Slovensko – Anglicko 0:0 (kon.) | Rusko – Wales 0:3 (kon.)
koniec
Rusko
0:3 (0:2)
Wales
Pondelok 20.06.2016, 21:00 • Stadium de Toulouse, Toulouse (33 100) • Majstrovstvá Európy • Skupina B
Predzápasové kurzy
    Konečná tabuľka B-skupiny.

     
    Dnes to bola v Toulouse jednoznačná dominancia "Drakov", ktorí nedali Rusku takmer nič. S obrovskou ľahkosťou hrali vpredu najmä Aaron Ramsey s Garethom Baleom a perfektné bránenie s rýchlymi smrteľnými kontrami slávilo úspech. Tri góly si podelili traja hráči a síce Ramsey, Taylor a Bale. (22:55:30)

     
    Takto sa píše história vážení! Tím Chrisa Colemana to dokázal a ako nováčik v ťažkej konkurencii vyhral skupinu B! Wales bude oslavovať. Ešte asi nikdy nešiel trojmiliónový národ s takou radosťou do roboty, ako to bude zajtra. Samozrejme, ak sa to s tými oslavami nepreženie.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Dzjuba sa ako tank presadil cez kapitána Walesu Ashleyho Williamsa, lenže svoj pokus zvnútra šestnástky nasmeroval nad bránu Hennesseyho.
     
    90+1
    Smolnikov ešte získal rohový kop po tom, ako sa jeho center od Taylora odrazil za bránkovú čiaru.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Beží nám už posledná minúta riadneho hracieho času. Nadstavovať sa asi bude, ale už to v podstate nič neovplyvní.
     
    89
    Ashley Williams sa dostal k zakončeniu hlavou, no v záklone nedokázal poriadne nasmerovať loptu a preto to bola pre Akinfejeva malina.
     
    88
    King dobehol loptu na autovej čiare a poslal ju do krídla spoluhráčovi, lenže ten sa k prihrávke nedostal. Wales napriek tomu ostal v ofenzíve a s neuveriteľnou ľahkosťou dnes hrajúci Aaron Ramsey vypálil spoza Ignaševiča len do neho. Bude to roh.
     
    87
    Samedov ho aj poslal, ale priamo do rukavíc pripraveného brankára Hennesseyho, zatiaľ čo štadiónom opäť znie waleská hymna.
     
    86
    Na nálade to Walesanom neubralo, aj keď prichádza ďalšia chyba a faul Kinga na vlastnej polovici. Tentoraz by to už naozaj center do šestnástky mal byť.
    85.
     
    85
    Z ničoho nič ale Gunter zle prihral na svojho spoluhráča v defenzíve a Rusko malo najväčšiu šancu v zápase! Dzjuba dostal center tesne nad zemou medzi Williamsa a Hennesseyho, lenže v páde ho poslal nad bránu.
     
    84
    Wales pokračuje vo svojej hre z posledných minút. Drží loptu, núti Rusov bežať a tí to robia už len preto, že musia. Najradšej by sa videli v kabíne, niektorí možno aj doma v Rusku.
     
    83
    Striedanie v tíme Wales: z ihriska odchádza Gareth Bale, prichádza Simon Church.
     
    82
    Ramsey mohol ísť zo stredu poľa rýchlo dopredu, avšak lopta mu mierne ušla a preto radšej zastal a prihral naspäť na obrancov. Aj on vie, že tento zápase je už vybavený.
     
    81
    Wales bez problémov drží loptu v strede poľa, prihráva si a fanúšikovia každú prihrávku ocenia mohutným zvolaním "HEY!". Tí sa bavia futbalom, ruská "zborná" smúti.

    Matej Kubove

    Góly: 11. Ramsey, 20. Taylor, 67. Bale

    Karty:   64. Mamajev (RUS) – 17. Vokes (WAL)


    Rusko: Akinfejev – D. Kombarov, Ignaševič, V. Berezuckij (46. A. Berezuckij), Smolnikov – Glušakov, Mamajev – Kokorin, Širokov (C) (52. Golovin), Smolov (70. Samedov) – Dzjuba.
    Náhradníci: Guilherme, Lodygin – Ščennikov, A. Berezuckij, Šiškin, Golovin, Ivanov, Jusupov, Neustädter, Samedov, Šatov, Torbinskij.

    Wales: Hennessey – Gunter, Chester, A. Williams (C), Davies, Taylor – Allen (74. D. Edwards), Ledley (76. A. King), Ramsey – Vokes, Bale (83. Church).
    Náhradníci: Fôn Williams, D. Ward – Collins, J. Richards, Cotterill, D. Edwards, A. King, Robson-Kanu, Vaughan, Jonathan Williams, Church, G. Williams.

    Rozhodca: Jonas Eriksson (SWE) – Mathias Klasenius (SWE), Daniel Wärnmark (SWE) – Daniele Orsato (ITA) – Stefan Johannesson (SWE), Markus Strömbergsson (SWE)