Anglicko – Bosna 5:0 (kon.) | Cyprus – Holandsko 1:4 (kon.) | Kazachstan – Nórsko 0:3 (kon.)
Turecko – Slovensko sk 1:1 (kon.) | Srbsko – Slovinsko 3:1 (kon.) | Arménsko – Wales 1:3 (kon.)
Bulharsko – Rumunsko 2:0 (kon.) | Litva – Taliansko 0:0 (kon.) | Malta – Moldavsko 3:2 (kon.)
Dánsko – Luxembursko 4:1 (kon.) | Rusko – Fínsko 1:1 (kon.) | Rakúsko – Nemecko 1:4 (kon.)
Lichtenštajnsko – Portugalsko 1:7 (kon.) | Belgicko – Lotyšsko 0:1 (kon.) | S. Macedónsko – Škótsko 2:0 (kon.)
Island – Ukrajina 2:4 (kon.) | Sev. Írsko – Francúzsko 0:3 (kon.)
koniec
Turecko
1:1 (1:0)
Slovensko
Utorok 11.10.2016, 16:00Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 8
Predzápasové kurzy
     
    Slovensko zakončilo úspešnú kvalifikáciu remízou 1:1 na pôde Turecka. V druhom polčase zverenci Pavla Hapala zvýšili svoju aktivitu a zásluhou Stanislava Lobotku vyrovnali skóre. V závere mali šancu rozhodnúť obe mužstvá, no remíza tomuto zápasu rozhodne svedčí. Tá však už nič nezmenila na tom, že Slovensko si na budúci rok zahrá na ME v Poľsku. Naopak, Turecko skončilo v ôsmej kvalifikačnej skupine len na treťom mieste, a tak si nezahrá ani v baráži. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (18:01:57)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Martin Chrien mohol rozhodnúť dnešné stretnutie. Z pravej strany sa snažil o center, troška ho predĺžil a napokon lopta skončila na ľavej žrdi.
     
    90+2
    Na trávniku sa teraz nehrá, pretože po predošlom súboji ostáva ležať Tugay Kaçar. Turecký kapitán ale zápas určite dohrá.
     
    90+1
    Turecko malo šancu strhnúť vedenie na svoju stranu. Batuhan Altıntaş sa dostal k strele z vnútra šestnástky. Našťastie pre nás minul bránu.
     
    90
    Riadny hrací čas dnešného zápasu sa naplnil. Našu úspešnú kvalifikáciu ešte rumunskí rozhodcovia predlžujú o 180 sekúnd.
     
    89
    Nicolas Špalek predviedol ďalšiu dobrú individuálnu akciu. Následne loptu naservíroval na nohu Tomáša Vestenického, no ten opäť mieril nepresne.
     
    88
    Gökhan Akkan si na svoje konto pripisuje dobrý zákrok. Z pravej strany strieľal Nicolas Špalek, ale turecký gólman zasiahol nohou.
     
    87
    Krajina polmesiaca zahrávala ďalší rohový kop. Slovenský brankár Matúš Hruška ale tentokrát nemusel zasahovať.
     
    86
    Veľmi dobre teraz vypomohol našej obrane Stanislav Lobotka. Kubilay Kanatsizkuş sa dostával do šance, ale náš kapitán príkladne zabojoval.
     
    85
    Poslednýkrát strieda aj domáci tréner. Na ihrisko prichádza Batuhan Altıntaş, ktorý nahradil krajného obrancu Batuhana Artarslana.
     
    84
    Posledné striedanie v podaní Pavla Hapala. Na ihrisko prichádza čerstvý Martin Chrien. Naopak, pre dnes má odpracované László Bénes.
     
    83
    Slovenskí futbalisti sa dostávali do rýchleho brejku, no Dávid Ivan akciu zbrzdil. Napokon strieľal Ľubomír Šatka, ale loptu chytá Gökhan Akkan.
     
    82
    Rohový kop na prednú žrď zahral Stanislav Lobotka. Tam si nabehol Tomáš Vestenický, ale jeho zakončenie minulo súperovu bránu.
     
    81
    Práve sa začala posledná desaťminútovka zápasu. Nicolas Špalek sa dostal do zakončenia, no keďže bol jeho pokus zblokovaný, nasledovať bude roh.
     
    80
    Na trávniku teraz ostáva ležať Tolgahan Çiçek. Ten sa vo vzdušnom súboji zrazil s Nicolasom Špalekom, ale pokračovať bude bez ošetrenia.
     
    79
    Slovenskí futbalisti sa po strelenom góle mierne stiahli a nie sú príliš aktívni. iniciatívu prebrali Turci, ktorí chcú ukončiť kvalifikáciu víťazstvom.
     
    77
    Striedajúci Kubilay Kanatsizkuş si teraz počínal nedovolene v súboji so Stanislavom Lobotkom. Pri lopte tak ostanú zverenci Pavla Hapala.
     
    76
    Tureckí futbalisti teraz chceli rozohrať rohový kop nakrátko. Naši obrancovia dobre vystúpili, a tak sa İrfan Kahveci ocitol v postavení mimo hry.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 44. Hruška (vla.) – 70. Lobotka (pen.)

    Karty:   69. Özdemir (TUR)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:16.
    Turecko: Akkan – Çiçek, Özdemir, Alkan, Babacan – Artarslan, Kaçar (C), Ünder, Başaçıkoğlu – Karaman, Çağlayan.
    Náhradníci: Kardeşler – Taştemur, Yakuplar, Kahveci, Şimşek, Kanatsizkuş, Altıntaş

    Slovensko: Hruška – Valjent, Vavro, Králik, Šatka – Rusnák, Hromada, Lobotka (C), Bénes, Mihalík – Vestenický.
    Náhradníci: Rodák – Niňaj, Špalek, Ivan, Chrien, Káčer, Šafranko.