Senica – Zlaté Moravce 2:1 (kon.) | Trnava – Nitra 0:0 (kon.) | Trenčín – Žilina 2:1 (kon.)
Slovan Bratislava – B. Bystrica 2:0 (kon.) | Dunajská Streda – Košice 0:0 (kon.) | Myjava – Ružomberok 0:3 (kon.)
koniec
DAC 1904 Dunajská Streda
0:0 (0:0)
MFK Košice
Sobota 01.03.2014, 16:30 • Štadión DAC Dunajská Streda • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Zápas sa skončil nerozhodným výsledkom 0:0. Veľa zaujímavého priniesol iba druhý polčas, v ktorom hrali Košičania oslabení bez vykartovaného Dordeviča. V nadstavenom čase mohli ale domácich úplne zaskočiť, lenže rozhodca Trutz pád Haskiča v šestnástke na penaltu neohodnotil, ale ani košickému hráčovi neudelil žltú kartu za filmovanie pádu tak, ako to urobil o niečo neskôr na opačnej polovici trávnika N'Guekamovi. My tu ale na hodnotenie rozhodcovského výkonu nie sme, a preto ostaňme pri faktoch. Body sa dnes rozdelili medzi oba celky po bezgólovej remíze.

    To je od nás pre dnešok všetko. Ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás niekedy nabudúce. Prajeme príjemný zvyšok večera. (18:24:28)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Na trávniku nás už neprekvapí vôbec nič. N'Guekam skončil na zemi po kontakte v šestnástke pred Tofiloskim, za čo vidí žltú kartu za simulovanie pádu.
     
    90+3
    V samom závere ešte hostia takticky využívajú tretie striedanie. Na trávnik prichádza Pačinda, ktorému miesto prenechal Bukata.
     
    90+2
    Košičania sa snažia držať loptu na svojich kopačkách. V samom závere hrajú o bod, o ktorý by určite nechceli prísť.
     
    90+1
    Z tohoto mohla byť pokojne penalta pre Košice! Striedajúci Haskič poriadne vytrápil súpera v šestnástke a napokon skončil na zemi. Bol podrazený hneď dvojicou hráčov, ale rozhodca Trutz tentokrát mlčí. Počas celého zápasu udeľuje kartu za kartou, fauly píska takmer nonstop, ale tentokrát sa neodvážil fúknuť do píšťalky.
     
    90
    Hostia takticky striedajú. Z ihriska odišiel Novák, nahradí ho Haskič. Košičania sa nikam neponáhľajú.
     
    89
    Rozhodca udeľuje ďalšiu žltú kartu. Tentokrát smeruje na konto hostí, presnejšie si ju za hrubý faul vyslúžil Viazanko.
     
    88
    Košičania si dokonca dovolili podržať loptu aj na útočnej polovici. Viazanko vyzvŕtal defenzívu súpera, ale do zakončenia sa nedostal.
     
    87
    Domáci mali k dispozícii štandardku spoza šestnástky. Po nej sa Szabo rozhodol centrovať do vápna, kde ale jeho spoluhráči nepochodili.
     
    86
    Hostia sa usadili na útočnej polovici a ich tlak sa stále stupňuje. S pribúdajúcim časom konečne začína aj samotný futbal.
     
    85
    N'Guekam to skutočne preháňa a ďalší z jeho súperov končí na zemi. Hlavný rozhodca v tomto prípade ale kartu neudeľuje.
     
    84
    Striedajúci N'Guekam to ale poriadne preháňa. V útoku je až príliš dôrazný a posiela k zemi svojho súpera.
     
    83
    Začína to byť zaujímavé. Dunajská Streda s pribúdajúcim časom zvyšuje svoj tlak a hosťujúci brankár má stále viac a viac problémov.
     
    82
    Košický brankár to má ale veľmi náročné. Teraz už dokonca nedokáže ani rozohrať loptu, a tak mu musia pomáhať spoluhráči.
     
    81
    Košický brankár napokon bude pokračovať. Po krátkom ošetrení sa krívajúc vracia medzi tri žrde.
     
    80
    Hosťujúci brankár Tofiloski má problémy so stehenným svalom! Stopercentný nebol už pri predchádzajúcom zákroku, a tak na trávnik prichádzajú lekári, ktorí sa mu pokúsia pomôcť.
     
    79
    Čaušič zahrával štandardku domácich tesne spoza šestnástky! Loptu sa rozhodol poslať úplne priamo na Tofiloskiho, ktorý ale zasahovať nemusel. Strelecký pokus letel mimo priestoru troch žrdí.
     
    78
    Čas pomaly plynie a atmosféra na trávniku začína tuhnúť. Hostia sa už musia iba brániť, pretože ich súper sa pustil do ofenzívy.
     
    77
    Striedanie na oboch stranách. Odišiel hosťujúci Diaby, ktorého nahradí Ostojič. Striedanie využíva aj domáci tréner, ktorý na trávnik posiela N'guekama. ten vystrieda Turňu.
     
    76
    Hra sa nám teraz poriadne rozprúdila! Hosťujúci brankár zaváhal vo výskoku, kde loptu iba zle vyrazil pred seba. tam sa okamžite domáci pokúšali o jej dorazenie do siete, lenže nič také sa nekonalo.
     
    75
    Napokon z toho bola veľmi dobrá príležitosť pre hostí! Novák dostal priveľa priestoru a rútil sa na bránku, kam vystrelil spomedzi dvoch brániacich hráčov. Jeho pokus bol ale veľmi nedôrazný a Penksu nemohol prekvapiť.
     
    74
    Košičania sa aj napriek vylúčenému spoluhráčovi nevzdávajú. Aj s desiatimi hráčmi hostia dokážu držať loptu a pokúsia sa o útok.
     
    73
    Dunajská Streda sa predsa len prebojovala na útočnú polovicu, kde dokonca vyslala aj strelecký pokus. Tofiloski ale zasahovať nemusel, keďže lopta letela nad jeho bránku.
     
    72
    Dunajskostredčania pridlho váhajú s rozohrávkou na vlastnej obrannej polovici. To skutočne nikam nevedie a diváci sú už poriadne nervózni.
     
    71
    Bezprostredne po tejto akcii ale opäť nesledujeme vôbec nič. Tofiloski loptu rozohral na opačnú polovicu trávnika, kde si ju prevzali domáci.
     
    70
    Takmer sme to zakríkli. Domáci sa konečne dostali do vyloženej príležitosti, ktorá ale napokon gólom neskončila. Brašeň chcel prekonať ležiaceho Tofiloskiho, ale bol pískaný ofsajd.
     
    69
    Hra je stále veľmi často prerušovaná. Na trávniku v podstate ani nevidieť rozdiel o vylúčeného hráča, ktorý sa už našťastie dianiu na hracej ploche aspoň nemusí prizerať.
     
    68
    Trutz je vo svojom živle. Domáci skosili k zemi Šinglára pred striedačkou Dunajskej Stredy a hlavný rozhodca si mohol opäť fúknuť do píšťalky.
     
    67
    Na trávniku stále nič nové. Sledujeme nezáživný futbal, ktorý neprináša absolútne žiadne vzrušenie.
     
    66
    Domáci futbalisti hrajú v početnej výhode, ale na trávniku to stále nevedia pretaviť do presného zásahu. Sledujeme hru s množstvom nepresností, ktorá v podstate nikam nevedie.
     
    65
    Na opačnej polovici si dlhú loptu bravúrne spracoval Diaby. Košický hráč mal pred sebou ťažkú pozíciu a dvojicu brániacich hráčov, ktorí mu napokon loptu vzali.
     
    64
    Dunajská Streda získala rohový kop. Po ňom Szabo zahral loptu do šestnástky, kde ju ale odvrátili iba Košičania mimo nebezpečného priestoru.
     
    63
    Szabo si loptu vypýtal na útočnej polovici na ľavej strane. Tam si vybral spoluhráča, ktorému ju ponúkol, no ten akciu zastavil. Domáci stále nevedia zakončiť.
     
    62
    Za nami je viac ako hodina hry a my sme stále nevideli žiaden presný zásah. Sledujeme iba množstvo faulov a kariet. Hlavný arbiter Trutz to zrejme trošku preháňa.
     
    61
    Do útoku sa stále hrnú aj oslabení Košičania. Viazanko to tam skúsil individuálne, ale nebol úspešný. Proti brániacemu hráčovi sa nepresadil a nedokázal vystreliť.
     
    60
    Szabo sa chopil lopty a centroval ju k vzdialenejšej žrdi. Tam jeho spoluhráči nepochodili a nepodarilo sa im presne zakončiť.
     
    59
    Dlhý pas domácich takmer vystrašil hosťujúcich hráčov. Tí napokon situáciu zvládli iba za cenu faulu, po ktorom uvidíme štandardku z viac ako 20 metrov.
     
    58
    Košičania robia, čo môžu. Aj v desiatich hráčoch držia loptu na vlastnej útočnej polovici, kde Kavka hľadal Diabyho. Ten sa ale k lopte nedostal.
     
    57
    Máme tu prvé striedanie zápasu. Využívajú ho domáci, ktorí posielajú na striedačku Krišta. Jeho miesto nahradí Valenta.
     
    56
    Dunajská Streda si prevzala loptu na svoje kopačky a nepúšťa ju v prospech súpera. Gergel to skúsil krížnym centrom cez šestnástku, lenže ten preletel až do autu na opačnej polovici.
     
    55
    Lopty sa chopil Krišto a pokúsil sa ju zakrútiť až do siete. Bol to ale veľmi chabý pokus, pretože úplne minul priestor troch žrdí košickej svätyne.
     
    54
    Domáci sa pokúšajú využiť svoju "presilovku". Gergel na útočnej polovici statočne bojoval, až pokým nedonútil protihráča faulovať ho. Nasledovať bude štandardka Dunajskej Stredy z približne 25 metrov.
     
    53
    Diaby to tvrdo skúsil spoza šestnástky. Lopta letela priamo do rúk Penksu, ktorý s ňou nemohol mať akýkoľvek problém a bezproblémovo ju udržal.
     
    52
    Domáci mali po tomto faule k dispozícii štandardku. Tá letela k bližšej žrdi, ale nik ju nedokázal tečovať. Tofiloski bol na svojom mieste.
     
    51
    Košičania dohrajú zápas bez Lazara Dordeviča! Ten dostal od hlavného arbitra Trutza druhú žltú kartu a poberie sa tak predčasne pod sprchy.
     
    50
    Úvodná päťminútovka patrila Košičanom. V poslednej minúte sa síce museli brániť, ale loptu na svojho gólmana nepustili. Dunajská Streda nevie obnoviť svoj tlak z predchádzajúcej časti hry.
     
    49
    Szarka si robil priestor na útočnej polovici, ale loptu napokon nedokázal presne spracovať a vystreliť. Tofiloski môže byť uvoľnený, v tomto polčase sa hrá na opačnej polovici trávnika.
     
    48
    Hosťujúci Bašista skončil na zemi s bolestivou grimasou, ale rozhodcovia masérov Košíc na trávnik nepustili. Spomínaný hráč sa teda musí rozhýbať svojpomocne.
     
    47
    Už sa zdalo, že Košičania otvoria skóre! Centrovaná lopta letela do vápna, kde ju v poslednej chvíli pred Diabym zrazil brankár Penksa. Ak by gólman nezareagoval tak pohotovo, východniari mohli byť vo vedení.
     
    46
    Hosťujúci Diaby a Novák rozohrali druhý polčas. Košičania sa okamžite pustili do útočenia, ale stá.e bez poriadnej strely.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas na Žitnom ostrove sa už (našťastie) skončil. Nevideli sme v ňom ani jeden presný zásah. Viac z hry mali v úvode stretnutia domáci, ktorí ale svoje príležitosti zahodili. Východniari potom síce hru vyrovnali, ale takisto sa im nepodarilo Penksu prekonať, ba ani vážnejšie ohroziť. Dúfajme, že druhý polčas prinesie viac futbalovej krásy.

    Druhý polčas sa začne približne o 17:30.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Domáci to ešte skúšajú v útoku. Turňa s loptou niečo vymýšľal pred šestnástkou, ale napokon sa k strele vďaka defenzíve Košíc nedostal.
     
    45
    Začala sa už posledná minúta riadnej hracej doby prvého polčasu. Hosťujúci brankár Tofiloski sa s odkopom nikam zbytočne neponáhľa, riskovať teraz sa už nevyplatí.
     
    44
    Penksa si po ďalšom nepresnom pokuse hostí situáciu zopakoval. Tentokrát loptu vysoko vykopol na pravú stranu, kde našiel Gergela, ale ten takisto v útoku nepochodil.
     
    43
    Košičania ale ďaleko nezašli. Loptu iba nakopli do útoku, kde s ňou nemal absolútne žiaden problém Penksa. Domáci brankár v pokoji rozohráva.
     
    42
    Košičania rozohrávajú loptu z vlastnej obrannej polovice. Domáci sa stiahli za stredovú čiaru a čakajú, čo sa bude diať.
     
    41
    Hra je opäť raz prerušená pre drobné fauly v strede trávnika. Rozhodca Trutz dnes píska skutočne všetko, čo i len trochu zaváňa nedovoleným zákrokom.
     
    40
    Hra stratila akýkoľvek náboj. Lopta sa iba prekopuje zo strany na stranu a diváci si už určite želajú polčasovú prestávku.
     
    39
    Ani táto štandardka od rohovej zástavky ale v sieti neskončila. Košičania dali pomerne veľa priestoru Majerníkovi, no ten ho nevyužil a k lopte sa nedostal.
     
    38
    Dunajská Streda vybojovala rohový kop z pravej strany. Po jeho zahraní sa v šestnástke Košičania s ničím nebabrali a loptu radšej odkopli na ďalší roh.
     
    37
    Dunajská Streda ostáva na útočnej polovici, pretože hostia si v rozohrávke nerozumeli a loptu ponúkli priamo svojim súperom.
     
    36
    Hostia mali k dispozícii opäť raz štandardku, ale tá opäť raz Tofiloskiho neprekvapila. Domácim chýba v zakončení trochu viac štastia.
     
    35
    Hlavný arbiter sa poriadne rozbehol a opäť vyťahuje žltú kartu. Druhýkrát v zápase pre Košičanov. Vyslúžil si ju Dordevič.
     
    34
    V útoku sú domáci poriadne nebezpeční! Na hranici šestnástky Krišto sklepol loptu Gergelovi, ktorý sa k nej ale nedostal. V poslednej chvíli ju hostia odkopli.
     
    33
    Domáci futbalisti hrajú zo zabezpečenej defenzívy a spoliehajú sa na rýchle protiútoky. Teraz to skúsili pasom, vďaka ktorému preniesli hru na útčonú polovicu.
     
    32
    Hre chýba presný zásah. za nami je už viac ako polhodina hry, no aj napriek viacerým sľubným príležitostiam sme gól stále nevideli.
     
    31
    Košičania vybojovali ďalší rohový kop. Zahrával ho znovu Novák, no ani po tomto centri gól neprichádza. Bukatova hlavička skončila mimo priestoru troch žrdí.
     
    30
    Domáci si na svoje konto pripisujú ďalšiu žltú kartu. Tentokrát zrazil protihráča k zemi Straka a aj napriek tomu, že sa ihneď športovo ospravedlnil, rozhodca ho takto potrestal.
     
    29
    Lopta poskakovala v šestnástke, ale napokon v sieti neskončila. Szarka tam bol veľmi aktívny, no proti brániacim sa hosťom neuspel.
     
    28
    Hostia zahadzujú jednu šancu za druhou, čo chceli domáci futbalisti rýchlo potrestať. Loptu preniesli na opačnú polovicu trávnika, kde vybojovali štandardku z väčšej vzdialenosti.
     
    27
    Košičania ale ani túto pozíciu nedokázali pretaviť do gólovej. Novákovi to opäť raz nevyšlo, keďže znovu napálil iba hráčov stojacich pred ním.
     
    26
    Domáci hráč to teraz poriadne prehnal s dôrazom! Korijkov si vypracoval skvelú pozíciu a hrozilo, že sa bude rútiť priamo na dunajskostredskú bránku, na čo Čaušič reagoval poriadne tvrdo. Vyslúžil si za to žltú kartu.
     
    25
    Viazanko sa skvele uvoľnil na hranici šestnástky, dostal prihrávku a mohol vystreliť! S loptu sa trošíčku posunul dopredu, ale vtedy sa k nemu prirútil brániaci Szabo a vykopol mu ju.
     
    24
    Dunajská Streda chcela ísť do útoku, ale nebola presná. Vysoký pas na pravú stranu nenašiel nikoho, a tak si loptu prevzal iba Tofiloski.
     
    23
    Košičania s postupom času zlepšili svoj výkon a hru vyrovnali. Tlak Dunajskej Stredy s pribúdajúcimi minútami upadá.
     
    22
    K lopte sa postavil ostrostrelec Novák, ale tentokrát presný nebol. Loptu napálil iba do múru hráčov stojacich pred ním.
     
    21
    Košičania stále ostávajú na útočnej polovici a teraz dokonca vybojovali veľmi zaujímavú pozíciu na štandardku! na opačnej strane sme už po podobnej situácii gól takmer videli, čo vymyslia Košičania?
     
    20
    Na opačnú polovicu okamžite šprintovali domáci. Bukata to chcel skúsiť strelecky, ale nevyšlo mu to. Jeho tvrdá rana bola včas zblokovaná a k Penksovi ani nedošla.
     
    19
    Krišto to skúsil strelecky, ale nevyšlo mu to. Spoza šestnástky mu lopta nesadla na kopačku a mieril úplne mimo bránky.
     
    18
    Diaby sám vyháňa svojich spoluhráčov z útoku. Pri pokuse o ofenzívny kúsok si pomohol rukami a poslal k zemi protihráča, na čo rozhodca okamžite reaguje hvizdom.
     
    17
    Košičania ešte ostávajú na útočnej polovici, ale stále sa im nedarí donútiť Penksu k zákroku. Domáci brankár však musí byť stále v pozore.
     
    16
    Košičania ale svoju štandardku nevyužili na podobne nebezpečnú strelu ako ich súper. Lopta z kopačiek hosťujúcich hráčov sa síce poodrážala v šestnástke, ale do priestoru bránky neletela.
     
    15
    Žltá karta aj na opačnej polovici trávnika. Pri bránení si faulom pomohlo Krišto.
     
    14
    Dunajská Streda mala k dispozícii rohový kop. Lopta po ňom letela do šestnástky, ale tam boli iba hostia. Futbalisti v červených dresoch včas odvrátili.
     
    13
    Domáci Szabo to vymyslel perfektne! Loptu ukážkovo zakrútil do ľavej šibenice košickej bránky a Tofiloski mal čo robiť, aby ju rukami vytlačil mimo priestoru troch žrdí.
     
    12
    Máme tu prvú žltú kartu v stretnutí! Za faul tesne pred šestnástkou si ju vyslúžil hosťujúci Sekulič. Dunajská Streda bude zahrávať zaujímavú štandardku.
     
    11
    Košičania sa po dlhšej dobe dostali na útočnú polovicu. Tam ale vôbec nepochodili a o loptu prišli. Vzal im ju Turňa, ktorý to po pravej strane skúsil so spoluhráčom, ale neprešli ani za stredovú čiaru.
     
    10
    Gergel si vypýtal loptu pred šestnástkou a tvrdo vypálil. Jeho pokus síce letel mimo priestoru troch žrdí, ale bol pomerne silný a rýchly. Lopta mohla narobiť Tofiloskimu problémy ak by šla do priestoru troch žrdí.
     
    9
    Dunajskostredčania stále ostávajú na útočnej polovici. Košičania vyzerajú, že sú z aktívneho úvodu svojho súpera jemne zaskočení a stále sa nevedia vymaniť spod tlaku.
     
    8
    Ujlaky sa dobre rozbehol a sám šprintoval proti dvojici brániacich hostí! Mal skutočne kusisko odhodlania i sebavedomia, ale nepodarilo sa mu pretaviť to do streleckého pokusu, keďže o loptu prišiel.
     
    7
    Tofiloski musel prvýkrát zasahovať! Dunajská Streda začala skutočne aktívne a na košického brankára vyslala prvú strelu približne z hranice šestnástky, ale hosťujúci gólman nemal so zákrokom žiaden problém.
     
    6
    Brašeň skončil na zemi a hra sa prerušuje. Nešlo o žiaden nedovolený zákrok a spomínaný hráč nie je ani vážnejšie zranený, takže sekundy poslúžili všetkým prítomným aspoň na vydýchanie.
     
    5
    Szabo sa napokon dostal k odkopu, ale v podstate zbytočne. Lopta ani len nedošla do vápna, pretože ju hostia okamžite a bezproblémovo zrazili.
     
    4
    Dunajská Streda vybojovala zaujímavú štandardku z boku šestnástky. Pred jej zahraním musí rozhodca ešte dôrazne upozorňovať hráčov, ktorí sa strkajú v šestnástke.
     
    3
    Novák to ani teraz nemyslel zle, ale východniarom to opäť nevyšlo. Košičania sa nedostali ani len do zakončenia a musia sa rýchlo brániť bleskovému protiútoku domácich.
     
    2
    Novákov center letel do vápna, kde sa k nemu ale dostali iba domáci hráči. Tí loptu okamžite zrazili za čiaru a roh sa zopakuje.
     
    2
    Naopak, Košičania vybojovali loptu a okamžite sa s ňou vrhli na opačnú polovicu trávnika. Bukata tam svojím pohybom vybojoval rohový kop, ktorý chcel zahrať Novák, ale nemal mu kto podať loptu. Musel to urobiť Bukata.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali domáci futbalisti. Tí sa okamžite pokúsili o prechod na útočnú polovicu, ale strelecky Tofiloskiho neohrozili.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -1
    Hráči sú už na trávniku, ale výkop stále neprichádza. Usporiadatelia musia z hracej plochy odpratať konfety, ktorými ju zahádzali domáci priaznivci.
     
    -20
    Úvodné zostavy:

    FK DAC Dunajská Streda: Penksa – Szabó, Turňa, Čaušič, Ujlaky – Brašeň, Majerník (C), Gergel, Straka – Krišto, Szarka.
    Náhradníci: Pernecký – Šnirc, Boya, N'Guekam, Kwin Kwin, Taner, Valenta.

    MFK Košice: Tofiloski – Kavka, Korijkov, Sekulić, Dordevič – Bašista, Šinglár (C), Viazanko, Bukata – Diaby, Novák.
    Náhradníci: Ružinský – Huk, Ostojić, Urban, Skvašík, Pačinda, Haskič.

    Rozhodca: Trutz – Somoláni, Hancko.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej futbalovej súťaže. Corgoňligoví nadšenci sa dočkali – jarné časť začína práve dnes!

    V zápase na juhu Slovenska proti sebe nastúpia mužstvá z dolnej polovice tabuľky. Košičania majú pozíciu o čosi lepšiu ako ich súper a nachádzajú sa na deviatej priečke v tabuľke. Na jeseň sa tam umiestnili so ziskom 25 bodov, ktoré vybojovali v devätnástich dueloch. Konkrétne za 7 víťazstiev a 4 remízy. Celkový pomer skóre je z ich pohľadu mierne negatívny 26:27. Východniari na tlačovej konferencii prezentovali cieľ na na zvyšok sezóny, ktorý znel prebojovať sa do finále Slovnaft Cupu a posunúť sa smerom nahor v tabuľke.
    Domáci celok to má podstatne horšie, pre Dunajskú Stredu je situácia priam alarmujúca. Tohtosezónny nováčik sa v našej najvyššej futbalovej súťaži vôbec neuchytil a patrí mu posledná priečka v tabuľke. Futbalisti tohto celku doposiaľ získali iba 10 bodov, a to za dve víťazstvá a 4 remízy. Pomer vsietených a inkasovaných gólov je z ich pohľadu katastrofálny – 9:41. Jasným cieľom pre Dunajskú Stredu je vybojovať v jarnej časti dostatok bodov na udržanie sa v lige.

    Aké zmeny nastali v kádroch počas prestávky medzi jesennou a jarnou časťou?

    MFK Košice:

    Odchody: Juraj Hovančík (ukončenie zmluvy), Radoslav Gondoľ (ukončenie zmluvy), Coulibaly Diaby (hosťovanie Karviná)
    Príchody: Lukáš Bajer (FC Milsami Orhei/Mold.)

    FK DAC Dunajská Streda:

    Príchody: Pavol Penksa (Ružomberok), Ivan Šnirc, Matúš Turňa, Jakub Brašeň (obaja Banská Bystrica), Andrej Čaušič (Pécs/Maď.), Otto Szabó (Lombard Pápa/Maď.), Roman Gergel (Žilina), Matej Jakúbek, Ákos Szarka (obaja Slovan Bratislava), Gábor Straka (Veľký Meder), Samir Nurkovič (Košice), Francky N'Guekam (Fr.), Darijo Krišto (Chor.), Michal Rakovan
    Odchody: Tomáš Belic, Lukáš Beňo (obaja Myjava), Michal Gašparík (Trnava), Petr Hošek (Senica), Dávid Hudák (Slovan Bratislava), Muris Mesanovič (Jihlava/ČR), Dušan Nulíček, Miroslav Sedlák.

    Tieto mužstvá sa už v jesennej časti aktuálnej sezóny raz stretli. Duel sa odohral v metropole východu, kde Košičania rozstrieľali tohto súpera jasne 4:1. Tieto celky čaká na jar okrem tohto zápasu ešte jeden vzájomný duel, kedy sa Dunajská Streda v rámci 31. kola predstaví v Košiciach.

    Favoritom stretnutia je hosťujúci celok. Stávkové kancelárie vypísali na triumf Košíc kurz približne 1,8. Na výhru trápiacej sa Dunajskej Stredy je to až 4 a remízu po deväťdesiatich minútach hry si môžete natipovať s kurzom približne 3,2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly:

    Karty:   15. Krišto (DUN), 26. Čaušič (DUN), 30. Straka (DUN), 90+4. N'Guekam (DUN) – 12. Sekulić (KOS), 35. Dordevič (KOS), 89. Viazanko (KOS)   51. Dordevič (KOS)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Penksa – Szabó, Turňa (77. N'Guekam), Čaušič, Ujlaky – Brašeň, Majerník (C), Gergel, Straka – Krišto (57. Valenta), Szarka.
    Náhradníci: Pernecký – Šnirc, Boya, N'Guekam, Kwin Kwin, Taner, Valenta.

    MFK Košice: Tofiloski – Kavka, Korijkov, Sekulić, Dordevič – Bašista, Šinglár (C), Viazanko, Bukata (90+3. Pačinda) – Diaby (77. Ostojić), Novák (90. Haskič).
    Náhradníci: Ružinský – Huk, Ostojić, Urban, Skvašík, Pačinda, Haskič.

    Rozhodca: Trutz – Somoláni, Hancko