Liberec – Nitra 2:0 (kon.) | IFK Helsinky – Linköping 1:2 (kon.) | TPS – Düsseldorf 1:2 (0:1 po s.n.)
Jyväskylä – Frölunda 1:4 (kon.) | Košice – Klagenfurt 2:1 (3:0 po s.n.) | SønderjyskE – HV71 1:2 (kon.)
Stavanger – Kuopio 3:0 (kon.) | Storhamar – Ženeva 5:1 (kon.) | Ingolstadt – Växjö 5:3 (kon.)
Krefeld – Vienna 5:6 (kon.) | Färjestad – Pardubice 4:3 (po pr.)
po s.n. (3:0)
HC Košice
2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
KAC Klagenfurt
Štvrtok 03.09.2015, 18:00 • Steel aréna, Košice • Liga majstrov • 5 • Skupina 8
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Košice postupujú do vyraďovacej fázy Champions Hockey League. (20:36:55)
    65:00. Jiří BICEK - 2:1
     
    65:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Košice.
    Autorom víťazného gólu je JIŘÍ BICEK.
     
    63:37
    Klagenfurt je stále mimoriadne aktívny a pokúša sa rozhodnúť! Pred bránkou teraz skončil odrazený puk, ale pred dokážkou ho v poslednej chvíli uchránil Šedivý.
     
    62:59
    Klagenfurt mohol ukončiť tento zápas! Košická defenzíva neustrážila Lundmarka, ktorý sa rútil sám na bránku, ale Riečický jeho zakončenie hokejkou vyrazil do žrde.
     
    59:46
    Klagenfurt mohol definitívne rozhodnúť! Koch sa ocitol s pukom na hokejke sám pred bránkou, ale svoj pokus poslal iba do Riečického betónov.
     
    57:49
    Bartoš odišiel na striedačku, ale na ľadovej ploche ostala krv, ktorú budú museiť domáci údržbári očistiť. Pevne veríme, že pre košického útočníka to nebude nič vážne.
     
    57:49
    Košičania pokračovali vo svojej aktivite a od modrej čiary prudko vypálil Štrbák, ale nešťastne trafil do tváre iba cloniaceho Bartoša.
     
    56:34
    Klagenfurt sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za seknutie Strong.
     
    56:34
    Košičania mohli opäť vyhrávať! Bartánus si puk potiahol z vlastnej obrannej tretiny až do útoku a natlačil sa do skvelej pozície na zakončenie, ale bol faulovaný.
    54:30. Kevin KAPSTAD - 1:1
     
    54:30
    Tím Klagenfurt práve strelil gól!

    Klagenfurt napokon vyrovnáva už pri plnom počte hráčov súpera. KEVIN KAPSTAD využil nepozornosť Košíc pred ich vlastnou bránkou, keď sa dostal k odrazenému puku a v páde ho poslal za Riečického. Bez asistencií.
     
    52:28
    Košice sa budú brániť! Za držanie odchádza na trestnú lavicu Philipp.
     
    49:15
    Klagenfurt sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje za nedovolené bránenie v hre Popovic.
     
    45:58
    Košičania stále útočia! Teraz to strelecky skúsil Bicek, ale jeho rana z uhla skončila iba u gólmana hostí.
     
    43:59
    Košičania sa usadili v pásme a predviedli tam skvelú aktivitu! Hričina s Boltunom si niekoľkokrát vymenili puk a druhý menovaný ho napokon prihrával priamo pred bránku súpera, ale Boltun v rýchlosti cestu cez Tuokkolove betóny nenašiel.
     
    36:55
    Mohlo byť vyrovnané! Puk poskakoval v bránkovisku Košíc, odkiaľ ho smerom za čiaru prudko dorážal Ganahl, ale Riečický sa bleskovo presunul a betónom gólu zabránil.
    35:00. Jiří BICEK - 1:0
     
    35:00
    Košice dali gól!

    Oceliari napokon svoju aktivitu pretavili do otváracieho presního zásahu tohto stretnutia! Postaral sa o to JIŘÍ BICEK, ktorý dobre našiel priestor pri ľavej žrdi svätyne súpera a prudkou strelou do odkrytej časti bránky nedal gólmanovi žiadnu šancu na zákrok. Asistencia: Eduard Šedivý.
     
    31:25
    Hosťujúci Lundmark sa veľmi nebezpečne tlačil do zakončenia, a preto ho Lelkeš nedovolene zastavil podrazením. Ďalší zo zákrokov z kategórie nevyhnutných.
     
    29:13
    Klagenfurt sa vo vlastnom oslabení dostal do skvelej šance na zakončenie! Setzinger pálil počas jazdy, ale bránku Košíc iba tesne minul.
     
    29:01
    Klagenfurt sa bude opäť brániť! Thomas Pöck inkasuje trest za krosček, ktorý si odpyká hneď po skončení tretej reklamnej prestávky.
     
    27:19
    Košičania sa ihneď usadili v útočnom pásme a pokúsili sa otvoriť skóre zápasu! Po dobrej krížnej prihrávke pálil z ľavej strany Lapšanský, no gólman jeho pokus vyrazil.
     
    26:51
    Klagenfurt sa bude brániť! DeSantis dostihol unikajúceho Hričinu a previnil sa proti nemu seknutím, ale musíme uznať, že išlo o nedovolený zákrok z kategórie nevyhnutných.
     
    26:03
    Ban na dvakrát zakončoval spred bránky, ale Riečiký si v oboch prípadoch poradil! Košický gólman druhé zakončenie schoval v lapačke, za čo si vyslúžil potlesk fanúšikov.
     
    24:11
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za vyhodenie puku Šedivý.
     
    23:58
    Košice predviedli skvelý prechod z vlastnej obrannej tretiny! Puk potiahol Jenčík a posunul ho na Bartoša, no ten v poslednej chvíli volil ešte prihrávku bekhendom, ktorú už Jenčík nestihol spracovať.
     
    15:07
    Koólšičania opäť pohrozili gólmanovi rakúskeho celku! Jenčík pálil z ľavého kruhu, no Tuokkola si dal na jeho pokus pozor.
     
    11:36
    Košice v ďalšiej skvelej šanc! Od modrej čiary prudko vypálil Štrbák a jeho pokus ešte tečoval Hrnka, no iba do brankára Klagenfurtu.
     
    11:23
    Philipp vo vlastnom obrannom pásme získal puk, potiahol si ho do útoku a tam ho z uhla hádzal pred bránku na Sojčíka, no ten ho v rýchlosti nedokázal trafiť.
     
    07:42
    Košice súperovi stále nedajú dýchať a predviedli ďalší dobrý streecký pokus! Z ľavej strany z hranice kruhu pálil Šedivý, ale jeho prudkú ranu zastavil lapačkou rakúsky gólman.
     
    04:31
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná! Domáci Štrbák je vylúčený za nedovolené bránenie v hre.
     
    04:20
    Košice si zahrajú presilovku! Lundmark je vylúčený za hákovanie.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 35. Bicek (Šedivý), rozh. náj. Bicek – 55. Kapstad

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Jiří Bicek (KOS)
    1:0   Oliver Setzinger (KLG)
    2. séria:
    2:0   Marek Bartánus (KOS)
    2:0   Jamie Lundmark (KLG)
    3. séria:
    2:0   Jakub Suja (KOS)
    2:0   Thomas Koch (KLG)
    4. séria:
    3:0   Richard Jenčík (KOS)


    HC Košice: Riečický (Slivka) – Štrbák(C), Slovák, Šedivý Philipp, Pavúk, Cebák, Macejko – Jenčík, Bartoš (A), Hrnka – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Sojčík, Češík, Lelkeš – Hričina, Boltun, Šoltéš, Bortňák
    KAC Klagenfurt: Tuokkola (Stroj) – Schumnig, Kapstad, DeSantis, T. Pöck, Popovic, Strong, Vallant, Reichel – Lundmark, Jacques, Hundertpfund – Setzinger, M. Geier, Nordqvist – Kurath, Koch, Ganahl – M. Pöck, Harand, Ban

    Rozhodca: Vladimír Baluška (SVK), Robin Šír (CZE) – Lukáš Kacej (SVK), Roman Výleta (SVK)

    Diváci: 4437