K1 200 m - finále (muži) Vítěz: L. Heath (GBR) (kon.) | C2 1000 m - finále (muži) Vítěz: Německo (kon.)
K4 500 m - finále (ženy) Vítěz: Maďarsko (kon.) | K4 1000 m - finále (muži) sk Víťaz: Nemecko (kon.)
koniec udalosti
K4 1000 m - finále (muži)

Víťaz: Nemecko

Sobota 20.08.2016, 15:04Olympijské hry - rýchlostná kanoistika
     
    Konečné poradie A-finále:
    1. Nemecko 3:02:143
    2. Slovensko 3:05:044
    3. Česko 3:05:176
    4. Austrália 3:06:731
    5. Španielsko 3:06:768
    6. Portugalsko 3:07:482
    7. Francúzsko 3:07:488
    8. Srbsko 3:10:241 (15:19:04)
     
    Slovensko oslavuje zisk štvrtého cenného kovu na OH v Riu. Naša posádka v zložení Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr a Tibor Linka išla od začiatku finále na druhej pozícii a napriek atakom českej štvorice si udržala striebornú priečku. Zlato získali po suverénnom výkone Nemci.
     
    Finálové jazdy v disciplíne K4 na 1000 metrov sa skončili.
     
    A-fin
    Olympijské zlato putuje do Nemecka. Slovenská posádka odrazila český útok a skončila druhá. Bronz majú naši severozápadní susedia.
     
    A-fin
    Do cieľa ostáva posledných 250 metrov. Nemecko jasne prvé, o striebro sa bijú Slováci s Čechmi.
     
    A-fin
    Polovica trati je za nami. Nemci stále prví, Slováci druhí, tretí sú Česi.
     
    A-fin
    Nemci potvrdzujú výbornú formu z rozjazdy a sú prví. Slováci figurujú hneď za nimi.
     
    A-fin
    A-finále bolo odštartované. V prvých metroch je všetko vyrovnané.
     
    A-fin
    Na štart prichádzajú lode, ktoré zabojujú o cenné kovy v K4 na 1000 metrov. Slovenská posádka sa nachádza v šiestej dráhe.
     
    B-fin
    Víťazmi B-finále sa stali ruskí kajakári, ktorí obsadia konečné deviate miesto. Desiata priečka patrí Kazachstanu, jedenáste skončilo Maďarsko. Dvanásta je Argentína, trináste Taliansko a štrnásta Brazília.
     
    B-fin
    Rusi výrazne pridali a na poslednom medzičase sú jasne na líderskej pozícii.
     
    B-fin
    Po prvej polovici trate figurujú na prvej priečke kajakári z Ruska. Majú však minimálny náskok pred Brazíliou a Argentínou.
     
    Finálové jazdy v disciplíne K4 mužov na 1000 metrov boli odštartované.
     
    Čaká nás posledná disciplína v rámci programu na OH v Riu. Ešte pred bojmi o medaily sú pripravené posádky na B-finále. O konečné umiestnenie bude proti sebe bojovať šesť lodí.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní on-line prenosu z rýchlostnej kanoistiky. Slovensko má jednu z posledných šancí získať medailu na OH Riu. Postarať sa o to môžu naši reprezentanti v K4 na 1000 metrov.

    K4-ka je dlhodobo slovenskou vlajkovou loďou, ktorá zbiera cenné kovy na vrcholných podujatiach. V Brazílii súťažia Slováci v zložení Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr a Tibor Linka. Táto štvorica triumfovala vlani na svetovom šampionáte v rovnakej disciplíne a práve preto patrí v Riu medzi favoritov na medailu.

    Najúspešnejším zo spomínaných mužov je Erik Vlček, ktorý má vo svojej zbierke striebro a bronz z olympiád a desať zlatých medailí z MS v K4 aj K2. Striebro z Pekingu na kilometrovej trati vlastní aj Juraj Tarr, ktorý získal ďalších osem cenných kovov na MS. Ostrieľané duo dopĺňajú mladíci Denis Myšák s Tiborom Linkom, ktorí dokázali spolu s Tarrom a Vlčekom ovládnuť tisícku na európskom aj svetovom šampionáte.

    Slovenský štvorkajak získal na olympijskej pôde už dve medaily. V roku 2004 v Aténach finišovala na tretej pozícii štvorica Juraj Bača, Michal Riszdorfer, Richard Riszdorfer, Erik Vlček. V roku 2008 v Pekingu sa tešila z druhej priečky posádka v zložení Michal Riszdorfer, Richard Riszdorfer, Erik Vlček, Juraj Tarr. Pred štyrmi rokmi v Londýne sa našim nedarilo a obsadili šiestu priečku.

    A-finále K4 na 1000 metrov organizátori naplánovali na 15:12 nášho času. Ešte predtým, od 15:04, budú súťažiť ďalšie štvorice o konečné umiestnenie v B-finále.
     
    Vítame vás pri on-line prenose. Udalosť sa začína o 15:04.

    Tomáš Lengyel