Novgorod – Čerepovec 2:3 (0:2 po s.n.) | Petrohrad – CSKA Moskva 4:3 (kon.)
koniec
SKA Petrohrad
4:3 (1:1, 2:2, 1:0)
CSKA Moskva
Štvrtok 16.10.2014, 17:30 • Ľadový palác, Petrohrad • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tú poslednú sekundičku už, samozrejme, domáci dokázali zvládnuť a definitívne sa tak môžu tešiť z fantastického víťazstva, ktoré si zabezpečili vydareným obratom z 1:3 na 4:3.

    Zásluhou dnešného víťazstva sa Petrohrad odpútal od svojho dnešného súpera na čele Západnej konferencie na rozdiel troch bodov.

    S konštatovaním, že sme videli mimoriadne zaujímavé a atraktívne hokejové zápolenie, sa s vami lúčim. Prajem ešte pekný zvyšok večera. (20:09:57)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Domáci na čele s Iľjom Kovalčikom už síce oslavovali víťazstvo, no ešte sa v tretej tretine bude hrať jedna sekunda a práve domáci kapitán ju strávi na trestnej lavici.
     
    59:20
    Roman Červenka mal na hokejke definitívne rozuzlenie dnešného zápasu, bol s pukom v útočnom pásme, no opustenú svatyňu Moskovčanov netrafil.
     
    59:00
    CSKA to skúša v šestici! Hostia však nemajú útočné pásmo.
     
    58:39
    Domáci nepresnosťou vo svojej rozohrávke ponúkli CSKA možnosť vhadzovania v blízkosti Ivannikova. Ešte predtým si hosťujúci tréner vzal oddychový čas.
     
    58:30
    Na puku stále domáci. Čakáme na záverečný nápor Moskovčanov.
     
    57:30
    Petrohradu sa fantastickým spôsobom podarilo našetriť v útočnom pásme cenné sekundičky. Čas sa hosťom teraz ukrutne rýchlo kráti.
     
    56:30
    Hostia už pomaly, ale isto začínajú vrhať posledné zvyšky síl do útoku. Domácu defenzívu na čele s brankárom Ivannikovom čakajú zrejme krušné chvíľky.
     
    55:35
    Alexander Radulov využil obrovskú chybu Maxima Čudinova, ktorému ukradol puk na modrej čiare, natlačil sa do slušnej streleckej pozície, no backhandom nedokázal puk prepasírovať za Jevgenijho Ivannikova, ktorý hosťujúcemu kanonierovi veľmi dobre zmenšil strelecký uhol.
     
    55:00
    Začala sa posledná päťminútovka tretej tretiny, uvidíme, či aj zápasu.
     
    54:13
    Na ťahu sú tak hostia, ktorí už v priebehu zápasu viedli o jeden i dva góly, no aktuálna situácia je pre nich nová a už nemajú vôbec veľa času, aby sa s ňou vyrovnali.
    Artemy PANARIN - 4:3
     
    52:13
    Petrohrad dal gól!
    Hokejisti SKA Petrohrad sa vôbec po prvý raz v zápase dostáva do vedenia a môže to byť gól, ktorý napokon rozhodne o deľbe bodov! CSKA nevyužilo veľkú príležitosť, hostí tak za to stihol krutý trest. Veľký kredit pri štvrtom presnom zásahu Petrohradu patrí obrancovi Alexandrovi Kadejkonovi, ktorý nádhernou prienikovou kolmicou našiel na modrej čiare našliapnutého ARTEMYHO PANARINA. Ten sa dostal do samostatného nájazdu a Stanislava Galimova prekonal presnou strelou švihom k bližšej žrdi! Asistencia: Alexander Kadejkin.
     
    52:00
    Tým útočníkom, ktorý pred pár minútami netrafil puk po krížnej prihrávke Dadonova bol Vadim Šipačjov. Ten sa pri tejto situácii navyše pravdepodobne zranil, pretože tvrdo narazil do zadného mantinelu a odišiel do útrob petrohradskej arény.
     
    50:30
    Po dokonalej súhre elitnej útočnej formácie CSKA sa k puku dostal v ideálnej streleckej pozícii Stephane Da Costa, ktorý mal na hokejke štvrtý gól svojho tímu, no vylámal si zuby na famóznom zákroku Ivannikova!
     
    49:40
    Dadonov vykúzlil vynikajúcu krížnu prihrávku, ktorá prenikla cez celú šírku útočného pásma a oprieť sa do nej snažil jeden z domácich útočníkov, no puk vôbec netrafil.
     
    48:45
    O niekoľko sekúnd neskôr sa už Grigorenko dostal do nebezpečného zakončenia, keď veľmi pekne tečoval strelu od modrej a nechýbalo veľa, aby puk zapadol k pravej žrdi Ivannikovovej brány.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 14. Alexander Kutejkin (Iľja Kovalčuk, Vadim Šipačjov), 32. Iľja Kovalčuk (Andrej Kutejkin), 38. Iľja Kovalčuk (Vadim Šipačjov), 53. Artemy Panarin (Alexander Kadejkin) – 1. Igor Grigorenko (Stephane Da Costa, Alexander Radulov), 25. Alexander Radulov (Denis Denisov, Stephane Da Costa), 26. Denis Denisov (Igor Grigorenko, Alexander Radulov)


    SKA Petrohrad: Ivannikov (Salák) – Rjasenskij, Kalinin – Kovalčuk, Ericsson, Tichonov – Kutejkin, Alexandrov – Šipačjov, Panarin, Dadonov – Belov, Čudinov – Thoresen, Červenka, Martensson – Jermakov, Judin – Kadejkin, Ketov, Ponikarovskij.
    CSKA Moskva: Galimov (Kvartalnov) – Denisov, Zajtsev – Grigorenka, Radulov, Da Costa – Kiselevič, Panin – Muršak, Prochorkin, Arťjuchin – Mišarin, Jegoršev – Andronov, Volkov, Žarkov – Naumenkov – Eager, Nikulin, Mamin.

    Rozhodca: Gusev, Kulakov – Gordenko, Šikchanov