Anglicko – Wales 2:1 (kon.) | Ukrajina – Sev. Írsko 0:2 (kon.) | Nemecko – Poľsko 0:0 (kon.)
koniec
Anglicko
2:1 (0:1)
Wales
Štvrtok 16.06.2016, 15:00 • Stade Bollaert-Delelis, Lens Agglo (38223) • Majstrovstvá Európy • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    V prvom zápase Anglicko prišlo o víťazstvo v druhej nadstavenej minúte, dnes ho v tej istej získalo! Daniel Sturridge sa stal hrdinom národu po tom, ako prišiel z lavičky na začiatku druhého polčasu. Roy Hodgson teda poslal do hry oboch strelcov len na druhé dejstvo a spomínaný Sturridge s Jamiem Vardym dokázali odpovedať na úvodný gól Garetha Balea z prvého polčasu. (16:54:43)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Wales sa ešte určite pokúsi o vyrovnanie, ale nezdá sa, že Anglicko si toto dokáže pustiť, aj keď vysoký nákop z krídla hlavou posiela tesne vedľa brány Gareth Bale.
    90+2. Daniel Sturridge (ENG) - 2:1
     
    90+2
    Anglicko dalo gól!

    Albion vo vytržení, Hodgson poslal do hry cez polčas najlepších žolíkov, akých mohol! DANIEL STURRIDGE prestrčil loptu do šestnástky na Alliho, od neho sa dostala k Rashfordovi. Útočník Liverpoolu ju dobehol pred Hennesseym a bez problémov prekonal. Anglicko si uchmatlo tri body v samom závere.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    K zakončeniu po ňom sa dostal jediný zástupca Chelsea vo výbere Anglicka Gary Cahill, lenže hlavou nenamieril presne. Bránu o niečo málo prehodil.

     
    89
    V mikrosúboji dvoch obrancov Tottenhamu sa opäť prejavuje obetavosť Walesanov, pretože poriadnu šupu z kopačky Kylea Walkera Ben Davies bez okolkov a veľmi obetavo poslal hlavou na rohový kop.
     
    89
    Chester zle vystúpil a Rashford tak okolo neho vnikol až do šestnástky, kde si už však neporadil s Williamsom. Ten mu čistým sklzom loptu odobral.
     
    88
    Dierov center Williams preč zo šestnástky nedostal, to sa podarilo až Taylorovi, no opäť. Wales len odkopol smerom dopredu a ostáva so všetkými hráčmi na vlastnej polovici čakať ďalšiu snahu súpera, aby ju mohol prerušiť odkopom.
     
    87
    Angličania svojim útokom vôbec nič nevymysleli a je zaujímavé, že hráči Walesu tiež ani, ale oni skôr preto, že nechcú, ako nevedia. Po zisku lopty ju len odkopli k Hartovi.
     
    86
    Hennessey poslal výkop do stredu poľa, odkiaľ ešte Neil Taylor hľadal niektorého zo spoluhráčov za defenzívou súpera, avšak od krajného beka Walesu prišiel veľmi vysoký a nepresný center.
     
    85
    Po tom, ako vysoký pas nedokázal spracovať Bale, sa dopredu vydal na vlastnú päsť po krídle Wayne Rooney, ktorý síce obišiel zo dvoch hráčov, ale ten tretí ho veľmi dobre sklzom zastavil.
     
    84
    Rashford fantasticky prehodil loptu okolo súpera na malom priestore pre Delleho Alliho, lenže ten neprepálil prvú inštanciu pred sebou. Následne navyše fauluje Vardy.
     
    83
    Center od Rooneyho nebezpečenstvo nenarobil. Najprv Gunter poslal len pred seba, odkiaľ odokopol čo najďalej, ako bol otočený, Joe Allen.
     
    83
    Rooney uvoľnil na krídle Walkera, ktorý poslal zrazený center, o čo sa postaral Taylor a ani Hennessey nezabránil tomu, že sa bude kopať rohový kop.
     
    82
    Alli s Rashfordom zakombinovali na krídle, no po prihrávke najmladšieho hráča šampionátu ešte viac doľava na Rosea "Albion" o loptu kvôli nepresnosti prišiel.

    Matej Kubove

    Góly: 56. Vardy, 90+2. Sturridge – 42. Bale

    Karty:   61. Davies (WAL)


    Anglicko: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier, Rooney (C) – Lallana (73. Rashford), Kane (46. Sturridge), Sterling (46. Vardy).
    Náhradníci: Heaton, Forster – Bertrand, Clyne, Stones, Barkley, Henderson, Milner, Wilshere, Rashford, Sturridge, Vardy.

    Wales: Hennessey – Gunter, Chester, A. Williams (C), Davies, Taylor – Ramsey, Ledley (67. D. Edwards), Allen – Robson-Kanu (72. Jonathan Williams), Bale.
    Náhradníci: Fôn Williams, D. Ward – Collins, J. Richards, Cotterill, D. Edwards, A. King, Vaughan, Jonathan Williams, Church, Vokes, G. Williams.

    Rozhodca: Felix Brych (GER) – Mark Borsch (GER), Stefan Lupp (GER) – Matej Jug (SVN) – Bastian Dankert (GER), Marco Fritz (GER)