Nemecko – Švédsko 4:1 (kon.) | Čína – Kamerun 1:0 (kon.) | Brazília – Austrália 0:1 (kon.)
Francúzsko – J. Kórea 3:0 (kon.)
koniec
Brazília
0:1 (0:0)
Austrália
cz Nedeľa 21.06.2015, 19:00 • Moncton Stadium, Moncton • Majstrovstvá sveta žien • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký podvečer všem příznivcům fotbalu, konkrétně toho ženského. Na právě probíhajícím Mistrovství světa žen, které se koná v Kanadě, jsou dnes na programu už osmifinálová utkání. v zápase, který budeme sledovat v našem online přenosu, se budeme věnovat duelu mezi týmy Brazílie a Austrálie.
     
    Brazílie

    Brazílie si cestu do osmifinále probojovala prvním místem ve skupině E, kde neztratila ani jeden bod. Nejprve si poradila s Jižní Koreou – 2:0, poté dokázaly Brazilky zvítězit 1:0 i nad Španělskem a svou pouť základní částí uzavřela Brazílie výhrou 1:0 nad Kostarikou. Brazilky tedy postoupily bez ztráty kytičky a také dosud na šampionátu neinkasovaly ani jednu branku. Budou si stejně počínat i dnes proti Austrálii?
    Brazilky po skalpu Španělska už věděly, že jim postup do osmifinále neunikne.

     
    Austrálie

    Australanky skončily ve skupině D na druhém místě se čtyřmi body. Hned na úvod šampionátu padly 1:3 s USA. Pak ale byly úspěšné v utkání s Nigérií, kterou porazily 2:0. Se Švédskem se pak rozešly smírně, a sice 1:1. Dnes tedy narazí na prozatím neprostupnou hráz v podobě Brazílie, se kterou boj o postup do čtvrtfinále nebudou mít vůbec jednoduché. O úspěch se ale určitě poperou a vynasnaží se favorita přinejmenším potrápit.
    Australská radost z účasti ve vyřazovacích bojích.

     
    Vzájemná utkání

    Dnešní zápas bude pro dnešní soupeřky první vzájemný. V historii se spolu dosud Brazílie s Austrálií neutkaly. Favoritem i podle bookmakerů jsou fotbalistky Brazílie.
     
    Jak toto klání dopadne a kdo se po jeho konci bude radovat z postupu do čtvrtfinále, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven také online přenos, kterým Vás budu provázet. O nejdůležitější momenty tedy rozhodně nepřijdete. Přeji všem příjemnou počtenou.
    Jak toto utkání dopadne a kdo si zajistí vstupenku do čtvrtfinále?

     
    Úvodní sestavy:

    Brazílie: Luciana – Fabiana, Monica, Rafaelle, Tamires – Formiga, Thaisa – Marta, Andressa, Andressa Alves – Cristiane
    Trenér: Vadao
    Náhradníci: Bárbara, Letícia, Poliana, Darlene, Gessica, Maurine, Rosana, Raquel, Tayla, Rafaela, Beatriz, Gabriela

    Austrálie: Williamsová – Foordová, Allewayová, Kennedyová, Catleyová – Buttová, Kellondová-Knightová – De Vannaová, van Egmondová, Kerrová – Heymanová
    Trenér: Alen Stajčič
    Náhradníci: Arnoldová, Barbieriová, Bolgerová, Crummerová, Gorryová, Khamisová, Poliasová, Polkinghorneová, Rasová, Simonová, Sykesová, Uzunlarová

    Rozhodčí: Teodora Albonová (ROU) – Petruta Iugulescuová (ROU), Mária Súkeníková (SVK).
     
    Ještě jednou hezký podvečer vážení příznivci fotbalu. Už za patnáct minut vypukne osmifinále mezi Brazílií a Austrálií. Vítěz tohoto utkání postoupí do čtvrtfinále MS žen, které se koná v Kanadě.
     
    Na trávníku se už rozcvičují hráčky obou týmů.
    Příchod aktérek dnešního duelu na zelený pažit
     
    Nyní na řadu přicházejí hymny obou zemí. Nejprve vyslechneme brazilskou.
     
    Teď už stadionem zní hymna Austrálie.
     
    Hymny dozněly a nyní už vůbec ničemu nebrání, aby utkání mohlo začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Po úvodním výkopu jsou u míče Brazilky a poprvé v utkání míří do útoku. Cristiany akce ale byla zastavena obranou Austrálie a na opačnou stranu nyní míří právě ona.
     
    2
    Marta se neprotáhla podél Foordové, která její nákop zastavila. Australanky se však stále nemohou dostat za svou polovinu a míří na ně další útok.
     
    3
    Faul na Andressu Alves byl v rámci regulí a žlutit se tentokráte nebude.
     
    4
    Brazilky už mají míč opět na polovině soupeřek, kde se snaží kombinovat. Ale znovu přichází o míč a Australanky ho vykopávají za půlící čáru.
     
    5
    Marta se snažila vysunout svou spoluhráčku, ale té přihrávka nesedla. Balón jí utekl a dostala se k němu obrana Austrálie.
     
    6
    Brazilky nastoupily ve žlutých dresech, Australanky hrají v tmavě modré variantě dresů.
     
    7
    A právě hráčky ve žlutých dresech se nyní dostaly do dalšího přečíslení, Formiga však svou akci přetáhla a rázem tak bylo po ní.
     
    8
    Nyní byla k vidění první vážnější akce, Cristiane pálila z pravé strany, ale brankářka Austrálie míč viděla a ukryla ho ve svých rukavicích. Nicméně šlo o úplně první větší šanci dnešního utkání.
    O první střelu v utkání se postarala Cristiane, jenž našla pouze náruč připravené brankářky.
     
    9
    Australanky jsou delší dobu na polovině Brazilek, ale nijak zvlášť jejich branku neohrozily.
     
    10
    Alespoň však vybojovaly první rohový kop.
     
    10
    Luciana z výskoku vyboxovala míč a ten se po skrumáži před její bránou ocitl znovu na hranici rohového kopu. Australanky ho zahrají z druhé strany.
     
    11
    Kerrová číhala u pravé tyče brazilské branky, kdyby jí střela lépe sedla, zřejmě by se trefila mezi tři tyče. Na straně Austrálie šlo taktéž o pohlednou gólovou akci.
    Po rohovém kopu se do obrovské příležitosti dostala Austrálie, která byla pár centimetrů od úvodní branky
     
    12
    Pěkná kombinace Brazilek, Marta však nestihla doběhnout centrovaný míč a k němu se posléze dostaly Australanky.
     
    13
    Rohový kop na straně Brazílie.
     
    14
    Fabiana faulovala nedovoleně soupeřku a je z toho žlutá karta.
     
    16
    Čím dál více se začínají za polovinu Brazílie dostávat Australanky, které vycítily šanci. Zatím je však obrana Brazílie ale neprostupná.
     
    17
    Catleyová chtěla odkopnout míč dopředu, ale ve skluzu ho nakonec poslala za postranní čáru. Brazilky se postarají o vhazování míče zpět na hřiště.
     
    18
    Hráčky v modrých dresech stále operovaly za svou polovinou, ale k většímu ohrožení branky Brazilek se nedostaly. Nyní mohou přejít do protiútoku fotbalistky Brazílie.
     
    19
    Cristiane byla před velkým vápnem poslána k zemi, ale rozhodčí zatím netrestá. Zřejmě její simulaci z první minuty má stále na očích. Faul to ale bezesporu byl.
     
    21
    Míč se pohyboval ve vápně Austrálie, dokonce byl chvíli volný, ale nikdo z Brazilek se k němu nedostal. Austrálie si tak mohla oddechnout.
     
    22
    Zatím nesledujeme příliš pohledný fotbal, který by oku lahodil. Oba týmy jsou si vědomy, že pokud udělají chybu, mohla by je stát čtvrtfinále. Z obou stran je to spíše opatrnější kopaná, než útočná podívaná.
     
    23
    Andressa Alves si přehodila míč z jedné strany na druhou, ale posléze o něj přišla, když jedna z Australanek jí ho sebrala. Následná akce hráček v modrých dresech skončila bez úspěchu.
     
    25
    Formiga teď zabrzdila Catleyovou, která si ukrojila příliš velkého sousta. Její pokus o individuální akci tak velmi rychle skončil.
     
    26
    Nadýchaný centr mířil na do brazilského vápna na Knightovou, ale ta míč minula. Australanky budou alespoň zahrávat rohový kop.
     
    28
    Nyní byl k vidění souboj o střed hřiště, nakonec v něm vítězí Australanky, které ale po faulu na Monicu ztrácejí balón.
     
    28
    Znovu krásná střela z pravé strany od Formigy, která notně provětrala rukavici Williamsové. Ta vyráží míč na rohový kop, který budou Brazilky zahrávat.
    Formiga vyslala pěknou dalekonosnou střelu, kterou ještě hezčím zákrokem vyrazila Williamsová nad horní tyč. Parádní fotbalový moment obou hráček!
     
    30
    Brazilky zahrávaly volný přímý kop, míč letěl vzduchem až na branku Austrálie, kde ale byla připravena Williamsová, která ho má ve své moci.
     
    32
    Po akci Austrálie přichází další rohový kop. Knightová ho zahraje z pravé strany.
     
    33
    Brazilky mají míč ve své moci, ale průchod do předbrankového prostoru se jim nevydařil. Bude následovat odkop od australské svatyně.
     
    35
    Marta byla připravena převzít přihrávku, ale poté nic zvláštního před australskou bránou nepředvedla. Znovu budou míč odkopávat Australanky.
     
    35
    Po faulu na Fabianu následoval další volný přímý kop, ale tentokráte nijak zvlášť branku Austrálie neohrozil. Míč mají nyní ve své moci právě Australanky.
     
    37
    Hrálo se teď převážně ve středu pole. Nikdo z hráček se nedostal za polovinu soupeře, kde by došlo k ohrožení branek.
     
    38
    Na první gólový moment tak stále musíme čekat.
     
    38
    Sprinterský souboj de Vannaové s Fabianou vyhrála hráčka ve žlutém dresu a Luciana v brance Brazílie tak mohla zůstat úplně v klidu.
     
    40
    Sražený centr Catleyové končí v náruči Luciany, která tak zachránila Brazílii pohledným pohotovým zákrokem.
     
    42
    Fabiana si vyměnila míč s Andressou Alves, ale opět tato kombinace branku Austrálie neohrozila.
     
    43
    Andressa vyslala prudkou střelu na australskou branku, ale míč letěl jen vysoko nad jejím břevnem. Byla to ale další pohledná akce na straně Brazilek.
     
    44
    Nyní střílela z pětadvaceti metrů jedna z hráček Austrálie, ale střela byla zblokována obranou Brazilek.
     
    45
    Marta na Fabianu, druhá jmenovaná svou kličkou chtěla míč vrátit zpět na Martu, tento manévr se jí však vůbec nepovedl.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Rozhodčí poločas nenastavila ani o jednu minutu, a tak je tedy první část utkání za námi. Bylo k vidění několik pohledných střeleckých akcí na obou stranách, ale ani v jednom případě to ke gólovému efektu nevedlo. Zatím tak na první branku utkání stále čekáme. Druhý poločas začne ve 20:00 hodin.
    V osmifinálovém utkání mezi Brazílií a Austrálií se po první půli hrálo bez branek.

     
    Statistiky po prvním poločasu

    Držení míče: 49%:51%
    Střely celkem: 5:4
    Střely na branku: 2:0
    Střely mimo branku: 3:3
    Zblokované střely: 0:1
    Přímé kopy: 5:4
    Rohové kopy: 2:4
    Vhazování: 20:17
    Zásahy brankářek: 0:2
    Fauly: 4:5
    Žluté karty: 1:0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Tamires se prezentovala pěknou střelou ve velkém vápně Austrálie, míč ale prosvištěl jen těsně vedle brány.
    O rozruch v úvodu druhého poločasu se postarala Tamires, jíž chyběla k úspěchu jen přesnost
     
    47
    Na druhé straně pěkná akce Australanek, Allewayová posílala centrovaný míč do vápna na De Vannaovou, ta však pouze a jen promáchla.
     
    49
    Australanky ale znovu obléhají brazilské území a nyní si vybojovaly další standardní situaci v podobě rohového kopu.
     
    49
    V následné skrumáži před Williamsovou se právě ona nejlépe zorientovala a z výskoku vyboxovala míč do bezpečí.
     
    50
    Catleyová vhazovala míč ze zámezí, hned na to se k němu však dostaly Brazilky, které hned zamířily do útoku. Obrana Austrálie ale byla pozorná a odvrací hru na opačnou stranu.
     
    52
    Fabiana si pohlídala míč, který mířil opět do zámezí a posléze ho opět vhazováním poslala do hry zpět.
     
    53
    Ani počasí tomuto fotbalu nepřeje, fanoušci, kteří na toto osmifinále dorazili, jsou převážně zakryti pláštěnkami.
     
    54
    Zatím byla k vidění další pohledná akce hráček v tmavě modrých dresech, ani tato situace k první brance nevedla. Nicméně je tu další rohový kop pro Austrálii.
     
    56
    Po nepřesných střelách Brazilek přichází dalekonosný odkop od branky Williamsové.
     
    58
    Stále sledujeme příliš statický fotbal, který chvilkami působí dost ospale. Dočkáme se vůbec branky v základní hrací době?
     
    59
    Rafaelle se snažila poslat míč změtí těl australských hráček, k němu se následně dostala Marta, která ho obtočila na pravou stranu, tam ale nebyl nikdo připravený, a tak Brazílie opět ztrácí míč.
     
    62
    Po vážnější brazilské šanci se do zakončení dostala Marta, která zakončovala na bližší tyč australské branky. Williamsová však mířila na tuto stranu a vše si ohlídala.
    Pohlednou kombinaci zakončovala kapitánka Marta na první tyč, kam konečky prstů dosáhla Williamsová
     
    63
    Andressa v obrovské šanci po rohovém kopu, kdy hlavou zakončovala na pravou tyč. Míč ji ale pouze orazítkoval.
    Po rohovém kopu se nejvýše dostala Andressa, jejíž hlavička orazítkovala brankovou konstrukci
     
    63
    Na druhé straně byla k vidění také velká šance, ale De Vannaová svou střelu poslala vedle brazilské brány. Nyní byly k vidění v krátké době tři gólové momenty.
    Po tyči se do protiútoku dostala Austrálie, která celou situaci zakončila nepřesným pokusem
     
    64
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Heymanová, přichází Simonová.
     
    66
    Střela Cristiane skončila jen v náruči Williamsové.
     
    68
    Formiga poslala míč do blízkosti branky Austrálie, ale žádná z jejích spoluhráček na něj nedosáhla.
     
    69
    S přibývajícím časem na časomíře nabývá také na nervozitě hráček na obou stranách. Nyní zbytečně přetáhla míč do území nikoho Thaisa.
     
    70
    Fabiana centrovala míč do vápna Austrálie, ten byl sražen na rohový kop. Rozehraje ho Fabiana.
     
    71
    Ta poté poslala míč na malé vápno, ale Marta ho pak poslala pouze nad břevno. Znovu tedy na úvodní branku stále musíme čekat.
     
    72
    Cristiane uvolnila Martu, která nabíhala směr vápno Austrálie, dostala se však do zámezí. Následovat bude odkop od australské branky.
     
    73
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Buttová, přichází Gorryová.
     
    74
    Nová akvizice na hřišti, Gorryová, se hned postarala o svou první střelu. Branka Brazílie však zůstala nepokořena.
     
    76
    Luciana nyní bude muset být na pozoru. Austrálie zahrává nebezpečný volný kop.
     
    77
    Ten se Australankám ale nepovedl, po nacvičeném signálu zamávala čárová rozhodčí, že šlo o ofsajd. Ze zpomaleného záběru ale bylo vidět, že se mýlila.
    Dvacet minut zbývá odehrát do konce základní hrací doby. A stále je stav bez branek.

     
    78
    Cristiane střílela levačkou na pravou stranu australské branky, ale Williamsová byla znovu připravena a míč má ve své moci.
     
    80
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Tak to byla nádherná akce v podání Austrálie. Brazilky propadly na polovině hřiště a Australanky šly dvě na brankářku. De Vannaová pálila z pravé strany, míč se však pouze odrazil od Luciany a následná dorážka KYAH SIMONOVÉ končí v síti Brazílie. To je pro favorita doslova šok. Nicméně konečně jsme se dočkali branky. Nyní se dá očekávat tlak Brazílie.
    Kyah SIMONOVÁ - 0:1
     
    81
    Žlutou kartu dostává Marta (Brazílie).
     
    82
    Obrovská radost propukla jak na lavičce Austrálie tak samozřejmě i na hřišti. Ještě není konec, ale dá se také očekávat, že Australanky se stáhnou do obrany.
     
    83
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Thaisa, přichází Beatriz.
     
    83
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Tamires, přichází Raquel.
     
    84
    Další akci Simonové, která je po příchodu na hřiště opravdu aktivní, zastavilo postavení mimo hru. Brazilky vrhají všechny své síly do útoku, času na srovnání skóre jim však už příliš nezbývá.
     
    86
    Brazilky se nemohou dostat za obranu Austrálie, ta je nyní neprostupná. Hráčkám ve žlutém tak příliš rychle ubíhá čas. Naopak Australankám se neskutečně vleče.
     
    87
    Odkop až na polovinu Brazílie nyní zařídila van Egmondová a šetří tak drahocenné vteřinky zbytku zápasu.
     
    88
    Akce Brazílie nebyla gólovou, Brazilky tak marně dobývají svatyni Austrálie. Ta je blízko blizoučko senzaci.
     
    89
    Williamsová svým zákrokem nyní podržela australské těsné vedení.
    Williamsová drží svůj tým ve vedení
     
    90+1
    Znovu je u míče brazilský tým, ale příliš branku Austrálie neohrozil. Každou chvilkou hlavní rozhodčí zřejmě ukončí tento zápas, neboť se příliš nezdržovalo.
     
    90+2
    Simonová se dostala opět do šance před brazilskou brankou, ale Luciana tentokráte neinkasovala.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    Po závěrečném hvizdu propukla radost na straně Austrálie a zároveň byl vidět i smutek na straně Brazílie
     
    Je to tak. Je dobojováno. Tým Austrálie senzačně poráží Brazílii a postupuje zaslouženě do čtvrtfinále MS.
    Australanky senzačně porazily Brazílii a postupují do čtvrtfinále MS.

     
    Statistiky zápasu

    Držení míče: 52%:48%
    Střely celkem: 14:9
    Střely na branku: 6:2
    Střely mimo branku: 8:4
    Zblokované střely: 0:3
    Přímé kopy: 13:11
    Rohové kopy: 6:7
    Vhazování: 35:30
    Zásahy brankářek: 1:6
    Fauly: 11:10
    Žluté karty: 2:0
     
    S konstatováním, že Australanky jsou ve čtvrtfinále play-off MS a Brazilky naopak končí, se s vámi pro tuto chvíli loučím. Přeji hezký zbytek neděle a u dalších online přenosů se na Vás budu opět těšit. Na počtenou. (20:56:10)

    Vendula Zdražilová

    Góly: 80. Simonová

    Karty:   14. Fabiana (BRA), 81. Marta (BRA)


    Brazília: Luciana – Fabiana, Monica, Rafaelle, Tamires (83. Raquel) – Formiga, Thaisa (83. Beatriz) – Marta (C), Andressa, Andressa Alves – Cristiane
    Trenér: Vadao

    Náhradníci: Bárbara, Letícia, Poliana, Darlene, Gessica, Maurine, Rosana, Raquel, Tayla, Rafaela, Beatriz, Gabriela

    Austrália: Williamsová – Foordová, Allewayová, Kennedyová, Catleyová – Buttová (73. Gorryová), Kellondová-Knightová – De Vannaová (C), van Egmondová, Kerrová – Heymanová (64. Simonová)
    Trenér: Alen Stajčič

    Náhradníci: Arnoldová, Barbieriová, Bolgerová, Crummerová, Gorryová, Khamisová, Poliasová, Polkinghorneová, Rasová, Simonová, Sykesová, Uzunlarová

    Rozhodca: Teodora Albonová (ROU) – Petruta Iugulescuová (ROU), Mária Súkeníková (SVK)