Česko – Portugalsko 0:4 (kon.) | Španielsko – Švajčiarsko 1:2 (kon.)
koniec
Španielsko
1:2 (0:1)
Švajčiarsko
cz Sobota 24.09.2022, 20:45 • La Romareda, Zaragoza • Liga národov UEFA - Liga A • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (22:43:43)
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 0:1. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 9:15.
     
    Je konec! Španělům se sice povedlo v druhém poločase srovnat, když Marco Asensio posunul míč na levou stranu, odkud vyslal tvrdou ránu pod břevno Jordi Albra. Jenže vyrovnaný stav vydržel jen tři minuty. Pak totiž Švýcarsko zahrávalo rohový kop, po kterém se prosadil Breel Embolo. To bylo ze stran gólů vše, a tak hosté si připisují tři body do tabulky. To znamená, že Španělsko se propadá na druhou pozici tabulky, zatímco Švýcaři poskočili na třetí příčku před Česko.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    S hostujícími fotbalisty už to vypadá více než dobře! Vybojovali totiž míč na obranné polovině a budou vhazovat. Tady se určitě pár vteřin ušetří...
    90+3. Sommer zachránil svému týmu tři body
     
    90+3
    To byla v samotném závěru ještě obrovská možnost! Carlos Soler dostal přihrávku na penaltu, ovšem švýcarský gólman skvěle zasáhl!
     
    90+2
    Útočná akce domácímu celku navíc ani trochu nevyšla. Yann Sommer následně míč odkopne co nejdále. Domácí fotbalisté tak musí rozjet novou akci.
     
    90+1
    První minuta nastavení se nám pomalu, ale jistě, blíží ke svému konci. Míč mají sice na svých kopačkách Španělé, ale jsou s ním hodně daleko od brány.
     
    90
    Nastavovat se bude pět minut!
     
    89
    Gavi pelášil za míčem po levé straně, ovšem nestihl to k němu dříve než soupeř. Yann Sommer proto bude moci odkopávat, brzy začne nastavený čas.
     
    88
    Marcos Llorente se snažil za každou cenu prosadit po pravé straně, ovšem mě proti sobě jasnou přesilu. Poté měl další konflikt s jedním ze soupeřů.
     
    87
    Střídání v týmu Španělsko:
    ze hřiště odchází César Azpilicueta, přichází Carlos Soler.
     
    87
    Střídání v týmu Švýcarsko:
    ze hřiště odchází Breel Embolo, přichází Haris Seferović.
     
    86
    No, domácímu celku začíná velmi rychle ubíhat čas... Máme zde necelých pět minut do konce základní hrací doby, něco se bude určitě nastavovat,
     
    85
    Míč po několika odrazech před Sommerem vyplaval právě u švýcarského gólmana. Ten se s ničím nepáral a poslal míč co nejdále od své vlastní brány.
     
    84
    Marcos Llorente měl menší rozmíšku s Renatem Steffenem, ale vše je rychle uklidněno.
     
    83
    Střely na bránu: 4 – 5!
     
    82
    Breel Embolo byl faulovaný na polovině hřiště, takže hostujícímu celku se podaří ušetřit několik cenných vteřinek. Po chvilce ale přišel faul hráče hostí.
     
    81
    Manuel Akanji chtěl jen daleko odkopnout míč, jenže poslal ho jenom na tribunu. Domácí fotbalisté jsou tak znovu u míče, ale jsou s ním daleko od brány.
     
    80
    Do konce utkání nám chybí posledních deset minut! Yeremi Pino se snažil obejít soupeře po pravé straně, ovšem švýcarský soupeř si v pohodě poradil.
     
    79
    César Azpilicueta měl menší problémy s napadáním soupeře, ale na polovině hřiště udržel míč na kopačce. Španělsko musí vrhnout síly do útoku.
     
    78
    Střídání v týmu Švýcarsko:
    ze hřiště odchází Vargas, přichází Michel Aebischer.
     
    76
    Marcos Llorente si sebral odražený míč a okamžitě ho rozehrál na levou stranu. Následnou prudkou ránu právě Llorenteho vyrazil Yann Sommer.
     
    75
    Yeremi Pino to nakonec vzal na sebe a nemyslel to vůbec špatně! Jeho střela mířila nejspíše do horního růžku, ale obráncova hlava srazila míč na roh.
     
    74
    Borja Iglesias byl podražený nedaleko velkého vápna a sudí píská faul! To je celkem zajímavá pozice pro domácí celek, je zde i možnost přímé střely.
     
    73
    Držení míče: 70% – 30%!
     
    72
    Jenže z toho žádné větší nebezpečí nevzniklo. Pau Francisco Torres se sice snažil dosáhnout na vysoký centr, ale potřebnou výšku na to tedy neměl.
     
    71
    Domácí fotbalisté se snaží tlačit svého soupeře. Borja Iglesias nejspíše nahrával před bránu, jenže tam nebyl ani jeden z jeho spoluhráčů! Je z toho roh.
     
    70
    Střídání v týmu Španělsko:
    ze hřiště odchází Pedri, přichází Marcos Llorente.
    69. Sommer nadvakrát zasáhl
     
    69
    Fotbalisté v červených dresech drží míč na svých kopačkách a byla z toho šance! Prudký centr na zadní tyč z pravé strany vyslal Nico Williams, ale Yeremi Pino byl skvěle ubráněn!
     
    68
    Střídání v týmu Švýcarsko:
    ze hřiště odchází Xherdan Shaqiri, přichází Dan Ndoye,
    ze hřiště odchází Djibril Sow, přichází Denis Zakaria.
     
    67
    Švýcarsko to zkusilo přihrávkou do otevřené obrany, ale s tím si defenziva poradila v pohodě. Švýcarsko sice reklamovalo faul, jenže neuspělo.
     
    66
    Španělsko znovu drží míč na svých kopačkách, ale jsou s ním hodně daleko od Sommerovy brány.
     
    65
    Jeden z hostujících hráčů zůstal ležet po faulu španělského hráče. Na nohy se mu sice moc nechtělo, ale bude schopen i nadále pokračovat v duelu.
     
    63
    Střídání v týmu Španělsko:
    ze hřiště odchází Pablo Sarabia, přichází Nico Williams,
    ze hřiště odchází Ferrán Torres, přichází Yeremi Pino,
    ze hřiště odchází Marco Asensio, přichází Borja Iglesias.
     
    62
    Marco Asensio byl v prvním poločase úplně neviditelný, nyní hraje podstatně lépe. Jeho prudká rána ze střední vzdálenosti však šla přesně doprostřed.
     
    61
    Střely na bránu: 1 – 4!
     
    59
    Celou situaci ještě řešil VAR, nejspíše kvůli ofsajdu, ovšem branka je uznána!
    58. Breel EMBOLO - 1:2
     
    58
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! Jenže nerozhodný stav dlouho nevydržel, jelikož po dalším rohovém kopu Švýcarů je to zase o gól! Na přední tyči totiž míč prodloužil Manuel Akanji přesně na nohu BREELA EMBOLA, který už měl jednoduchou pozici.
     
    57
    Tak po deset minutách v rámci druhého poločasu máme srovnáno! Španělsko samozřejmě bude chtít využít tohoto momentu a vstřelit vedoucí branku.
    55. Jordi ALBA - 1:1
     
    55
    Španělsko právě vstřelilo branku! Rychlá akce znamená vyrovnání dnešního duelu! Marco Asensio ze středu hřiště posunul míč na levou stranu, kde byl úplně volný JORDI ALBA, jehož pumelici pod břevno nemohl Yan Sommer chytit.
     
    54
    Silvan Widmer dlouho nevěděl, komu by měl vhodit aut. To se samozřejmě nelíbilo jednomu ze španělských hráčů, který chtěl nejspíše žlutou za zdržování.
     
    53
    Hráči v červených dresech začínají přebírat otěže zápasu, nepůjčují svému soupeři vůbec balón.
     
    52
    Hodně těžká situace pro Ferrána Torrese, který vyslal centr, když mu podjela noha. Pablo Sarabia se snažil zakončit, ale byl dobře pokryt obráncem.
     
    51
    Toto nevypadalo věru zle! Španělsko se dostalo do otevření obrany, jenže zpětná přihrávka Ferrána Torrese našla jenom kopačku jednoho ze soupeřů.
     
    50
    Je za námi úvodních pět minut druhého poločasu, ve kterých se nestalo vlastně vůbec nic zajímavého. Oba gólmani zatím mohou být celkem v klidu.
     
    49
    Ferrán Torres se uvolnil na pravé straně, tak vyslal takový oblouček do vápna. Pro spoluhráče byl ale moc vysoký, tak jej sebral brankář Švýcarska.
     
    48
    Yann Sommer ukázal velmi dobré čtení hry, když byl u míče o trochu dříve, než dobíhající soupeř. Následně jej napálil co nejdále od své vlastní brány.
     
    47
    Už nám odstartovala i druhá půle dnešního duelu, ve které bude domácí tým dohánět manko! Přesto Luis Enrique neudělal ani jednu změnu v sestavě.
     
    46
    Střídání v týmu Švýcarsko:
    ze hřiště odchází Rodríguez, přichází Renato Steffen.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní sudí dnešního duelu nakonec nenastavil ani jednu minutu navíc, a tak je za námi první poločas! Po něm budou rozhodně spokojenější hostující fotbalisté, kteří se dostali do vedení. Na rohový kop si totiž nejvýše vyskočil Manuel Akanji, jenž hlavou o zem překonal Simona. Ten neměl šanci na zákrok, míč se totiž odrazil přesně pod horní tyč. Španělé sice mají mnohem vyšší držení míče, ovšem střelu na bránu nevyslali ani jednu.

    Další poločas začne přibližně v 21:46.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Žlutá karta pro tým Švýcarsko (Manuel Akanji).
     
    43
    Obrovská možnost na hostující straně! Xherdan Shaqiri se fantasticky dostal přes obránce a z úhlu pálil na gólmana. Unai Simón ovšem fantasticky zasáhl rukou!
     
    43
    Španělsko sice vybojovalo míč na polovině hřiště, jenže z jejich rychlé akce nevzniklo vůbec nic. Vypadá to, že do šaten půjde s jednobrankovým mankem.
     
    41
    Gavi chtěl vhazovat, jenže právě španělskému mladíkovi je pískán faul na polovině hřiště. Sice se mu to moc nelíbí, jenže s tím nic nemůže udělat.
     
    40
    Do konce prvního poločasu nám chybí posledních pět minut, něco málo se nejspíše bude nastavovat! Uvidíme do hvizdu ještě nějaký přesný zásah?
     
    39
    Španělé se to zatím snaží vykombinovat skoro až do brány, což je chyba. Jejich akce totiž většinou končí na pozorné obraně ještě před velkým vápnem.
     
    38
    Jinak výsledek tohoto zápasu zajímá samozřejmě i české fanoušky. Švýcaři se totiž v případě vítězství posunou právě před český celek, a to o dva body.
     
    37
    Střely na bránu: 0 – 2!
     
    36
    Dlouhou dobu jsou již fotbalisté v bílých dresech na útočné polovině. Tam lítá jeden centr za druhým, ovšem tentokrát je to bez nějakého většího efektu.
     
    35
    Eric García zůstal po souboji ve vápně ležet na hřišti, nejspíše měl chvilku vyražený dech. Nyní už je ale zase na nohou a bude čelit dalšímu rohovému kopu.
     
    34
    Švýcarsko na druhé straně vybojovalo další rohový kop. Pau Francisco Torres se sice dostal nejvýše, ovšem hosté si kopnou další roh, z druhé strany.
     
    33
    Španělsko nadále čeká na svou první střelu na bránu, vlastně na jakoukoliv střelu. Yann Sommer dosud sbírá jen vysoké centry, jinou práci ještě neměl.
     
    32
    Tým z Pyrenejského poloostrova se však k míči po chvilce dostal znovu. Následovalo několik hlavičkových soubojů, ze kterých vyšli lépe hosté.
     
    31
    Pedri měl nyní poslat centr do šestnáctky, kde bylo několik španělských spoluhráčů. Místo toho zvolil zasekávačku, po které o míč velmi rychle přišel.
     
    30
    Což se po několika sekundách také opakovalo! Tentokrát byl k vidění vysoký centr z pravé strany, pro který si nejvýše vyskočil právě švýcarský brankář.
     
    29
    Jordi Alba už musel poslat přízemní centr před bránu, jelikož nemohl zastavit svůj sprint včas. Na míči si následně pochutnal Yann Sommer.
     
    28
    Jak můžeme vidět z přiložené statistiky, Španělsko drží míč mnohem častěji na svých kopačkách. Přesto v tomto duelu prohrává o jeden přesný zásah.
     
    27
    Držení míče: 75% – 25%!
     
    26
    Gavi nyní udržel míč proti dvojnásobné přesile. Následně se k centru z levé strany dostal Jordi Alba, avšak jeho přihrávku do vápna obrana zastavila.
     
    25
    Gavi upadl po kontaktu s Rubenem Vargasem. Následně vznikla menší rozmíška právě mezi těmito dvěma hráči, kterou rozhodčí uklidnil. Obešlo se to bez karty.
     
    24
    Prudký centr na přední tyč ale hostům žádné potíže nenadělal. Švýcaři se pokusí o rychlý kontr.
     
    23
    Švýcarský obránce netrefil jednoduchou přihrávku, a tak se ke střele dostal Pablo Sarabia. Jeho pokus hranice vápna byl ovšem sražený na rohový kop.
    21. Manuel AKANJI - 0:1
     
    21
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! Hostí využívají další velkou možnost a jdou v tomto zápase překvapivě do vedení! Po rohovém kopu se nejvýše dostal MANUEL AKANJI, který hlavičkou o zem otevírá stav dnešního duelu.
     
    20
    Už je za námi dvacet minut hry! míč sice mají častěji pod svou kontrolou Španělé, ale ti ještě nevystřelili na bránu. Naopak Švýcaři měli obrovskou možnost.
     
    19
    Pablo Sarabia zkusil napadat soupeře na útočné polovině, ale míč se mu nepovedlo získat. Švýcarsko o něj ale následně přišlo nepřesným dlouhým pasem.
     
    18
    Obrovská šance na hostující straně! Breel Embolo načasoval náběh za obranu na desetinu sekundy a šel sám na gólmana. Unai Simón ovšem předvedl skvělý zákrok!
     
    17
    Granit Xhaka si šikovně pokryl míč tělem, když ho jeden ze soupeřů stáhl za dres. To hlavní rozhodčí zápasu viděl a musel domácímu celku odpískat faul.
     
    15
    Španělé vybojovali rohový kop, ale z toho žádná nebezpečná situace nevznikla. Následná přihrávka do vápna byla moc dlouhá a míč je mimo hřiště.
     
    14
    Nejspíše první zákrok gólmana v tomto duelu! Švýcarský hráč vypálil ze střední vzdálenosti po zemi k tyči, ale Unai Simón byl na zemi naprosto včas.
     
    13
    Střely na bránu: 0 – 0!
     
    12
    T byla šance na straně hostů! Po centru se dostal k nebezpečné hlavičce Breel Embolo, když měl místo na penaltě. Jeho hlavička šla ovšem vysoko nad.
     
    11
    Pablo Sarabia je ze začátku utkání hodně aktivním hráček, jestli ne tím dokonce nejaktivnějším. Nyní pro svůj tým vybojoval autové vhazování na půlce.
     
    10
    Je za námi úvodních deset minut hry. Pablo Sarabia se nyní snažil posunout míč mez obrannou řadu, ale švýcarská obrana na poslední chvíli zasáhla.
     
    9
    Držení míče: 80% – 20%!
     
    8
    Španělé se pustili do vysokého napadání a nadělali svým soupeřům problémy. Švýcaři se následně rozhodlo jen pro nákop, takže také odevzdání míče.
     
    7
    No, zatím to vypadá zajímavě! Tentokrát si Pablo Sarabia nabíhal za obranu, avšak Gavi byl chycen v ofsajdu. Znovu se tedy vše ukázalo jako předčasné.
     
    6
    Podobná situace i na druhé straně! Pablo Sarabia směřoval svůj centr z levé strany někam na penaltu, kde na poslední chvíli zasáhl obránce Švýcarska.
     
    5
    To vypadalo dosti nebezpečně! Silvan Widmer se uvolnil u pravé lajny a poslal přízemní pas do vápna. Jeho spoluhráč jej ale přeběhl! Nakonec se navíc stejně ukázalo, že obránce hostí byl v ofsajdu.
     
    4
    Ta sice skončila hodně brzy, jenže podobně si vedlo také Švýcarsko. Ze začátku duelu zde máme hodně nepřesností, ale to se jistě brzy srovná.
     
    3
    Pau Francisco Torres si chvilku podržel balón na polovině hřiště a posunul míč doprava. Právě tudy budy směřovat první ofenzivní akce španělského celku.
     
    2
    Sergio Busquets získal míč na polovině hřiště a chtěl jej okamžitě poslat dopředu. Tam ale zapracovala obrana soupeře, takže míč se dopředu nedostal.
     
    1
    A dnešní utkání mezi Španělskem a Švýcarskem právě odstartovalo! Velký favorit v podobě domácích hraje v červeném, Švýcarsko nastupuje v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Španělsko: Simón – Azpilicueta, Eric García, P. Torres, Alba – Gavi, Busquets (C), Pedri – F. Torres, Asensio, Sarabia.
    Náhradníci: Sánchez, Raya – Morata, Koke, M. Llorente, Guillamón, Gayá, Pino, Rodri, Soler, Ni. Williams, Iglesias.
    Trenér: Luis Enrique.

    Švýcarsko: Sommer – Widmer, Akanji, Elvedi, Rodríguez – Freuler, Xhaka (C) – Sow, Shaqiri, Vargas – Embolo.
    Náhradníci: Omlin, Mvogo – Seferović, Mbabu, Steffen, Aebischer, Cömert, Itten, Frei, Schär, Ndoye, Zakaria.
    Trenér: Murat Yakin.

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore.
     
    Švýcarsko

    Švýcaři jsou v tabulce zatím na poslední, tedy čtvrté pozici. Na třetí Českou republiku ovšem ztrácejí jenom jediný bod. Ve čtyřech zápasech získali tři body, když porazili v posledním kole Ligy národů Portugalsko 1:0. Jinak ovšem Švýcarsko všechny své dosavadní zápasy prohrálo, když nestačilo na Česko, Španělsko a jednou také Portugalsko. Velký problémem pro hostující hráče je střílení branek, jelikož ve čtyřech utkáních dali jen dvě, zatímco jich dostali rovnou sedm.
     
    Španělsko

    Španělsko se účastní Ligy národů A, skupiny dvě, kde jsou mimo něj ještě Švýcarsko, Česko a Portugalsko. Právě domácí fotbalisté vedou svou skupinu, jelikož vybojovali osm bodů ve čtyřech zápasech. Před druhým Portugalskem mají náskok jednoho bodu. Španělé v letošní Lize národů ještě neprohráli, i když v prvních dvou duelech remizovali. V prvním zápase hostili na svém hřišti Portugalsko, kdy zápas skončil 1:1. V druhém zápase se vydali do České republiky, kde taktéž remizovali, tentokrát 2:2. Španělsko ovšem následně dvakrát vyhrálo, když porazilo Švýcarsko (1:0) a Česko (2:0).
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního fotbalového duelu v rámci Ligy národů – Ligy A! Spolu se podíváme na duel mezi domácím Španělskem a hostujícím Švýcarskem. Výkop je naplánovaný na 20:45 a my u toho samozřejmě nebudeme chybět.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Denisa Józsová

    Góly: 55. Alba (Asensio) – 21. Akanji (Vargas), 58. Embolo (Akanji)

    Karty:   44. Akanji (SUI)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 0:1. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 9:15.
    Španielsko: Simón – Azpilicueta (87. Soler), Eric García, P. Torres, Alba – Gavi, Busquets (C), Pedri (70. M. Llorente) – F. Torres (63. Pino), Asensio (63. Iglesias), Sarabia (63. Ni. Williams).
    Náhradníci: Sánchez, Raya – Morata, Koke, Guillamón, Gayá, Rodri.

    Tréner: Luis Enrique.

    Švajčiarsko: Sommer – Widmer, Akanji, Elvedi, Rodríguez (46. Steffen) – Freuler, Xhaka (C) – Sow (68. Zakaria), Shaqiri (68. Ndoye), Vargas (78. Aebischer) – Embolo (87. Seferović).
    Náhradníci: Omlin, Mvogo – Mbabu, Cömert, Itten, Frei, Schär.

    Tréner: Murat Yakin.

    Rozhodca: Turpin – Danos, Gringore