400 m polohové preteky - rozplavby (muži) Chase Kalisz (USA) (kon.) | 100 m motýlik - rozplavby (ženy) Sarah Sjöströmová (Švédsko) (kon.)
400 m voľný spôsob - rozplavby (muži) Vítěz: C. Dwyer (USA) (kon.) | 400 m polohové preteky - rozplavby (ženy) Vítěz: K. Hosszuová (HUN) (kon.)
100 m prsia - rozplavby (muži) Adam Peaty (Veľká Británia) (kon.) | 4 x 100 m voľným spôsobom - rozplavby (ženy) Vítěz: Austrálie (kon.)
koniec udalosti
400 m polohové preteky - rozplavby (muži)

Chase Kalisz (USA)

(4:08:12)

Sobota 06.08.2016, 18:02Olympijské hry - plávanie
     
    Richard Nagy obsadil v rozplavbách mužov na 400 metrov polohové preteky konečnú deviatu priečku a ušiel mu postup do finále. Slovák stratil na posledného ôsmeho postupujúceho len 32 stotín sekundy. (18:26:00)
     
    Rozplavby sa skončili.
     
    Záverečnú štvrtú rozplavbu vyhral Američan Chase Kalisz s najlepším časom 4:08:12.
     
    Po troch rozplavbách je Richard Nagy na priebežnej šiestej priečke. Ak chce postúpiť do finále, v záverečnej rozplavbe môžu byť lepší len dvaja plavci.
     
    Tretiu rozplavbu zvládol najlepšie Japonec Kosuke Hagino, ktorý zvládol polohovku v čase 4:10:00. Richard Nagy obsadil štvrtú pozíciu so stratou 3 sekundy a 87 stotín.
     
    Do boja v olympijskom bazéne sa zapojil aj Richard Nagy, ktorý pláva v siedmej dráhe.
     
    Druhú rozplavbu ovládol časom 4:13:37 Austrálčan Travis Mahoney.
     
    Prvú rozplavbu dlhej polohovky mužov vyhral Martin Christoph Meier z Lichtenštajnska, ktorý dosiahol čas 4:19:19.
     
    Rozplavby sa začínajú.
     
    V olympijskom bazéne je už všetko pripravené. V Riu sa o malú chvíľu rozbehne program plaveckých disciplín. Hneď v tretej rozplavbe skočí do vody aj Slovák Richard Nagy.
     
    Richard Nagy sa postaví na štart v tretej rozplavbe, kde mu patrí siedma dráha. Do finále sa dostane iba osem plavcov s najlepším časom, prihlásených je 27 súťažiacich.
     
    Srdečne vás vítame pri sledovaní on-line prenosu z rozplavieb mužov na 400 metrov polohové preteky, v ktorých sa predstaví aj slovenský reprezentant Richard Nagy.

    Dlhá mužská polohovka je vôbec prvou disciplínou v olympijskom plaveckom bazéne. Na programe sú štyri rozplavby, ktoré sa uskutočnia v časoch 18:02, 18:08, 18:14 a 18:18. V polohových pretekoch plavci postupne absolvujú 100-metrové úseky všetkými spôsobmi. Najskôr ich čaká znak, potom prsia, neskôr motýlik a na záver voľný spôsob.

    Richard Nagy je momentálne najlepším slovenským plavcom a v tejto sezóne dosiahol výborný výsledok na európskom šampionáte. Práve v polohových pretekoch na 400 metrov obsadil druhú priečku a získal svoju prvú medailu na vrcholnom podujatí. Pre 23-ročného Bratislavčana bude účinkovanie na olympijskej pôde premiérou, no predstaví sa hneď v troch disciplínach. Okrem dlhej polohovky ho čaká štart na 1500 metrov voľný spôsob a preteky v diaľkovom plávaní na 10 kilometrov, ktoré sa uskutočnia v mori.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 18:02.

    Tomáš Lengyel