sa dostal s loptou až do pokutového územia, tam sa ale proti dvojici Koscielny-Oxlade-Chamberlain nepresadil. Vybojoval však aspoň ďalšiu štandardnú situáciu.

    Jakub Kocourek

    Góly: 13. Alonso, 53. E. Hazard, 85. Fàbregas – 90+1. Giroud

    Karty:   70. Matić (CHE) – 23. Mustafi (ARS)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 10:13. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 14:8.
    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill (C) – Moses (87. K. Zouma), Kanté, Matić, Alonso – Pedro (83. Willian), D. Costa, E. Hazard (83. Fàbregas).
    Náhradníci: Begović – Terry, K. Zouma, Chalobah, Fàbregas, Willian, Batshuayi.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín (17. Gabriel), Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Coquelin (65. Giroud), Oxlade-Chamberlain – Walcott (69. Welbeck), Özil, Iwobi – Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Ospina – Gibbs, Gabriel, Reine-Adélaïde, Maitland-Niles, Giroud, Welbeck.

    Rozhodca: Martin Atkinson