Švajčiarsko – Švédsko 2:4 (kon.) | Slovensko – USA sk 2:5 (kon.) | Dánsko – Česko 3:2 (po pr.)
Rusko – USA 2:3 (kon.) | Fínsko – Švédsko 1:3 (kon.)
koniec
Rusko
2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
USA
Štvrtok 29.12.2016, 21:30 • Air Canada Centre, Toronto • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešný zápas sa končí víťazstvom hokejistov USA 3:2. Tí v tretej tretine držali svoj tesný náskok a v závere súpera takmer do ničoho nepustili. V samotnom závere mohli ešte prikrášliť svoje víťazstvo, ale trestné strieľanie nevyužil Tage Thompson. Nič to však nemení na to, že Američania postupujú do štvrťfinále a na Silvestra si to s Kanadou rozdajú v boji o prvé miesto. Najlepšími hráčmi zápasu boli vyhlásení Michail Sergačov a Troy Terry. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (23:56:54)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:38
    Kirill Kaprizov nahodil puk do útočného pásma, do zakončenia sa dostal Alexander Polunin, no Tyler Parsons predviedol pohotový zákrok.
     
    58:53
    Američania fantasticky držia puk vo svojom útočnom pásme. Rusi nemajú žiadnu šancu odvolať brankára a hrať vabank.
    58:31 Tage Thompson (USA)
    58:31 Sergej Zborovskij (RUS)
     
    58:31
    Exekútorom trestného strieľania bol Tage Thompson. Pri pokuse o blafák do forhendovej strany mu ale puk ušiel, a tak Iľja Samsonov nemusel zasahovať.
     
    58:31
    Američania budú mať tesne pred koncom výhodu trestného strieľania, pretože po skrumáži úmyselne posunul bránu Sergej Zborovskij.
     
    57:40
    Iľja Samsonov drží svoje mužstvo nad vodou. Po prihrávke spoza brány bol pred bránou úplne voľný Kieffer Bellows, ale trestuhodne trafil len betóny ruského brankára.
    57:23 Jordan Greenway (USA)
     
    57:23
    Američania dvakrát skúsili zaujímavý presilovkový signál. Charlie McAvoy nahodil puk na zadný mantinel a odrazený puk sa snažil dostať do brány Jordan Greenway.
     
    56:38
    Američanom sa podarilo usadiť v útočnom pásme. Clayton Keller vystrelil z pravého kruhu na vhadzovanie, no trafil len pred ním stojatého hráča Ruska.
     
    56:03
    Tak toto je veľká komplikácia pre ruský tím. Clayton Keller ušiel obrane domáceho tímu a len za cenu držania ho zastavil Kirill Urakov.
     
    55:15
    Rusom sa zatiaľ nedarí vytvoriť si tlak v obrannom pásme USA. Tie sú veľmi blízko k postupu do štvrťfinále tohtoročného šampionátu.
     
    54:32
    Američania sa v samotnom závere snažia hrať jednoducho. Nahádzajú puk do útočného pásma súpera a snažia sa okamžite prestriedať.
     
    54:00
    Presne šesť minút ostáva do konca tretej tretiny. Puk sa podľa hlavného rozhodcu dotkol americkej striedačky, a tak sa bude vhadzovať pred Parsonsom.
     
    53:39
    Po reklamnej prestávke sa hra presťahuje do obranného pásma Ruska. Zverenci Valeriho Bragina sa totiž previnili voči pravidlám zakázaným uvoľnením.
     
    53:17
    Tyler Parsons musel riešiť ďalšiu nepríjemnú situáciu pred svojou bránou. Napriek tomu, že stratil hokejku ale dokázal prerušiť hru po strele Michaila Sergačova.
     
    52:53
    Presilová hra Ruska sa pomaly končí. V jej samotnom závere ešte vystreli Vadim Kudako, no trafil len pripraveného amerického brankára.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 12. Urakov (Trenin, Zborovskij), 38. Kaprizov (Rykov, M. Vorobjov) – 5. Keller (Anderson, Fitzgerald), 25. White (McAvoy, Keller), 32. Terry (Foley, Laczynski)


    Rusko: Samsonov (Suchačov) – Sidorov, Rykov (A), Kudako, Sergačov, Zborovskij, Voronkov, Dronov – Kaprizov (C), Polunin, M. Vorobjov – Kvartaľnov (A), P. Karnauchov, Gurianov – Urakov, Rubcov, Trenin – Beľajev, Alexejev, Jurtajkin.
    USA: Parsons (Woll) – Ahcan, McAvoy (A), Jones, Fitzgerald, Lindgren, Fox, Cecconi – Anderson, White (A), Keller – Bellows, Roslovic, Thompson – Kunin (C), Greenway, Bracco – Laczynski, Foley, Terry – Harper.

    Rozhodca: Stricker (SUI), Salonen (FIN) – Suominen (FIN), van Oosten (CAN)