Juventus – Bergamo 3:1 (kon.) | Fiorentina – Cagliari 0:0 (kon.) | AC Miláno – Novara 2:1 (kon.)
Parma – Bologna 1:0 (kon.) | Cesena – AS Rím 2:3 (kon.) | Lazio – Inter 3:1 (kon.)
Chievo – Lecce 1:0 (kon.) | CFC Janov – Palermo 2:0 (kon.) | Neapol – Siena 2:1 (kon.)
Catania – Udinese 0:2 (kon.)
koniec
AC Miláno
2:1 (0:1)
Novara Calcio
cz Nedeľa 13.05.2012, 15:00 • San Siro, Milán (ITA) • Talianska Seria A
     
    Dnes jsme byli svědky pohádkového příchodu. Končící legendy v dresu AC Milán dnes rozhodly toto utkání. Nejdříve ovšem musel srovnat Aquilani a o deset minut později přišel na hřiště Filippo Inzaghi. Matador AC byl od svého střídání u všech akcí svého týmu. Nakonec to byl právě on, kdo zužitkoval Seedorfův parádní lob a vstřelil vítězný gól AC Milán. Nutno podotknout, že se Novara nemusí za svůj výkon stydět a se Serií A se rozloučila důstojně. Já se s Vámi pro dnešek loučím. (16:57:14)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Faul Gattusa na hranici vápna byl sice odpískán, ale rozhodčí vzápětí odpískal konec utkání.
     
    90+4
    Po centru z levé strany se na malém vápně natahoval Seedorf. Měl to na dlouhou nohu, ale nakonec míč trefil. Bohužel pro něj ho nedokázal usměrnit do branky.
     
    90+3
    Seedorf opět stejným způsobem hledal nabíhajícího Inzaghiho, který ještě stihl natáhnout nohu a srazit míč k Ibrahimovičovi. Tomu míč odskočil a nedokázal ho zakončit.
     
    90+1
    Milán se pokusil zaútočit, ale nakonec musel s míčem až ke své brance, kde si obránci přihráli s Ameliou a založili další útok.
     
    90
    Sudí nastavuje čtyři minuty!
     
    90
    Snahu jim nelze odepřít. Nepřesnosti ovšem omezují hostující tým v honbě za vyrovnáním. Další ztráta míče končí protiútokem AC.
     
    89
    Další domácí útok skončil neúspěchem a u míče jsou tentokrát hosté. Moc času jim nezbývá, takže hosté musí útočit.
     
    88
    Útok AC skončil faulem na Ibrahimoviče. Přímého kopu z hranice vápna se ujal Seedorf a pokusil se zatočit míč do levého růžku hostující branky. Míč ovšem letěl vedle branky.
     
    87
    Další střídání hostujícího týmu. Hrací plochu opustil Pesce a nahradil ho Maggio.
     
    86
    Kombinace Novary na útočné polovině hřiště stále pokračuje. Hostům se dokonce podařilo vytvořit závat před brankou AC. Z tohoto mráčku ovšem nezapršelo.
     
    84
    Útočník AC si tuto chvíli dlouho užíval. Rozhodčí ho ovšem nechal a hra pokračuje až teď. Novara drží míč na útočné polovině a ještě se žene za vyrovnáním.
     
    82
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Tak tohle je pohádka! Hrdinům je přáno a za poctivou dřinu je člověk vždy odměněn. San Siro šílí. Protiútok AC skončil krásným lobem Seedorfa, který zpracoval a zakončil FILIPPO INZAGHI - 2:1!
     
    82
    Zmiňované střídání právě proběhlo. Hřiště opustil Aquilani a na hřiště nastoupila další končící legenda milánského klubu - Nesta.
     
    81
    Dokonce se hosté dostali k míči a dokázali se dostat až k brance AC. Do zakončení se dostal Rigoni, ale jeho dělovce chyběla přesnost.
     
    80
    Domácí uzamkli svého soupeře v okolí jeho vápna a snaží se něco vymyslet na houževnatou obranu Novary, která zatím drží.
     
    79
    Velké šance Inzaghiho a Ibrahimoviče. Nejdříve neuspěl švédský útočník a krátce poté se míč dostal na kopačku Inzaghiho. Tomu se nepodařilo zakončit, přesto vybojoval alespoň roh.
     
    78
    Domácí kombinují na útočné polovině, ale Novara se úspěšně brání. Začíná být cítit nervozita na straně domácích hráčů. Připravuje se další velké střídání.
     
    77
    Inzaghi je doopravdy o všeho. Další akce AC skončila centrem, pro který si šel Fontana. Do souboje s ním šel Ibrahimovič a míč nakonec dopadl na kopačku Inzaghiho. Tomu se nepodařilo trefit branku.

    Daniel Ryl

    Góly: 56. Flamini, 82. Inzaghi - 20. Garcia

    Karty:   39. Aquilani (ACM)


    AC Miláno: Amelia - Zambrotta, Mexes, Yepes, Mesbah - Gattuso, Seedorf, Aquilani (82. Nesta)- Boateng (10. Flamini) - Cassano (67. Inzaghi), Ibrahimovič
    Novara Calcio: Fontana - Garcia, Centurioni, Lisuzzo, Morganella - Porcari, Pesce (87. Maggio), Gemiti - Rigoni - Jeda, Caracciolo (66. Radovanovič)

    Rozhodca: Velotto - Giallatini, Cini