Arsenal – Manchester United 0:0 (kon.) | Everton – Crystal Palace 0:0 (odl.) | Manchester City – Sunderland 0:0 (odl.)
Newcastle – Tottenham 0:4 (kon.) | Stoke City – Swansea 1:1 (kon.) | Fulham – Liverpool 2:3 (kon.)
odložené
Manchester City
0:0 (-:-)
Sunderland AFC
Streda 12.02.2014, 20:45Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Bohužiaľ, dnešný zápas je kvôli nepriaznivému počasiu odložený na iný termín. Prajeme Vám pekný zvyšok večera, ktorý môžete stráviť v spoločnosti ostatných zápasov Premier League. (20:35:36)
     
    V tejto sezóne sa tieto dva celky už raz stretli. Zápas na Stadium of light dopadol prekvapujúcim víťazstvom Sunderlandu, ktorý favorita zaskočil a porazil najtesnejším možným rozdielom, keď sa o jediný gól stretnutia postaral Phil Bardsley.

    Favorit stretnutia je jasný, Sunderland nevyhral na ihrisku City od roku 1998! Z deviatich zápasov, ktoré na Etihad stadium odvtedy odohral, získal len jeden bod.
     
    Fanúšikovia anglickej Premier League
    sa môžu po víkendovom kole tešiť na zápasy svojich obľúbených tímov aj počas pracovného týždňa. V tomto online prenose sa pozrieme na Etihad stadium, kde Manchester City privíta Sunderland AFC.

    Manchester City má v tomto ročníku len jedinú ambíciu, ktorou je zisk majstrovského titulu. Arabskí majitelia klubu vrážajú do svojej hračky obrovské finančne prostriedky, zákonite preto očakávajú aj patričné výsledky. Hviezdami nabitému tímu sa po prvý raz podarilo prejsť cez základnú skupinu Ligy majstrov až do osem finále. V anglickej lige patrí zverencom Manuela Pellegriniho po 25 kolách tretie miesto. Na druhý Arsenal strácajú len jeden bod, na vedúcu Chelsea dva. Všetko je tak otvorené. V tabuľke formy zostavenej z výsledkov ostatných piatich dueloch City eviduje desať bodov. Už dva kolá sa Manchestru nepodarilo naplno bodovať, preto sa v súboji so Sunderlandom nič iné ako víťazstvo neočakáva.

    Sunderland mal do sezóny katastrofálny vstup. Už po jednom z úvodných kôl sa ocitol v pásme zostupu, kde pobudol niekoľko mesiacov. V poslednej dobe sa však Čierne Mačky neskutočne zdvihli. Z posledných deviatich súťažných vystúpení až šesť krát triumfovali, pričom zaznamenali len jednu prehru. Tá zhodou okolností prišla cez víkend, kedy Sunderland nestačil v domácom prostredí na Tigrov z Hullu City. Zverencov trénera Gusa Poyeta určite povzbudil aj postup do finále ligového Capital one Cupu, do ktorého sa dokázali dostať cez Manchester United. Ten sa síce pod vedením nového trénera Davida Moyesa trápi, no aj tak je pre Sunderland víťazstvo nad súperom podobného kalibru obrovským úspechom.

    Absencie

    Manuel Pellegrini sa bude musieť v zápase proti Sunderlandu zaobísť bez Sergia Aguera a Fernandinha, ktorí podľa slov španielskeho kormidelníka potrebujú ešte nejaký čas na zotavenie hamstringu. Na listine zranených sú taktiež Samir Nasri, Javi Garcia a Matija Nastasič. Pozitívom pre City je fakt, že pilier záložnej formácie, Yaya Touré môže nastúpiť, po tom, čo ho FA zbavila obvinenia za násilné správanie.

    Sunderland si bude musieť poradiť akurát tak bez stopéra Wesa Browna, ktorý vo víkendovom zápase s Hullom predčasne putoval pod sprchy.

    Oplatí sa sledovať

    Yaya Touré – Dispečer domácej zálohy je jedným z najdôležitejších hráčov v skladačke trénera Pelegriniho. Svojmu tímu v tomto ročníku pomáha aj skvelou produktivitou. 12 presných zásahov a tým pádom delené štvrté miesto v tabuľke kanonierov celej Premier League, je na stredného záložníka veľmi slušná vizitka. Potvrdí ju aj v súboji proti Čiernym Mačkám.

    Adam Johnson – Rok 2014 zastihol anglického záložníka vo fantastickej forme. Ak by sme sa na to pozreli hokejovou produktivitou, Johnson má na konte osem bodov za šesť presných zásahov a dve asistencie. Zápas so City je pre tohto Angličana vždy veľmi špecifický. Johnson totiž pred niekoľkými rokmi prestúpil ako veľký talent do City, kde však svoj potenciál nedokázal naplno rozvinúť, a tak sa pobral práve do Sunderlandu. Podarí sa mu proti bývalému zamestnávateľovi dokázať, že to bol chybný krok ?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Michal Bakoš

    Góly:


    Manchester City:
    Sunderland AFC: