Žižkov – Třinec 0:2 (kon.) | Most – Vlašim 2:0 (kon.) | Varnsdorf – Karviná 1:2 (kon.)
Hr. Králové – Pardubice 2:2 (kon.)
koniec
FC Hradec Králové
2:2 (0:0)
FK Pardubice
cz Nedeľa 28.07.2013, 17:00 • Všesportovní stadion • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
     
    Z Hradce Králové je to od nás pro tuto chvíli vše, věříme, že jste se bavili stejně tak jako my a diváci na stadionu. Přejeme příjemný zbytek dnešního večera!
    (18:58:34)
     
    Názor z Hradce a Pardubic:

    SANNY MUHAREM (HKR): Derby je u konce. Musím říci, že oba dva týmy si body rozdělily zaslouženě. Přes čtyři tisíce diváků se v Hradci Králové bavilo. Hradečtí i v deseti podali statečný výkon a dokonce dokázali zápas otočit, pak ale znovu kapitulovali. Suma sumárum – první kolo Fotbalové národní ligy zřejmě nemohlo nabídnout atraktivnější zápas, derby po osmi letech bylo emotivní.

    JAN HRABAL (PCE): Hosté z „předměstí“ si přijeli pro bod a mají ho. Na jednu stranu je může mrzet nevyužité vedení a dlouhá přesilovka, na druhou prokázali obrovskou vůli po „skoro K. O.“ direktu ke konci utkání. 2:2 je pro Pardubice sympatický výsledek, už se těším na odvetu!
     
    Konec zápasu. Východočeské derby nenašlo vítěze, oba týmy se vystřídaly ve vedení. Nejprve Pardubice poslal do vedení Martin Hundák, pak Hradec Králové dvěma slepenými zásahy otočil – trefili se Jan Šisler z pokutového kopu a Ondřej Kraják. Poslední slovo měly Pardubice, když šest minut před koncem srovnal na konečných 2:2 střídající Tomáš Kakrda.
     
    90+1
    Hraje se okolo středového kruhu...
     
    90
    Rozhodčí nastaví dvě minuty.
     
    90
    Jan Jeřábek vystřelil zhruba z dvaceti metrů, jenže se zaprvé netrefil přesně a zadruhé nevypálil prudce.
     
    90
    Ten opět zpacifikovala domácí obrana a poslala balon do autu.
     
    89
    Pardubice mají výhodu rohového kopu.
     
    88
    Po odvráceném rohu se Pardubice dostaly do šestnáctky domácích, jen to tam zašumělo při nebezpečném centru ze strany. Ale dohromady se nic nestalo.
     
    88
    Tomáš Malinský měl našlápnuto už od půlící čáry, pak naservíroval přihrávku Marku Kuličovi, který ale přes bránícího hráče nedokázal vystřelit na branku.
     
    87
    Centr Martina Hundáka odvrátil jeden z domácích beků a Hradec Králové míří dopředu...
     
    86
    Roh pro Pardubice, zasloužil se o něj Jan Jeřábek. Hosté jsou v závěru utkání aktivnější.
     
    85
    Pět minut do konce řádné hrací doby. Budou se dělit body?
     
    84
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Tak to jsou věci! Hosté se z neskutečného direktu zmátořili více než rychle, TOMÁŠ KAKRDA dostal parádní balon, vletěl do šestnáctky a přesnou střelou k tyči vyrovnal na 2:2.
     
    83
    Pardubice mají balon a postupně s ním jdou dopředu. Co vymyslí?
     
    83
    Královéhradecké publikum se teď náramně baví, domácím fotbalistům tleská celý stadion.
     
    80
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Petrus, přichází Kakrda.
     
    Názor z Hradce a Pardubic:

    SANNY MUHAREM (HKR): Fantazie! Fotbalový bůh zřejmě chce, aby Hradec Králové dnes nezůstal bez bodu. Nejprve Votroci proměnili penaltu, která byla možná pro Pardubice trochu přísná a hned z rozehrávky se prosadil i Kraják, jenž nachytal obranu hostů na švestkách. Na hradeckém stadionu vypukla nepopsatelná euforie, fanoušci jsou nadšení. Ještě ale zbývá několik minut, a tak nedělejme předčasné závěry, jelikož se v derby může stát opravdu cokoli.

    JAN HRABAL (PCE): Derby je zápas, ve kterém nikdy nelze odhadnout, co se může dít a to dnes platí dvojnásob! Hradec Králové v deseti zapnul na vyšší otáčky a hostující celek nebyl s to zareagovat. Domácí fotbalisté během minuty otočili a jsou blízko třem bodům. Co chlapci z Pardubic? Musí se co nejrychleji sebrat a všemi silami se vrhnout dopředu…
     
    79
    Tomáš Malinský dostává od hlavního rozhodčího žlutou kartu za nedovolený zákrok.
     
    78
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    A domácí během necelé minuty otáčejí derby a vedou 2:1! Tak to jsou věci na Všesportovním stadionu v Hradci Králové! ONDŘEJ KRAJÁK se dostal prakticky ihned do samostatné akce, ve kteréí zpracoval dlouhý balon a přeloboval pardubického gólmana. A vše je jinak: Pardubice se musí tlačit dopředu!

    Jan Hrabal

    Sanny Muharem

    Góly: 77. Šisler (pen.), 78. Kraják – 54. Hundák, 84. Kakrda

    Karty:   3. Rolko (HKR), 75. Řezníček (HKR), 79. Malinský (HKR) – 32. Jeřábek (PCE)   14. Rolko (HKR)


    FC Hradec Králové: Lindr – Hochmeister (74. Kopáč), Voltr (46. Malinský), Zec, Zelený, Janoušek, Rolko, Poděbradský, Kučera, Kraják, Šisler.
    FK Pardubice: Frydrych – Tischler, Pospíšil, Přibyl (75. Dostálek), Rešetár, Kudrna, Petrus (82. Kakrda), Norek, Šejvl, Jeřábek, Hundák.

    Rozhodca: Příhoda – Gallo, Vostřejž

    Diváci: 4350