Rakúsko – Wales 2:2 (kon.) | Moldavsko – Srbsko 0:3 (kon.) | Írsko – Gruzínsko 1:0 (kon.)
S. Macedónsko – Izrael 1:2 (kon.) | Taliansko – Španielsko 1:1 (kon.) | Lichtenštajnsko – Albánsko 0:2 (kon.)
Island – Fínsko 3:2 (kon.) | Turecko – Ukrajina 2:2 (kon.) | Kosovo – Chorvátsko 0:6 (kon.)
koniec
Kosovo
0:6 (0:3)
Chorvátsko
cz Štvrtok 06.10.2016, 20:45 • Loro Boriçi Stadium, Shkoder, Albánie • Kvalifikácia MS (Európa)
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou! (22:48:23)
     
    Utkání je Kosova s Chorvatskem je tedy u konce a favorizovaní hosté slaví vysoké vítězství 6:0! Poměrně dlouho se zdálo, že se druhá polovina jen odehraje bez šancí, ale v 68. minutě navýšil vedení hostů Mateja Mitrović a to byl signál pro další zásahy. Rog sice ve velké šanci v 82. minutě selhal, ale minutu nato se prosadil Ivan Perišić a jednoznačné vítězství Chorvatska nakonec ještě v druhé minutě nastavení pečetil Nikola Kalinić. Hosté si tedy po domácí ztrátě s Tureckem do tabulky připisují tři body. Reprezentanti Kosova naopak zůstávají na jednom bodu za remízu ve Finsku.
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+2. Nikola KALINIĆ - 0:6
     
    90+2
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Nakonec ale přichází ještě jedna trefa hostující reprezentace! Kovačić dostal míč na hranici šestnáctky, zakombinoval s NIKOLOU KALINIĆEM, který si nedělal těžkou hlavu a po otočce vypálil přesně k tyči! Ujkani byl bez šance.
     
    90+1
    Utkání se už jen dohrává. Zakročit sice ještě musel Ujkani, avšak slabá hlavička mu byla doslova lahůdkou.
     
    90
    Nad rámec řádných devadesáti minut se bude hrát 120 vteřin. Přesně tolik času mají domácí na vstřelení aspoň jedné branky.
     
    89
    Je tomu tak. Subašić se drží za ruku, avšak zranění není většího rázu a chorvatský gólman už je zpět na svém místě. Hosté mezitím pomalu postupují dopředu.
     
    88
    V provozní teplotě naopak musel zůstat Subašić, který se dobře vložil do soupeřovy přihrávky ze strany. Sice se trochu poranil, ale určitě bude schopen pokračovat ve hře.
     
    87
    Hosté opět přesunuli hru dále od své brány. Jejich kombinace u půlící čáry, ale zjevně nebude znamenat výraznější postup vpřed.
     
    86
    Až teď musel zasahovat Subašić. Domácí zkusili pozornost hostujícího gólmana střelou z pravé strany, ale chorvatský strážce svatyně míč celkem bez problémů vyrazil.
     
    85
    Domácí by určitě rádi zaznamenali aspoň jednu branku, ale ani při poslední akci se neprezentovali zrovna nejpřesnější kombinací.
    83. Ivan PERIŠIĆ - 0:5
     
    83
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Přeci jenom ale přichází pátá branka hostů! Kosovská obrana neodkázala zachytit náběh IVANA PERIŠIĆE, jenž se zničehonic zjevil před Ujkanim. S ním si záložník Interu Milán bezpečně poradil a posléze zakončil do prázdné brány.
    82. Marko Rog (CRO) zpackal tutovou šanci.
     
    82
    Naopak však mohlo skórovat Chorvatsko! Rychlý atak do otevřené obrany soupeře vyústil v nebezpečné zakončení Roga, jenž však pálil trestuhodně mimo.
     
    81
    Znovu se hra přesunula do středu hřiště. Těžko říct, zda se domácí ještě pokusí o nějakou bezhlavou ofenzívu, která by mohla přinést čestný úspěch.
     
    80
    Šime Vrsaljko se sice hodně rozzlobil, ale Bunjakovi prošel důrazný atak a mohl tak pokračovat směrem na bránu. V pokračující akci ve skvělé pozici pálil Valon Berisha, avšak nebezpečnou ránu skvěle zablokoval Vida!

    Lukáš Podleśny

    Góly: 6. Mandžukić (Kramarić), 24. Mandžukić (Perišić), 35. Mandžukić (Vrsaljko), 68. Mitrović (Brozović), 83. Perišić (Brozović), 90+2. N. Kalinić (Kovačić)

    Karty:   18. B. Berisha (KSV)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:9.
    Kosovo: Ujkani (C) – Perdedaj, Pnishi, Pepa, Paqarada – H. Kryeziu, Valon Berisha – Rashica, Zeneli (77. Shala), B. Berisha (58. Halimi) – Celina (68. Bunjaku).
    Náhradníci: Nurković, Hajdini – Sulejmani, Kabashi, Halimi, Bunjaku, Shala, Rrahmani, Meha, Muriqi, Zejnullahu, Bytyqi.

    Chorvátsko: Subašić – Vrsaljko, Ćorluka (C) (46. Mitrović), D. Vida, Pivarić – Brozović, Kovačić, Badelj, Perišić (C) – Kramarić (71. Rog), Mandžukić (C) (59. N. Kalinić).
    Náhradníci: Vargić, L. Kalinić – Strinić, Mitrović, Antolić, Jedvaj, Čop, Rog, N. Kalinić.

    Rozhodca: David Fernández Borbalán – Raúl Cabanero, Roberto Alonso (vš. ESP)