Tisková konference HC Sparta Praha (kon.) | Tisková konference HC ČSOB Pojišťovna Pardubice (kon.)
Tisková konference HC Energie KV (kon.) | Tisková konference Argentiny před Davis Cupem (kon.)
Tisková konference Česka před Davis Cupem (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference Česka před Davis Cupem

cz Utorok 10.09.2013, 15:15Tlačové konferencie
     
    Dnešní tiskové konference Česka a Argentiny jsou u konce. Děkuji za pozornost a nezapomeňte, že samotné utkání začíná v pátek v 15 hodin. S naším přenosem samozřejmě nebudeme v pražské O2 Areně chybět. (15:43:43)
     
    Tomáši, proběhlo nějaké speciální přivítání Radka jakožto vítěze US Open ve čtyřhře?

    Tomáš Berdych: Speciální přivítání neproběhlo, celý tým máme svůj tréninkový plán včetně regenerace a opravdu jsme se nesbalili vítat jej na letiště. Jako jeho jedinou omluvu za pozdní příjezd jsme mu dali cíl zisku jednoho a půl bodu o víkendu (s úsměvem).

    Radek Štěpánek: Musím pochválit našeho manažera Karla Tejkala, neboť při mém prvním tréninku mi pustili oblíbenou muziku a na kostce zobrazili moji fotku s Leandrem Paesem jako uvítání vítězů US Open. Bylo to moc pěkné a chtěl bych za to celý tým pochválit.
     
    Radku, na začátku sezóny jste byl zraněný, sezóna pak neproběhla úplně ideálně, cítíte se na odehrání všech tří zápasů?

    Radek Štěpánek: Úvod sezóny byl skutečně i vzhledem ke zranění náročný, od Roland Garros se ale cítím skvěle a jsem schopen odehrát všechny tři zápasy.
     
    Radku, co říkáte na fakt, že Nicole Vaidišová (bývalá manželka Radka Štěpánka – pozn. red.) chce znovu hrát tenis a jak se těšíte na elektrizující atmosféru, kterou mají vytvořit fanoušci?

    Radek Štěpánek: První otázku ponechám bez komentáře. Na atmosféru se strašně těším, naši fanoušci jsou dlouhodobě neoficiálním členem týmu, cestují s námi po celém světě a velmi nám pomáhají.
     
    Radku, povrch by měl být stavěn pro Vaši hru, jak se Vám po dvou dnech tréninku jeví?

    Radek Štěpánek: Neřekl bych, že ten povrch byl stavěn pro mě, především byl stavěn proti soupeři. Mně se ale hraje v hale výborně a speciálně na rychlém povrchu, tak se na to utkání samozřejmě těším.
     
    Kapitáne, Argentina bude hrát bez svého největšího esa, jak moc Vám to pomáhá?

    Jaroslav Navrátil: Argentinský tým je samozřejmě oslaben bez Del Potra a Nalbandiana. My budeme určitě favority, neboť hrajeme v domácím prostředí a poprvé letos poslední. Nechtěl bych je ale podcenit, stejně jako my jsme jeli loni do Argentiny jako outsideři, tak budou určitě bojovat i přesto, že publikum a povrch bude tentokrát hrát proti nim.
     
    Tomáši, loni jste s Juanem Monacem prohrával 1:2 na sety a 0:4 ve čtvrtém, ovšem zápas jste pak ještě dokázal otočit. Jak na něj vzpomínáte?

    Tomáš Berdych: Ne každý zápas se dobře vyvíjí, ale o to je lepší, když pak dobře dopadne. To utkání bylo hodně těžké, hodně vyrovnané, musel jsem bojovat hodně nejen proti soupeři, ale i proti publiku. Bylo to těžké, aby člověk zůstal celý zápas koncentrovaný. Tady jsme v jiné situaci, publikum bude v náš prospěch i povrch jsme si mohli vybrat. Máme pět pokusů na zisk tří bodů a věřím že to dokážeme.
     
    Kapitáne, kdo nastoupí jako druhý k Tomáši Berdychovi do dvouher?

    Jaroslav Navrátil: Dnes je úterý, těžko budu říkat, kdo bude hrát v pátek. Ještě se může během týdne stát hodně věcí.
     
    Radku, jak se cítíte po náročném US Open a čerstvém přeletu zpět do Evropy?

    Radek Štěpánek: Říká se, že vítěz není nikdy unaven, nicméně těch povinností bylo hodně. Po příletu ještě trénink, nicméně nejhorší bývá třetí den po návratu a očekávám že kritické to bude ještě dnes nebo zítra.
     
    Jak se vám líbil trénink s dětmi?

    Tomáš Berdych: Myšlenka byla skvělá, z počátku jsem se toho obával, neboť 1 500 dětí nevěstilo nějaký klid, ale musím říct, že děti byly velmi ukázněné a užívaly si to až do konce. Je to něco, co nemohou normálně vidět v televizi, neboť tam vidí jen ostré zápasy a tady mohli vidět i jak se připravují.

    Radek Štěpánek: Může to být pro ty děti inspirace, vidí jak trénujeme, jak se připravujeme a že není žádná hračka hrát ty zápasy.
     
    Druhé semifinále se odehraje rovněž nadcházející víkend v Bělehradské aréně, ve vroucím kotli před dvaceti tisíci srbskými fanatiky se domácí tenisté střetnou se senzací letošního ročníku, Kanadou.
     
    Program daviscupového utkání

    Ve čtvrteční poledne se na Staroměstské radnici uskuteční los zápasu, ten pak bude zahájen úvodními dvouhrami v pátek v 15 hodin, čtyřhra je v plánu v sobotu ve 14:30 a závěrečné dvouhry se uskuteční v neděli od 14 hodin.
     
    Ještě jednou přeji příjemné odpoledne z tiskového střediska O2 Areny, kde se za chvíli uskuteční také tisková konference českého daviscupového týmu před semifinále letošního ročníku proti Argentině.

    Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil bude moci využít to nejlepší, co český mužský tenis v současné době nabízí. Pozici neotřesitelné jedničky tak má Tomáš Berdych (5. na žebříčku ATP), s ním jsou k zápasu nominováni i Lukáš Rosol (46.), Radek Štěpánek (61.) a Jiří Veselý (84.).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 15:15.

    Tomáš Kohlmann