Bournemouth – Sunderland 1:2 (kon.) | Burnley – Crystal Palace 3:2 (kon.) | Manchester City – Middlesbrough 1:1 (kon.)
West Ham – Stoke City 1:1 (kon.) | Chelsea – Everton 5:0 (kon.)
koniec
AFC Bournemouth
1:2 (1:1)
Sunderland AFC
Sobota 05.11.2016, 16:00 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Tak takéto skvelé futbalové predstavenie čakal od tohto duelu asi málokto. Po nerozhodnom prvom polčase hralo všetko do kariet Bournemouthu, prišlo vylúčenie Stevena Pienaara a zdalo sa, že je len otázkou času, kedy domáci strhnú víťazstvo na svoju stranu. Po nepremenení série stopercentných príležitostí však prišiel zákonitý trest v podobe premeneného pokutového kopu Jermaina Defoea. Sunderland sa tak v jedenástom zápase sezóny dočkal vôbe cprvého ligového víťazstva v ročníku 2016/2017. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek! (17:56:46)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Po následnej rozohrávke štandardnej situácie preváhali futbalisti Bournemouthu pravdepodobne poslednú príležitosť na vyrovnanie skóre.
     
    90+5
    Jack Wilshere môže byť rád, že za tento výstup proti Donaldovi Loveovi nedostal žltú kartu. Striedajúci hráč Sunderlandu ho síce fauloval, nebolo to však nič nebezpečné.
     
    90+4
    Dnešný zápas nedokončí ani Jermain Defoe, ktorého na posledné sekundy nahrádza Lynden Gooch.
     
    90+3
    Brankár Sunderlandu sa snaží hru upokojiť, nikams a neponáhľa a s rozvahou posiela loptu opäť do hry.
     
    90+2
    Hráči Bournemouthu už začínajú byť v zakončení absolútne bezradní. Teraz priamo v pokutovom území putovala lopta od jedného domáceho futbalistu k druhému, až ju Lys Mousset poslal len centimetre vedľa ľavej žrde brány Jordana Pickforda.
     
    90+1
    Jack Wilshere napriahol z asi 20 metrov, lopta však mierila tesne nad bránu Sunderlandu. Jordan Pickford všetko kontroloval.
     
    90
    Nadstavovať sa bude ešte päť minút.
     
    90
    Duncan Watmore odhcádza z ihriska ešte pred uplynutím riadnej hracej doby a prepúšťa miesto Donaldovi Loveovi.
     
    90
    Duncan Watmore chcel z prvej posunúť loptu na Jermaina Defoea, jeho úmysel ale vystihol Simon Francis a následne Victor Anichebe zastavil nedovolene Jacka Wilsherea.
     
    89
    Na trávniku zostáva sedieť Victor Anichebe. Útočník hostí by však mal byť po krátkom ošetrení v poriadku.
    88. Joshua King (BTH), Jordan Pickford (SUN)
     
    88
    Hráči Sunderlandu musia teraz ruky a nohy bozkávať Jordanovi Pickfordovi, ktorý zneškodnil nádhernú umiestnenú strelu Joshuu Kinga do ľavého horného rohu efektným zákrokom!
     
    87
    Steve Cook sa drží za hlavu potom, čo mohol svojím zakončením zabezpečiť Cherries vyrovnanie.
     
    86
    Tlak Bournemouthu je stále väčší. Jordan Pickford musel riešiť ďalší center. Avšak potom, čo ho odvrátil si nedovolene proti Rynaovi Fraserovi počínal Duncan Watmore a je tu ďalší priamy kop domácich.
     
    85
    Ryan Fraser sa pokúsil prekvapiť Jordana Pickforda priamym ohrozením jeho brány, lopta letela nádejne, pristála však len na vrchnej sieti svätyne hostí.
     
    84
    Jermain Defoe sa stiahol až pred vlastné pokutové územie, tam však nedovolene atakoval Ryana Frasera, a tak daruje Bournemouthu zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    83
    O niekoľko momentov neskôr sa do lopty z prvej oprel Benik Afobe, tá však išla ďaleko vedľa brány Jordana Pickforda.
     
    83
    Bournemouth to skúšal po ľavej strane, tam však kombináciu dvojice Fraser-Afobe zastavil už v pokutovom území Billy Jones.
     
    82
    Junior Stanislas bol dnes aktívny najmä v prvom polčase. V tom druhom sa mierne z ihriska vytratil a v tejto chvíli ho nahrádza Ryan Fraser.
     
    81
    Dlhá lopta ešte z polovice Sundelandu pravdepodobne od Papyho Djilobodjiho doputovala až k Arturovi Borucovi.
     
    80
    Po rozohratí štadnardnej situácie si však Patrick van Aanholt nerozumel v kombinácii s Duncanom Watmoreom, a tak lopta pristála na nohe Simona Francisa.
     
    79
    Hráči Bournemouthu sú v týchto momentoch mimoriadne nervózni. Teraz sa previnili dvoma nedovolenými zákrokmi v priebehu pár sekúnd, po ktorých navyše zbytočne diskutujú s hlavným rozhodcom Michaelom Deanom.
     
    78
    Junior Stanislas centroval priamo "do ohňa", avšak opäť tam nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov.
     
    77
    Harry Arter má pre dnešok hotovo. Na jeho miesto prichádza zo striedačky Lys Mousset.
     
    76
    Mohlo byť vyrovnané! Benik Afobe však v jasnej pozícii z asi siedmich metrov pred brankárom Pickfordom nepochopiteľne zavháhal!
     
    75
    Domáci mali už pred vylúčením Pienaara jasnú prevahu a teraz, keď nepremenili dve či tri jasné príležitosti na skórovanie, prišiel zákonitý trest.
    74. Jermain Defoe (SUN) - 1:2
     
    74
    Sunderland AFC dal gól! Zodpovednosť na seba zobral skúsený kanonier JERMAIN DEFOE, ktorý sa s tým nemaznal a penaltu premenil absolútne suverénne! Tak to je šokujúci vývoj v Bournemouthe!
    73. Adam Smith (BTH), Victor Anichebe (SUN)
     
    73
    Tak si to predstavte! Victor Anichebe dostal peknú rprihrávku od Duncana Watmorea na hranicu pokutového územia až v ňom ho dokázal zastaviť Adam Smith, aj to len za cenu pokutového kopu a žltej karty!
     
    72
    Hostia prvý raz v zápase striedajú. Z ihriska odchádza stredopoliar Paddy McNair, ktorý toho má evidentne dosť a nahrádza ho Jason Denayer.
     
    71
    Dan Gosling roztiahol hru doprava na Adama Smitha, avšak jeho center skončil až na tribúne za bránou Sunderlandu.
     
    70
    Jack Wilshere chcel pred Pickfordom nájsť dlhou loptou Benika Afobeho, avšak ten na loptu nedočiahol.
     
    70
    V úvode poslednej dvadsaťminútovky zápasu poslal Victor Anichebe k zemi rozbehnutého Dana Goslinga, za čo si vyslúžil žltú kartu.
     
    69
    Patrick van Aanholt v tejto chvíli zastavil prenikajúceho Juniora Stanislasa len za cenu ďalšieho rohového kopu. Po jeho rozohratí pálil nevýrazne Charlie Daniels.
     
    68
    Nasledoval ďalší zo série rohový kopov, po ktorom sa k strele neodhodlal ani Dan Gosling ani Junior Stanislas, až musel center z pravej strany skryť v rukaviciach Jordan Pickford.
     
    67
    Ďalšia obrovská príležitosť domácich! Junior Stanislas bol v tejto chvíli v úlohe nahrávača, keď poslal do jednoznačnej príležitosti Jacka Wilsherea, tomu však doslova v poslednej chvíli loptu z nohy odkopol jeden z domácich hráčov.
     
    66
    Síce ani z toho rohu Bournemouth bránu súpera priamo neohrozil napriek tomu zostáva usadení pred pokutovým územím hostí.
     
    65
    Stanislas sa už dostával po pravej strane do pokutového územia, až ho zastavil pozične dobre pracujúci Billy Jones. Je z toho ďalší rohový kop pre Cherries.
     
    64
    Vo zvyšnom priebehu stretnutia sa dá očakávať futbal na jednu bránu. Defenzíva Sunderlandu bude mať čo robiť, aby ubránila pre svoj tím aspoň jeden bod.
     
    63
    Tlak Bournemouthu proti oslabenému súperovi sa stupňuje každou sekundou, domáci rozohrávali aj rohový kop, avšak zatiaľ sa im strhnúť vedenie na svoju stranu nepodarilo.
    62. Junior Stanislas (BTH)
     
    62
    Kto nevidel, neuverí! Junior Stanislas teraz zahodil neuveriteľnú tutovku! Dan Gosling ho poslal do jasnej príležitosti, on síce obstrelil brankára Pickforda, lopta však skončila len na ľavej žrdi brány Sunderlandu!
     
    61
    Teraz si ale domáci nerozumeli a gólman Sunderlandu bude môcť hru upokojiť a vykopávať od vlastnej brány.
     
    60
    Center Harryho Artera zo štandardnej situácie domáca defenzíva síce odvrátila, Bournemouth však napriek tomu zostáva usadení v blízkosti Jordana Pickforda.
    59. Steven Pienaar (SUN)
     
    59
    Márne sú protesty hosťujúcich hráčov, Steven Pienaar už je so svojím osudom v tomto zápase zmierený a pomaly mieri do útrob štadióna.
     
    58
    Emócie v tomto zápase sú skutočne vybičované, oba tímy si uvedomujú jeho dôležitosť. Steven Pienaar to však v tejto chvíli neustrážil svoje emócie a po nedovolenom zákroku na jedného z domácich hráčov vidí druhú žltú kartu a oslabuje svoje mužstvo!
     
    57
    Tak teraz sledujeme skvelý futbal. Tentokrát sa musel vyznamenať Jordan Pickford, ktorý zasahoval proti prudkej strele Juniora Stanislasa. Ten však mieril len do miest, kde stál pripravený brankár Sunderlandu.
     
    56
    Sunderland vytvoril poriadny závar v blízkosti pokutového územia Bournemouthu. Najskôr center Billyho Jonesa prešiel celou šírkou šestnástky bez akéhoľkovek povšimnutia a následne sa do lopty z úctivej vzdialenosti oprel Didier N'Dong. Artur Boruc ale vytiahol istý zákrok.
     
    55
    Po ďalšej štandardnej situácii Sunderlandu sa opäť k lopte dostali domáci, pas Harryho Artera na Joshuu Kinga mimo ihriska odvrátil Lamina Koné.
     
    54
    Papy Djilobodji môže byť síce kvalitný obranca. V ofenzívnych individuálnych schopnostiach však zaostáva, čo ukázal aj v tomto súboji jeden na jedného proti Charliemu Danielsovi.
     
    53
    Center Stevena Pienaara zo štandardnej situácie sa od jedného z domácich hráčov dostal mimo brány, a tak budp Black Cats rozohrávať rohový kop.
     
    52
    Zbytočne sa Harry Arter rozčuľuje po súboji so Stevenom Pienaarom. Michael Dean svoj verdikt v prospech hostí nezmení.
     
    52
    Van Aanholtov center síce defenzíva Bournemouthu odvrátila, avšak len na autové vhadzovanie, a tak tlak Sunderlandu pokračuje.
     
    51
    Paddy McNair je na nohách, do zápasu by sa podľa všetkého mal vrátiť. Teraz ale bude Patrick van Aanholt rozohrávať štandardnú situáciu.
     
    50
    McNair si vyžiadal lekárske ošetrenie, stále však neopustil ihrisko, a tak čakáme, kedy bude zápas opäť pokračovať.
     
    49
    Po súboji s Danom Goslingom zostáva Paddy McNair ležať na hracej ploche. Budeme zvedaví, či bude môcť stredopoliar Sunderlandu pokračovať v zápase.
     
    49
    Steve Cook mal teraz trochu aj šťastie, keď sa po jeho chybe dostával do príležitosti Duncan Watmore, bol mu však odmávaný ofsajd.
     
    48
    Aj keď sa to Billymu Jonesovi príliš nepáči, v súboji s Juniorom Stanislasom to predsa len trochu prehnal so svojim dôrazom.
     
    47
    No a Benik Afobe sa hneď vo svojej úvodnej akcii dostával do príležitosti, v momente prihrávky Jacka Wilsherea však stál v ofsajde.
     
    46
    Domáci tréner spravil do druhého polčasu jednu zmenu, keď Jordona Ibeho nahradil Benikom Afobem.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Zápas medzi Bournemouthom sa síce rozbiehal pomalšie, následne však udreli domáci, keď sa presadil Dan Gosling. Sunderland však následne dokázal vyrovnať vďaka dôrazu Victora Anichebeho. Tak sa tešme, čo nám ponúkne druhý polčas.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Sunderland mohol vyhrávať! Duncan Watmore totiž nasmeroval center z pravej strany za Artura Boruca, postranný rozhodca však nekompromisne zdvihol zastávku a odmával stredopoliarovi Sunderlandu postavenie mimo hry!
     
    44
    Futbalisti Sunderlandu evidentne zvýšili dôraz v osobných súbojoch. V posledných sekundách sa previnili viacerými nedovolenými zákrokmi, až to všetko Michael Dean spočítal Stevenovi Pienaarovi a "odmenil" ho žltou kartou.
     
    43
    Sunderland rozohrával rohový kop, Duncan Watmore chcel prekvapiť Boruca priamo od rohovej zastávky, avšak hlavný rozhodca píska nedovolený zákrok Jermaina Defoea.
     
    42
    Po štandardnej situácii zostali futbalisti Sunderlandu usadení na polovici súpera a po kolmici od Watmorea musel pred McNairom zasahovať Artur Boruc.
     
    41
    Harry Arter sa síce čuduje, avšak v súboji s Patrickom van Aanholtom si evidentne počínal nedovolene, čo neušlo ani pozornosti rozhodcu Deana.
     
    40
    Dan Gosling hrá dnes veľmi dobre. Teraz poslal Adamovi Smithovi krásnu loptu na center, avšak pred domácich obrancom ešte zasiahol Papy Djilobodji.
     
    39
    Jack Wilshere to skúsil kolmicou stredom ihriska na Joshuu Kinga, ten ale jeho myšlienku nepochopil a lopta končí v náruči Jordana Pickforda.
     
    38
    Obrovskú príležitosť na dokonalý obrat mal Jermain Defoe! Kanonier Sunderlandu si prebral loptu v pokutovom území a jeho stelu z približne jedenástich metrov v poslednej chvíli zblokoval Steve Cook.
     
    37
    V týchto momentoch obe mužstva zvýšili na dôraze v osobných súbojoch a vidíme viacero nedovolených zákrokov na oboch stranách. Lamine Koné teraz vyskočil v súboji s Joshuom Kingom až príliš vysoko.
     
    36
    Steven Pienaar taktickým faulom v strede poľa na Harryho Artera zastavil akciu domácich ešte v zárodku.
     
    35
    Dlhá lopta Papyho Djilobodjiho ešte z vlastnej polovice ihriska nenašla ani jedného z dvojice Anichebe-Defoe, a tak sa jej zmocnil Artur Boruc.
     
    34
    Hosťom sa tak podarilo vyrovnať skóre zápasu ešte v prvom polčase a hneď po rozohrávke ukazujú, že sú pri chuti.
    33. Victor Anichebe (SUN) - 1:1
     
    33
    Sunderland AFC dal gól! No a Goslinga to môže mrzieť, keďže hneď z nasledujúcej akcie Sunderland vyrovnáva! Steven Pienaar našiel peknou kolmicou v pokutovom území VICOTRA ANICHEBEHO, ten využil svoje fyzické parametre v súboji s domácou stopérskou dvojicou a prestrelil Artura Boruca.
     
    32
    Bournemouth dokázal vytvoriť tlak na defenzívu Sunderlandu, center Smitha bol ešte zblokovaný, k následnej odrazenej lopte sa dostal Dan Gosling, avšak tentokrát nebol taký úspešný ako v 11. minúte.
     
    31
    Stanislas bol teraz prikrátky na vysokú loptu na pravom krídle. Tá tak opustila ihrisko a vhadzovať bude Patrick van Aanholt.
     
    30
    Jordan Pickford s menšími problémami skryl vo svojich rukaviciach strelecký pokus Juniora Stanislasa a pri následnom pokuse o výkop ho zbytočne atakoval Joshua King, ktorý si za to vyslúžil od rozhodcu Deana žltú kartu.
     
    29
    Paddy McNair poslal k zemi Harryho Artera a Bournemouth získava zaujímavú štandardnú situáciu zo vzdialenosti asi 25 metrov.
     
    28
    Po nedovolenom zákroku v strede poľa síce rozohrával Sunderland štandardnú situáciu, zo zblokovanej strely Watmorea však vznikol len rýchly protiútok Cherries. Jack Wilshere si ale v predfinálnej fáze nerozumel s Joshuom Kingom.
     
    27
    A takmer sa mu to aj podarilo! Najskôr v rozhodujpcej chvíli odskočila lopta z nohy Juniorovi Stanislasovi a následne vytiahol Jordan Pickford fantastický zákrok proti príležitosti Joshuu Kinga!
     
    26
    Bournemouth ustál prvý väčší tlak pred svojim pokutovým územím a teraz sa môže pokúsiť udrieť na opačnej strane.
     
    25
    Tak v týchto momentoch si konečne aj Sunderland dokázal vytvoriť tlak v okolí pokutového územia domácich. Po niekoľkých zblokvaných centroch a streleckých pokusoch to všetko ukončil nevýraznoz strelou Duncan Watmore.
     
    24
    Sunderland sa nieľkokorát v krátkom časovom slede nevedel dostať cez dobre sformovanú defenzívu Bournemouthu, tak to Victor Anichcebe zobral na seba a oprel sa do lopty. Trafil však len Stevea Cooka.
     
    24
    Bournemouth to opäť skúšal po ľavej strane, Charlie Daniels ale nevyzrel svojimi individuálnymi schopnosťami na Billyho Jonesa.
     
    23
    Domáci predviedli peknú rýchlu akciu, lopta sa zo stredu ihriska dostala až na ľavé krídlo, tam si ju od Charlieho Danielsa prebral Jordon Ibe, zastavil ho však Lamine Koné.
     
    22
    Papy Mison Djilobodji teraz nezachytil na ihrisku prihrávku od Didiera N'Donga, a tak Bournemouth lacno získava autové vhadzovanie.
     
    21
    Jack Wilshere chcel kolmicou poslať do šance Joshuu Kinga, postranný rozhodca však videl ofsajd domáceho útočníka.
     
    20
    Na ľavej strane si teraz nerozumeli v kombináciii Patricj van Aanholt s Stevenom Pienaarom, a tak môže Artur Boruc odkopávať od vlastnej brány.
     
    19
    Duncan Watmore sa presunul na pravú stranu, prešiel cez Simona Francisa až do pokutového územia, avšak jeho prudká lopta pred Artura Boruca opustila ihriska bez zásahu niektorého z jeho spoluhráčov.
     
    19
    Daniels v tejto chvíli dobrým obranným zákrokom nepustil do pokutovího územia rozbehnutého Vicota Anichebeho, napriek tomu nôžu hráči Sunderlandu vhadzovať.
     
    18
    Paddy McNair si teraz proti Charliemu Danielsovi pomáhal nedovolenými prostriedkami, a tak sa končí ofenzívna snaha Sunderlandu.
     
    17
    Dan Gosling chcel vysunúť Joshuu Kinga, jeho prienik síce zastavil Papy Mison Djilobodji, lopta sa však odrazila len k Juniorovi Stanislasovi, a ten triafa bočnú sieť Pickfordovej brány!
     
    16
    Simon Francis hľadal dlhou loptou z polovice ihriska na pravom krídle Juniora Stanislasa, avšak jeho prihrávka bola veľmi nepresná. Napriek tomu si domáci kapitán vyslúžil potlesk od svojho spoluhráča.
     
    15
    Adam Smith je naďalej aktívny, avšak tento jeho prienik popri pravej postrannej čiare zastavil Patrick van Aanholt.
     
    14
    Na opačnej strane prihrával pod seba Duncan Watmore, loptu pred Jermainom Defoem dokázal zachytiť Steve Cook.
     
    13
    Okamžite po rozohratí sa do ďalšej príležitosti tlačil Junior Stanislas, jeho strieľaný center však opustil priestory ihriska.
     
    12
    Do týchto chvíľ sme sledovali pomerne nezáživný futbal, no Bournemouth zo svojej prvej vážnejšej príležitosti dokázal vyťažiť vedúci gól zápasu. Tak uvidíme, čo tento gól spraví s priebehom stretnutia.
    11. Dan Gosling (BTH) - 1:0
     
    11
    Tím Bournemouth práve strelil gól! Domáci sa v podstate z ničoho nič ujímajú vedenia. Po strele Artera mali výhodu rohového kopu, z ktorého dokázali vytvoriť tlak v pokutovom území Sunderlandu. Z pravej strany centroval Adam Smith a loptu do siete upratal DAN GOSLING.
     
    10
    Krásny futbalový moment! Harry Arter si narazil loptu s Jordonom Ibeom, napriahol približne zo šestnástich metrov a Jordon Pickford vytiahol fantastický zákrok!
     
    10
    Jones založil zaujímavý útok Sunderlandu. Jermaina Defoea však na poslednú chvíľu do šance pred Boruca nepustil Simon Francis.
     
    9
    Jordon Ibe si teraz neozumel s Charliem Danielsom, lopta je mimo ihriska a vhadzovať môže Billy Jones.
     
    8
    Junior Stanislas chcel na pravom krídle zakombinovať s Adamom Smithom, jeho úmysel vystihol Paddy McNair.
     
    7
    Dan Gosling spravil chybu v rozohrávke, čo však hostia nedokázali využiť na úspešný protiútok. Kolmicu na Victora Anichebeho zastavil Simon Francis.
     
    6
    Po prvý raz musel zasahovať Artur Boruc, ktorý si však bez väčších problémov poradil so streleckým pokusom Paddyho McNaira.
     
    6
    Sledujeme opatrný úvod stretnutia, v ktorom sa síce obe mužstvá dostávajú na dostrel súperovej brány, avšak zatiaľ sme nevideli žiadnu nebezpečnú príležitosť na jednej, či druhej strane.
     
    5
    Na opačnej strane útočil Junior Stanislas, najlepší strelec Bournemouthu vybojoval pre svoj tím rohový kop.
     
    4
    Sunderland rozohrával štandardnú situáciu, avšak žiadny z jeho hráčov na center do pokutového územia nedočiahol.
     
    3
    Tak toto je veľmi nepríjemný moment pre Harryho Artera. Stredopoliar domácich totiž hneď v úvode stretnutia vidí žltú kartu potom, čo poslal k zemi Paddyho McNaira.
     
    3
    Bournemouth mal k dispozícii štandardnú situáciu, tú však nerozohral dobre, keď center Ibeho obrana Sunderlandu bez problémov odvrátila.
     
    2
    Jordon Ibe sa chcel prebiť do príležitosti na ľavom krídle, proti talentovanému krídelníkovi však nekompromisne zakročil Lamine Koné.
     
    1
    Steven Pienaar po autovom vhadzovaní posielal loptu do poktuového územia, tam však bol len Steve Cook a loptu tak získavajú domáci.
     
    1
    Zápas sa začal. Rozohrávku obsatarli hostia zo Sunderlandu. Ich prvú útočnú akciu po pravej strane však zastavil Harry Arter. Black Cats ale môžu vhadzovať.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    AFC Bournemouth: Boruc – A. Smith, S. Cook, Francis (C), Daniels – Gosling, Arter – Stanislas, Wilshere, Ibe – J. King.
    Náhradníci: Federici – Mings, Aké, Pugh, Afobe, Fraser, Mousset.

    Sunderland AFC: Pickford – Jones, Koné, Djilobodji, van Aanholt – Pienaar, McNair, N'Dong, Watmore – Defoe (C), Anichebe.
    Náhradníci: Mika – Denayer, Januzaj, Gooch, Love, Manquillo, Khazri.

    Rozhodca: Michael Dean.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítam vás pri sledovaní online textového prenosu zo zápasu 11. kola anglickej Premier League medzi AFC Bournemouth a AFC Sunderland. Na útulnom štadióne Dean Court je úvodný výkop naplánovaný o 16:00.

    AFC BOURNEMOUTH

    Bournemouth môže byť s doterajším priebehom sezóny veľmi spokojný. Mužstvu, ktoré sa vlani vo svojej premiérovej sezóne medzi anglickou elitou udržalo len tesne, totiž teraz po desiatich kolách patrí veľmi slušná desiata priečka. Cherries majú na svojom konte už tri víťazstvá a dokopy nazbierali dvanásť bodov. V porovnaní s minulým ročníkom dokážu zverenci Eddieho Howea hrať vyrovnanejšiu partiu aj s papierovo silnejšími súpermi. Tak napríklad s Tottenhamom uhrali bezgólovú remízu a Everton dokonca zdolali 1:0. Najviac však zarezonoval ich jednoznačný triumf v súboji s Hullom City, ktorému uštedrili tenisový debakel 6:1. Aj vďaka tejto kanonáde má Bournemouth na svojom konte už dvanásť strelených gólov. Najlepším strelcom mužstva je trojgólový Junior Stanislas. Zverenci trénera Howea prežívajú pomerne výsledkovo vydarené obdobie, minulý týždeň však trochu nečakane zaváhali v stretnutí s Middlesbrough, ktorému podľahli 0:2. Hlavného trénera Hoewa navyše trápi pomerne veľká maródka v mužstve. Zranení sú Lewis Cook, Mark Pugh a Bradley Smith, navyše, otázny je štart nielen Andrewa Surmana, ale aj kanoniera Juniora Stanislasa.

    AFC SUNDERLAND

    Kým Bournemouth svojimi výkonmi v úvode sezóny pomerne prekvapil, tak Sunderland sa mimoriadne trápi a momentálne sa krčí na samom dne tabuľky Premier League. Black Cats doposiaľ nazbierali len chudobné dva body za remízy s West Bromwichom a Southampton. Zverenci trénera Davida Moyesa trpia tak na nepresnú mušku, ako aj mimoriadne priepustnú obranu. Ich skóre z úvodných desiatich duelov je totiž 7:20. Čo je však paradoxné, je, že týchto sedem strelených gólov si rozdelili len dvaja hráči. Až päťkrát sa presadil nestarnúci Jermaine Defoe a dvakrát sa presadil aj Patrick van Aanholt. Sunderland aktuálne ťahá trojzápasovú sériu prehier, keď najskôr nestačil na West Ham, následne podľahol aj Stoke City, no a počas uplynulého víkendu museli jeho hráči strpieť porážku od Arsenalu v podobe výsledku 1:4. Kým pri Bournemouthe sme spomínali veľkú maródku, tak v Sunderlande sú na tom so zdravotným stavom hráčov ešte oveľa horšie. Problémy má až pätica hráčov: Fabio Borini, Lee Cattermole, Jan Kirchhoff, Sebastian Larsson a John O’Shea. Okrem toho však stále nie je istý štart ani brankára Vita Mannoneho a obrancu Jasona Denayera.

    Tieto dve mužstvá sa doposiaľ v histórii stretli len dvakrát. Oba zápasy sa odohrali počas uplnulej sezóny a zaujímavosťou je, že Bournemouth z nich získal štyri body. Najskôr pred vlastnými fanúšikmi triumfoval 2:0 a potom v Sunderlande uhral remízu 1:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Jakub Kocourek

    Góly: 11. Gosling – 33. Anichebe, 74. Defoe (pen.)

    Karty:   3. Arter (BTH), 30. J. King (BTH), 73. A. Smith (BTH) – 44. Pienaar (SUN), 70. Anichebe (SUN)   58. Pienaar (SUN)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 10:0. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:17.
    AFC Bournemouth: Boruc – A. Smith, S. Cook, Francis (C), Daniels – Gosling, Arter (77. Mousset) – Stanislas (82. Fraser), Wilshere, Ibe (46. Afobe) – J. King.
    Náhradníci: Federici – Mings, Aké, Pugh, Afobe, Fraser, Mousset.

    Sunderland AFC: Pickford – Jones, Koné, Djilobodji, van Aanholt – Pienaar, McNair (72. Denayer), N'Dong, Watmore (90. Love) – Defoe (C) (90+4. Gooch), Anichebe.
    Náhradníci: Mika – Denayer, Januzaj, Gooch, Love, Manquillo, Khazri.

    Rozhodca: Michael Dean