Paralelný slalom mužov a žien, Štockholm sk Víťaz: M. Shiffrinová (USA) a L. Strasser (GER) (kon.)
koniec udalosti
SP - paralelný slalom mužov a žien, Štockholm

Víťaz: M. Shiffrinová (USA) a L. Strasser (GER)

Utorok 31.01.2017, 17:00 • Stockholm (Švédsko) • Zjazdové lyžovanie
     
    Paralelný slalom vo švédskom Štokholme pozná svojich víťazov. V ženskej časti dominovala Mikeala Shiffrinová, ktorá vo finálových jazdách zdolala Veroniku Velez-Zuzulovú. Na stupňoch víťaziek sa okrem nich umiestnila aj Nórka Nina Løsethová. Kým v ženskej časti sa víťazka dala očakávať, v mužskom slalome všetkým vypálil rybník Linus Strasser. Ten bol len náhradníkom za Felixa Neureuthera, no napokon nenašiel premožiteľa. Na druhom mieste skončil Alexis Pinturault a na radosť domácich tribún sa umiestnil a tretej pozícii Mattias Hargin. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. Lúči sa s vami Miroslav Kováčik. (19:05:04)
     
    Konečné poradie – ženy:

    1. Mikaela Shiffrinová (USA)
    2. Veronika Velez-Zuzulová (SVK)
    3. Nina Løsethová (NOR)
    4. Frida Hansdotterová (SWE)

    Konečné poradie – muži:

    1. Linus Strasser (GER)
    2. Alexis Pinturault (FRA)
    3. Mattias Hargin (SWE)
    4. Dave Ryding (GBR)
     
    Finálové kolo sa skončilo.
     
    FINÁLE
    Tak toto bolo parádne finále. Linus Strasser si po skoku vytvoril náskok, v závere trate bol rýchlejší Francúz Alexis Pinturault, ale napokon o 0,04 sekundy vyhráva dnešný paralelný slalom nemecký pretekár.
     
    BRONZ
    Malé mužské finále sa napokon stáva korisťou domáceho pretekára Mattiasa Hargina. Do posledných metrov bol súboj o tretie miesto vyrovnaný, no napokon s tesným náskokom Švéd vyhráva pred Daveom Rydingom.
     
    FINÁLE
    Mikaela Shiffrinová to napokon ustála. Po skoku to vyzeralo, že ju Veronika Velez-Zuzulová doťahuje, no Slovenka v závere chybovala a svoju jazdu tak nedokončila. Napriek tomu treba rodáčku z Bratislavy pochváliť, keďže podala skvelý výkon a len málo ju delilo od víťazstva.
     
    BRONZ
    Tretie miesto v jedinom paralelnom slalome v rámci tohtoročného Svetového pohára získava napokon Nina Løsethová. Domáca Frida Hansdotterová v druhej jazde poriadne riskovala, no už v strednej časti trate spravila chybu a súboj o bronz nedokončila.
     
    FINÁLE
    Linus Strasser je blízko k senzačnému víťazstvu v dnešnom paralelnom slalome. Počas celej prvej finálovej jazdy bol pred svojim súperom a Alexisovi Pinturaultovi nadelil 13 stotín sekundy.
     
    BRONZ
    Dave Ryding spravil v malom finále menšiu chybičku po umelom skoku a bude musieť doháňať náskok domáceho lyžiara. Mattias Hargin mal síce takisto problémy, no napokon zajazdil čas o 18 stotín sekundy.
     
    FINÁLE
    Veronika Velez-Zuzulová lepšie začala, no v druhej jazde bude musieť doťahovať manko 10 stotín sekundy. Mikaela Shiffrinová predviedla opäť skvelú jazdu, no ešte nič nemá vyhraté!
     
    BRONZ
    Nina Løsethová bola v škandinávskom derby úspešnejšia. Na moje prekvapenie zajazdila o 20 stotín lepší čas ako Frida Hansdotterová, a tak je blízko k cennému výsledku na stupňoch víťaziek.
     
    Máme pred sebou záverečné súboje. Tešiť sa môžeme na atraktívne americko-slovenské finále, no takisto budú nasledovať aj súboje o tretie miesto.
     
    Heat 2
    Domáci fanúšikovia sa švédskeho zastúpenia vo finále nedočkali ani v mužskej časti. Mattias Hargin nezvládol druhú jazdu práve najlepšie a pred neho sa dostal Nemec Linus Strasser. Práve on tak bude vyzývateľom Alexisa Pinturaulta.
     
    Heat 1
    Dave Ryding bojoval, no tesne za skokom spravil menšiu chybičku, a tak bolo jasné, že mu ujde postup do finále. Do neho postupuje francúzsky lyžiar Alexis Pinturault.
     
    Heat 2
    Veronika Velez-Zuzulová je druhou finalistkou, a tak ju čaká veľké finále proti nezastaviteľnej Mikaele Shiffinovej. V druhej jazde trošku stratila zo svojho náskoku, no Nina Løsethová celkovo stratila 0,41 sekundy.
     
    Heat 1
    Prvou finalistkou paralelného slalomu žien sa stáva Mikaela Shiffrinová. Už po prvej jazde mala Američanka komfortný náskok a celkovo Fridu Hansdotterovú zdolala o 0,42 sekundy. Švédka sa tak predstaví len v malom finále.
     
    Heat 2
    Nemecký pretekár Linus Strasser bol v prvej polovice trate pred svojím švédskym súperom. Mattias Hargin ale v závere zabral a pred druhou jazdou si vytvoril nepatrný 4-stotinový náskok.
     
    Heat 1
    V prvom mužskom semifinále bol úspešnejší Alexis Pinturault. Francúzsky lyžiar vyťažil z dobrého štartu, a takisto mu vyšla lepšia časť po umelom skoku. Dave Ryding stratil 15 stotín sekundy, no stále je v hre o postup do finále.

    Miroslav Kováčik

    Štartová listina pretekov žien:
    1. Mikaela Shiffrinová (USA)
    16. Adeline Baudová Mugnierová (FRA)

    8. Bernadette Schildová (AUT)
    9. Marie-Michéle Gagnonová (CAN)

    5. Šárka Strachová (CZE)
    12. Chiara Costazzaová (ITA)

    4. Frida Hansdotterová (SWE)
    13. Ana Buciková (SLO)

    3. Wendy Holdenerová (SUI)
    14. Mélanie Meillardová (SUI)

    6. Nina Løsethová (NOR)
    11. Katharina Truppeová (AUT)

    7. Petra Vlhová (SVK)
    10. Resi Stieglerová (USA)

    2. Veronika Velez-Zuzulová (SVK)
    15. Denise Feierabendová (SUI)
    Štartová listina pretekov mužov:

    1. Marcel Hirscher (AUT)
    16. Aleksander Aamodt Kilde (NOR)

    8. Michael Matt (AUT)
    9. Alexis Pinturault (FRA)

    5. Dave Ryding (GBR)
    12. Jonathan Nordbotten (NOR)

    4. Alexander Khoroshilov (RUS)
    13. Sebastian Foss-Solevåg (NOR)

    3. Manfred Mölgg (ITA)
    14. Giuliano Razzoli (ITA)

    6. Daniel Yule (SUI)
    11. Mattias Hargin (SWE)

    7. Stefano Gross (ITA)
    10. Julien Lizeroux (FRA)

    2. Henrik Kristoffersen (NOR)
    15. Linus Strasser (GER)