Japonsko – Grécko 0:0 (kon.) | Taliansko – Kostarika 0:1 (kon.) | Švajčiarsko – Francúzsko 2:5 (kon.)
koniec
Japonsko
0:0 (0:0)
Grécko
Piatok 20.06.2014, 00:00 • Estadio das Dunas, Natal • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
     
    Diváci pískajú a my sa im vôbec nečudujeme. Videli sme podpriemerný zápas a po ňom nám je jasné, že zo skupiny určite postúpi Kolumbia.

    Duel Japonska s Gréckom sa skončil bezgólovou remízou aj napriek tomu, že záver prvého polčasu naznačoval zaujímavý zvyšok duelu. Nič také sa ale nenaplnilo a diváci ani jeden presný zásah nevideli.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre tento zápas lúčime a prajeme vám ešte príjemný zvyšok tejto noci aj dňa.
    Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková. (01:53:27)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Útok si ešte skúsili aj Gréci, no to už nič nezmení. Neatraktívny zápas sa skončí bezgólovou remízou.
     
    90+3
    Japonsko drží loptu na svojich kopačkách na vlastnej obrannej polovici. Vidíme už úplne posledné zúfalé pokusy domáceho tímu, ktorý podľa všetkého zahanbujúco nevyužije početnú výhodu.
     
    90+2
    Okubo sa natlačil do vápna súpera, no nič tam nevymyslel. Lopta v šestnástke pred Karnezisom poskakovala, no na kopačku japonského hráča sa nedostala.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú štyri minúty. Diváci sa už zrejme zmierili s bezgólovou remízou, no ešte stále je tu priestor na otvorenie skóre.
     
    90
    Endo sa pokúsil obstreliť všetko, čo mu stálo v ceste. Nevyzrel ale na Karnezisa, ktorý v páde loptu vytlačil. Gól nevidíme ani v závere riadnej hracej doby.
     
    89
    Gréck Torosidis zastavil spomínanú akciu súpera iba za cenu ruky, za čo dostáva žltú kartu a jeho tím sa bude brániť proti štandardke.
     
    88
    Nebezpečná situácia pre Grécko. Holebas to skúšal na dvakrát, no nebol úspešný. Hostia sa potom museli vrátiť do obrany, kde mohli udrieť Japonci.
     
    87
    Na opačnej strane skúsil niečo vymyslieť Nagatomo, no nič sa mu nepodarilo. Lopta iba lieta po ihrisku, ale absolútne nič zaujímavé so sebou neprináša.
     
    86
    Aj Grécko vybojovalo loptu na útočnej polovici. Hostia získali center, ktorý ale poriadne predĺžili. Nevideli sme ani len zakončenie a nuda už úplne vrcholí.
     
    85
    Japonci sa rozmiestnili v šestnástke súpera, no napokon z toho gól stále nie je. Loptu napálili iba do obrany Grékov, ktorí situáciu v oslabení zvládajú skutočne veľmi dobre.
     
    84
    Situácia sa zopakovala. Učida to teraz skúsil z pravej strany, no jeho lopta spoluhráčov nenašla. Domáci ešte pokračovali vo svojej aktivite a získali rohový kop.
     
    83
    Učida to skúsil akýmsi nakopávaným centrom. Ťažko povedať, koho ním hľadal. Grécka defenzíva nemala s loptou žiadne problémy a hostia sa aj naďalej veľmi dobre bránia.
     
    82
    Pozor ale aj na rýchly prechod Japonska na opačnú polovicu. Vodu sa pokúsil zamútiť Učida, no ani z tejto šance nič nebude. Nezainteresovaní diváci si želajú gól a je im úplne jedno, na ktorej strane. Toto trápenie ale treba zakončiť dôstojným spôsobom.
     
    81
    Grécko vybojovalo rohový kop. Po ňom letela lopta do vápna, kde ale Samaras mieril tesne mimo bránky. Ani teraz teda gólik neuvidíme.
     
    80
    Striedanie v tíme Grécko: z ihriska odchádza Kone, prichádza Salpingidis.
     
    79
    Na zemi skončil japonský hráč Učida, no našťastie to nebude nič vážne. Pokračujeme v boji na trávniku, z ktorého majú teraz viac hostia, ktorí sú v útoku.
     
    78
    Japonsko rýchlo rozohralo štandardku a ostáva pred šestnástkou súpera. Skúša to nakopnutými loptami, ktoré ale vôbec k ničomu nevedú.
     
    77
    Japonsko sa aj teraz pokúsili zakončiť, no Okubova rana bola zrazená iba na rohový kop. Uvidíme, či konečne uvidíme gól.

    Veronika Pancuráková

    Góly:

    Karty:   12. Hasebe (JAP) – 27. Katsuranis (GRE), 54. Samaras (GRE), 89. Torosidis (GRE)   38. Katsuranis (GRE)


    Japonsko: Kawašima – Jošida, Konno, Nagatomo, Učida – Honda, Jamaguči, Hasebe (C) – Osako, Okubo, Okazaki
    Náhradníci: Nišikawa, Gonda – Sakaj, Morišige, Inoha, Sakaj, Endo, Kijotake, Kagawa, Aojama, Kakitani, Sajto

    Grécko: Karnezis – Holebas, Torosidis, Papastathopulos, Maniatis – Samaras, Katsuranis (C), Fetfatzidis, Kone, Manolas – Mitroglu
    Náhradníci: Glykos, Kapino – Tzavellas, Moras, Vyntra, Tziolis, Karagunis, Christodulopulos, Samaris, Tachtsidis, Salpingidis, Gekas

    Rozhodca: Aguilar – Torres, Zimba (všetci SLV). Štvrtý rozhodca: Huata (TAH)