Anglicko – Chorvátsko 2:1 (kon.) | Holandsko – Francúzsko 1:5 (kon.)
koniec
Anglicko
2:1 (2:0)
Chorvátsko
cz Pondelok 18.07.2016, 12:00 • Heidenheim (GER) • Majstrovstvá Európy U19 • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a budu se na vás opět těšit u některého z dalších zápasů. (13:55:21)
     
    V semifinále se Anglie utká s Itálií a duel je na programu 21. července. Naopak pro Chorvatsko šampionát končí.
     
    Ve druhém poločase bylo lepší Chorvatsko, které si vypracovalo hned několik šancí, ale proměnit dokázalo jen jednu. Celý duel bych popsal za vyrovnaný, jelikož Anglii patřil první poločas. Sledovali jsem velmi zajímavý zápas, který nabídl spoustu šancí na obou stranách a hra se velmi často přelévala. Šťastnější z utkání odchází Anglie, která si připsala další výhru.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V závěru na stavení je u balonu domácí celek, který kombinuje na vlastní polovině hrací plochy a čeká až hlavní sudí zápas ukončí.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý sudí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát o dvě minuty nad rámec hrací doby. Ve stejném momentu je Anglii odpískán ofsajd.
     
    90
    Isaiah Brown je téměř všude, tento hráč je rozdílovým na zeleném pažitu.Anglický mladík si vzal balon ve středu hrací plochy a běžel přímočaře k brance, ovšem klička na stopera mu nevyšla.
     
    89
    Jenže ani Chorvatsko u balonu nebylo dlouho, a tak se bude muset opět bránit. Anglie se konec utkání zkušeně hlídá a troufnu si říct, že šance domácího celku se už nedočkáme.
     
    88
    Z rohového kopu Anglie nic nevytěží, jelikož chorvatský obránce poslal balon do zámezí. Po autovém vhazování si faulem pomohl Isaiah Brown, a tak se k míči vrací hosté.
     
    87
    Na levou stranu si doběhl Ademola Lookman, jenž se pokoušel centrem najít spoluhráče, ale trefil jen prvního soupeře. Uvidíme po dlouhé době rohový kop v podání Anglie.
     
    86
    Angličtí mladíci se snaží zklidni hru kombinací na vlastní polovině hrací plochy. Jenže po pár přihrávkách přišel nákop na levou stranu, který končí za postranní čárou.
    84. Chorvati se vyrovnání nedočkali, Soldo branku přestřelil
     
    84
    Série rohových kopů Chorvatska pokračuje a hostující tým je ve velkém tlaku. Další zakončení si připisuje Vinko Soldo, ale jeho pravačka poslala balon metr nad horní tyč.
     
    83
    Chorvatsko se chce pokusit o vyrovnání a proto utahuje šrouby. Další rohový kop hostujícího celku mířil na přední tyč, kde balon do bezpečí odhlavičkoval Isaiah Brown.
     
    82
    Hra se velmi rychle přesunula před druhou z branek, kde Chorvatsko vybojovalo rohový kop. Centr od rohového praporku zamířil na zadní tyč, kde byl osamocený Vinko Soldo. Ovšem zakončení hostujícího obránce zamířilo jen vedle branky.
     
    81
    O další střelecký pokus se postaral domácí Joshua Onomah, ale jeho rána zamířila jen nad chorvatskou branku.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Matej Hudećek (Chorvatsko), který srazil k zemi soupeře a prvém je další potrestaným hráčem.
     
    79
    Po odchodu Taylora Moorea převzal kapitánskou pásku Freddie Woodman. Ovšem pojďme se věnovat opět samotné hře.

    Michal Luxa

    Góly: 4. Brown, 10. Anočić (vla.) – 58. Moro

    Karty:   69. Soldo (CRO), 80. Hudećek (CRO)


    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:8. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:16.
    Anglicko: Woodman – Kenny, Moore (C) (78. Maitland-Niles), Fry, Walker-Peters – Oxford, Ledson – Ojo, Onomah, Brown – Lookman.
    Náhradníci: Howes – Rossiter, Abraham, Solanke, Tomori, Maitland-Niles.

    Chorvátsko: Nevistić – Hudećek, Plantak, Soldo, Anočić – Jakić – Fintić (62. Kneževič), Ivanušec, Balić, Brekalo (38. Brodić) – Moro (C) (77. Božić).
    Náhradníci: Letica – Kneževič, Brodić, Lovren, Božić, Cabraja.

    Rozhodca: Aliyar Aghayev (AZE) – Milovan Djukić (MNE), Ridiger Çokaj (ALB)