Peru – Venezuela 1:0 (kon.) | Mexiko – Ekvádor 1:2 (kon.)
koniec
Peru
1:0 (0:0)
Venezuela
cz Piatok 19.06.2015, 01:30 • Estadio Elías Figueroa Brander, Valparaíso (kapacita 18.500 diváků) • Copa América • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Příjemný, i když velice pozdní večer, přeji všem příznivcům té nejlepší jihoamerické kopané, na programu je další utkání Copa Américy 2015, kde v rámci základní skupiny C uvidíme souboj reprezentačních celků Peru a Venezuely.
     
    Venezuela

    Reprezentace Venezuely v aktuálním pořadí žebříčku FIFA drží až 72. příčku, když maximem tohoto jihoamerického národního týmu je pozice s pořadovým číslem 36 z února 2013. Pak však přišla výsledková mizérie a hluboký propad až na konec osmé desítky.

    Svěřenci trenéra Noela Sanvicenteho nikdy na Mistrovství Jižní Ameriky nezářili. Největším úspěchem je tak umístění z posledního šampionátu z před čtyř let konaného v Argentině, kde Venezualené podlehli v boji o bronz právě svému dnešnímu soupeři. I tak bylo ale čtvrté místo doposud největším úspěchem této země.

    Los Llaneros, jak se fotbalistům tohoto státu také přezdívá, vstoupili do bojů ve skupině nadmíru úspěšně, když ve svém úvodním vystoupení přehráli výběr Kolumbie 1:0 a připsali si do tabulky poměrně nečekané tři body.

    Kádr Venezuely tvoří z většiny již ostřílení reprezentanté, kdy mnoho z nich odehrálo již přes padesát duelů za národní tým. Tím vůbec nejzkušenějším je kapitán současného výběru, Juan Arango, se 125 starty a 23 góly nejúspěšnější hráč v národním dresu.
     
    Peru

    Peruánci jsou v posledním vydání FIFA žebříčku zapsání na 61. pozici, na své maximum z roku 1970, kterým bylo šesté místo, tak už jen dávno vzpomínají.

    "Červenobílí" se do historie Copy Américy zapsali přeci jen více, než jejich dnešní soupeř. Vítězný pohár zdvihli nad hlavu Peruánci celkem dvakrát. Poprvé tomu bylo těsně před zahájením druhé světové války, tedy v létě roku 1939, podruhé se z vítězství radovali přesně před čtyřiceti lety. Nejčerstvějším úspěchem Peru na Mistrovství Jižní Ameriky je tak třetí místo z posledního turnaje, o kterém jsme se již zmínili.

    V prvním duelu šampionátu se svěřenci kouče Ricarda Garecy utkali s favorizovaným výběrem Brazílie a byla to dlouho vyrovnaná partie. Peru se dostalo do vedení již ve třetí minutě zásluhou Cuevy, dvě minuty na to však vyrovnal Neymar. Když už se zdálo, že si oba týmy rozdělí po bodu, rozhodl o výhře favorita v nastaveném čase Douglas Costa. První zápas tak "červenobílí" prohráli těsně 1:2.

    Peruánci, pokud budeme hledět na zkušenosti jednotlivých hráčů v reprezentaci, nemají tak zkušený výběr, jako jejich soupeř, ale i tady nalezneme známá jména, ať už to jsou Juan Manuel Vargas, Carlos Zambrano či útočné eso ze Schalke 04, Jefferson Farfán. A nechybí ani nestárnoucí Claudio Pizzaro.
    Takto vypadá tabulka základní skupiny před začátkem dnešního duelu.

     
    Vzájemné zápasy

    Oba soupeři se v poslední letech utkali několikrát a bilance je to vcelku vyrovnaná. V poslední pěti zápasech totiž tři výhry zapsala Venezuela, dvě pak přidal její soupeř z Peru. I proto dnes můžeme očekávat vyrovnaný duel.
    Dnešní utkání mezi Peru a Venezuelou se odehraje na stadionu Estadio Elías Figueroa Brander ve městě Valparaíso, čtvrtmiliónovém přístavu, kde sídlí i Národní Kongres.

     
    Dnešní duel odřídí trojice rozhodčích z Bolívie. Jako hlavní se dnes představí Raúl Orozco, za asistenty na pomezí dnes má Javiera Bustillose a Juana Montaña.
     
    Úvodní sestavy:

    Peru: Gallese – Advíncula, Zambrano, Ascues, Vargas – Lobatón, Ballón – Cueva, Sánchez – Guerrero, Pizarro.

    Venezuela: Baroja – Rosales, Vizcarrondo, Túñez, Amorebieta – Rincón, Seijas – Vargas, Arango, Guerra – Rondón.

    Rozhodčí: Raúl Orozco – Javier Bustillos, Juan Montaño (všichni Bolívie).
     
    Z úvodních sestav vidíme, že kouč Peru Ricardo Gareca udělal jedinou změnu oproti utkání s Brazílií, Farfána na hrotu útoku nahradí Paolo Guerrero. To kouč Venezuely Noel Sanvicente neměl ke změnám po výhře nad Kolumbií pražádný důvod a tak základní jedenáctka zůstává stejná i ve druhém zápase.
     
    Oba celky už nastupují na hrací plochu stadionu Estadio Elías Figueroa Brander ve Valparaísu. Dozněly hymny obou týmů a utkání muže začít!
     
    Venezuelané nastupují v červených dresech, Peruánci v tradiční bílé s červeným pruhem napříč.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Vargas vedle první akci Venezuely, byl ale takticky zastaven ještě na půlce.
     
    1
    Rosales se po Vargově přiťuknutí dostával do šance, obrana Peru si s ním ale dobře poradila. Od branky tak bude odkopávat gólman Gallese.
     
    2
    Další střet u půlící čáry, Rondon byl hodně ostře sestřelen, Venezuelané i nadále zůstanou u balonu.
     
    3
    Vargas se pokusil najít někoho před vápnem, trefil však pouze jednoho z protihráčů. Po chvíli se ale k balonu dostal Guerra, ten jej však poslal přímo doprostřed branky.
     
    4
    Peruánci se zatím nedostali dál než ke středovému kruhu, nyní ale mají míč na svých kopačkách.
     
    5
    Guerrero hledal centrem z levé strany před brankou Cuevu, ten byl však dobře hlídán a tak balon jen proletěl pokutovým územím bez povšimnutí.
     
    6
    Peruánci začínají vystrkovat růžky a tlačí se před branku Barojy, ke střele se však zatím nedostali.
     
    6
    Guerra poslal z levého rohu šestnáctky do vápna dobrý balon, který ještě v pádu zasáhl Rondo a Gallese musel vytáhnout pohotový zákrok!
    Gallese si s nepříjemnou situací poradil na výbornou!
     
    7
    Peruánci se po zisku míče dostávali vpřed, jenže daleko se nedostali. Vysunutá defenziva Venezuely rychle sebrala míč.
     
    8
    Teď už ale opět tlačí Venezuelané, kteří jsou v úvodu zápasu jednoznačně aktivnějším celkem.
     
    10
    Peruánec Vargas posílal před vápno dobrý balon, tam jej zpracoval jeden z jeho spoluhráčů, jenže směrem vpřed už se mu tolik nedařilo
     
    11
    Hra se nám v této fázi zápasu trochu rozkouskovala a hráči obou týmů spíše diskutují s hlavním sudím Orozcou než hrají.
     
    12
    Cueva dostal tvrdý zásah do obličeje a dlouho se kvůli tomu nehrálo, u balonu jsou bíločervení a pomalu se jej snaží dostat k brance soupeře.
     
    13
    Venezuelané po dobrém úvodu trochu ztratili drajv a jejich hra se teď vyznačuje mnoha nepřestnostmi. I proto jsou na balonu častěji Peruánci.
     
    14
    Sanchez se pokusil něco vymyslet, ale jeho pas do vápna nebyl nikterak přesný a tak už se hraje směrem k brance Barojy.
     
    15
    Venezuelan Vargas dobře zpracoval míč před vápnem a ještě se snažil vybídnout ke hře nalevo nabíhajícího Guerru, ten však na míč nedosáhl.
     
    16
    Kulatý nesmysl po akci Venezuelanů končí u gólmana Galleseho, ten jej v pohodě lapil ve svých rukavicích. Krom šance Rondona z úvodu zápasu toho k vidění zatím mnoho nebylo.
     
    17
    Oba týmy nedokáží vyprodukovat finální, ba ani předfinální přihrávku a proto není divu, že se hraje převážně ve středu hřiště. Trávník kolem obou šestnáctek je takřka nepošlapaný.
     
    18
    A znovu, akce Venezuelanů je zastavena ještě před pokutovým územím, když se míče ujímají Peruánci. Jenže ani oni daleko nedošli, přibližně do poloviny hřiště.
     
    19
    Arango se pokusil centorvaným balonem najít někoho ze svých spoluhráčů ve vápně, ale kde nic, tu nic. Snadná práce pro Galleseho.
     
    20
    Gallese opět v akci a nyní měl plné ruce práce, když se mu nepovedlo udržet v rukavicích balon po centru z levé strany. Naštěstí pro něj a celý peruánský tým toho jeho protivníci nedokázali využít.
     
    21
    Další ošetřování je k vidění, na trávník se skácel Guererro a jen těžko odchází za postranní čáru. V rukavičkách se sice nehraje, ale nic tak strašného to tedy nebylo.
     
    22
    Guererro má slova de facto potvrzuje, o deset vteřin později už se prohání po hřišti jakoby se nechumelilo.
     
    22
    Zachytá si i Baroja, který ze vzduchu stáhl míč po nepřesném centru Cuevy.
     
    23
    Peruánci se na chvíli dostali před šestnáctku soupeře, jenže Sánchez při pokusu o střelu neuspěl a balon skoro netrefil. Venezuelané se následně osvobozují.
     
    24
    Hráčům v červeném, se teď směrem dopředu moc nevede a po další nepřesné přihrávce si zahraje i Gallese, který rychle rozehrává vpřed.
     
    25
    Advincula nepříjemně přišlápl nohu Saijasovi, ten z toho ale žádnou vědu nedělá a po chvíli opět hraje.
     
    26
    Více než polovina první půle je minulostí a že bychom se tedy nějak závratně bavili, to se tedy říci nedá. Snad nám oba celky ve zbytku úvodní pětačtyřicetiminutovky nabídnou lepší podívanou.
     
    27
    A málem ano, jenže balon, který propadl ve vápně na zdánlivě volného Cuevu, nakonec odvrací jeden z jejich soupeřů dobrým obranným zákrokem.
    Cueva se nakonec k zakončení nedostal.
     
    27
    Baroja dnes ve vzduchu vládne a poradil si i s dalším centrem z levé strany.
     
    28
    Gallese musel poměrně rychle ven z branky, když si po přiťuknutí Rondona naběhl za obranu Guerra, brankář Peru měl ale k míči přeci jen blíže.
     
    30
    Velká komplikace pro Venezuelu! Fernando Amorebieta (Venezuela) nejprve zezadu zatáhl za dres Guererra a poté mu ještě kopačkou nepěkně pocuchal nohu, tady se prostě červený kartónek tasit musel!
    Červená karta
     
    31
    Peruánci se nyní vcelku pochopitelně tlačí vpřed a budou chtít nabyté výhody jednoho muže v poli rychle využít.
     
    33
    Na centr letící před branku si nejvýše vyskočil Pizarro, jenže trefil pouze prostředek branky, kde si na míč počíhal Baroja.
     
    35
    Josepmiru Ballonovi (Peru) nevyšel skluz na jednoho z Venezuelanů ideálně a dokonale jej poslal k zemi, jasná žlutá karta.
     
    36
    Peruánci opět u míče a kombinují před šestnáctkou, tento záběr dnes uvidíme asi ještě mnohokrát.
     
    37
    No, rozjíždí se nám tu pěkný mariáš, další poměrně zbytečný faul předvedl Lobatón (Peru) a i on již dnes měl "žluto" před očima.
     
    38
    Střídání v týmu Venezuela: ze hřiště odchází Ronald Vargas, přichází Gabriel Cichero.
     
    38
    Nene, Venezuelanům to při vší snaze dnes již dopředu moc nepůjde. Čeká na ně ještě perných padesát minut hry o deseti hráčích.
     
    39
    Červení však bojují o nějakou šanci a zatím se dostali k dlouhému autu poblíž rohového praporku. Z toho ale o chvíli později nevytěžili vůbec nic, Guerra toho sám proti čtveřici Peruánců mnoho vymyslet nemohl.
     
    40
    Ani bíločerveným se teď vepředu příliš nezadařilo a balonu se alespoň na chvíli ujali jejich soupeři. Ale opravdu jen na chvíli. Už totiž opět hrají fotbalisté Peru.
     
    41
    Nene, takhle to nepůjde. Guerrero sice nakonec dostal balon, který se k němu odrazil, nějakých dvanáct metrů od branky ale poslal míč daleko vedle pravé tyče.
     
    42
    Rincón, který svým zjevem trochu připomíná Milana Baroše, nakonec pozastavil rozvíjející se akci Peruánců. Těm se ani následně nepovedlo přesně zakončit. Odkopávat tak bude Baroja od své branky.
     
    43
    Balon stále poletuje mezi kopačkami peruánských hochů, jenže na let k brance už se mu příliš nechce.
     
    44
    Tak možná teď, Guerra sestřelil Lobatóna a Peruánci budou kopat proti brance Venezuely. Dvacet metrů? Možná ano.
     
    45
    Bylo to ještě o pár metříků více, to ale nic neměnilo na tom, že ze standardky nic není. Centrovaný balon totiž trefil hlavou jednoho z bránících hráčů ještě před šestnáctkou a následně si už defenziva červených poradila.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta nad rámec druhé půle. Za to časté polehávání hráčů mi to přijde ještě poměrně málo.
     
    45+1
    Moje slova jako by chtěl potvrdit Arango, který se rovněž složil k zemi. Nutno však dodat, že noha peruánského fotbalisty mu k tomu notně pomohla.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Skončil úvodní poločas utkání základní skupiny C mezi Peru a Venezuelou a mnoho šancí jsme v něm neviděli. Za zmínku stojí asi jen pokus Rondóna ze šesté minuty a pak už se toho před oběma brankami mnoho nedělo. Největší vzrušení tak přinesla 30. minuta hry, kdy byl po nesmyslném zákroku vyloučen venezuelský Amorebieta. Utkání tak budou dohrávat Peruánci v přesile, zda se jim převahy jednoho muže na hřišti povede využít či nikoliv, sledujte ve druhé půli, která začne přibližně v 02:32.
     
    Statistiky utkání po první půli:

    Držení míče: 64% – 36%
    Střely na branku: 0 – 2
    Střely celkem: 2 – 3
    Ofsajdy: 0 – 0
    Rohy: 2 – 0
    Fouly: 10 – 6
    Žluté karty: 2 – 0
    Červené karty: 0 – 1
     
    Fotbalisté obou celků už se vrací ze šaten na trávník, což znamená jediné, druhý poločas začne již za několik málo okamžiků.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Peru: ze hřiště odchází Carlos Lobatón, přichází José Reyna.
     
    46
    Advíncula se pokusil najít zpětnou přihrávkou někoho ze spoluhráčů před vápnem, našel ale pouze Zambrana u středového kruhu.
     
    47
    Pizarro si vyměnil míč s Cuevou, který počkal, než si forvard Bayernu Mnichov naběhne do vápna a zleva na něj odcentroval, hlavička hráče s číslem čtrnáct ale míří nad branku.
     
    48
    Do šance se na opačné straně hřiště dostával Arango, jenže svoji výhodu získal díky ofsajdovému postavení a tak je celé vzrušení zbytečné.
     
    49
    Cueva si dobře obhodil jednoho ze soupeřů, jeho pokus je sražen na roh.
     
    50
    No a rohový kop málem znamenal změnu skóre! Na centr si ve vápně nejlépe naskočil Guerrero, jenže jeho hlavička míří těsně nad branku Barojy!
    Guerrero hlavičkuje jen těsně nad!
     
    51
    Roh vybojovali i Venezuelané, rozehraje ho Guerra.
     
    51
    Červení však tak nebezpeční jako bílí nebyli, Peruánci v pohodě odvrací nepříliš povedený přízemní centr letící do vápna.
     
    52
    Už se ale opět hraje na branku, kde se bude kombinovat po většinu druhé půle. Červení se zatím dobře brání.
     
    53
    Venezuelané zatím předvádí i v deseti sympatický výkon, v některých ohledech i lepší než v první půli. Teď navíc vybojovali standardku ze zajímavé pozice.
     
    54
    Guerrovu nepříliš dobře umístěnou střelu ale v pohodě chytá Gallese. Útočná aktivita Peruánců tak po krátké pauze opět může pokračovat.
     
    55
    Krátká mezihra ve středu hřiště toho mnoho nepřinesla, balon se ale opět motá mezi hráči v bílém.
     
    57
    Venezualené pokus o uličku Peruánců do vápna přerušili, následně však jen odevzdávají balon svému soupeři zbytečným odkopem.
     
    58
    Peuránci pěkně kombinovali až před vápno, jenže poslední přihrávka mířící dovnitř pokutového území již byla dlouhá a navíc ji nikdo z hráčů v bílém nepochopil.
     
    59
    Z pravé strany centroval do vápna Advíncula, Guerrero se sice dostal k hlavičce, jenže byl bráněn hodně natěsno a tak jeho pokus končí zblokován v prostoru, kde žádné nebezpečí Barojovi nepřidělá.
     
    60
    Vargas si v souboji u levé postranní čáry poradil s Rosalasem a tak si po delší době zahraje i Gallese, který uvede míč do hry odkopem od své branky.
     
    61
    Venezuelané se dostali do brejku poté, co byla zblokována střela jednoho z Peruánců před jejich vápnem. Jenže Guerra pálí mimo, i když se zdálo, že balon tečoval jeden z hráčů v bílém.
     
    62
    Nene, Peruáncům se stále nedaří využít vyloučení Amorebiety. Proti dalšímu centru z pravé strany dobře zasáhl Baroja, jenž na malém vápně vyboxoval míč daleko od své branky.
    Dnešní divácká návštěva zní: 15.542 diváků.

     
    64
    Venezuelané se ubránili a opět se pokusili zahrozit i před brankou soupeře. Na centr zprava si ve vápně naskakoval Rondón, jenže metr výšky mu k tomu, aby trefil míč, prostě chyběl.
     
    65
    Oba týmy teď pravidelně ztrácí míč ve středu hřiště a tak se o kulatý nesmysl rovnoměrně střídají.
     
    65
    K odraženému balonu se za šestnáctkou dostal Vargas, který jej jednoduše z první napálil na branku soupeře. I když spíše bych měl napsat nad branku soupeře. Škoda, jinak to byl velice hezký fotbalový moment.
     
    66
    Advíncula zásobuje své spoluhráče centry z pravé strany, ti toho zatím nedokáží využít.
     
    67
    Vargas se opět dostal do zakončení a bylo to ze stejné pozice jako před malou chvílí. Zpoza vápna a trochu zleva to zkusil po zemi, jenže balon o kousek minul levou tyč Barojovy svatyně.
     
    68
    Další útočnou akci Peruánců zastavuje útočný faul v podání Guerrero, který tvrdě zasáhl Rosalese.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Paolo Guerrero (Peru).
     
    70
    Čas letí závratným tempem a zatím to nevypadá, že by Peruánci dokázali potrestat vyloučení Amorebiety z první půle. Do konce utkání zbývá něco málo přes dvacet minut.
     
    71
    Peru právě vstřelilo branku!
    Cueva posílal přihrávku po zemi do šestnáctky Venezuely, tam sice balon zasáhl jeden z bránících hráčů, jenže tak nešťastně, že to bylo přímo na nohu CLAUDIA PIZARRA, který poslal míč nekompromisně pod břevno!
    Claudio PIZARRO - 1:0
     
    73
    Střídání v týmu Venezuela: ze hřiště odchází Arango, přichází Martínez.
     
    74
    Venezuelané teď za stavu 0:1 i v deseti musí otevřít hru a to by mohlo napomoci útočnému fotbalu.
     
    75
    Peruánci logicky již nikam nespěchají a v poklidu kombinují na vlastní polovině.
     
    76
    Ale žádného zanďoura hrát rozhodně také nehodlají a už se přesouvají na útočnou polovinu.
     
    77
    Cueva dostal balon do vápna, jenže ten byl příliš rychlý a tak mu, i když jen o kousek, přeci jen utekl do zámezí.
     
    78
    Venezuelané se vepředu nedokázali prosadit a naopak se o balon připravují po nedovoleném zákroku na útočné polovině.
     
    79
    Roh pro Peru, ten rozehraje Cueva.
     
    80
    Jenže žádné nebezpečí pro Baroju. Přetažený centr sice trefil Guerrero, jenže hlavičkoval v záklonu a tak se balon pomalu snesl do rukavic venezuelského gólmana.
     
    81
    Peruánci v klidu drží balon na svých kopačkách, je jim vcelku jasné, že když nepůjčí balon soupeři, branku prostě dostat nemohou.
     
    82
    Střídání v týmu Venezuela: ze hřiště odchází Seijas, přichází Fedor.
     
    83
    Z levé strany si do vápna nabíhal pro balon Rondón, jenže dle názoru sudího si pomohl nedovoleným způsobem v souboji s Advínculou. Pravý obránce peruánského výběru ale pádu hodně pomohl.
     
    83
    Střídání v týmu Peru: ze hřiště odchází Cueva, přichází Hurtado.
     
    84
    Akce Venezuely opět končí daleko od branky Galleseho a tak se dopředu pokoušel prohnat Guerrero, ale jeho k zemi srazil jeden z protihráčů a peruánská "devítka" nebude nikterak spěchat s návratem na nohy.
     
    85
    Něco málo přes pět minut chybí do konce tohoto duelu, pro "červené" se čas rychle krátí.
     
    86
    Na dlouhý centr z hloubi pole do vápna si nabíhal Fedor a v souboji sundal brankáře Galleseho, ten dostal dobře naloženo. Ale nejen proto, se mu z trávníku příliš nechce, ale vteřinka ke vteřince, však to znáte.
     
    87
    Až po minutě a půl se gólman Peru rozhodl zvednout a rozehrát míč, dlouho se ale nehraje. Faulem se totiž provinil Cichero.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Gabriel Cichero (Venezuela).
     
    89
    Střídání v týmu Peru: ze hřiště odchází Claudio Pizarro, přichází Victor Yotun.
     
    90
    Poslední minuta základní hrací doby právě začala, uvidíme, kolik hlavní sudí Orozco ještě přidá.
     
    90
    Tak dle očekávání to není málo, ještě čtyři minuty čekají na fotbalisty obou týmů.
     
    90+1
    Venezuelané se pochopitelně tlačí vpřed, pokus Rincóna ale končí mimo a proletěl poměrně daleko vedle levé tyče Galleseho branky.
     
    90+2
    Peruánci nyní takticky velice dobře, když drží míč na útočné polovině. Navíc vybojovali aut a s jeho rozehráním vůbec nespěchají.
     
    90+3
    Stále se nemohou červení dostat ze své obranné poloviny, Peruánci totiž vybojovali faul u postranní čáry napravo od vápna a to je voda na jejich mlýn. Další vteřiny k dobru.
     
    90+4
    Tak nastavení zvládají svěřenci trenéra Garecy excelentně a dlouho nepustili protivníka k míči.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Peru vítězí v dnešním utkání proti Venezuele zásluhou branky Claudia Pizarra ze 71. minuty 1:0 a řádně tak zamotává s vývojem skupiny C, kde po dvou odehraných zápasech mají všechny čtyři týmy shodný počet tří bodů.
     
    Statistiky utkání:

    Držení míče: 66% – 34%
    Střely na branku: 1 – 2
    Střely celkem: 12 – 2
    Ofsajdy: 0 – 3
    Rohové kopy: 3 – 1
    Fouly: 17 – 15
    Žluté karty: 3 – 1
    Červené karty: 0 – 1
    Všechny týmy ve skupině C mají před závěrečným duelem stejný počet bodů.

     
    Ode mne je to pro tuto chvíli ji vše, přeji Vám krásný zbytek dnešního večera. Nashledanou. (03:33:50)

    Daniel Kubelka

    Góly: 71. Pizarro

    Karty:   35. Ballón (PER), 37. Lobatón (PER), 69. Guerrero (PER) – 88. Cichero (VNZ)   30. Amorebieta (VNZ)


    Peru: Gallese – Advíncula, Zambrano, Ascues, Vargas J. – Lobatón (46. Reyna), Ballón – Cueva (84. Hurtado), Sánchez – Guerrero, Pizarro (89. Yotun).
    Náhradníci: Penny, Libman – Céspedes, Rojas, Requena, Hurtado, Farfán, Reyna, Retamoso, Ramos, Carillo, Yotún.

    Venezuela: Baroja – Rosales, Vizcarrondo, Túñez, Amorebieta – Rincón, Seijas (82. Fedor) – Vargas R. (38. Cichero), Arango (73. Martínez), Guerra – Rondón.
    Náhradníci: Hernández, Fariñez – Ángel, Cichero, Fedor, González, Lucena, Martínez, Acosta, Perozo, Rivas, Murillo.

    Rozhodca: Raúl Orozco – Javier Bustillos, Juan Montaño (všichni Bolívie)

    Diváci: 15.542