Štěpánek – Hewitt 0:0 (zruš.)
zrušené
Radek Štěpánek
Radek Štěpánek
0
0
0
 
Lleyton Hewitt
Lleyton Hewitt
0
0
0
 
cz Utorok 01.01.2013, 11:35ATP Brisbane - Brisbane International presented by Evie (tvrdý povrch)
     
    Radek Štěpánek se z turnaje na poslední chvíli odhlásil vinou oční infekce. V hlavní části soutěže jej nahradí ruský tenista Igor Kunicyn. (10:25:23)
     
    Vítejte u on-line přenosu tenisového utkání 1. kola turnaje v australském Brisbane, v němž se v rámci dvouhry mužů utká Radek Štěpánek a Australan Lleyton Hewitt.
     
    Při pohledu na postavení v žebříčku ATP je jasným favoritem utkání český veterán Radek Štěpánek. Světová jedenatřicítka a daviscupový hrdina se po krátké pauze vrhnul zpět do tréninku a právě na turnaji v Brisbane startuje novou sezónu. Na tvrdém povrchu odehrál Štěpánek nejvíce zápasů v roce 2012, celkem dvaadvacet z nichž dvanáct dokázal vyhrát a v deseti prohrál.
     
    Jeho soupeř, dvaatřicetiletá bývalá jednička, platí v Austrálii za velkou hvězdu a na turnaji v Brisbane startuje na divokou kartu. Blonďatý Australan v posledních letech prožil velký ústup ze slávy a je již pouze stínem někdejší hvězdy, která vládla světovému tenisu. V aktuálním žebříčku je Hewitt až třiaosmdesátý a i on sehrál v roce 2012 nejvíce zápasů na tvrdém povrchu, celkem jedenáct, s bilancí šest výher a pět porážek.
     
    V posledním vzájemném střetnutí v 1. kole na turnaji Masters v čínské Šanghaji, které se také hrálo na tvrdém povrchu v říjnu 2012, zvítězil český veterán 7:5 6:1 a jeho "jízdu" turnajem tehdy zastavil až ve čtvrtfinále Andy Murray.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:35.

    Martin Dvořák

    Radek Štěpánek
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 27.11.1978
    Vek: 45 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 185 cm
    Hmotnosť: 76 kg

    Lleyton Hewitt
    Štát: Austrália
    Dátum narodenia: 24.02.1981
    Vek: 43 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 180 cm
    Hmotnosť: 77 kg