Boston – Washington 3:0 (kon.) | Winnipeg – LA Kings 1:3 (kon.) | Tampa Bay – Buffalo 1:3 (kon.)
Detroit – Colorado 2:3 (po pr.) | Chicago – Columbus 6:1 (kon.) | Nashville – St. Louis 1:2 (kon.)
Detroit – Colorado 2:3 (po pr.) | Dallas – Vancouver 6:1 (kon.) | Arizona – Montreal 5:2 (kon.)
Edmonton – NY Islanders 3:2 (po pr.) | San Jose – Pittsburgh 5:3 (kon.)
koniec po predl.
Detroit Red Wings
2:3 (1:0, 1:1, 0:1 - 0:1)
Colorado Avalanche
Piatok 07.03.2014, 02:00 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    64:28
    Colorado Avalanche dáva gól!
    ANDRE BENOIT dostal dobrú prihrávku na ľavú stranu a odtiaľ svojou strelou príklepom rozhodol o výhre svojho tímu. AsistencIe: Nathan MacKinnon, Erik Johnson.
     
    62:03
    Paul Stastny podrazil za bránou Lashoffa, dostáva za podrazenie dve minúty a počet hráčov na ľadovej ploche sa vyrovná na 3:3.
     
    60:55
    Tretí dvojminútový trest v dnešnom zápase dostáva domáci obranca Niklas Kronwall, ktorý si odsedí dve minúty za držanie Ducheneho.
     
    57:52
    Rozohrávka Avalanche z vlastnej tretiny hosťom nevyšla a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    45:49
    Colorado Avalanche dáva gól!
    Po Ducheneho spätnej prihrávke spoza brány sa backhandom z tesnej blízkoSti pred Howardom presadzuje PA PARENTEAU a vyrovnáva stav stretnutia na 2:2. Asistencia: Matt Duchene.
     
    32:10
    Detroit Red Wings dal gól!
    Po peknej kombinačnej akcii domáceho tímu sa dostal k zakončeniu do odkrytej brány Slovák TOMÁŠ JURČO, ktorý využíva presilovú hru a dáva svoj piaty gól v najprestížnejšej hokejovej súťaži sveta. Asistencie: Riley Sheahan, David Legwand.
     
    30:27
    Jurčo bol faulovaný a na trestnú lavicu už smeruje obranca Colorada Nick Holden za podrazenie.
     
    30:11
    Colorado Avalanche dáva gól!
    MATT DUCHENE svojou strelou triafa len korčuľu Franzena, od ktorej puk smeroval do brány domácich. Stav sa tak v polovici zápasu vyrovnáva na 1:1 a pre Ducheneho je to jubilejný dvadsiaty presný zásah v tomto ročníku. Asistencie: Erik Johnson, Ryan O'Reilly.
     
    23:27
    Franzen si obišiel Giguerovu bránu a vystrelil, tesne pred bránkovou čiarou zastavuje gólman betónom puk smerujúci do siete.
     
    14:40
    Domáci bek Brian Lashoff fauloval Mitchella a dostáva dve minúty za hákovanie. Avalanche rozohrajú svoju presilovú hru po reklamnej pauze.
     
    12:33
    Detroit Red Wings dal gól!
    Švédsky bek NIKLAS KRONWALL si v útočnom pásme vymenil puk s Anderssonom a vzápätí svojím backhandom prekonal Giguera v bráne hostí. Svojím siedmym presným zásahom v tejto sezóne tak otvára skóre dnešného duelu. Asistencie: Joakim Andersson, Jonathan Ericsson.
     
    09:07
    Colorado malo dobrú príležitosť, keď sa natlačil pred bránu Duchene, ale puk sa nakoniec odrazil až na ochrannú sieť. Krátko na to nastrelil na druhej strane klziska domáci Quincey tyčku.
     
    Dnes je pod strop Joe Louis Arény vyvesený dres s číslom 5, ktorý nosil na drese Nicklas Lidström. Ten vyhral v drese Red Wings štyrikrát Stanley Cup (1997,1998,2002 a 2008). Od sezóny 2006-07 bol kapitánom mužstva, keď nahradil v tejto funkcii Yzermana a v roku 2008 sa stal historicky prvým európskym kapitánom, ktorý doviedol svoj tím k triumfu v play-off o Stanley Cup. Celkom odohral v NHL 1564 stretnutí a nazbieral v nich 1142 bodov (264+878), všetky v drese Red Wings.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 13. Kronwall (Andersson, Ericsson), 33. Jurčo (Sheahan, Legwand) – 31. Duchene (Johnson, O'Reilly), 46. Parenteau (Duchene), 65. Benoit (MacKinnon, Johnson)


    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – Ericsson, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Smith, Lashoff – Franzen, Legwand, Nyquist – Jurčo, Sheahan, Tatar – Alfredsson, Andersson, Abdelkader – Bertuzzi, Glendening, Miller
    Colorado Avalanche: Giguere (Varlamov) – Johnson, Hejda, Guenin, Barrie, Benoit, Holden – MacKinnon, Stastny, Landeskog – Parenteau, Duchene, O'Reilly – McGinn, Mitchell, Talbot – Bordeleau, Cliche, McLeod

    Rozhodca: B. Pochmara ,K. Sutherland – S. Cherrey, M. Shewchyk