Rusko – Slovensko 1:2 (kon.) | Rumunsko – Švajčiarsko 1:1 (kon.) | Francúzsko – Albánsko 2:0 (kon.)
koniec
Rusko
1:2 (0:2)
Slovensko
Streda 15.06.2016, 15:00 • Stade Pierre-Mauroy, Villeneuve-d'Ascq, Lille Métropole (49 822) • Majstrovstvá Európy • Skupina B
Predzápasové kurzy
    Vyhrali sme nad Ruskom a pripísali sme si na konte prvé víťazstvo na Eure!
     
    Slovensko síce v závere prežívalo horor, ale dokázali sme dokráčať k prvému víťazstvu na európskom šampionáte. Nakoniec nám dva góly z prvého polčasu stačili, aj keď Glušakov v 80. minúte znížil a následne sme mali aj potrebnú dávku šťastia či obetavosť. Každý jeden člen nášho tímu si siahol na dno síl a postaral sa o jeden z najdôležitejších víťazných zápasov v histórií nášho futbalu. (16:53:26)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Rohový kop sme poľahky dostali preč a pripisujeme si tri extrémne dôležité body!
     
    90+3
    Ignaševič to skúsil strelou z diaľky, ale Marek Hamšík zráža na rohový kop. Sme blízko, ale musíme byť pozorní.
     
    90+3
    Škrtel po výkope Akinfejeva síce vyhral hlavičku s Dzjubom, ale slovenský stopér fauloval a preto prichádza ešte priamy kop pre súpera.
     
    90+2
    Po jeho výkope Kucka prehral hlavičku, Pekarík ale odkopol čo najďalej a Nemec sa snaží držať čas.
     
    90+2
    Ignaševič nedokázal presne nakopnúť loptu, pretože ju poslal veľmi vysoko a medzi všetkých spoluhráčov. Odkopávať bude Kozáčik.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty, na začiatku ktorých ide do vzduchu Kozáčik a berie ju do rukavíc.
     
    90
    Opora našich zadných radov má ešte kŕče, ale ošetrenie nechce, aby nemusel opustiť čo i len na malý kus ihrisko.
     
    90
    Tomáš Hubočan hrá nenormálne skvelý zápas! Tentoraz zastavil Dzjubu, ktorý dlho kľučkoval, až obišiel hneď niekoľko hráčov, ale ranu mu zrazil práve tento obranca, ktorý v proti Walesu nehral.
     
    89
    Nemec s Kuckom pri rohovej zástavke podržali loptu iba chvíľu, tá sa následne od našich hráčov odráža do autu a dopredu ide opäť Rusko.
     
    88
    Po dlhom čase sme vpredu a naťahujeme čas. Peter Pekarík síce stratil loptu, ale súper mu ju vypichol len do autu, s ktorým sa krajný bek nebude ponáhľať.
     
    87
    Opäť sme loptu veľmi rýchlo stratili, ale Martin Škrtel aspoň faulom v strede poľa zastavil akciu súpera. No len na chvíľu, Berezuckij ide dopredu po pravej strane.
     
    86
    Otvorený priestor na pravej ruskej ofenzívnej strane znamená center do našej šestnástky, ktorý je síce zrazený, ale lopta sa ocitá pri Glušakovovi. Prudká strela striedajúceho hráča končí tesne vedľa.
     
    86
    Matúš Kozáčik podbehol center z rohového kopu, ale všetko včas zachránil Ďurica, ktorý v poslednej chvíli vyhral hlavičkový súboj s kapitánom súpera Berezuckim.
     
    85
    Ďalšia nebezpečná lopta do našej šestnástky. Vzadu nám to horí, pretože ruský tlak sa stupňuje. Ďurica odpálil iba dopredu, čo najďalej.
     
    84
    Pečovský síce získal loptu, ale následne zle prihral k postrannej čiare Hubočanovi, ktorý bol pokrytý a odobrali mu loptu. Smolov sa následne snažil vykľučkovať našich obrancov, čo sa mu nepodarilo.
     
    83
    Kozáčik boxoval a naši sa na chvíľu oslobodili. Rusko sa však tlačí do našej brány a predvádza veľký tlak. Ešte to bude tvrdý záver.

    Matej Kubove

    Góly: 80. Glušakov – 32. Weiss, 45. Hamšík

    Karty:   46. Ďurica (SVK)


    Rusko: Akinfejev – Smolnikov, V. Berezuckij (C), Ignaševič, Ščennikov – Golovin (46. Mamajev), Neustädter (46. Glušakov) – Kokorin (75. Širokov), Šatov, Smolov – Dzjuba.
    Náhradníci: Guilherme, Lodygin – Šiškin, A. Berezuckij, Jusupov, Glušakov, Mamajev, Ivanov, Širokov, Samedov, D. Kombarov, Torbinskij

    Slovensko: Kozáčik – Pekarík, Škrtel (C), Ďurica, Hubočan – Kucka, Pečovský, Hamšík – Mak (80. Ďuriš), Weiss (72. Švento) – Duda (67. Nemec).
    Náhradníci: Mucha, Novota – Gyömbér, Greguš, Šesták, Stoch, Nemec, Škriniar, Švento, Saláta, Hrošovský, Ďuriš

    Rozhodca: Damir Skomina (SVN) – Jure Praprotnik (SVN), Robert Vukan (SVN) – Jonas Eriksson (SWE) – Matej Jug (SVN), Slavko Vinčić (SVN)