Vyhlášení ankety Sportovec roku 2013 Vítěz: Zuzana Hejnová (kon.)
koniec udalosti
Vyhlášení ankety Sportovec roku 2013

Vítěz: Zuzana Hejnová

cz Streda 18.12.2013, 21:25Spoločenské udalosti
     
    Z vyhlášení Sportovce roku 2013 je to všechno. S konstatováním, že nejlepším sportovcem roku 2013 byla zvolena Zuzana Hejnová a dala si tak nejlepší dárek k zítřejším narozeninám. Díky za pozornost a opět někdy na shledanou. (22:52:24)
     
    Nejlepších 10 sportovců ČR v roce 2013
    1. Zuzana Hejnová
    2. Vítězslav Veselý
    3. Tomáš Berdych
    4. Ondřej Synek
    5. Gabriela Soukalová
    6. Roman Kreuziger
    7. Vavřinec Hradílek
    8. Jaromír Jágr
    9. Martina Sáblíková
    10. Petr Čech
     
    1
    Sportovcem roku 2013 se stala Zuzana Hejnová a po osmé v řadě vítězí v anketě o nejlepšího českého sportovce žena. Zuzana Hejnová opanovala v letošním roce 13 závodů v řadě a stala se mistryní světa, vítězkou seriálu Diamantové ligy, nejlepší atletkou Evropy a nechybělo mnoho a vyhrála i anketu o nejlepší atletku světa.
     
    2
    Druhé místo v letošní anketě obsadil Vítězslav Veselý. Ten se v tomto roce stal vítězem seriálu Diamantová liga, ale zejména byl úspěšný na MS v Moskvě, kde vybojoval i přes zranění zlato.
     
    Letošní ročník vyhraje atlet, to už je nyní jasné.
     
    3
    Třetí příčka v letošní anketě o Sportovce roku patří Tomáši Berdychovi, který v uplynulém roce byl třikrát na turnajích grandslam ve čtvrtfinále, probojoval se znovu na Turnaj mistrů a byl jednou z klíčových postav vítězného tažení v Davisově poháru.
     
    Nyní už jdeme do finále, vyhlášení nejlepšího tria.
     
    Sportovní kolektivy
    1. Tenisté ČR
    2. FC Viktoria Plzeň
    3. Smíšená štafeta biatlonistů ČR
     
    Nejlepším kolektivem za rok 2013 jsou stejně jako v loňském roce tenisté ČR, kteří uspěli už v loňském roce jak v Davisově poháru, tak v anketě mezi kolektivy.
     
    Druhá příčka mezi kolektivy patří fotbalistům FC Viktoria Plzeň.
     
    Třetí místo mezi kolektivy patří smíšené štafetě biatlonistů ČR.
     
    Nyní dochází k vyhlášení zmíněných kolektivů.
     
    Vyhlášení nejlepší trojice bude pokračovat po dalším hudebním vystoupení. Ještě se také dozvíme v TOP hotelu Praha, kdo byl nejlepším sportovním kolektivem roku 2013.
     
    Nyní už můžeme jen tipovat pořadí první trojice, v níž jsou tenista Tomáš Berdych a zástupci královny sportu atletiky Zuzana Hejnová a Vítězslav Veselý.
     
    4
    Těsně pod stupni se umístil v letošním roce skifař Ondřej Synek, který v končícím roce skončil první na evropském i světovém šampionátu.
     
    5
    Páté místo v letošní anketě patří Gabriele Soukalové. Soukalová v uplynulém roce sice neuspěla na domácím MS v individuálních závodech, ale velmi úspěšná byla v závodech Světového poháru.
     
    Pokračujeme ve vyhlašování nejlepších sportovců.
     
    Do síně slávy je letos uvedena Jarmila Kratochvílová, v současné době ještě stále držitelka světového rekordu v běhu na 800 metrů.
     
    Před vyhlašováním nejlepší pětice dojde na vyhlášení Ceny Emila Zátopka pro Sportovní legendu.
     
    6
    Roman Kreuziger se umístil na šesté pozici. Po přestupu do týmu Saxo Bank zažil skvělý rok a vyhrál jednu z jarních klasik Amstel Gold Race a zaznamenal páté místo v celkovém pořadí na Tour de France. Roman Kreuziger byl vyhlášen nejlepším cyklistou ČR za rok 2013.

    Jakub Vais