Švédsko – Anglicko 0:1 (kon.) | Taliansko – Portugalsko 0:0 (kon.)
koniec
Taliansko
0:0 (0:0)
Portugalsko
cz Nedeľa 21.06.2015, 20:45 • Uherské Hradiště • Majstrovstvá Európy U21 • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    PORTUGALSKO
    Portugalsko je považováno za mírného outsidera, nicméně první utkání na turnaji ukázalo pravý opak! Svěřenci trenéra Jorgeho hráli s Anglií vyrovnanou partii a v 57. minutě se prosadil z odrážky Joao Mário. Anglie již nedokázala odpovědět a Portugalsko získalo nesmírně cenné tři body! Dnes proti Italům budou chtít předvést podobný výkon!
     
    ITÁLIE
    Italové vstupovali do šampionátu v pozici favorita, nicméně skupina B je opravdu velmi silná a Italové budou muset zabrat! První utkání sehráli se Švédskem a vůbec nezačali špatně. Po necelé půlhodince hry proměnil pokutový kop Berardi a Švédové navíc dohrávali o desíti! Svěřenci kouče Ericsona však vývoj otočili a dokázali zvítězit 2:1. Italové si tak zkomplikovali cestu do semifinále. Dnešní utkání musí bezpodmínečně vyhrát!
     
    Hezký nedělní večer! Mistrovství Evopy U21 dnes pokračuje zápasy ve skupině B. My se společně zaměříme na utkání Itálie a Portugalska. Úvodní výkop je naplánován v 20:45 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
    Oba týmy si vyzkoušeli kvalitu trávníku, za pár minut přijde na řadu předzápasová rozcvička.

     
    Úvodní sestavy:

    Itálie: Bardi (C) – Zappacosta, Rugani, Romagnoli, Biraghi – Benassi, Crisetig, Cataldi – Berardi, Belotti, Battocchio.

    Náhradníci: Leali, Sportiello – Sabelli, Viviani, Bernardeschi, Barba, Bianchetti, Baselli, Izzo, Trotta, Verdi.

    Portugalsko: Sá – Esgaio, P. Oliveira, Ilori, Guerreiro – William – Mário, B. Silva, S. Oliveira (C) – R. Silva, Mané.

    Náhradníci: Fernandes, Varela – Paciência, Medeiros, Cancelo, Figueiredo, Venâncio, Neves, Cavaleiro, Horta, Ricardo, Tozé.

    Rozhodčí: Szymon Marciniak – Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz..
    Oba celky jsou již na předzápasové rozcvičce. Portugalci se opět mohou těšit na podporu hloučku věrných příznivců!

     
    Hráči obou týmů jsou již nastoupeni na hrací ploše. Za malý okamžik zazní hymny obou zemí.
     
    Hymny již dohrály a úvodnímu výkopu již nic nebrání!
    Vše je připraveno!

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí Szymon Marciniak právě zahájil utkání. Úvodní výkop měli k dispozici Italové a hned se dostali do útoku! Ke střele se dostal Benassi, který prověřil pozornost brankáře José Sá.
     
    1
    Rohového kopu se ujal Domenico Berardi, jehož centr příliš povedený nebyl. Portugalská obrana dokázala centr odvrátit a hosté míří do protiútoku.
     
    2
    Na levé straně provedl zajímavý průnik Sergio Oliveira, který se dostal i k odcentrování míče. Jeho centr však na zdálenější tyči odehrál Biraghi.
     
    3
    Výkop José Sá se neujal a Italové dokázali vysoký míč zkrotit a kombinují na vlastní polovině. Postupně se dostávají na půlku Portugalska.
     
    3
    Míč se po rychlé kombinaci dostal na levou stranu, kde se nacházel Biraghi. Centr levého obránce skončil v náručí gólmana Sá, který se chystá vykopávat.
     
    4
    Italové kombinují na levé straně, kde si však nedokáží najít cestu do vápna. Portugalská obrana je velmi dobře zformovaná a konkrétně Esgaio výborně napadá.
     
    5
    Na druhé straně dostal hodně prostoru Joao Mario, avšak k centru se neodhodlal a raději akci zastavil a rozehrál míč do středu. Portugalsko se tak dostává do kombinace.
     
    6
    Domenico Berardi našel krásnou křížnou přihrávkou za obranou Andrea Belottiho. Jeho pohotovou střelu však vyrazil gólman Sá a udržel tak bezbrankový stav!
    Šanci Belottiho skvěle vychytal Sá.
    6. Belotti (ITA)
     
    7
    Na druhé straně se prezentoval taktickým faulem Danila Cataldiho, který stáhl k zemi Joaa Maria. Portugalsko tak má k dispozici standardní situaci.
     
    8
    Tentokrát Andrea Belotti vymýšlel zajímavou přihrávku do úniku pro Berardiho. Přihrávku však vystihl Guerreiro, který výborně četl hru.
     
    9
    Velké problémy měl při rozehrávce hráč Sportingu William Carvalho, který však situaci zvládl a dokázal dostat míč na pravou stranu k Mariovi. Ten se v souboji s Biraghim neprosadil, avšak vybojoval rohový kop!
     
    10
    Prvního rohového kopu Portugalska se ujal Bernardo Silva, jehož centr se snesl do náruče Francesca Bardiho. Italové se poté dostali do rychlého protiútoku, který táhl Berardi. Ten však přes dvojici hráčů neprošel.
     
    11
    Berardi teď vymyslel krásnou přihrávku pro Zappacostu, který pohotově poslal centr do vápna. Přízemní centr však odvrátil stoper Paulo Oliveira.
     
    12
    Benassi prodlužoval míč do vápna pro Beradiho, který spadl po souboji s Ilorim. Pádu však hodně přidal a penalta se pískat nebude.
     
    13
    Zappacosta se dostával do zajímavé pozice na pravé straně, avšak Italové se k ohrožení portugalské branky nedostali a postupně se raději stáhli na vlastní polovinu.
     
    14
    Velmi zkušeně si počínal stoper Tiago Ilori, který pohybem oklamal napadajícího Belottiho a může v klidu rozehrávat.
     
    15
    Dlouhý míč za obranu od Ruganiho směřoval na dvojici Berardi – Belotti. K míči se nakonec dostal obránce Guerreiro, který raději poslal míč na rohový kop!
     
    15
    Druhý italský rohový kop rozehrál Domenico Berardi, nicméně ani jeho druhý rohový kop nezpůsobil pro branku gólmana Sá žádné nebezpečí.
     
    16
    Na útočné polovině se krásně uvolnil Rafa Silva, který se však přes stopera Romagnoliho do zakončení nedostal a raději vrátil míč ke Guerreirovi.
     
    17
    K první portugalské střele se dostal kapitán Sergio Oliveira, který se uvolnil a střílel z hranice vápna. Střela mu však nesedla a mířila mimo.
     
    18
    Sergio Oliveira byl i u další portugalské akce, avšak jeho přihrávka do vápna adresáta nenašla a k míči se dostali Italové. Cataldi si však nepočínal dobře a míč ztratil.
     
    19
    Portugalský tým se dostal k postupné kombinaci, který měla uspat italskou obranu. Dlouhý míč za obranu posílal Guerreiro, ten směřoval k Manému. Centr byl však příliš dlouhý a Mané neměl šanci míč stihnout na hrací ploše.
     
    21
    Na útočné polovině výborně napadal Marco Benassi, který vybojoval míč pro Beradiho. Útočník Juventusu pohotově posílal míč do vápna. José Sá však míč vyrazil a zažehnal nebezpečí.
    Berardiho přihrávku zastavil reflexivně Sá.
    21. Berardi (ITA)
     
    22
    Italové podnikli další rychlý průnik, tentokrát po levé straně. Cristiano Biraghi si krásně obhodil Esgaia, avšak velmi rychle k němu přistoupil Oliveira, který vše vyřešil razantním odkopem.
     
    23
    Domácí tým si rychlou kombinací dokázal vybojoval již třetí rohový kop v zápase. Toho se ujal Cataldi, jehož centr odvrátila portugalská obrana. Hned za vápnem se však prezentoval nedovoleným zákrokem Rafa Silva a Italové mají k dispozici zajímavou standardní situaci!
     
    24
    Rozehrávku standardní situace vzal na sebe Domenico Berardi, který však napálil pouze bránícího Joaa Mária. Od něj se míč odrazil na portugalské kopačky a hosté míří do útoku.
     
    25
    Ve středu pole si výborně počínal Sergio Oliveira, který dostal míč do míst, kde se nacházel William Carvalho. Žádaný hráč Sportingu poslal míč na pravou stranu k Máriovi, který však přes Biraghiho neprošel.
     
    26
    Portugalsko vybojovalo míč na vlastní polovině a dostává se do postupné kombinace. U míče je aktuálně Raphaël Guerreiro.
     
    27
    Výborně to teď udělal Domenico Berardi, který prošel středem hřiště. Následně byl však zastaven stoperem Oliveirou. Míč propadl k Marcu Benassimu, který vypálil přízemní ránu. José Sá ovšem předvedl další výborný zákrok!
    Střelu Benassiho vytáhl Sá konečky prstů.
    27. Benassi (ITA)
     
    28
    Již čtvrtého rohového kopu Itálie se dostal Danilo Cataldi, na jehož centr si naskočil stoper Daniele Rugani. Jeho hlavička však letěla mimo.
     
    29
    Joao Mário se rychlou kličkou uvolnil a dostal míč na levou stranu, kde se nacházel Rafa Silva. Záložníka Bragy poslal k zemi Zappacosta a Portugalsko má k dispozici standardní situaci.
     
    29
    Rozehrávky se ujal Sergio Oliveira, jehož centr byl hodně přetažený, avšak Francesco Bardi raději poslal míč na rohový kop!
     
    30
    Rozehrávky druhého portugalského rohu se ujal Joao Mário, jehož centr se odrazil k italským hráčům. Ve středu pole si však nerozuměli Berardi s Crisetigem a míč mají opět Portugalci.
     
    31
    Tiago Ilori si dokázal poradit s napadajícím Berardim a dostal míč k Williamovi. Záložník Sportingu dostal míč na Carlose Maného, který však vybíhal z ofsajdové pozice.
     
    32
    Lorenzo Crisetig se pokoušel přenést hru na pravou stranu, kam nabíhal Zappacosta. Na toho však byl centr příliš dlouhý a vhazovat budou Portugalci.
     
    33
    Italské napadání je zatím velmi efektivní a daří se jim získávat míče. Teď to však s důrazem přehnal Belotti, který fauloval Oliveiru.
     
    35
    Po delší době jsme viděli postupnou kombinaci na vlastní polovině. Hra se přenesla na levou stranu, kam si pro míč naběhl Cataldi. Jeho přihrávka za obranu směřovala na Battocchia, který však vybíhal z ofsajdu.
     
    36
    Portugalsko si na útočné polovině počínalo opět výborně a na levé straně dostal hodně prostoru Sergio Oliveira, který si počkal a poslal míč na nabíhajícího Mária. Tomu se však zakončení vůbec nepovedlo a jeho střela mířila mimo!
    Mário v dobré pozici vůbec netrefil branku.
    36. Mário (POR)

     
    37
    Italská kombinace na útočné polovině byla hodně nepřesná a k míči se dostali Portugalci, kteří na italské polovině zůstanou, neboť Biraghi fauloval.
     
    38
    William Carvalho dostal míč na levou stranu k Guerreirovi, kterému nesedlo zpracování, avšak nakonec vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    39
    Portugalsko se opět dostalo do zakončení. Odražený míč se dostal k Ricardu Esgaiovi, který se z první opřel do míče. Střela však branku Francesca Bardiho neohrozila.
     
    40
    Souboj o míč ve středu pole vyzněl lépe pro Itálii a míč se dostal na pravou stranu, kam si naběhl Zappacosta. Akce italského obránce však končí pouze autovým vhazováním.
     
    41
    Nedovoleným zákrokem se na útočné polovině prezentoval Lorenzo Crisetig, který zastavil Carlose Maného. Rozhodčí Marciniak je zatím hoděn tolerantní a ani v tomto případě žlutou neudělil.
     
    42
    Domenico Berardi se uvolnil na pravé straně a následně přenášel hru na druhou stranu. Centr byl přetažený, avšak Andrea Belotti míč na hrací ploše stihl a Italové mohou kombinovat na útočné polovině.
     
    43
    Do zakončení se dostal zatím nejaktivnější hráč z italského výběru Domenico Berardi. José Sá však střelu dobře viděl a bez problému zasáhl.
     
    44
    Po spolupráci Carvalha a Carlosé Maného se k centru dostal Mário. Ten směřoval do vápna, kde však kraloval stoper Daniele Rugani, který míč odhlavičkoval.
     
    45
    Zappacosta dostal skvělý míč na pravou stranu a poslal do vápna krásný přízemní centr. Do skluzu šel Paulo Oliveira, který si málem srazil míč do vlastní sítě!
    Zappacostův centr málem skončil vlastní brankou.
    45. Zappacosta (ITA)
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas na stadionu v Uherském Hradišti nenabídl branku, avšak viděli jsem velmi kvalitní fotbal. Aktivněji začali Italové, kteří se hned v šesté minutě dostali do zajímavé příležitosti. Berardi našel Belottiho, kterého vychytal Sá. Další zajímavou příležitost měl domácí celek zhruba po půl hodině hry, kdy pálil Benassi. Jeho ránu však vytáhl José Sá na roh! I Portugalci se dostali na dostřel branky Bardiho, avšak Joao Mário pálil z "desítky" mimo. V závěru si málem dal vlastní branku Oliveira, nicméně míč šel mimo.

    Druhý poločas začne v Uherském Hradišti přibližně v 21:46.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Úvodní výkop druhého poločasu měli k dispozici fotbalisté Portugalska, kteří se dostávají do postup kombinace.
     
    46
    Portugalsko však u míče příliš dlouhou nezůstalo a na levé straně jej vybojoval Biraghi, který poslal skvělý centr do vápna. Na jeho centr si naskočil Andrea Belotti, jehož hlavička z těžké pozice skončila na břevně!
    Belottiho hlavička do břevna.
    46. Belotti (ITA)
     
    47
    Belotti teď na vlastní polovině skvěle načasovaným skluzem obral o míč Williama Carvalha a Italové jsou opět u míče.
     
    48
    Rafa Silva se dostal na útočné polovině k míči a našel ve středu pole Bernarda Silvu, který však nevystřelil a míč vracet Rafu Silvovi. Záložník Bragy však zpětnou přihrávku nečekal a míč skončil v zámezí.
     
    48
    Do vápna Itálie dostal skvělou přihrávku Rafa Silva, který se však do zakončení nedostal, neboť spadl po souboji s Romagnolim. Penalta se však ani v tomto případě nepíská.
     
    49
    Domenico Berardi našel patičkou na pravé straně Benassiho, který poslal centr do vápna. Ten dolétl k Battocchiovi, který si však na střelu netroufl a míč ztratil.
     
    50
    Cristiano Biraghi teď pořádně zahnal svou špatnou rozehrávkou Zappacostu. Italský obránce však míč na hrací ploše stihl a domácí mohou nadále kombinovat.
     
    51
    Aktivní Zappacosta se dostal z pravé straně k dalšímu centru. Ten byl přetažený a na zadní tyči míč raději poslal na rohový kop.
     
    52
    Rohový kop rozehrál Cataldi s Berardim. Právě druhý jmenovaný poslal zajímavý centr do vápna, který však prošel bez povšimnutí. Do zakončení klouzal Benassi, avšak míč těsně nestihl!
     
    53
    Domenico Berardi operoval s míčem na pravé straně. Toho však ve skluzu poslal k zemi Guerreiro. Dle názoru hlavního rozhodčího se však o faul nejednalo. Hvězda italského výběru však zůstala ležet na zemi!
     
    54
    Portugalsko provádí první střídání v tomto zápase! Kouč Rui Jorge se rozhodl stáhnout ze hry Rafu Silvu, kterého nahrazuje Goncalo Paciência.
     
    55
    Domenico Berardi je již zpátky na hrací ploše a vypadá to, že by měl být v pořádku!
     
    56
    Andrea Belotti výborně zapracoval ve středu pole a přesunul míč k Benassimu. Hráč klubu FC Turín velmi pohotově vypálil, avšak jeho střela mířila mimo!
    Střela Belottiho mířila mimo tři tyče.
    56. Belotti (ITA)
     
    57
    Taktickým faulem se prezentoval Ricardo Esgaio, který podržel Battocchia. Tentokrát dle mého názoru měla přijít žlutá karta. Hlavní sudí však tak neučinil.
     
    58
    Levý obránce Cristiano Biraghi si udělal útočný výlet a lehkovážné portugalské bránění mu otevřelo cestu až k vápnu, odkud vyslal zajímavý centr. Na ten si nabíhal Zappacosta, avšak míč nestihl.
     
    59
    Do zakončení se tentokrát dostal Cristian Battocchio, který však svou přízemní střelou José Sá nepřekonal.
     
    61
    Battocchio zakombinoval na levé straně s Biraghim a následně poslal míč do středu pole, kde se nacházel Cataldi. Jeho centr hledal za obranou Berardiho. Těsně před ním však míč odhlavičkoval Guerreiro.
     
    62
    I Italové provádějí první střídání v tomto zápase! Svůj dnešní pobyt na trávníku právě ukončil Cristian Battochio, kterého nahrazuje Federico Bernardeschi.
    Dnešní utkání sleduje také trenér reprezentačního "áčka" Itálie Antonio Conte.

     
    63
    Střídající Paciência prošel až do levé straně italského pokutového území a posílal zajímavou přihrávku před branku. Zde se míče zmocnil Romagnoli, který zvolil razantní odkop.
     
    64
    Na levé straně si teď vůbec nerozuměl Carlos Mané se střídajícím Paciênciou. Italové se dostali do rychlého protiútoku, avšak Bernardeschi přes Esgaia neprošel.
     
    65
    Skvělou individuální akci předvedl Bernardo Silva, kterého zastavil až taktickým faulem Federico Bernardeschi. Žlutá karta je za tento zákrok jistě zasloužená!
     
    66
    Italové hledali na pravé straně za obranou Domenica Berardiho. Útočník Juventusu však zcela evidentně vybíhal z ofsajdové pozice.
     
    67
    Na pravé straně se dostal k míči Ricardo Esgaio, který se přes Biraghiho nedostal, avšak vybojoval alespoň rohový kop.
     
    68
    Třetího rohového kopu Portugalska se ujal Bernardo Silva, avšak jeho centr odvrátila italská obrana. Za vápnem se k míči opět dostali Portugalci a dostává se do kombinace.
     
    69
    Krásně to teď provedl opět Bernardo Silva, který se dostal do středu. Zde ho však poslal k zemi hokejovým bodyčekem Cristiano Birarghi.
    Žlutá karta za hokejový bodyček Biraghiho.
    69. Biraghi (ITA)
     
    70
    Oba hráči si teď role vyměnili a nedovoleným zákrokem se prezentoval Bernardo Silva, který poslal k zemi Biraghiho.
     
    71
    Krásnou individuální akci na pravé straně předvedl Zappacosta, který nasadil jesličky Guerreirovi a postupoval do vápna. Jeho následný přízemní centr se pokoušel usměřnit do branky Belotti, avšak minul!
    Po Zappacostově akci zakončoval patičkou nepřesně Belotti.
    71. Belotti (ITA)
     
    72
    Na druhé straně se Portugalsko dostalo opět k dalšímu rohovému kopu. Rozehrávky se ujal tradiční exekutor Sergio Oliveira. Centr portugalského kapitána však žádné nebezpečí pro branku Bardiho nezpůsobil.
     
    73
    Ve středu pole ztratil míč William Carvalho a Italové se dostali do rychlého protiútoku. Berardi však svůj centr na Cataldiho uspěchal a míč skončil u stopera Iloriho.
     
    74
    Na druhé straně předvedl opět skvělou akci Bernardo Silva, který se vyhnul Biraghimu a poslal střílenou přihrávku před branku. Do zakončení se málem dostal Carlos Mané, avšak míč byl na něj příliš dlouhý.
     
    76
    Bernardo Silva na pravé straně krásně uvolnil Sergia Oliveiru, který neodcentroval a posílal míč na hranici vápna. V tomto prostoru se však nikdo z portugalských hráčů nenacházel.
     
    76
    Italský kouč Luigi Di Biagio střídá podruhé! Ze hřiště stahuje Lorenza Crisetiga, který nepředvedl zrovna ideální výkon. Na jeho místo jde Marcello Trotta.
     
    77
    Bernardo Silva opět táhl portugalskou akci. Jeho skvěle načasovaný centr našel ve vápně střídajícího Paciênciu. Jeho hlavička však nemířila přesně.
     
    78
    Také Portugalsko provádí druhé střídání! Ze hřiště odchází Bernardo Silva, kterého nahrazuje Iuri Medeiros.
     
    79
    Na druhé straně se dostali do blízkosti vápna také Italové a hned vybojovali rohový kop. Exekuce se zhostil Danilo Cataldi, který svůj centr poslal na malé vápno. Zde však šel do vzduchu Sá a míč vyboxoval.
     
    80
    Italové chybovali na útočné polovině a Portugalsko se dostalo do rychlého protiútoku. Míč se dostal na pravou stranu, kde se nacházel střídající Medeiros. Centr však nikoho z jeho spoluhráčů nenašel.
     
    81
    Portugalský kouč Rui Jorge provádí necelých deset minut před koncem řádné hrací doby poslední střídání! Ze hřiště odchází Joao Mário, který svým výkonem rozhodně nezklamal. Na jeho místo přichází Tozé.
     
    82
    Střídající Tozé se hned po svém příchodu zapojil do hry a na levé straně byl faulovaný Zappacostou. Portugalsko standardní situaci nevyužilo a raději zvolilo postupnou kombinaci.
     
    83
    Do zakončení se dostal Dnailo Cataldi, avšak jeho rána mířila opravdu hodně vysoko a přeletěla i tribunu za brankou!
     
    84
    Medeiros hledal za obranou střídajícího Tozého. Útočník Porta však vybíhal z ofsajdové pozice, což postřehl pomezní rozhodčí. Připraveno je střídání a i Italové střídají naposledy v dnešním utkání!
     
    85
    Jak jsem již avizoval, Italové provádějí poslední střídání v tomto zápase. Andrea Belotti předvedl výborný výkon, avšak dnešní zápas pro něj končí. Na jeho místo nastupuje Federico Viviani.
     
    86
    Na druhé straně se do vápna dostal Carlos Mané, který předvedl výbornou individuální akci. Jeho střela však mířila těsně mimo. Francesco Bardi míč kontoloval pouze pohledem!
     
    87
    Alessio Romagnoli si teď jasně řekl o žlutou kartu, když stáhl k zemi střídajícího Medeirose. Italský obránce může být za žlutou kartu rád, neboť hlavní sudí mohl udělit klidně červenou!
     
    88
    Exekuce standardní situace se zhostil střídající Tozé a jeho centr se snesl na zadní tyč, kde se nacházel Raphaël Guerreiro. Ten však svou hlavičku do branky nenasměřoval!
    Guerreiro hlavou nezamířil přesně.
    88. Guerreiro (POR)
     
    89
    Sergio Oliveira přenesl hru na pravou stranu, kam si naběhl Iuri Medeiros. Jeho kličku do středu Zappacosta přečetl a jeho následnou střelu zablokoval. Hra však pokračovala a centr Guerreira propadl opět k Medeirosovi, který tentokrát již mířil na branku. Výborný zákrok však předvedl Francesco Bardi!
    Medeirosovu ránu mezi nohy vyrazil brankář Bardi.
    89. Medeiros (POR)
     
    90
    Čtvrtý sudí Jan Paták ukazuje na své tabulce čtyřku, což znamená, že se nastavují čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    První portugalskou žlutou kartu dostával Goncalo Paciência, který si pomohl zatažením v souboji s Federicem Vivianim.
     
    90+2
    Na druhé straně se do zakončení dostal Danilo Cataldi, který otestoval pozornost Josého Sá. Portugalský gólman rychle rozehrál a hosté míří do rychlého protiútoku.
     
    90+2
    I Portugalci se dostali do zakončení. Ze střední vzdálenosti pálil střídající Tozé, avšak i gólman Francesco Bardi byl pozorný.
     
    90+3
    Na druhé straně měl na noze rozhodnutí obránce Biraghi, avšak jeho zpracování ve vápně nebylo ideální a míč mu ukradl gólman José Sá!
    José Sá skvěle vyběhl a zastavil šanci Biraghiho.
    90+3. José Sá (POR)
     
    90+4
    Portugalsko se v samotném závěru dostalo k rohovému kopu. Rozehrávky se ujal střídající Tozé, jehož centr směřoval na malé vápno. Zde však míč vyboxoval Francesco Bardi.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je u konce! Itálie dnes předvedla skvělý výkon, avšak v utkání s Portugalskem se neprosadila a zápas končí 0:0!

    První poločas na stadionu v Uherském Hradišti nenabídl branku, avšak viděli jsem velmi kvalitní fotbal. Aktivněji začali Italové, kteří se hned v šesté minutě dostali do zajímavé příležitosti. Berardi našel Belottiho, kterého vychytal Sá. Další zajímavou příležitost měl domácí celek zhruba po půl hodině hry, kdy pálil Benassi. Jeho ránu však vytáhl José Sá na roh! I Portugalci se dostali na dostřel branky Bardiho, avšak Joao Mário pálil z "desítky" mimo. V závěru si málem dal vlastní branku Oliveira, nicméně míč šel mimo.

    I druhý poločas začal aktivní hrou Italů a hned po minutě trefil Belotti břevno! O deset minut později pálil nebezpečně opět Belotti, avšak jeho střela mířila mimo. V samotném závěru měli velkou možnost také Portugalci! Po centru Tozého hlavičkoval Guerreiro, avšak jeho hlavička vůbec nemířila na branku!

    Itálie tak získává první bod na turnaji a stále je ve hře o postup, avšak v posledním utkání se utká se silnou Anglií. Portugalci mají po dnešním zápase na kontě čtyři body a jsou velmi blízko postupu!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:41:09)

    Jan Havlovic

    Góly:

    Karty:   65. Bernardeschi (ITA), 69. Biraghi (ITA), 87. Romagnoli (ITA) – 90+1. Paciência (POR)


    Taliansko: Bardi (C) – Zappacosta, Rugani, Romagnoli, Biraghi – Benassi, Crisetig (76. Trotta), Cataldi – Berardi, Belotti (85. Viviani), Battocchio (62. Bernardeschi).
    Náhradníci: Leali, Sportiello – Sabelli, Viviani, Bernardeschi, Barba, Bianchetti, Baselli, Izzo, Trotta, Verdi.

    Portugalsko: Sá – Esgaio, P. Oliveira, Ilori, Guerreiro – Carvalho – Mário (81. Tozé), B. Silva (78. Medeiros), S. Oliveira (C) – R. Silva (54. Paciência), Mané.
    Náhradníci: Fernandes, Varela – Paciência, Medeiros, Cancelo, Figueiredo, Venâncio, Neves, Cavaleiro, Horta, Ricardo, Tozé.

    Rozhodca: Szymon Marciniak – Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz.