Španielsko – Rumunsko 20:22 (kon.) | Poľsko – Nórsko 24:26 (kon.) | Maďarsko – Dánsko 20:23 (kon.)
koniec
Maďarsko
20:23 (9:11)
Dánsko
cz Pondelok 15.12.2014, 20:30 • Fönix Hall, Debrecín (Maďarsko) • Majstrovstvá Európy žien
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek z tohoto zápasu s konstatováním výhry Dánska vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dnešního večera například sledováním některého z textových online přenosů na portálu Onlajny.com. Těším se na Vás zase u nějakého dalšího (nejen házenkářského) Onlajnu, na počtenou! (22:32:10)
     
    Tabulka vyřazovací skupiny I po tomto zápase:

    1. Norsko – 8 bodů (4 zápasy; 109:90)
    2. Dánsko – 5 bodů (4 zápasy; 101:95)
    3. Španělsko – 4 body (4 zápasy; 102:99)
    4. Maďarsko – 4 body (4 zápasy; 95:92)
    5. Rumunsko – 3 body (4 zápasy; 89:96)
    6. Polsko – 0 bodů (4 zápasy; 88:112)
     
    Zápas mezi domácími Maďarkami a Dánkami je už nyní minulostí. Dánky se překvapivě na začátku zápasu dokázaly dostat do vedení o tři branky, ke kterým velkou měrou přispěla Toftová úspěšnými zákroky. První branka Maďarek přišla až v 7. minutě a od té doby se hrála házená nahoru dolu ve velmi vysokém tempu, co se ženské házené týče. Maďarky se snažily, co jim ruce a nohy snažily, ale na více, než jednobrankové manko stav utkání stáhnout nedokázaly. I kvůli situaci, kdy se ani jeden tým čtyři minuty neprosadil byl stav po poločase pouze 9:11 ve prospěch Dánska. Do druhého poločasu vstoupily mnohem lépe Maďarky, které se ihned o začátku snažily o vyrovnání, jenže Dánky je ne a ne pustit na víc, než rozdíl jedné branky. Od stavu 13:14 se maďarským střelkyním přestalo dařit, čehož Dánky vyžili pro čtyřbrankovou střeleckou šňůru, ale i když poté několikrát Maďarky odpověděly také přesným střeleckým pokusem, byly přeci jen Dánky hráčkami, které udávaly tempo hry. V jednu chvíli vedly Dánky už dokonce o sedm branek. Od té doby začala Kissová v bráně Maďarska kouzlit ještě více, než do této situace a pro Dánky se stalo vstřelení branky velmi obtížným krokem, čemuž odpovídá i jedna jediná vstřelená branka v posledních sedmi minutách! Tohoto faktu se snažily všechny reprezentantky Maďarska využít, ale ač nedosáhly v konečném součtu na více, než tříbrankové manko, mohou být se svojí předvedenou hrou velmi spokojeni. Nejvíce je přeci jen ale potřeba vyzdvihnout výkon Kissové, která zneškodnila neuvěřitelných 48% střel Dánek. Po zásluze tak byla maďarská brankářka vybrána hráčkou zápasu za svojí zemi. Nesmíme zapomínat ani na Toftovou, která podržela Dánky v tech nejpotřebnějších chvílích a proto se mohla radovat se svými spoluhráčkami z výhry 23:20.

    Statistiky zápasu

    Maďarsko: Kissová, Herrová, Bíróová – Tomoriová 5, Tóthová 5, Triscsuková 4, Kovacsicsová 2, Kovacsiczová 2, Bulathová 1, Mayerová 1, Szucsánszkiová, Pappné-Szamoránská, Bognár-Bódiová, Mayerová, Planétová, Meszárosová, Erdösiová

    Dánsko: Toftová, Poulsenová – L. Jörgensenová 6, Kristiansenová 4, Fiskerová 2, Kviesgaardová 2, Osterballeová 2, Thorsgaardová 2, Burgaardová 1, Gravholtová 1, Holmgaardová 1, S. Jörgensenová 1, Spellerbergová 1, Hansenová, Grigelová, Jensenová

    Střely na bránu: 35-43
    Sedmimetrové hody: 2/2 – 4/6
    Žluté karty: 3-3
    Dvouminutový trest: 1-2
    Diváci: 5000
     
    Nejlepší hráčky zápasu:

    Maďarsko: Éva Kissová – 48% úspěšnost
    Dánsko: Line Anna Ryborg Jörgensenová – 6 branek
     
    Dnešní utkání sledovalo 5000 diváků.
     
    Na straně Dánska dochází k neuvěřitelné radosti, díky této výhře se dostaly na postupové pozice. O tom, kdo Norsko doprovodí do semifinále rozhodnou až poslední zápasy. Velkou příležitost mají stále Maďarky, Španělky či dnes vítězné Dánky, které mají k postupu do semifinále nejblíže! Naopak mimo boj o semifinále i o zápas o 5. místo je definitivně Polsko, které nemá na svém kontě ani jeden bod.
     
    60
    Konec zápasu. (20:23)
     
    60
    Maďarky deset sekund před koncem zápasu ztratily míč na útočné polovině, což mohla jedna ze soupeřek pomstít brankou přes celé hřiště. Jenže Toftová se stihla vrátit včas ze střídačky zpět do brány a míč zachytit. (20:23)
     
    60
    Probíhá poslední minuta dnešního zápasu. (20:23)
     
    60
    Přeci jen je tu ale rozvlnění sítě, to když se trefila Kovacsiczová. (20:23)
     
    59
    To samé se neděje ani po šanci Kristiansenové. (19:23)
     
    59
    Toftová vytáhla ze svého repertoáru zákrok rukou. Skóre zůstává stále nezměněno, stejně jako celé čtyři předchozí minuty. (19:23)
     
    58
    Dánkám nevyšla koncovka. Burgaardová nastřelila tyč maďarské brány! (19:23)
     
    58
    Příliš mnoho kroků Maďarek, přesně tento faul byl odpískán domácím házenkářkám, kterým nezbývá příliš mnoho času na vyrovnání. (19:23)
     
    57
    Dánky již čtyři minuty nenašly recept na výborně chytající Kissovou. (19:23)
     
    57
    Cestě střeleckému pokusu Maďarek do brány zabránila Toftová, která vyrazila míč do bezpečí. (19:23)
     
    56
    Toftová sice zachytila míč přímo do náruče jako fotbalový brankář, ale Dánky faulovaly, takže jsou u míče stále Maďarky. (19:23)
     
    56
    Oddechový čas je u konce, hra pokračuje. U míče jsou hráčky Maďarska. (19:23)
     
    56
    Po nepřesném střeleckém pokusu Tomoriové si bere trenér Maďarska oddechový čas. (19:23)
     
    56
    Kissová dokázala zakročit proti stoprocentní šanci soupeřek. Maďarky stále mají šanci na vyrovnání. (19:23)

    Josef Cestr

    Maďarsko: Kissová (Herrová, Bíróová) – Triscsuková, Szucsánszkiová, Kovacsicsová, Bulathová, Pappné-Szamoránská, Bognár-Bódiová, Mayerová, Planétová, Meszárosová, Erdösiová, Kovacsiczová, Tomoriová, Tóthová
    Dánsko: Toftová (Poulsenová) – Kviesgaardová, Thorsgaardová, Fiskerová, Hansenová, Gravholtová, Grigelová, Holmgaardová, L. Jörgensenová, Kristiansenová, Osterballeová, Jensenová, Spellerbergová, Burgaardová, S. Jörgensenová

    Rozhodca: Charlotte Bonaventurová, Julie Bonaventurová (obě FRA)

    Diváci: 5000