Srbsko – Česko 0:4 (kon.) | Nemecko – Dánsko 3:0 (kon.)
koniec
Srbsko
0:4 (0:2)
Česko
cz Sobota 20.06.2015, 18:00 • Praha - Letná • Majstrovstvá Európy U21 • Skupina A
Predzápasové kurzy
    Děkovačka českých lvíčat.

    Děkovačka skoro v přímém přenosu Děkujeeeeeeeem!!!!

    Posted by Jakub Brabec on 20. červen 2015
     
    Je konec! Famózní zápas českých lvíčat je u konce! Česká republika odvedla výborný výkon a Srbsko porazila jasným poměrem 4:0! Naděje na postup tak stále žije!

    Famózní poločas českých lvíčat je u konce! "Domácí" fotbalisté vstoupili do dnešního důležitého utkání aktivně a již v osmé minutě se Letná mohla radovat. Po přihrávce Hybše se trefil pod břevno Jan Kliment! Následovala obrovská šance Klimenta a Skaláka. Prvního vychytal Dmitrovič a druhý pálil mimo. Veseleji mohlo být v 15. minutě, kdyby Kadlec nenapálil břevno! Ve 21. minutě to však vyšlo a Jan Kliment zvyšoval na 2:0! Češi zbytek poločasu kontrolovali hru a dostali se i do slibných šanci, nicméně skóre se již nezměnilo.

    Do druhého poločasu vstoupilo aktivněji Srbsko, které však svůj tlak nedokázalo využít! Český tým si připravil nejlepší odpověď a na 0:3 dával svým třetím gólem v zápase Jan Kliment! O tři minuty později to bylo 0:4! Na konci skvělé akce Jiřího Skaláka byl Martin Frýdek, který poslal míč přesně k tyči! Velkou šanci měl ještě Jan Kliment, který však pátou branku nepřidal.

    Český tým tak zvítězil 4:0 a připsal si opravdu veledůležité tři body! Naděje na postup do semifinále tak stále žije, nicméně v úterý budou stát v cestě Němci!

    Malou kaňkou dnešního utkání může být zranění Václava Kadlece, který si v průběhu první poločasu přivodil nějaké zranění a uvidíme, zda-li bude fit na úterní bitvu o postup!

    Z mé strany je to pro dnešek již opravdu vše a u dalších textových přenosů se těším brzy nashledanou!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Nedovoleným zákrokem se v samotném závěru prezentoval střídající Petkovič, který poslal k zemi Martina Frýdka. Utkání se již pouze dohrává.
     
    90+1
    Diváci na Letné jsou na nohou a hráči si mohou užívat "standing ovation"! Český tým si to za dnešní výkon rozhodně zaslouží!
     
    90
    Čtvrtý rozhodčí Damianos Efthimiadis z Řecka ukazuje na své tabulce dvojku, což znamená, že se nastavují dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Následnou útočnou akci srbského týmu zastavuje odpískaný ofsajd. Proti pravidlům se provinil útočník Aleksandar Pešič.
     
    88
    Srbové se dostali k standardní situaci, které se ujal Filip Đuričič, jehož centr však nebyl příliš povedený. Česká obrana situaci vyřešila a Tomáš Kalas míč odkopl.
     
    87
    Na pravé straně svedl souboj Lukáš Masopust s Petkovičem. Hlavní rozhodčí odpískal nedovolený zákrok českého hráče, avšak z opakovaných záběrů to vypadalo naopak!
     
    86
    Na levé straně výborně zakombinovali Přikryl s Hybšem. Přihrávka prvně jmenovaného našla na pravé straně vápna Trávníka, jehož střela však byla zablokovaná. Míč se dostal k Ondřeji Petrákovi, který už vystřelil na branku. Dmitrovič byl však pozorný!
     
    85
    Střídající hráč Luka Milunovič se hned po svém nástupu na hřiště dostal k rozehrávce standardní situace. Jeho centr však příliš povedený nebyl a česká obrana dokázala centr odvrátit.
     
    85
    I srbský tým provádí poslední střídání tohoto zápasu! Ze hry jde Miloš Jojič, od kterého trenér Mladen Dodič jistě čekal více! Na jeho pozici nastupuje Luka Milunovič.
     
    84
    Miloš Jojič ukázal fotbalovou kvalitu a na levé straně obešel Hybše. Taktický faul provedl Lukáš Masopust, který tak zastavil srbský útok!
    Šance Masopusta
    83. Masopust (CZE)

     
    83
    Další skvělý pas za obranu obdržel Lukáš Masopust, který obešel Dmitroviče, avšak jeho střelu zablokoval srbský hráč. Hra pokračovala a na Hybšovu přihrávku si naběhl Frýdek. Hráči Liberce se však střela příliš nepovedla!
     
    82
    Český tým střídá naposledy a obrovské ovace zaplněné Letné si užívá Jan Kliment! České hrdinu dnešního zápasu nahrazuje Tomáš Přikryl, který toto prostředí důvěrně zná!
     
    81
    Záložník Dortmundu Miloš Jojič se skvěle uvolnil na hranici vápna a pokoušel se překvapit Koubka. Jeho ránu však zablokoval obránce Kuba Brabec, který odvádí výborný výkon!
     
    80
    Lukáš Masopust se velmi dobře zapojit do české hry a před malou chvílí zkoušel najít za obranou Michala Trávníka. Jeho přihrávka přesná nebyla, nicméně myšlenka výborná!
     
    79
    Nyní dostal míč do vápna Michal Trávník, který po souboji se srbským obráncem spadl na zem. Hlavní rozhodčí tak však neučinil a hra pokračuje dál!
     
    78
    Po výborné kombinaci Masopusta s Kadeřábkem na pravé straně se míč dostal na hranici vápna k Hybšovi, jehož tvrdou střelu zablokovala srbská obrana!
     
    77
    V pořadí již sedmý rohový kop českého týmu rozehrál Michal Trávník. Jeho centr se však příliš nepovedl a míč se dostal na srbské kopačky. Akci "domácího" týmu zastavil až nedovolený zákrok na Petroviče.
     
    76
    Zajímavý pas dostal za obranu Martin Frýdek, který si však na střelu netroufl a poslal centr. Na pravé straně však zabral Pavel Kadeřábek, který v souboji s Jojičem vybojoval rohový kop!
    Momentka z utkání.

     
    75
    Český tým provádí druhé střídání! Skvělý zápas odehrál Jiří Skalák, který si připsal dvě asistence. Teď však odchází z trávníku a na jeho pozici nastupuje Lukáš Masopust!
     
    74
    Z levé strany poslal do vápna zajímavý centr Matěj Hybš. Lehký centr odvrátil Aleksandar Pantič na rohový kop!
     
    73
    Český tým se rychlou kombinací dostal na útočnou polovinu a zahajuje kombinaci. U postranní čáry je připraven Lukáš Masopust a po přerušení budou domácí střídat.
     
    72
    To je škoda! Kadeřábek opět vybojoval míč na útočné polovině a do protiútoku se dostal Kliment, který svou přihrávkou hledal Frýdka. Hráč Liberce však svůj náběh nenačasoval ideální a míč mají Srbové!
     
    71
    Filip Đuričič našel pěkným centrem na pravé straně Miloše Jojiče. Toho si však pohlídal Matěj Hybš, který následně otřel míč o srbského hráče a následuje odkop od branky Tomáše Koubka!
     
    70
    Míč se dostal až na levou stranu k Aleksandaru Pešičovi. Toho však taktickým faulem zastavil Kuba Brabec, který tak dal českému týmu čas na návrat na vlastní polovinu.
     
    69
    Tomáš Kalas vymýšlel zajímavou přihrávku na nabíhajícího Skaláka. Provedení však nebylo ideální a míč si zpracoval Spajič. Srbové tak jdou do rychlého protiútoku.
     
    68
    Hlavní sudí nyní uděluje další žlutou kartu srbskému hráči! Filip Đuričič byl pozdě v souboji s Janem Klimentem a českého střelce poslal k zemi! Zasloužená žlutá karta!
     
    67
    Nádherný průnik provedl na pravé straně opět Pavel Kadeřábek, který prošel koelm Petroviče a poslal do vápna centr. Ten došel k stoperovi Pantičovi, který míč odkopl!
     
    67
    Český tým v posledních minutách kontroluje hru. Momentálně lvíčata kombinují na útočné polovině a dostávají se na dostřel branky Marka Dmitroviče.
    Další Klimentova šance
    65. Kliment (CZE)

     
    65
    Skvělou přihrávku za obranu dostal Jan Kliment, který opět obešel Marka Dmitroviče a mohl dát pátou branku. Český hrdina však nevystřelil a následně stoper Pantič míč vypíchl!
     
    64
    Rozehrávka standardní situace se českému týmu příliš nepovedla, avšak domácí se i tak dostali do kombinace. Na pravé straně Skalák nasadil jesličky Pantičovi, ale k míči se následně nedostal.
     
    63
    Srbský tým střídá podruhé! Těsně před standardní situací přichází na trávník Aleksandar Kovečevič, který nahrazuje Gorana Čaušiče.
     
    63
    Pavel Kadeřábek na pravé straně výborně napadal a vybojoval míč. Následně se obránce Hoffenheimu rozhodl pro průnik, avšak k zemi ho poslal Čaušič. Zajímavá standardní situace pro český tým!
     
    62
    Na zemi zůstal ležet Jiří Skalák, kterého ostře dohrál napadající Goran Čaušič. Český křídelní by však měl být v pořádku a schopen pokračovat ve hře!
     
    Dnešní utkání sleduje 16253 diváků!
     
    60
    Tvrdý souboj svedl na levé straně Tomáš Kalas s Milošem Jojičem. Český stoper nakonec poslal míč do zámezí a Srbové budou vhazovat!
    Martin FRÝDEK - 0:4
     
    59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým pokračuje ve výborném výkonu i ve druhém poločase! To je debakl!! Na pravou stranu dostal výborný míč Jiří Skalák, který si počkal a následně poslal krásný centr do vápna. Centr směřoval do míst, kde se nacházel MARTIN FRÝDEK! Střela hráče Liberce mířila na vzdálenější tyč a Dmitrovič byl bez šance!
     
    58
    Na druhé straně však zahrávalo Srbsko standardní situaci. Rozehrávky se ujal Miloš Jojiž, jehož centr mířil na malé vápno. Zde míč odvrátil Petrák, avšak přímo k nohám Srniče. Jeho pohotová střela na branku nemířila.
    Jan KLIMENT - 0:3
     
    56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborná odpověď na srbskou převahu ve druhém poločase! Český tým vede již 0:3 a to už vypadá dobře! Nádhernou přihrávku za obranu poslal Jakuba Brabce, který našel JANA KLIMENTA. Útočník Jihlavy obešel Dmitroviče a poslal míč do branky. Hattrick českého útočníka!
     
    55
    Matěj Hybš se na levé straně dostal k odraženému míči a pohotovou přihrávkou hledal Jana Klimenta. Střelec dvou branek však vybíhal z ofsajdu!
     
    54
    Český tým se teď výborně dostal z krátkého srbského ataku a momentálně kombinuje na útočné polovině. Hlavně nezopakovat druhý poločas ze zápasu s Dánskem!
     
    53
    Rozehrávky rohového kopu se ujal Miloš Jojič, kterému se však centr příliš nepovedl. Srbové se však dostali za vápnem k míči a pokračují v kombinaci.
     
    52
    Zmrhal dostal pomalou přihrávkou Hybše do problémů a Češi následně o míč přišli. Srbové se postupně propracovali k dalšímu rohovému kopu!
     
    51
    Střídající Petkovič hru Srbska oživil a před malou chvílí našel na pravé straně Pešiče. Ten si však v souboji s Klimentem nepočínal dobře a míč je u českých fotbalistů.
     
    50
    Martin Frýdek našel krásnou přihrávkou Trávníka, který míč protečoval pro Zmrhala, toho však zastavil na hranici vápna výborným obranným zákrokem Petkovič!
     
    49
    Srbové se dostali při kombinaci na vlastní polovině do problémů, nicméně domácí tým se dokázal z tého situace dostat a nyní již ve středu kombinuje Čaušič s Jojičem.
     
    48
    Po Kadeřábkovo hlavičce se míč dostal ke Skalákovi. Útočník Mladé Boleslavy opět svedl souboj s Petkovičem, nicméně srbský hráč poslal míč raději do zámezí.
     
    47
    Jakub Brabec hledal svým nákopem na pravé straně Jiřího Skaláka. Ten musel absolvovat souboj s Petkovičem, avšak fauloval a Češi přicházejí o míč.
     
    46
    Srbové se hned v úvodu dostali do vážné šance. Na hranici vápna sklepl míč Jojič pro Srniče, který pohotově vypálil. Koubek však jeho střelu k tyči lapil!
     
    46
    Mladen Dodič provádí první změnu! Ze hřiště jde pravý obránce Filip Stojkovič, kterého nahrazuje Marko Petkovič.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    Takhle slavil své branky Kliment, první dvougólový střelec turnaje.

     
    Famózní poločas českých lvíčat je u konce! "Domácí" fotbalisté vstoupili do dnešního důležitého utkání aktivně a již v osmé minutě se Letná mohla radovat. Po přihrávce Hybše se trefil pod břevno Jan Kliment! Následovala obrovská šance Klimenta a Skaláka. Prvního vychytal Dmitrovič a druhý pálil mimo. Veseleji mohlo být v 15. minutě, kdyby Kadlec nenapálil břevno! Ve 21. minutě to však vyšlo a Jan Kliment zvyšoval na 2:0! Češ po zbytek poločasu kontrolovali hru a dostali se i do slibných šanci, nicméně skóre po prvním poločase je příznivější pro pořadatelskou zemi!

    Druhý poločas by měl začít přibližně v 19:03!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Zajímavou přihrávku do vápna dostal Pavel Kadeřábek, který spadl ve vápně po kontaktu se srbským hráčem. Penalta se však nepíská!
     
    45
    Dlouhé autové vhazování provedl Martin Frýdek. Do vzduchu však šel Marko Dmitrovič, který míč lapil do svých rukavic.
     
    44
    Češi výborně zapracovali na pravé straně a vybojovali míč. Následně mířil míč pro Trávníka, před toho se však dostal stoper Pantič, který poslal míč do zámezí.
     
    43
    Další srbský roh rozehrál Miloš Jojič. Centr se mu však nepovedl a na přední tyči se míč od těla Brašanace odrazil do zámezí a bude z toho odkop od branky.
     
    43
    Kalas teď zaváhal na pravé straně v souboji s Jojičem. Záložník Dortmundu se k centru nedostal, neboť se velmi rychle vrátil Kalas a poslal míč do zámezí.
    Frýdkova šance
    42. Frýdek (CZE)

     
    42
    To je škoda! Jan Kliment se dostal k míči za vápnem a našel Martin Frýdka, který střílel na vzdálenější tyč! Výborný zákrok předvedl Marko Dmitrovič, který udržel srbské naděje!
     
    41
    Teď jsme však výborně zakombinovali na útočné polovině a je toho další rohový kop pro český tým. Rozehráky se ujal Jiří Skalák, jehož centr však branku Dmitroviče neohrozil.
     
    40
    Hybš se Zmrhalem se dostali rychlou kombinací na útočnou polovinu a následně se míč dostal k Klimentovi, který svou přihrávkou hledal za obranou Trávníka. Pas vystihl stoper Pantič.
    Střela Jojiće
    40. Jojić (SRB)

     
    40
    Do první vážnější situace se dostali také Srbové! Skvělou přihrávku mezi obránce dostal Miloš Jojič, který byl pod tlakem našich obránců, avšak i tak se dostal ke střele. Výborný zákrok předvedl Tomáš Koubek!
     
    39
    Michal Trávník výborně napadal Aleksandara Pantiče a málem se dostal ke střele. Srbský obránce společně s gólmanem Dmitrovičem situaci zvládli!
     
    38
    Česká obrana lehce zaváhala na pravé straně, nicméně Srbové se do rychlého protiútoku nedostali, neboť Jojič už míč na hrací ploše nestihl.
     
    37
    Jiří Skalák vymýšlel zajímavý pas pro Pavla Kadeřábka, který se však nedokázal dostat před Stojkoviče. Následně se míč dostal ke Spajičovi, jehož odkop zablokoval aktivní Kadeřábek do zámezí.
     
    36
    Teď však rozehrál hodně nejistě Jakub Brabec, který poslal vysoký míč na Pavla Kadeřábka. Pravý bek českého týmu nakonec poslal míč do zámezí a Srbové budou vhazovat.
     
    35
    Český tým se propracoval k rohovému kopu, kterého se ujal Skalák. Na přední tyči si nabíhal na jeho centr Kalas, míč však propadl za vápno, kde se dostal ke střele Trávník. Jeho tvrdou střelu však zkrotil Dmitrovič.
     
    34
    Český tým zatím výborně pracuje v obranné fázi a Kalas s Brabcem odvádí výborný výkon! Hlavně díky této dvojici Tomáš Koubek nemá příliš práce.
     
    33
    Srbskou kombinaci na levé straně zastavil útočný faul Gorana Čaušiče, který poslal k zemi střídajícího Michala Trávníka.
     
    32
    Skalák si musel vypomoci zpětnou přihrávkou ke Koubkovi, jehož výkop nebyl ideální. Míč naštěstí zpracoval Petrák, Češi zůstávají u míče a přesouvají se na útočnou polovinu.
     
    31
    Do zakončení se mohl dostat na hranici vápna Brašanac, tomu však nevyšlo zpracování a míč nechal za sebou. Do kombinace se tak dostává český tým.
     
    30
    Stoper Aleksandar Pantič hledal dlouhým nákopem za obranou Pešiče. Do ostrého vzdušného souboje šel Tomáš Kalas a byl úspěšný!
     
    29
    Bohužel, Václav Kadlec není schopen pokračovat ve hře a musí střídat. Nicméně výkon útočníka Frankfurtu byl výborný! Na hřišti Kadlece nahrazuje Michal Trávník.
     
    28
    Srbové se opět po delší době dostávají k postupné kombinaci. Český tým je však výborně zformován a nepouští svého soupeře do zakončení.
     
    27
    Čechům se rozehrávka standardní situace příliš nepovedla a centr Matěje Hybše ze středového kruhu nikoho ve vápně nenašel a následuje odkop od srbské branky.
     
    26
    Na pravé straně zabojoval o míč Pavel Kadeřábek. Ve vzdušném souboji se střetl Martin Frýdek s Brašanacem, který fauloval. Srbský středopolař by si měl dávat větší pozor, neboť už jednu žlutou má!
     
    25
    Srbové se propracovali k druhému rohovému kopu. Exekuce se zhostil Miloš Jojič, avšak jeho centr nebyl povedený a česká obrana si s ním poradila.
     
    25
    U postranní čáry zůstal ležet Václav Kadlec, který je právě ošetřován. Doufejme, že bude vše v pořádku a Vašek bude pokračovat ve hře.
     
    24
    Výborným skluzem teď na útočné polovině vybojoval míč Ondřej Petrák a ke střele se následně dostal Martin Frýdek. Jeho rána však byla zablokovaná.
     
    23
    Petrák se pokoušel hledat na vápne Kadlece, nicméně Srbové se dostali do protiútoku a Đuričić našel za obranou Pešiče. Výborný obranný zákrok však předvedl Tomáš Kalas, který tak zastavil srbský protiútok!
    Jan KLIMENT - 0:2
     
    21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Takhle se nám to líbí! Český tým vede již dvoubrankovým rozdílem! Hybš se Skalákem si vyměnili míč na levé straně a ve vápna se dostal k míči právě Skalák, který vystřelil, avšak Dmitrovič jeho ránu vyrazil. K dorážce se dostal JAN KLIMENT, který poslal míč pod víko a je to 0:2!
     
    20
    Exekuce standardní situace se zhostil Jiří Skalák, který však trefil pouze zeď. Míč se následně dostal na pravou stranu, odkud odcentroval Brabec. Jeho centr skončil v rukavicích Dmitroviče.
     
    19
    Matěj Hybš je zatím v zápase hodně aktivní. Teď posílal tento přihrávku do středu na Václava Kadlece. Toho však stáhl k zemi Uroš Spajič. Český tým tak má k dispozici zajímavou standardní situaci!
     
    18
    Martin Frýdek teď zajel do Stojkoviče a hlavní sudí odpískal nedovolený zákrok. Před malou chvílí však neodpískal podobný zákrok na Václava Kadlece. Podivuhodné rozhodnutí.
     
    17
    Rozehrávku Srbů vystihl Ondřej Petrák, který pohotovou přihrávkou hledal za obranou Jana Klimenta. Ten však pas příliš nečekal a míč skončil u Dmitroviče.
     
    16
    Na druhé straně se Srbové po delší době dostali do blízkosti českého vápna. K centru se dostal Nemanja Petrovič, míč však odvrátil Jakub Brabec. Kombinace Srbska však pokračuje.
     
    15
    Dlouhé autové vhazování provedl Matěj Hybš, který poslal míč až do vápna. V tomto prostoru však kraloval gólman Marko Dmitrovič.
    Střela Kadlece do břevna
    15. Kadlec (CZE)

     
    15
    Další obrovská šance českého týmu! Martin Frýdek hledal ve středu Skaláka, nicméně míč se dostal k Václavu Kadlecovi, který trefuje břevno!
     
    14
    Exekuce rohového kopu se zhostil Jiří Skalák, který ho nerozehrál špatně, nicméně hlavní rozhodčí opět odpískal útočný faul některého z českých hráčů.
     
    13
    Václav Kadlec se krásně uvolnil na pravé straně a postupoval osamocený do vápna. Následně však poslal přihrávku na hranici vápna, kde našel Hybše. Levý obránce českého týmu si však netroufl na střelu. Následný průnik Zmrhala končí rohovým kopem!
     
    12
    Frýdek se pokoušel najít nadýchaným centrem za obranou Kadlece. Ten však špatně načasoval svůj náběh a neměl šanci míč stihnout na hrací ploše.
     
    11
    Přichází první žlutá karta tohoto zápasu! Darko Brašanac ji dostává za tvrdý souboj s Pavlem Kadeřábkem. Pro Brašanace je to druhá žlutá na turnaji a poslední zápas s Dánskem si nezahraje!
    Dvě obrovské tutovky českého týmu
    10. Kliment and Skalák (CZE)

     
    10
    To je velká škoda! Srbové špatně rozehráli na útočné polovině a do úniku se dostal aktivní Jan Kliment. Výborný zákrok proti střele českého útočníka předvedl Dmitrovič. Míč se ke Klimentovi dostal zpět a útočník Jihlavy našel ve vápně volného Skaláka, který přestřelil!
     
    9
    Zajímavou přihrávku dostal na levou stranu Pešic, u kterého však byl velmi rychle Kadeřábek. Míč se nakonec odrazil od českého beka do zámezí a je z toho rohový kop pro Srbsko.
    Jan KLIMENT - 0:1
     
    8
    Česko právě vstřelilo branku!
    Góóóĺ! Češi výborně vstoupili do dnešního utkání a přichází zasloužená odměna! Výbornou přihrávku do vápna dostal Matěj Hybš, který se rozhlédl a našel na "desítce" JANA KLIMENTA, ten nedal razantní střelou pod břevno Dmitrovičovi šanci!
     
    7
    Martin Frýdek se pokoušel o drzý průnik na levé straně, avšak jeho pokus nevyšel. Češi však nadále zůstávají u míče a kombinují na útočné polovině.
     
    6
    Český tým se dostává do postupné kombinace a přesouvá se na útočnou polovinu. U míče je aktuálně Jakub Brabec.
     
    5
    Srbové se poprvé v zápase dostali do blízkosti vápna a hned z toho byla nebezpečná situace. Đuričić dostal přihrávku na hranici vápna a vystřelil. Jeho ránu však obětavě zablokoval jeden z bránících hráčů.
     
    4
    Skalák poslal krasný pas na pravou stranu, kde se nacházel Václav Kadlec. Útočník Frankfurtu si však míč špatně zpracoval a následná akce k zakončení nevedla.
     
    4
    Centr do srbského vápna nakonec poslal Jaroslav Zmrhal, jehož centr se snášel na malé vápno. Hlavní sudí však viděl útočný faul českého hráče a je pískáno.
     
    3
    Výkop Marka Dmitroviče nebyl povedený a "domácí" tým se vydal pohotově do útoku. Nakonec je z toho rohový kop, který vybojoval Jan Kliment.
     
    2
    Jakub Brabec teď vyslal riskatní přihrávku pro Ondřeje Petráka. Míč se naštěstí odrazil zpět ke stoperovi Sparty, který míč posílá k brankáři Koubkovi.
     
    1
    První standardní situace českého týmu nebyla povedená a srbská obrana dokázala centr Skaláka odvrátit.
     
    1
    Hlavní sudí Clément Turpin právě zahájil dnešní utkání! Úvodní výkop měli k dispozici fotablisté Česka. Míč šel na pravou stranu, kde se nacházel Jiří Skalák. Srbové se však provinili prvním nedovoleným zákrokem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hymny obou států již dozněly a teď již nic nebude bránit úvodnímu výkopu!
     
    Ještě jednou hezké odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Oba týmy jsou již připravené a právě vstupují na hrací plochu!

     
    Úvodní sestavy:

    Srbsko: Dmitrović – Stojković, Spajić, Pantić, Petrović – Brašanac, Čaušić – Jojić, Đuričić, Srnić – Pešić.
    Náhradníci: Stevanović, Perić – Ćirković, Ćosić, Filipović, Petković, Ivanić, Kovačević, Mijailović, Trujić, Čavrić, Milunović.

    Česko: Koubek – Kadeřábek, Brabec, Kalas, Hybš – Petrák, Zmrhal – Skalák, V. Kadlec, Frýdek – Kliment.
    Náhradníci: Reichl, Pavlenka – Trávník, Přikryl, Masopust, Krejčí, Houska, Takács, Jugas, Jánoš, Mat. Hanousek, Baránek..
     
    Hezký podvečer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Dnes čeká české fotbalisty veledůležité utkání se Srbskem. Lvíčata dnes potřebují nutně výhrát, pokud si chtějí zachovat naději na postup ze skupiny! Úvodní výkop je naplánován v Praze na Letné v 18:00 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    SRBSKO
    Srbský tým zažil velmi trnitou cestu na šampionát. O postup bojoval až do poslední chvíle, neboť ho čekala baráž. Nakonec však Srbové odklidili i poslední překážku v podobě Španělska a zajistili si místo na šampionátu.

    Co se týče kvality, tak srbský tým má, co nabídnout. Hlavní trenér Mladen Dodić sice nemá k dispozici největší hvězdy Matju Nastasić, Lazara Marković a Aleksandara Mitrović. Tato trojka se připravovala se seniorskou reprezentací a hlavní kouč dal důvěru těm, kteří absolvovali soustředění. I tak však má srbský tým sílu.

    Sílu ukázal srbský tým i v úvodním utkání turnaje. Proti velkému favoritovi z Německa začalo Srbsko výborně a již v osmé minut šlo zásluhou Filipa Đuričić. Němci však zařadili na výšší rychlostní stupeň a za devět minut bylo srovnáno. Úspěšným střelcem se stal Emre Can. Po zbytek utkání však byli aktivnější Srbové, kteří si vytvářeli šance, avšak žádnou z nich nevyužili a utkání skončilo 1:1. Hlavní kouč Mladen Dodić byl však s bodem velmi spokojený.
    Trenér Mladen Dodić si je vědom, že české hráče poženou vpřed domácí fanoušci

     
    ČESKO
    Český tým nemusel absolvovat kvalifikaci, tudíž poslední soutěžní zápas před samotným šampionátem odehrál 16. října 2012 v Rusku. Týmu Jakuba Dovalila tak jistě chyběla soutěžní praxe.

    Realizační tým lvíčat poskládal velmi zajímý tým, který má šanci bojovat i s evropskou špičkou. Do dnešního utkání již může zasáhnout dvojice Tomáš Kalas – Václav Kadlec, která stála v prvním utkání kvůli karetnímu trestu. Velký tlak bude zejména na útočníka Frankfurtu, neboť nastoupí na sledované pozici útočníka.

    Vstup do šampionátu se bohužel svěřencům Jakuba Dovalila nevydařil. V utkání s Dánskem odehráli skvělý první poločas a vedli po brance Pavla Kadeřábka 1:0. Do druhé půle však nastoupil zcela jiný tým. Dánové převzali otěže utkání a v 56. minutě zásluhou Jannika Vestergaarda srovnali. Češi dlouhou drželi remízový stav, avšak v závěru se prosadil Pione Sisto, který rozhodl u výhře Dánska 2:1. Do dnešního utkání tak lvíčata vstupují s jasným úkolem – vyhrát!

    Jan Havlovic

    Góly: 8. Kliment (Hybš), 21. Kliment (Skalák), 56. Kliment (Brabec), 59. Frýdek (Skalák)

    Karty:   11. Brašanac (SRB), 68. Đuričić (SRB) – 84. Masopust (CZE)


    Srbsko: Dmitrović – Stojković (46. Petković), Spajić, Pantić, Petrović – Brašanac, Čaušić (C) (63. Kovačević) – Jojić (85. Milunović), Đuričić, Srnić – Pešić.
    Náhradníci: Stevanović, Perić – Ćirković, Ćosić, Filipović, Petković, Ivanić, Kovačević, Mijailović, Trujić, Čavrić, Milunović.

    Česko: Koubek – Kadeřábek, Brabec (C), Kalas, Hybš – Petrák, Zmrhal – Skalák (75. Masopust), V. Kadlec (29. Trávník), Frýdek – Kliment (82. Přikryl).
    Náhradníci: Reichl, Pavlenka – Trávník, Přikryl, Masopust, Krejčí, Houska, Takács, Jugas, Jánoš, Mat. Hanousek, Baránek.

    Rozhodca: Trupin – Cano, Danos (vš. FRA)

    Diváci: 16253