Třinec – Pardubice 1:0 (kon.) | Sokolov – Ostrava 0:0 (kon.) | Táborsko – Č. Budějovice 0:1 (kon.)
Vítkovice – Vlašim 0:2 (kon.)
koniec
FK Třinec
1:0 (1:0)
FK Pardubice
cz Sobota 05.11.2016, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2 000 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji dobrou chuť k obědu, příjemný víkend a příště se těším, na počtenou! (12:16:47)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Třinec díky dnešnímu vítězství předskočil Pardubice a posunul se na 13. místo. Za týden budou hrát Slezané v sobotu 12. listopadu od 14:00 v Prostějově. Pardubice budou v ten samý den v 10:15 hostit Vítkovice. Poslední čtyři mužstva tabulky se tak střetnou v záchranářských soubojích.
     
    Třinečtí po třech porážkách dokázali zvítězit a poprvé v sezoně udrželi vzadu čisté konto. Ve druhém poločase třinečtí fotbalisté hájili těsné vedení a sami měli šance na vstřelení druhé branky. Knoblochovi vypadl centr Michala Stříže, ale nikdo z domácích nebyl na dorážku poblíž. Velkou chybu Šejvla zase čtvrt hodiny před koncem nepotrestal Joukl, když v dobré pozici zamířil vedle. Pardubice si v celém průběhu utkání nedokázaly vypracovat gólovou šanci, Hufova nebezpečná střela přišla až po ofsajdu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Tomáš Pospíšil (PCE) ještě obdržel za faul u postranní čáry žlutou kartu. Utkání se dohraje před bránou Knoblocha.
     
    90+2
    A tak i činí. Trenér Neček stahuje ze hry Martina Janošíka, defenzivu vyztuží na poslední okamžiky Pavel Hloch. Třinec drží hru na své útočné polovině.
     
    90+1
    Sudí Ardeleanu nastavuje nad rámec druhé půle dvě minuty. Hošek byl na polovině hřiště faulován, Třinečtí navíc ještě mohou vystřídat.
     
    90
    Petráň prodloužil hlavou za sebe, kde byl připravený Huf. Paleček vytáhl skvělý zákrok, ale jednalo se o ofsajd pardubického útočníka.
     
    89
    Do konce základní hrací doby zbývá jediná minuta a hra je nyní pořádně rozkouskovaná. Reného Dediče střídá na trávníku Petr Hošek.
     
    88
    Reintam odhlavičkoval Fouskův centr, pardubický hráč posléze fauloval Janoščína. Třinecký obránce zůstává ležet, domácí budou střídat.
     
    87
    Ani další pardubická snaha okolo pokutového území k výraznému ohrožení Palečka nevedla. Třinečtí jsou teď ale možná až příliš zalezlí.
     
    86
    Kovář byl na pravé straně faulován a standardní situaci si vzal na starost Fousek. Paleček vyběhl do chumlu hráčů a dokázal míč vyrazit.
     
    85
    Kayamba obral o míč váhajícího Janošíka a servíroval jej před branku. Domácí měli štěstí, že Čelůstka a Janoščín celou situaci zvládli vyřešit.
     
    83
    Michal Stříž ubránil Fouska a odhlavičkoval míč do zámezí. V posledních momentech se hraje na útočné půlce Pardubic, ale pořád to nevede k šancím na vyrovnání.
     
    82
    Třinečtí si šikovně prostrčili míč na polovině hřiště, ale Malcharek si všiml nabíhajícího Dediče a přihrál mu do ofsajdu. Jinak by slovenský útočník postupoval sám na branku.
     
    81
    Pospíšil vyvezl míč na střed hřiště, jenže pak nedokázal na pět metrů přihrát Hufovi. Po pravém křídle zkouší uniknout Šejvl.
     
    80
    Kayamba už se tlačil do střelecké příležitosti před Palečka, když mu rozhodčí zapískal faul na Janoščína. Paleček s rozehrávkou nikam nepospíchá.
     
    79
    Joukl při napadání dvakrát fauloval, Jeřábek ale musí vrátit míč zpět na místo třineckého prohřešku. Pardubice spěchají na úkor přesnosti.
     
    78
    Slezané se ubránili nákopu Zavadila, Pardubice se o útočnou akci připravily útočným faulem. Na vyrovnání mají ještě zhruba čtvrt hodiny.
     
    77
    Nenápadná přihrávka Fouska prošla až před Palečka, odkud odehráli domácí míč na roh. Po rohu Fouska hlavičkoval nad branku Petráň.
     
    76
    Obrovská chyba Šejvla zůstává nepotrestána! Pardubický obránce odehrál hlavou centr od Michala Stříže přímo na nohu Joukla, který se ale nedokázal zorientovat a z bezprostřední blízkosti branky zamířil vedle!
     
    75
    Michal Stříž neprošel přes Pospíšila a musel se rychle vrátit zpět. Paleček později bez potíží pokryl střelu Jeřábka ze třiceti metrů.
     
    74
    Malcharek a Janoščín si překáželi na útočné polovině a o míč přišli. Kayambův centr odvrátil ze šestnáctky Reintam.
     
    73
    Čelůstka nejprve v souboji s Petráněm zaváhal, ale následně dokázal zablokovat blonďatého útočníka Pardubic a přibrzdil útok Východočechů.
     
    72
    Ne, Fouskovi se exekuce standardních situací vůbec nedaří, nemůže si zvyknout na silný vítr. Jeho další centr skončil za Palečkovou bránou.
     
    70
    Dnešní utkání sleduje na stadionu Rudolfa Labaje 231 diváků. Ti teď viděli, jak rozhodčí Ardeleanu upozorňuje Palečka, aby zrychlil přípravu na rozehrávku.
     
    69
    Petráň se přes Reintama protlačil na pravé straně do střelecké pozice a nechal vyniknout Palečka. Rohový kop Fouska znovu ulétl daleko za šestnáctku.
     
    68
    Naposled vystřídali i Východočeši. V dnešním utkání neviditelného Tomáše Ladru zastoupí Michal Petráň. Paleček může konečně rozehrát.
     
    67
    Poprvé v zápase střídá domácí trenér Neček. Ze hry odchází Martin Motyčka, v závěrečné čtvrtině utkání ho nahradí Pavel Malcharek.
     
    66
    Pardubice se pozvolna nasunuly na útočnou polovinu, ale cesta do pokutového území pro ně pořád zůstává zavřená. Jeřábkův centr skončil za brankou.
     
    64
    Krišto zahrál před Kudrnou na rohový kop, který rozehrál Fousek. Ladra však na zadní tyči na jeho přetažený centr nedosáhl.
     
    63
    Krišto nakopl míč vysoko do vzduchu a nadělal problémy bránícímu Zavadilovi. Ten zahrál v souboji s Jouklem hlavou raději do autu.
     
    62
    Knobloch si zakřičel na Jeřábka, aby mu centr od Michala Stříže pustil, jenže hostující kapitán uhnul na poslední chvíli a Knoblochovi míč vypadl! Naštěstí pro Pardubice nebyl nikdo z domácích připraven dorážet.
     
    61
    Po průniku Hufa odkopl míč z prostoru malého vápna Janoščín. Dedič obešel Jeřábka a přihrával Janoščíkovi na zadní tyč. Tam se ale stihl vrátit Šejvl a odehrál míč na roh.
     
    60
    Čelůstkův nákop odvrátili hosté na hranici šestnáctky, jen k Motyčkovi, který se opřel do skákavého míče. Netrefil jej úplně dobře, ale i tak musel Knobloch na zem.
     
    59
    Kudrna poslal míč do zámezí za Palečkovou brankou, což mu spoluhráči náležitě vyčítají. Ve druhém poločase je úroveň hry z obou stran velmi slabá.
     
    58
    Bedecs odhlavičkoval Kudrnův oblouček, Joukl pak nepřesnou přihrávkou odevzdal balon soupeři. Pardubice zakládají útočnou akci.
     
    57
    Pardubicím se vůbec nedaří kombinace a míče létají z kopaček východočeských fotbalistů stále do zámezí. Pardubice v zápase pořád čekají na gólovou možnost.
     
    56
    Jeřábkův pas měl oslovit pardubické útočníky, místo toho doplachtil až k brankáři Palečkovi. Čelůstka pustil další odkop Východočechů do autu.
     
    55
    Knoblochův plochý výkop se k pardubickému brankáři vrátil zpět. Krišto totiž odkopl jen k Zavadilovi, a ten zahrál hlavou malou domů.
     
    54
    Kayamba si na hranici pokutového území pohrál s Jouklem, pak ale poslal balon přesně na Palečka. Fousek si dával s vhazováním až příliš na čas, a proto vhazuje Třinec.
     
    53
    Balon skákal v nepřehledné situaci na malém vápně, ale Motyčkovi se pardubický val prostřelit nepovedlo a Krištův pokus letěl přímo na Knoblocha.
     
    52
    Hostující obránci si poradili s centrem od Janošíka, Michal Stříž a Motyčka vybojovali rohový kop. Rozehrávat bude střelec zatím jediné branky.
     
    51
    Kayamba přihrál na středu hřiště Kovářovi, který znovu zkusil štěstí z dálky. Neuspěl ani teď, Paleček mohl zůstat v naprostém klidu.
     
    50
    Joukl obešel Zavadila, ale přízemní centr poté nasměroval přímo do rukavic Knoblocha. Kovářův prudký centr na druhé straně odvrátil Bedecs.
     
    49
    Kovářovi se vůbec nepovedla střela z levé strany, skákavý míč skončil mimo třineckou branku. Po hlavičce Krišta zahrál Pospíšil jen do autu.
     
    48
    Joukl dotáhl unikajícího Pospíšila, ale Pardubice pak měly k dispozici vhazování. Další přichází po vysokém odkopu Joukla do zámezí.
     
    47
    Kovář to uprostřed hřiště v souboji s Dedičem přehnal s agresivitou a fauloval. Jeřábek se štěstím v šestnáctce odvrátil přihrávky Joukla a Dediče.
     
    46
    Zatímco Třinec vstoupil do druhé půle beze změny v sestavě, pardubický trenér Míchal už podruhé vystřídal. Hřiště opustil Daewon Kim, novým hráčem je David Huf.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas souboje dvou týmů ze spodní části tabulky je minulostí a nabídl jednu branku. V páté minutě ještě Michal Stříž v nadějné šanci mířil nepřesně, o tři minut později už se ale radoval z gólu. Silný vítr sfoukl centr třineckého obránce z pravé strany za překvapeného Knoblocha. Pardubický brankář měl potíže také s centrem Joukla z poloviny hřiště, vítr ale tentokrát donesl míč těsně nad bránu.

    Po půlhodině hry se v šestnáctce uvolnil Janošík a přihrál Dedičovi, jehož střelu hostující defenziva zablokovala. Dvoubrankový náskok mohl Třinci zajistit Bedecs, jenže střelou zpoza velkého vápna o fous minul pravou tyč. Pardubice v první půli jednou střídaly a střídající Fousek byl u největší příležitosti Východočechů. Jeho nebezpečnou přihrávku ale zpacifikoval Janoščín. Třinec drží po půli těsné vedení.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:17.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Na žádný tlak Pardubic v závěru poločasu to nevypadá. I když po Krištově faulu na Kováře ve středu hřiště ještě mohou hosté zaútočit.
     
    45
    Rozběhla se poslední minuta úvodní půle a nastavovat se bude ještě jedna. Bedecs odhlavičkoval míč na polovinu hřiště.
     
    44
    Motyčka zezadu naskočil na Kudrnu a v osobním souboji si počínal nedovoleně. Pardubičtí nepovedenou rozehrávkou jen odevzdali míč.
     
    43
    Palečkovi balon při malé domů od Bedecse nepříjemně skákal a třinecký brankář jej napálil do autu. Pardubice se prezentovaly nepřesným centrem zprava.
     
    42
    Fousek hlavičkoval po centru Korejce Kima jen do skrumáže těl před Palečkem. Východočeši obléhají třineckou šestnáctku.
     
    41
    Jako bych to přivolal. Nový muž na hřišti Fousek pláchl po levé straně a jeho nebezpečnou přihrávku odklízel Janoščín jen za cenu rohového kopu.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut a Třinečtí drží hubený náskok. Pardubice se snaží přitlačit, ale žádnou šanci si zatím nevytvořily.
     
    39
    Dedič zatáhl balon k postranní čáře a z přetlačované proti Zavadilovi tam vytěžil autové vhazování. Po něm se ale Třinec před Knoblochem neudržel.
    37. Bedecs těsně minul pravou pardubickou tyč.
     
    37
    Východočeši odvrátili Jouklův centr nadvakrát za šestnáctku. Do odraženého míče se poté z nějakých pětadvaceti metrů opřel Bedecs a jen těsně minul pravou tyč!
     
    36
    Ještě před poločasovou přestávkou přichází první změna. Pardubický trenér stáhl Jana Řezníčka, kterého vystřídal Adam Fousek.
     
    35
    Pardubice se usadily na útočné polovině, ale jejich hře chybí rychlost a překvapivá myšlenka. Třinec se v defenzivním bloku v pohodě brání.
     
    34
    Slezané nechtěli vyklidit šestnáctku zadarmo, Motyčka však hlavičkoval vedle. Východočeši jdou dopředu postupným útokem.
     
    33
    Michal Stříž si rozehrávku rohového kopu jednou zopakoval. Druhý centr dal Knoblochovi zabrat, ale pardubický brankář zvládl míč vyrazit.
     
    32
    Janošík se dostal k balonu v pokutovém území a přihrával pod sebe Dedičovi, jehož střela z nebezpečného prostoru byla sražena na roh!
     
    31
    Kovář si udělal prostor na pravé straně, ale odcentroval pouze za Palečkovu branku. Po výkopu třineckého gólmana odpískal rozhodčí Ardeleanu faul na Krišta.
     
    30
    Pardubice odvrátily centr za šestnáctku, Janoščínova přihrávka byla posléze hrubě nepřesná. Ani Východočechům však rozehrávka nevyšla.
     
    29
    Zavadil věnoval Třinci další laciný rohový kop a tentokrát bude od praporku rozehrávat Michal Stříž. Knobloch by si měl dát pozor.
     
    28
    Ladra stáhl k zemi Čelůstku a přerušil útočnou akci Pardubic. Po výkopu od Palečka odehrál hlavou balon ještě před Dedičem Kim.
     
    27
    Motyčkovu hlavičku odvrátili pardubičtí obránci důrazným odkopem. Krišto později nastřelil Zavadila a odražený míč mu pořádně nafackoval.
     
    26
    Jeřábek odehrál Jouklův oblouček hlavou jen na rohový kop a omlouvá se spoluhráčům. Od praporku pošle míč do hry právě Joukl.
     
    25
    A skutečně. Motyčka uvolnil na pravé straně Michala Stříže, který se znovu nachomýtl do dobré šance, jenomže mu vůbec nevyšlo zpracování.
     
    24
    O míč se už dobrou minutku bojuje ve středu hřiště a balon stále mizí v zámezí. Nadějněji už vypadá akce Joukla s Motyčkou.
     
    23
    Janošíkovu přihrávku na rozběhnutého Janoščína srazil do autu Šejvl. Stejný hráč nepustil dále ani nahrávku od Chorvata Krišta.
     
    22
    Paleček si zpracoval malou domů od Bedecse a nakopl míč dopředu. Janošík hlavou prodloužil jen na hostujícího kapitána Jeřábka.
    21. Joukl málem přehodil Knoblocha.
     
    21
    Tak to by bylo něco! Knobloch znovu nevypadal nejjistěji proti Jouklovu centru z velké dálky, jenže míč tentokrát doplachtil jen na vrch branky.
     
    20
    Joukl vyslal do úniku po pravé straně Dediče, který upadl na zem po kontaktu s Petrem Zavadilem (PCE). Zasloužená žlutá karta pro pardubického hráče.
     
    19
    Řezníček se uvolnil od Krišta, ale vzápětí narazil na připraveného Janoščína. Ve středu hřiště vybojoval míč v souboji s Motyčkou Kim.
     
    18
    V Třinci se zatím hraje bojovný fotbal, typický pro týmy bojující o záchranu, tak jako je tomu v tomto případě. Zavadil napálil odražený balon daleko do zámezí.
     
    17
    Janoščín zvládl hlavičkový souboj s Kovářem, navíc otřel míč o pardubického hráče, a proto bude rozehrávat Paleček. Kovář se pomalu zvedá z trávníku.
     
    16
    Na nabídku od Joukla si naskočil Dedič, v těžké pozici ovšem hlavičkoval jen na Knoblocha. Kudrna rozjíždí útočnou akci Pardubic.
     
    15
    Motyčka se stal ve středovém kruhu obětí faulu a Třinečtí se stěhují do pokutového území. Dlouhý centr tam pošel Joukl.
     
    14
    Michal Stříž rozehrál přímý kop na pravé straně krátkou přihrávkou na volného Motyčku, který se však pohyboval v ofsajdu. Rozehrává Knobloch.
     
    13
    Ačkoliv jsem tomu deset minut před začátkem příliš nevěřil, návštěva na stadionu nakonec nebude tak tristní. Třinečtí fanoušci jsou povzbuzeni vedoucím gólem stejně jako domácí mužstvo.
     
    12
    Východočeši se po inkasované brance natlačili na útočnou půlku a nehodlají ji opustit. Po faulu Kováře na Janošíka se přeci jen musejí stáhnout.
     
    11
    Bedecs odhlavičkoval balon ze šestnáctky, ale Pardubice zůstávají u míče. Kayamba jej u postranní čáry otřel o Michala Stříže.
     
    10
    Janoščín nejdříve odhlavičkoval ostrý centr z levé strany, na pravém křídle pak ale fauloval Kováře. Standardní situaci rozehraje Řezníček.
     
    9
    Slezané mají z gólu ohromnou radost, jelikož dnes opravdu potřebují nutně zvítězit. Nyní čelí útoku Pardubic po levé straně.
    Michal STŘÍŽ - 1:0
     
    8
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí si poradili s pardubickým protiútokem a sami se usadili na útočné polovině. Knobloch jednak podcenil centr MICHALA STŘÍŽE, jednak třineckému obránci pomohl vítr, a tak výsledkem bylo, že balon skončil v síti. Kuriózní gól posouvá domácí do vedení – 1:0!
     
    7
    Michal Stříž se postavil k rozehrávce přímého kopu z pravého křídla, ale jeho nízký centr v pohodě odvrátil Jeřábek. Kayamba spěchá do brejku.
     
    6
    Knobloch vyběhl pro míč za šestnáctku a o napadajícího Dediče jej odrazil do zámezí. Třineckým to nevyšlo ani na pravé straně, Čelůstkův pas byl nepřesný.
    5. Stříž sám před Knoblochem přestřelil branku.
     
    5
    Slezané si vypracovali první gólovou příležitost! Joukl vysunul přihrávkou do ulice Michala Stříže, jenž postupoval zprava sám na Knoblocha, ale nepřesnou ranou branku minul!
     
    4
    Kayamba obešel Bedecse a přihrál pod sebe Šejvlovi, jemuž ale pokus o centr hrubě nevyšel. Po Palečkově dlouhém výkopu hraje s míčem Jeřábek.
     
    3
    Jouklův centr propadl až před Knoblocha, ale Dedič na míč nedosáhl a nedokázal tak změnit směr dráhy letu. Balon skončil v rukavicích pardubického gólmana.
     
    2
    Estonský obránce Třince odvrátil také centr z kopačky Kima. Na opačné straně byl Kovářem faulován Krišto a Joukl bude rozehrávat standardní situaci.
     
    1
    Pardubice rozehrály utkání vzdušným nákopem do zámezí a natlačily se na Třinec. Kudrna si poradil s Michalem Střížem, poté jeho centr odhlavičkoval Reintam.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Fotbalisté obou mužstev již přicházejí na trávník. Třinec bude hrát v červených dresech, Pardubice v bílém.
    Sestava Třince

     
    Do výkopu zbývá méně než patnáct minut a na třineckém stadionu jsou zatím pouze desítky nejvěrnějších. V Třinci panuje chladné počasí a fouká nepříjemný vítr. Uvidíme, kolik fanoušků nakonec dorazí navzdory nepříznivým podmínkám a špatným výkonům Třince v podzimní části.
     
    Pardubice v posledních dvou kolech neinkasovaly ani branku, samy vstřelily dvě, a tak neměl trenér Míchal tolik důvodů ke změnám. Mimo hru zůstává kvůli červené kartě David Přibyl, kterého nahrazuje v základu Petr Zavadil. Pozici brankářské jedničky zastane i v Třinci Milan Knobloch, na střídačce je pak připraven mladý gólman Štěpán Hrnčíř, jenž vytlačil ze soupisky Šmída.

    Novými muži na střídačce jsou Adam Fousek, Michal Petráň a David Huf. Kouč Míchal nedává pro dnešek příležitost Gašparovi ani Málkovi. Stejně jako před týdnem chybí Východočechům také dnes Petr Prokopec, Vojtěch Kakrda a Jiří Bláha.
     
    Třinecký trenér Neček proházel sestavu po nepovedeném utkání v Opavě. V brance však dostává i počtrnácté v sezoně důvěru Lukáš Paleček, jehož náhradníkem je Jiří Adamuška. Na soupisce úplně chybí Muamer Avdić, pouze mezi náhradníky vidíme Hlocha. Tyto obránce nahradili v základní jedenáctce Mikk Reintam s Markem Čelůstkou.

    V záložní řadě střídá mladíka Samiece zkušený Martin Motyčka, na hrotu útoku se od první minuty místo Teplého představí René Dedič. Mezi náhradníky scházejí Latocha s Lasotou, na soupisku se namísto nich vrací Petr Hošek. Ani dnes za Slezany nenastoupí Tomáš Vengřinek, Michal Velner nebo Jaroslav Málek. Kvůli karetnímu trestu je ze hry Matej Ižvolt.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Paleček – Michal Stříž, Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščín – Joukl, Krišto (C), Motyčka, Janošík – Dedič. Trenér: Jiří Neček.
    Náhradníci: Adamuška – Malcharek, Samiec, Hošek, Tobiáš, Teplý, Hloch.

    FK Pardubice: Knobloch – Šejvl, Jeřábek (C), Zavadil, Pospíšil – Kovář, Kudrna, Řezníček, Kim – Kayamba, Ladra. Trenér: Jaroslav Míchal.
    Náhradníci: Hrnčíř – Jedlička, Fusek, Valenta, Fousek, Petráň, Huf.

    Rozhodčí: Petr Ardeleanu – Ondřej Kožár, Stanislav Pochylý.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Pardubicemi, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtag #TRIvPCE a #FNLiga.
     
    Delegátem fotbalové asociace je pan Josef Bajer. Roli technického delegáta zastává pan Jiří Trčka.
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    Obě mužstva se ve Fortuna národní lize potkávají od roku 2013 a stihla sehrát šest vzájemných duelů. Třinec straší bilance z domácích zápasů proti Pardubicím, všechny tři totiž bez zisku jediného bodu ztratil. Ve východních Čechách se naproti domu zrodily jedna výhra Pardubic, jedna remíza a jeden triumf Slezanů. V minulé sezoně Třinec v Pardubicích remizoval 0:0 a na domácí půdě jim podlehl 0:1.

    ABSENCE

    Třinci dlouhodobě schází zraněný obránce Michal Velner, v posledních zápasech na soupisce vůbec nefiguroval ani Tomáš Vengřinek. Třízápasový trest za obdržení červené karty v utkání proti Vlašimi si odpykává Matej Ižvolt a bude Slezanům chybět jak v duelu s Pardubicemi, tak v Prostějově. V Opavě chyběli ještě Jaroslav Málek, Petr Hošek a René Dedič. Marek Čelůstka se naopak po odpykání karetního trestu může vrátit do hry.

    Pardubice hrály před týdnem proti Českým Budějovicím bez obránců Petra Prokopce a Vojtěcha Kakrdy. Na soupisce chyběli také záložníci Adam Fousek s Jiřím Bláhou nebo útočník Michal Petráň. Trenér Míchal bude v Třinci postrádat Davida Přibyla, jenž se nechal v duelu s Dynamem vyloučit.

    HLASY PŘED ZÁPASEM

    Jiří Neček (trenér Třince): „Bráníme tak naivně, že dostáváme spoustu gólů. Musíme s tím dělat hodně. Ve zbývajících třech zápasech musíme nasbírat co nejvíce bodů. Máme doma Pardubice, poté jedeme do Prostějova a podzim končíme s Baníkem Ostrava. V těchto zápasech musíme válčit až do posledního hvizdu. Na papíře naše soupiska nevypadá špatně, ale je třeba to prokázat na hřišti."

    Martin Samiec (záložník Třince): „Řekl bych, že to bude zápas plný osobních soubojů, zvlášť na takovém terénu, jaký tady máme. Uvidíme, jakým stylem budou hrát Pardubice, ale my se musíme připravit na sto dvacet procent. Utkání chceme zvládnout, protože v naší situaci potřebujeme sbírat body.“
     


    FK PARDUBICE
    13. místo, 11 bodů, skóre 8:19


    Pardubice dokázaly ve 2. kola doma porazit Žižkov, od té doby ovšem sbíraly spíše remízy a porážky. Čtyřikrát sice družstvo trenéra Jaroslava Míchala udrželo čisté konto, ale vytěžilo už jen jediné vítězství, a to před dvěma týdny na hřišti Táborska. V dosud posledním kole uhráli Východočeši potřetí v sezoně bezbrankovou remízu s Českými Budějovicemi. Ve třinácti kolech vstřelily Pardubice pouze osm branek, mají v tomto ohledu nejslabší útok v soutěži, ale přesto jsou v tabulce o dva body před Třincem. Naváží na vítězství z Táborska?

    Poslední soutěžní utkání:

    13. kolo, sobota 29. října, 10:15, Pardubice:
    FK Pardubice – SK Dynamo České Budějovice 0:0
    Červená karta: 84. Přibyl (Pardubice).
    Diváci: 558 (22 % celkové kapacity).

    Sestava Pardubic: Knobloch – Přibyl, Šejvl, Jeřábek (C), Pospíšil – Kim (80. Valenta), Kudrna, Řezníček, Kovář (64. Fusek) – Kayamba (90. Zavadil), Ladra. Trenér: Míchal.

    Střelci: Tomáš Ladra, Adam Fousek (oba 2 góly)
    Brankáři: Milan Knobloch (11 zápasů, 4 čistá konta)
    Nicolas Šmíd (2 zápasy, 0 čistých kont)
     


    FK FOTBAL TŘINEC
    14. místo, 9 bodů, skóre 18:32


    Třinečtí fotbalisté se v tabulce propadají níže a níže, od sestupových příček je nyní dělí pouhé tři body. Po příchodu kouče Jiřího Nečka to po remíze ve Znojmě a výhře nad Sokolovem vypadalo na obrození mužstva, jenže v dalších kolech přišlo kruté vystřízlivění. Třinci hrubě nevyšlo derby ve Frýdku-Místku a doma nestačil ani na Vlašim. Před týdnem v Opavě už po poločase prohrával o čtyři góly. Slezané tak mají v zádech tři porážky v řadě s jedenácti inkasovanými góly. Proti Pardubicím potřebuje Nečkova družina nutně bodovat.

    Poslední soutěžní utkání:

    13. kolo, sobota 29. října, 18:00, Opava:
    Slezský FC Opava – FK Fotbal Třinec 4:0 (4:0)
    Branky: 18., 29. a 37. Smola, 9. Zapalač.
    Diváci: 2 518 (33 % celkové kapacity).

    Sestava Třince: Paleček – Michal Stříž, Hloch, Avdić (42. Reintam), Bedecs, Janoščín – Joukl, Krišto (C), Samiec (46. Motyčka), Janošík – Teplý (70. Malcharek). Trenér: Neček.

    Střelci: Michal Stříž, Imrich Bedecs (oba 3 góly)
    Brankář: Lukáš Paleček (13 zápasů, 0 čistých kont)
     
    Příjemné sobotní dopoledne z Třince přeji všem fotbalovým příznivkyním a příznivcům! Vítejte při sledování textového online přenosu z utkání 14. kola Fortuna národní ligy. Dvě utkání tohoto kola byla předehrána ve středu a v pátek, zbývající porce zápasů je rozložena po čtyřech na sobotu a po dvou na neděli. V tomto přenosu se budeme věnovat souboji mezi týmy FK Fotbal Třinec a FK Pardubice.

    Slezané se nemohou odrazit ze spodních pater tabulky ani po příchodu nového trenéra, pod kterým sice v úvodních dvou zápasech bodovali, avšak v dalších třech obdrželi trestuhodných jedenáct branek a vždy odešli poraženi. Pardubice zdaleka tolik gólů neinkasují, ale střílejí jich ještě mnohem méně. Díky dobrým výsledkům z posledních dvou utkání však v tabulce předskočily právě Třinec. Utkání začíná v 10:15 na stadionu Rudolfa Labaje v Třinci. Přenosem vás provede Ondřej Zoubek. Hezkou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    Ondřej Zoubek

    Góly: 8. Stříž

    Karty:   20. Zavadil (PCE), 90+2. Pospíšil (PCE)


    FK Třinec: Paleček – Stříž, M. Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščín – Joukl, Krišto (C), Motyčka (67. Malcharek), Janošík (90+2. Hloch) – Dedič (89. Hošek).
    Náhradníci: Adamuška – Malcharek, Samiec, Hošek, Tobiáš, Teplý, Hloch.

    FK Pardubice: Knobloch – Šejvl, Jeřábek (C), Zavadil, Pospíšil – Kovář, Kudrna, Řezníček (36. Fousek), Kim (46. Huf) – Kayamba, Ladra (68. Petráň).
    Náhradníci: Hrnčíř – Jedlička, Fusek, Valenta, Fousek, Petráň, Huf.

    Rozhodca: Petr Ardeleanu – Ondřej Kožár, Stanislav Pochylý

    Diváci: 231 (12 % celkové kapacity)