Crystal Palace – Liverpool 3:3 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
3:3 (0:1)
Liverpool FC
Pondelok 05.05.2014, 21:00 • Selhurst Park (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Je koniec, je koniec, je koniec... Koniec dnešných trojbodových nádejí, koniec majstrovských ambícii a naopak pretrvanie už 24-ročného čakania na anglickú kráľovskú korunu. Reds si to dnes so všetkou úctou prehajdákali sami. Orlov už mali ošklbaných, stačilo podávať. Parta Tonyho Pulisa sa ale nikdy nevzdáva a Liverpool im dal šancu na návrat. Eagles sa jej vďaka úžasnému Dwightovi Gaylovi chytili a zápas doviedli do nerozhodného rezultátu! Na ťahu je teraz Manchester City. Bledomodrým na majstrovskú definitívu stačia štyri body. V domácich zápasoch proti Aston Ville a West Hamu sa s nimi viac, než ráta. Prvá misia čaká na Citizens už túto stredu. Rozhodne si to nenechajte ujsť.

    Pre dnešný hektický večer to už je ale skutočne všetko. Lúči sa s Vami Erik Farkaš. Ďakujem za pozornosť a želám dobrú noc. (23:03:59)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Po rohovom kope Stevena Gerrarda sa pred Speronim rozpútalo doslova peklo, no domácim sa ani z troch či štyroch pokusov nepodarilo prestreliť domáce bloky! Škrtel na loptu ešte nedosiahol, no Coutinho vracal do ohňa. Sterling nedokázal prestreliť Danna a Moses následne Delaneyho. Suárez sa následne pokúsil nájsť na zadnej žrdi Sakha, no pred ním hasil Mariappa. Majstrovské ambície LFC dohorievajú.
     
    90+3
    Na druhej strane sa Eagles museli brániť rohovému kopu LFC, no bez väčších problémov sa im to podarilo. Luis Suárez sa už drží za hlavu...
     
    90+2
    Dwight Gayle zaútočil i na hattrick! Úha, tak to by bol neskutočný ťah od Pulisa. Anglický zakončovateľ sa ale tentokrát pomýlil.
     
    90+1
    No nahnevaný, pravdou je, že Liverpool sa absolútne nedokáže vrátiť do hry a na magickej vlne eufórie sa teraz vezie Crystal Palace.
     
    90
    Tony Pulis a jeho parta sa zrejme budú hodne znervózňovať. Mark Clattenburg a jeho tím totiž pridáva ešte päť nadstavených minút!
     
    88
    Crystal Palace dal gól!
    Koráb liverpoolskeho FC sa ocitá na plytčine, Tony Pulis dnes bude kráľom celých Britských Ostrovov! Pravý obranca Mariappa poslal dlhú loptu z pravej strany. Pred šestnástkou ju hlavou predlžoval striedajúci Glenn Murray a na jeho hlavičku najlepšie zareagoval ďalší žolík DWIGHT GAYLE. Ten znovu jedným dotykom prestrelil Mignoleta. Majstrovský plán Brendana Rodgersa sa rozpadol behom necelých desiatich minút!
     
    87
    Mužstvo Brendana Rodgersa je vyhodené z konceptu a nedokáže sa presadiť ani jednoduchou kombináciou! Namiesto Sturridga tak príde Moses.
     
    86
    Crystal Palace medzitým pokračoval ďalším rohovým kopom. V skrumáži pred bránkou sa Dwight Gayle nepresadil. Eagles ale naďalej žijú!
     
    85
    Na trávnik sa dostane i syn slávneho otca Paula Inca Thomas. Miesto na hracej ploche mu prenechal defenzívne ladený Dikgacoi.
     
    84
    Poriadna mela pred Mignoletom ešte vyrovnanie neznamená. Do Murrayho strelu sa položil obetavý Lucas Leiva. Out pre LFC.
     
    83
    Kto by si to bol po treťom góle v sieti Speroniho pomyslel? Eagles naďalej štípu a zrejme zaútočia i na vyrovnávajúci gól!
     
    81
    Crystal Palace dal gól!
    Čo sato deje v Selhurst Parku? Zápas sa zdal byť vyriešenou formalitou, v ktorej malo ísť o výšku gólového rozdielu. Všetko je ale inak... Z vlastnej polovice ihriska sa k rýchlemu brejku rozkmital Yannick Bolasie. Ten sa neohrozene dostal až do šestnástky, z ktorej ľavej strany prihrával pod seba. Nejakých desať metrov od bránky sa k lopte dostal DWIGHT GAYLE, ktorý strelou z prvej k ľavej žrdi prekonal Mignoleta. Liverpool sa napokon bude strachovať o tri body!
     
    79
    Crystal Palace dal gól!
    Liverpoolčania si ale mierne kazia svoje skóre a domáci sa radujú aspoň z čestného zásahu. Všetko to začalo voľným kopom z polovice ihriska, ktorý Eagles rozohrali nakrátko. Austrálsky kapitán Mile Jedinak nabíjal DAMIENOVI DELANEYMU. Ten si posunul loptu na pravú a z vyše dvadsiatich metrov vypálil. Loptu na hranici šestnástky tečoval Glen Johnson, od ktorého nohy sa lopta odrazil až za chrbát rozhodeného Mignoleta. Ten si na utešenú ranu írskeho stopére nesiahol.
     
    78
    Brendan Rodger dnes strieda vôbec po prvýkrát. Jedná sa o tradičnú výmenu šikovných krídel, keď Coutinho nahradí Sterlinga.
     
    77
    Reds mali k dispozícii i výhodu rohového kopu. Ten rozohrával Raheem Sterling, ktorý ale odcentroval iba ku kapitánovi Jedinakovi.
     
    76
    Naopak, jedna lopta mohla zamieriť za chrbát Juliána Speroniho. Po Sturridgovej prihrávke však Sterling trafil iba Delaneyho.
     
    75
    Crystal Palace sa ale v prvom rade snaží vyhnúť nakladačke. Čerešničkou by bol prípadný znižujúci gól. Ten ale nemá z čoho prísť.

    Erik Farkaš

    Góly: 79. Delaney(Jedinak), 81. Gayle(Bolasie), 88. Gayle(Murray) – 18. Allen(Gerrard), 53. Sturridge, 55. Suárez(Sterling)

    Karty:   30. Mariappa (CRY), 67. Dann (CRY) – 25. Allen (LIV), 50. Suárez (LIV), 63. Škrtel (LIV)


    Crystal Palace FC: Speroni – Mariappa, Dann, Delaney, J. Ward – Jedinak (C), Dikgacoi, Ledley – Puncheon, Chamakh, Bolasie
    Náhradníci: Hennessey – Parr, T. Ince, O´Keefe, Gayle, G. Murray, Gabbidon
    Manažér: Tony Pulis (WAL)

    Liverpool FC: Mignolet – G. Johnson, Škrtel, Sakho, Flanagan – Lucas L., Allen – Sturridge, Gerrard (C), Sterling – L. Suárez
    Náhradníci: B. Jones – K. Touré, Agger, Aspas, Coutinho, Moses, A. Cissokho
    Manažér: Brendan Rodgers (NIR)

    Rozhodca: Mark Clattenburg – S. Beck, S. Long – A. Taylor