Švédsko – Anglicko 0:1 (kon.) | Taliansko – Portugalsko 0:0 (kon.)
koniec
Taliansko
0:0 (0:0)
Portugalsko
cz Nedeľa 21.06.2015, 20:45 • Uherské Hradiště • Majstrovstvá Európy U21 • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! Itálie dnes předvedla skvělý výkon, avšak v utkání s Portugalskem se neprosadila a zápas končí 0:0!

    První poločas na stadionu v Uherském Hradišti nenabídl branku, avšak viděli jsem velmi kvalitní fotbal. Aktivněji začali Italové, kteří se hned v šesté minutě dostali do zajímavé příležitosti. Berardi našel Belottiho, kterého vychytal Sá. Další zajímavou příležitost měl domácí celek zhruba po půl hodině hry, kdy pálil Benassi. Jeho ránu však vytáhl José Sá na roh! I Portugalci se dostali na dostřel branky Bardiho, avšak Joao Mário pálil z "desítky" mimo. V závěru si málem dal vlastní branku Oliveira, nicméně míč šel mimo.

    I druhý poločas začal aktivní hrou Italů a hned po minutě trefil Belotti břevno! O deset minut později pálil nebezpečně opět Belotti, avšak jeho střela mířila mimo. V samotném závěru měli velkou možnost také Portugalci! Po centru Tozého hlavičkoval Guerreiro, avšak jeho hlavička vůbec nemířila na branku!

    Itálie tak získává první bod na turnaji a stále je ve hře o postup, avšak v posledním utkání se utká se silnou Anglií. Portugalci mají po dnešním zápase na kontě čtyři body a jsou velmi blízko postupu!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:41:09)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Portugalsko se v samotném závěru dostalo k rohovému kopu. Rozehrávky se ujal střídající Tozé, jehož centr směřoval na malé vápno. Zde však míč vyboxoval Francesco Bardi.
    José Sá skvěle vyběhl a zastavil šanci Biraghiho.
    90+3. José Sá (POR)
     
    90+3
    Na druhé straně měl na noze rozhodnutí obránce Biraghi, avšak jeho zpracování ve vápně nebylo ideální a míč mu ukradl gólman José Sá!
     
    90+2
    I Portugalci se dostali do zakončení. Ze střední vzdálenosti pálil střídající Tozé, avšak i gólman Francesco Bardi byl pozorný.
     
    90+2
    Na druhé straně se do zakončení dostal Danilo Cataldi, který otestoval pozornost Josého Sá. Portugalský gólman rychle rozehrál a hosté míří do rychlého protiútoku.
     
    90+1
    První portugalskou žlutou kartu dostával Goncalo Paciência, který si pomohl zatažením v souboji s Federicem Vivianim.
     
    90
    Čtvrtý sudí Jan Paták ukazuje na své tabulce čtyřku, což znamená, že se nastavují čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
    Medeirosovu ránu mezi nohy vyrazil brankář Bardi.
    89. Medeiros (POR)
     
    89
    Sergio Oliveira přenesl hru na pravou stranu, kam si naběhl Iuri Medeiros. Jeho kličku do středu Zappacosta přečetl a jeho následnou střelu zablokoval. Hra však pokračovala a centr Guerreira propadl opět k Medeirosovi, který tentokrát již mířil na branku. Výborný zákrok však předvedl Francesco Bardi!
    Guerreiro hlavou nezamířil přesně.
    88. Guerreiro (POR)
     
    88
    Exekuce standardní situace se zhostil střídající Tozé a jeho centr se snesl na zadní tyč, kde se nacházel Raphaël Guerreiro. Ten však svou hlavičku do branky nenasměřoval!
     
    87
    Alessio Romagnoli si teď jasně řekl o žlutou kartu, když stáhl k zemi střídajícího Medeirose. Italský obránce může být za žlutou kartu rád, neboť hlavní sudí mohl udělit klidně červenou!
     
    86
    Na druhé straně se do vápna dostal Carlos Mané, který předvedl výbornou individuální akci. Jeho střela však mířila těsně mimo. Francesco Bardi míč kontoloval pouze pohledem!
     
    85
    Jak jsem již avizoval, Italové provádějí poslední střídání v tomto zápase. Andrea Belotti předvedl výborný výkon, avšak dnešní zápas pro něj končí. Na jeho místo nastupuje Federico Viviani.
     
    84
    Medeiros hledal za obranou střídajícího Tozého. Útočník Porta však vybíhal z ofsajdové pozice, což postřehl pomezní rozhodčí. Připraveno je střídání a i Italové střídají naposledy v dnešním utkání!
     
    83
    Do zakončení se dostal Dnailo Cataldi, avšak jeho rána mířila opravdu hodně vysoko a přeletěla i tribunu za brankou!
     
    82
    Střídající Tozé se hned po svém příchodu zapojil do hry a na levé straně byl faulovaný Zappacostou. Portugalsko standardní situaci nevyužilo a raději zvolilo postupnou kombinaci.
     
    81
    Portugalský kouč Rui Jorge provádí necelých deset minut před koncem řádné hrací doby poslední střídání! Ze hřiště odchází Joao Mário, který svým výkonem rozhodně nezklamal. Na jeho místo přichází Tozé.

    Jan Havlovic

    Góly:

    Karty:   65. Bernardeschi (ITA), 69. Biraghi (ITA), 87. Romagnoli (ITA) – 90+1. Paciência (POR)


    Taliansko: Bardi (C) – Zappacosta, Rugani, Romagnoli, Biraghi – Benassi, Crisetig (76. Trotta), Cataldi – Berardi, Belotti (85. Viviani), Battocchio (62. Bernardeschi).
    Náhradníci: Leali, Sportiello – Sabelli, Viviani, Bernardeschi, Barba, Bianchetti, Baselli, Izzo, Trotta, Verdi.

    Portugalsko: Sá – Esgaio, P. Oliveira, Ilori, Guerreiro – Carvalho – Mário (81. Tozé), B. Silva (78. Medeiros), S. Oliveira (C) – R. Silva (54. Paciência), Mané.
    Náhradníci: Fernandes, Varela – Paciência, Medeiros, Cancelo, Figueiredo, Venâncio, Neves, Cavaleiro, Horta, Ricardo, Tozé.

    Rozhodca: Szymon Marciniak – Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz.