Hull City – Chelsea 0:2 (kon.) | Cardiff – West Ham 0:2 (kon.) | Everton – Norwich 2:0 (kon.)
Fulham – Sunderland 1:4 (kon.) | Southampton – West Bromwich 1:0 (kon.) | Tottenham – Crystal Palace 2:0 (kon.)
Manchester United – Swansea 2:0 (kon.)
koniec
Hull City AFC
0:2 (0:0)
Chelsea FC
Sobota 11.01.2014, 13:45 • KC Stadium (Hull) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Na KC Stadium sa teda senzácia nekonala. Chelsea síce nepodala ohromujúci výkon, ale domov si odváža dôležité tri body. Vďaka nim budú Blues nocovať na prvej priečke v ligovej tabuľke. Či sa to zmení, to sa dozvieme zajtra, respektíve v pondelok.

    To je už z KC Stadium všetko, ďakujem Vám za pozornosť. Na záver snáď ešte gratulácia českému gólmanovi Petrovi Čechovi, ktorý prepísal klubový rekord vo vychytaných nulách. (15:39:02)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Smutný záber anglickej réžie, ktorá si vybrala Juana Matu. Jeho londýnske trápenie pokračuje ďalej a dnes sa opäť nedostal na trávnik. Všetko to nahráva jeho odchodu z Chelsea.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca Mark Clattenburg pridáva k dnešnému zápasu ešte tri nadstavené minútky. Všetko podstatné je však už za nami.
     
    90
    Na trávnik sa pozrie i ghanský bizón Michael Essien, ktorý na trávniku nahradí dnes výborného Brazílčana Ramiresa.
     
    89
    José Mourinho už vzpína päste a ďakuje priaznivcom hostí. Tí sú v siedmom nebi a Chelsea zrejme nadviaže na fazónu posledných týždňov.
     
    87
    Chelsea dala gól!
    Na KC Stadium je už zrejme vymaľované. Willianovu prihrávku z polovice ihriska si pekne prebral FERNANDO TORRES, pred ktorým stopér Bruce iba ustupoval, čo El Nino využil a z vnútra šestnástky prestrelil McGregora, ktorý si nepostrážil priestor na prvej žrdi. Nádherná akcia trápiaceho sa kanoniera.
     
    86
    Ďalší ostrý zákrok inkasoval na polovici ihriska Eden Hazard. Belgičan však okamžite vstáva a nesnaží sa naťahovať čas, začo ho chválim.
     
    85
    Päť minút pred koncom riadnej hracej doby tu bola opäť Chelsea, ale Willianov prienik sa po Hazardovom vysunutí nekonal. Brazílčana zastavil Curtis Davies.
     
    84
    Domáci sa stále ešte nevzdávajú, ale v ofenzívnej hre skrátka nemajú dostatočnú kvalitu. Petr Čech je blízko k prekonaniu spomínaného rekordu.
     
    83
    Zhruba desať minút pred koncom strieda Steve Bruce i naposledy, keď namiesto Georga Boyda príde hrdzavý záložník Stephen Quinn.
     
    82
    Maynor Figueroa nepekne zašiel do Edena Hazarda a za faul pri postrannej čiare mu Clattenburg ukazuje ďalšiu žltú kartu v tomto zápase.
     
    81
    Tigers majú ešte niečo vyše desiatich minút nato, aby aspoň vyrovnali. Proti dnešnej Chelsea by to však mohlo ísť a Steve Bruce to vie.
     
    80
    Hull City sa však nevzdáva a tentokrát pokračovalo voľný kopom od postrannej čiary. Na malom vápne sa však Alex Bruce nepresadil, pretože ho predskočil kapitán hostí Terry.
     
    79
    José Mourinho zas logicky posilňuje defenzívu, keď namiesto brazílskeho špílmachra Oscara príde John Obi Mikel.
     
    78
    Domáci striedajú i po druhýkrát, keď namiesto stopéra Chestera príde ofenzívny Fryatt. To by ale znamenalo, že Hull City bude dohrávať iba s dvoma čistokrvnými zadákmi.
     
    77
    Nepôjde to ani po tomto centri z pravej strany, o ktorý sa postaral Elmohamady. Jeho lopta takmer našla Korena, ale ten sa v kľúčovej chvíli pošmykol.
     
    76
    Domáci sa chcú dostať dopredu zriedkavou postupnou rozohrávkou, ale dvierka hostí sú zatiaľ zavreté. Hull má ešte štvrťhodinku.
     
    75
    Po ňom sa hostia takisto nepresadili, keď si celú situáciu postrážil vo vápne James Chester. Ten hlavičkuje za seba a následný Willianov center končí v McGregorovom náručí.

    Erik Farkaš

    Góly: 56. Hazard, 87. Torres

    Karty:   69. Livermore (HUL), 82. Figueroa (HUL) – 66. Cahill (CHE)


    Hull City AFC: McGregor – Chester, Bruce, Davies (C) – Elmohamady, Meyler, Huddlestone, Livermore, Figueroa – Boyd – Sagbo
    Náhradníci: Harper – Rosenior, Graham, Koren, Fryatt, Fayé, Quinn

    Chelsea FC: Čech – Azpilicueta, Cahill, Terry (C), Cole – David Luiz, Ramires – Hazard, Oscar, Willian – Torres
    Náhradníci: Schwarzer – Essien, Mata, Mikel, Schurrle, Eto´o, Bertrand

    Rozhodca: Mark Clattenburg – G. Beswick, M. Scholes – C. Pawson