Senica – Zlaté Moravce 2:1 (kon.) | Trnava – Nitra 0:0 (kon.) | Trenčín – Žilina 2:1 (kon.)
Slovan Bratislava – B. Bystrica 2:0 (kon.) | Dunajská Streda – Košice 0:0 (kon.) | Myjava – Ružomberok 0:3 (kon.)
koniec
DAC 1904 Dunajská Streda
0:0 (0:0)
MFK Košice
Sobota 01.03.2014, 16:30 • Štadión DAC Dunajská Streda • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Na trávniku nás už neprekvapí vôbec nič. N'Guekam skončil na zemi po kontakte v šestnástke pred Tofiloskim, za čo vidí žltú kartu za simulovanie pádu.
     
    90+3
    V samom závere ešte hostia takticky využívajú tretie striedanie. Na trávnik prichádza Pačinda, ktorému miesto prenechal Bukata.
     
    90+1
    Z tohoto mohla byť pokojne penalta pre Košice! Striedajúci Haskič poriadne vytrápil súpera v šestnástke a napokon skončil na zemi. Bol podrazený hneď dvojicou hráčov, ale rozhodca Trutz tentokrát mlčí. Počas celého zápasu udeľuje kartu za kartou, fauly píska takmer nonstop, ale tentokrát sa neodvážil fúknuť do píšťalky.
     
    90
    Hostia takticky striedajú. Z ihriska odišiel Novák, nahradí ho Haskič. Košičania sa nikam neponáhľajú.
     
    89
    Rozhodca udeľuje ďalšiu žltú kartu. Tentokrát smeruje na konto hostí, presnejšie si ju za hrubý faul vyslúžil Viazanko.
     
    81
    Košický brankár napokon bude pokračovať. Po krátkom ošetrení sa krívajúc vracia medzi tri žrde.
     
    80
    Hosťujúci brankár Tofiloski má problémy so stehenným svalom! Stopercentný nebol už pri predchádzajúcom zákroku, a tak na trávnik prichádzajú lekári, ktorí sa mu pokúsia pomôcť.
     
    77
    Striedanie na oboch stranách. Odišiel hosťujúci Diaby, ktorého nahradí Ostojič. Striedanie využíva aj domáci tréner, ktorý na trávnik posiela N'guekama. ten vystrieda Turňu.
     
    76
    Hra sa nám teraz poriadne rozprúdila! Hosťujúci brankár zaváhal vo výskoku, kde loptu iba zle vyrazil pred seba. tam sa okamžite domáci pokúšali o jej dorazenie do siete, lenže nič také sa nekonalo.
     
    75
    Napokon z toho bola veľmi dobrá príležitosť pre hostí! Novák dostal priveľa priestoru a rútil sa na bránku, kam vystrelil spomedzi dvoch brániacich hráčov. Jeho pokus bol ale veľmi nedôrazný a Penksu nemohol prekvapiť.
     
    70
    Takmer sme to zakríkli. Domáci sa konečne dostali do vyloženej príležitosti, ktorá ale napokon gólom neskončila. Brašeň chcel prekonať ležiaceho Tofiloskiho, ale bol pískaný ofsajd.
     
    65
    Na opačnej polovici si dlhú loptu bravúrne spracoval Diaby. Košický hráč mal pred sebou ťažkú pozíciu a dvojicu brániacich hráčov, ktorí mu napokon loptu vzali.
     
    57
    Máme tu prvé striedanie zápasu. Využívajú ho domáci, ktorí posielajú na striedačku Krišta. Jeho miesto nahradí Valenta.
     
    51
    Košičania dohrajú zápas bez Lazara Dordeviča! Ten dostal od hlavného arbitra Trutza druhú žltú kartu a poberie sa tak predčasne pod sprchy.
     
    47
    Už sa zdalo, že Košičania otvoria skóre! Centrovaná lopta letela do vápna, kde ju v poslednej chvíli pred Diabym zrazil brankár Penksa. Ak by gólman nezareagoval tak pohotovo, východniari mohli byť vo vedení.
     
    35
    Hlavný arbiter sa poriadne rozbehol a opäť vyťahuje žltú kartu. Druhýkrát v zápase pre Košičanov. Vyslúžil si ju Dordevič.
     
    34
    V útoku sú domáci poriadne nebezpeční! Na hranici šestnástky Krišto sklepol loptu Gergelovi, ktorý sa k nej ale nedostal. V poslednej chvíli ju hostia odkopli.
     
    30
    Domáci si na svoje konto pripisujú ďalšiu žltú kartu. Tentokrát zrazil protihráča k zemi Straka a aj napriek tomu, že sa ihneď športovo ospravedlnil, rozhodca ho takto potrestal.
     
    26
    Domáci hráč to teraz poriadne prehnal s dôrazom! Korijkov si vypracoval skvelú pozíciu a hrozilo, že sa bude rútiť priamo na dunajskostredskú bránku, na čo Čaušič reagoval poriadne tvrdo. Vyslúžil si za to žltú kartu.
     
    15
    Žltá karta aj na opačnej polovici trávnika. Pri bránení si faulom pomohlo Krišto.
     
    13
    Domáci Szabo to vymyslel perfektne! Loptu ukážkovo zakrútil do ľavej šibenice košickej bránky a Tofiloski mal čo robiť, aby ju rukami vytlačil mimo priestoru troch žrdí.
     
    12
    Máme tu prvú žltú kartu v stretnutí! Za faul tesne pred šestnástkou si ju vyslúžil hosťujúci Sekulič. Dunajská Streda bude zahrávať zaujímavú štandardku.

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly:

    Karty:   15. Krišto (DUN), 26. Čaušič (DUN), 30. Straka (DUN), 90+4. N'Guekam (DUN) – 12. Sekulić (KOS), 35. Dordevič (KOS), 89. Viazanko (KOS)   51. Dordevič (KOS)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Penksa – Szabó, Turňa (77. N'Guekam), Čaušič, Ujlaky – Brašeň, Majerník (C), Gergel, Straka – Krišto (57. Valenta), Szarka.
    Náhradníci: Pernecký – Šnirc, Boya, N'Guekam, Kwin Kwin, Taner, Valenta.

    MFK Košice: Tofiloski – Kavka, Korijkov, Sekulić, Dordevič – Bašista, Šinglár (C), Viazanko, Bukata (90+3. Pačinda) – Diaby (77. Ostojić), Novák (90. Haskič).
    Náhradníci: Ružinský – Huk, Ostojić, Urban, Skvašík, Pačinda, Haskič.

    Rozhodca: Trutz – Somoláni, Hancko