SP v běhu na lyžích, 10km žen volně, Davos Vítez: M. Björgenová (NOR) (kon.) | SP v severské kombinaci, štafeta Ramsau, skoky Vítěz: Německo (kon.)
SP v běhu na lyžích, 15km mužů volně, Davos Vítěz: Anders Glöersen (NOR) (kon.) | SP v severské kombinaci, týmový závod, běh Vítěz: Norsko (kon.)
koniec udalosti
SP v běhu na lyžích, 10km žen volně, Davos

Vítez: M. Björgenová (NOR)

cz Sobota 20.12.2014, 10:30Klasické lyžovanie
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy nashledanou. (11:59:43)
     
    Konečné pořadí:

    1. Marit Björgenová (NOR) 24:57,7
    2. Nicole Fesselová (GER) +19,9
    3. Heidi Wengová (NOR) +26,7
    4. Ragnhild Hagová (NOR) +35,4
    5. Claudia Nystadová (GER) +38,3
    6. Therese Johaugová (NOR) +39,9
    7. Riitta-Liisa Roponenová (FIN) +46,1
    8. Charlotte Kallaová (SWE) +52,8
    9. Krista Parmakoskiová (FIN) +54,1
    10. Emma Wikenová (SWE) +55,9
    11. Martine Ek Hagenová (NOR) +59,8
    12. Elizabeth Stephenová (USA) +1:00,8
    13. Julia Čekalevová (RUS) +1:01,5
    14. Kerttu Niskanenová (FIN) +1:03,0
    15. Denise Herrmannová (GER) +1:03,3
    ---
    17. Petra Nováková (CZE) +1:05,7
    47. Alena Procházková (SVK) +2:29,2
    Dnešní stupně vítězů. Na prvním místě skončila vedoucí závodnice SP Marit Björgenová, druhá trošku překvapivě skončila Nicole Fesselová, třetí pak Heidi Wengová:

     
    Můžeme mít radost z výkonu Petry Novákové, která zajela tuhle trať velmi dobře, dlouhou dobu byla v první desítce, a nakonec skončila na 17. příčce. Za vedoucí Björgenovou zaostala o 1 minutu, 5 sekund a 7 desetin.
     
    Marit Björgenová (NOR) potvrdila roli favoritky a v tomto závodě se radovala z vítězství. Vyhrála o 19,9 sekundy před druhou Nicole Fesselovou (GER) a o 26,7 sekundy před třetí Heidi Wengovou (NOR). Therese Johaugová (NOR) v tomhle závodě, můžeme říci, propadla, a skončila až na 6. místě.
     
    Závod skončil.
     
    CÍL
    Marit Björgenová (NOR) se nakonec stává vítězkou tohoto závodu, tak jak se dalo očekávat. Závěrečný úsek zvládla skvěle a prosadila se před vedoucí Fesselovou o 19,9 vteřiny!
     
    CÍL
    Therese Johaugová (NOR) nezvládla poslední měřený úsek. A dnešní závod tedy nevyhraje. Lepší výsledek si představovala také Riitta-Liisa Roponenová (FIN) i Julia Čekalevová (RUS).
     
    CÍL
    A právě dojela do cíle také jedna z favoritek, a to Heidi Wengová (NOR). Nebyla ale rychlejší než Fesselová, ta dojela před ní o 8,8 sekundy.
     
    CÍL
    Dojela jinak i další favoritka, a to Charlotte Kallaová (SWE). Ta je aktuálně na čtvrtém místě. Na vedoucí Fesselovou ztratila 32,9 vteřiny.
     
    CÍL
    Petra Nováková (CZE) dnes zajela skvěle! A za vedoucí Fesselovou z Německa zaostala o 45,8 sekundy. Aktuálně je na desátém místě.
     
    CÍL
    Na čele máme novou závodnici, a to Nicole Fesselovou (GER). Dojela s časem 25:17,6 a vede před druhou Ragnhild Hagovou (NOR) o 15,5 sekundy. K cíli se rovněž blíží největší favoritky – a to Marit Björgenová (NOR) a Therese Johaugová (NOR).
     
    CÍL
    Na čele jinak máme Claudii Nystadovou (GER), která vede před druhou Emmou Wikenovou (SWE) celkem o 22 sekund. Němka zajela dnes dobrý závod.
     
    Na druhém úseku je naopak rychlejší Therese Johaugová (NOR), ale pouze o půl sekundy než druhá Marit Björgenová (NOR).
     
    Jedna z favoritek Charlotte Kallaová (SWE) zde v Davosu nemá formu. Dokonce je pomalejší než Petra Nováková, alespoň po 2. měřeném úseku.
     
    Marit Björgenová (NOR) je na této trati nejrychlejší! Vede ovšem před Johaugovou o pouhých 0,8 sekundy.
     
    Therese Johaugová (NOR) je novou vedoucí závodnicí! Na prvním měřeném úseku dojela v čase 4:38,7. Uvidíme, jak na to odpoví Marit Björgenová (NOR).
     
    CÍL
    Stále vede Elizabeth Stephenová (USA) před Denise Herrmannovou (GER) a Coraline Thomasovou Hugueovou. Američanka dojela do cíle v čase 25:58.
     
    Petra Nováková dojela k druhému měřenému úseku. Tam trošku ztratila, přesto ne o moc. Vedoucí Ingvild Flugstad Östbergová (NOR) disponuje náskokem pouhých 3,4 sekundy. Češka je zde pátá.
     
    START
    Charlotte Kallaová (SWE), Kerttu Niskanenová (FIN) či Therese Johaugová (NOR) již odstartovaly. Čeká se ještě na favoritku číslo jedna, a to na Marit Björgenovou (NOR).

    Patrik Sandev