Predsezónna tlač. konferencia MFK Ružomberok (kon.) | Predsezónna tlač. konferencia DAC Dunajská Streda (kon.)
Predsezónna tlač. konferencia ViOn Zlaté Moravce (kon.)
koniec udalosti
Predsezónna tlač. konferencia DAC Dunajská Streda

Streda 09.07.2014, 11:00 • Villa Rosa • Tlačové konferencie
     
    Po tom, čo už nikto nemal žiadne otázky sa dnešná tlačová konferencia končí.

    Uvidíme teda, že ako sa bude dariť klubu z Dunajskej Stredy v budovaní kádra. Veľa otázok nám určite zodpovie už najbližšie kolo, kde vycestuje DAC do Trenčína na súboj proti domácemu AS.

    Ďakujem vám za pozornosť a prajem vám príjemný zvyšok dňa. Dovidenia! (11:37:09)
     
    Világi, prišli ste do klubu ako veľký boháč. Určite od vás zrazu hráči a aj ostatné kluby chceli nehorázne peniaze. Vedeli by ste nám uviesť nejaký príklad?

    "Hráči hlavne stále čakajú na ponuku zo zahraničia, no napríklad sme tu mali Matúša, za ktorého chcel jeho materský klub neskutočné peniaze, čo sme museli odmietnuť."
     
    Otázka na Radványiho. Ako vidíte šance v nasledujúcej sezóne a teraz v prvom kole proti Trenčínu?

    "Trenčín je silné mužstvo, no určite sa nevzdáme. Je však špecifické, že sa hrá na umelej tráve. Určite chceme uhrať dobrý výsledok aj po odchode našich dôležitých hráčov ako Čaušič, Matúš, či Gergel. Obranu a stredovú formáciu máme vyváženú a s ňou som určite spokojný, no s hrotovým útočníkom ešte máme problém a tu majú možnosť presadiť sa naší mladí hráči."
     
    Aké sú vaše skúsenosti po pólroku vo futbale a aký je váš rozpočet na najbližšiu sezónu?

    "Do futbalu som vstúpil ako neskúsený, no veľa sa učím. Vadí mi však to, že v slovenskom futbale sa nerobí futbal systematicky a som smutný, že sa celkovo šport takto málo podporuje. My teraz pracujeme ako DAC a SFM Senec s 500 deťmi. Oni pracujú na sebe a to nie je hodnota pre štát, aby ich podporoval poriadne? Keď sa snaží majiteľ investovať tuto, tak to je vlastne charita. Bol by som rád, ak by bola otvorená diskusia o rozvoji futbalu. Pozrite sa napríklad na Maďarsko. Tam chodia systematicky peniaze na viacero športov a tak oni napredujú. Tuto nie sú ani televízne práva a vlastne žiadna podpora. Chod klubu na nasledujúcu sezónu by mal stáť do milióna a infraštruktúra ďalšie peniaze.

    Naš nový sponzor je OTP Banka. Kukkonia nie je sponzor, ale s nimi chceme spolupracovať na rozvoji Žitného ostrova, regiónov a propagácii poľnohospodárstva, krás tohto regiónu.

    Čo sa týka klubu, tak sme zmenili logo, spustili sme novú webovú stránku (fcdac.sk) a zmenili sme aj názov klubu z FK DAC na FC DAC.

    Urobíme teda všetko čo sa dá, aby boli fanúšikovia spokojní, chceme hrať pekný futbal s poctivými výsledkami."
     
    Oszkár Világi :

    Máme plány vybudovať 3 ihriska za štadiónom pre dorast a sústrediť sa na dorast. Pre štadión máme projekty a akonáhle uzavrieme všetky detaily, tak ich hneď predstavíme. Chceme postaviť štadión pre 12000 divákov. Najprv chceme prebudovať časť kde sú hodiny, potom hlavnú tribúnu, pokračovať má tribúna oproti hlavnej a ako záverečná by mala byť tribúna oproti hodinám."
     
    Pokračoval Mikuláš Radványi :

    "Najdôložitejšie pre nás bude zabudovať do mužstva mladých hráčov. Chceme hrať futbal, ktorý sa bude páčiť fanúšikom. Som rád, že môžeme nastúpiť do novej sezóny s pripravenými a hlavne s hráčmi, ktorí sú 100% fit."
     
    Ako nasledujúci dostal slovo Tibor Végh :

    "Mužstvo chceme budovať hlavne na odchovancoch. Do tímu prišiel Kováč Alan zo Slovana Bratislava, Vojtech Horváth z Poľska, ďalej Peter Struhár z maďarského Pápa, Mário Tóth a Roman Sabler z SFM Senec."
     
    Ako prvý dostáva slovo majiteľ klubu.

    "Na začiatku si Oszkár Világi trochu zavtipkoval : "Momentálne je lepšie byť slovenským fanúšikom ako brazílskym," potom pokračoval : V nasledujúcej sezóne chceme pokračovať v systematickej práci. Chceme dať dobrý futbal Dunajskej Strede. Káder chceme budovať na dlhé doby. Podľa mňa nemá veľkú logiku hrať od začiatku júla do mája. Podľa mňa to nemá logiku. Nedá sa vďaka tomu poriadne pripraviť na novú sezónu. Náš cieľ je usadiť sa okolo šiesteho miesta. Neodmietli by sme ani boje o európsku ligu, no na druhej strane na to momentálne ešte nemáme káder. Do Európskej ligy sa chceme dostať až vtedy, keď budeme mať taký káder, aby sme nevypadli v prvom, či druhom kole."
     
    Na začiatku víta zúčastnených Krisztíán Nagy.
     
    Účastníci tlačovej konferencie práve teraz prišli. O chvíľu začíname!
     
    Začiatok tlačovej konferencie sa nám trochu zdrží. Trochu meškajú jej účastníci.
     
    Aktuálny menný zoznam hráčov klubu FC DAC Dunajská Streda pre nasledujúcu sezónu :

    1 Penksa Pavol
    2 Šnirc Ivan
    3 Tóth Mário (nováčik)
    6 Kováč Alan (nováčik)
    7 Straka Gábor
    8 Ujlaky Erik
    10 Krišto Darijo
    11 Horváth Vojtech (nováčik)
    12 FANS!!!
    13 Struhár Peter (nováčik)
    14 Kwin Amban
    15 Antunovič Goran
    17 Nguekam Franky
    19 Turňa Matúš
    20 Sabler Roman (nováčik)
    21 Brašeň Jakub
    22 Pernecký Andrej
    23 Černák Roland
    25 Majerník Peter
    28 Szabó Ottó

    Realizačný tím :

    Radványi Mikuláš – tréner
    Chytil Dušan – vedúci manažér
    Olejník Jozef – asistent trénera
    Rusňák Martin – asistent trénera
    Matlák Martin – tréner brankárov
    Jančár Matian, Fegyveres Zsolt – lekári
    Knap Vladimír, Placsek Ladislav – maséri
     
    Tlačová konferencia sa momentálne ešte pripravuje. Dnes sa tlačovej konferencie klubu DAC Dunajská Streda zúčastnia :

    - Oszkár Világi (majiteť klubu)
    - Mikuláš Radványi (tréner klubu)
    - Tibor Végh (prezident klubu)
    - Krisztián Németh (športový riaditeľ)
    - Krisztián Nagy (manažér pre vonkajšie vzťahy)
     
    Minulý rok sa DAC po jesennej časti, ako nováčik Corgoň ligy, umiestnil po rôznych škandáloch a po odpočítaní bodov na suverénne poslednom mieste. Na jar prišiel a stal sa novým väčšinovým vlastníkom klubu Oskar Villági, ktorý odkúpil klub od nenávidenej osoby v Dunajskej Strede a to od Khashayara Moshemiho. Zrazu dostal DAC spolu s trénerom Radványim a aj s perfektnými fanúšikmi nový vietor do plachiet a vďaka tomu zachránil kolo pred koncom najvyššiu slovenskú futbalovú súťaž.

    Po sezóne si hráči dali zaslúžený oddych, no v rýchlom slede nasledovala príprava. V nej DAC odohral 4 priateľské stretnutia, ktoré nedopadli úplne najlepšie a divákom tak znovu nahnal menší strach pred novou sezónou. Tu vám ponúkame aj výsledky týchto duelov

    SV Bauwelt Koch Mattersburg (RAK 2) 2 – 0 Dunajská Streda (0 : 0)
    FC Gazovik Orenburg (RUM 2) 1 – 1 Dunajská Streda (1 : 0)
    Wisla Kraków (POL 1) 1 – 0 Dunajská Streda (1 : 0)
    FC Senec (2. liga) 1 – 2 Dunajská Streda (1 : 0)

    Bilancia s týchto stretnutí je teda 1 víťazstvo, 1 remíza a 2 prehry pri skóre 3 : 5. Góly DAC-u dali postupne Kwin, Gajič a Černák.

    Tréner bol s hrou v priateľských stretnutiach spokojný, no neustále hráčom vyčítal veľmi zlú koncovku. Uvidíme, či nám náhodou na tejto tlačovej konferencii nepredstaví nejaký nový útočný tromf, ktorý by sa mužstvu z južného Slovenska určite zišiel.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 11:00.

    Čaká nás predsezónna tlačová konferencia tímu DAC Dunajská Streda, na ktorú sú určite mimoriadne zvedaví všetci fanúšikovia na Žitnom ostrove. Zažijú "Žlto-modrí" konečne po niekoľkých rokoch a po nástupe Oskara Villágiho sezónu bez škandálov alebo znovu budeme svedkami niekoľkých šokov od tohto klubu? To nám ukáže najbližšia sezóna.

    Milan Vrábeľ