Zlín – Líšeň 0:0 (kon.) | Hr. Králové – Jihlava 1:0 (kon.) | Dynamo Drážďany – Teplice 1:0 (kon.)
Sigma Olomouc – Paksi 2:3 (kon.) | Liberec – Újpest FC 0:0 (kon.) | Pardubice – Dukla Praha 0:0 (kon.)
Sassuolo – Jablonec 3:1 (kon.) | Trabzonspor – Slovácko 2:2 (kon.) | Galatasaray – Sigma Olomouc 2:0 (kon.)
koniec
Galatasaray S.K.
2:0 (0:0)
SK Sigma Olomouc
cz Sobota 16.07.2022, 19:00 • Hartberg • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Olomoucká Sigma prohrála i druhé sobotní přípravné utkání, s tureckým Galatasarayem prohrála 0:2. České mužstvo nehrálo vůbec zle, ale s nulovou efektivitou se zkrátka vyhrát nedá. Tým z Turecka mířil do černého dvakrát, na vedoucí gól Kerema Aktürkoglua z 59. minuty navázal o šest minut později Bafétimbi Gomis.

    Poslední přípravné utkání před startem nového ročníku FORTUNA:LIGY odehraje Sigma příští pátek proti Sivassporu, start utkání je naplánován na 18 hodin. (20:56:21)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    87
    Antonín Růsek si pohybem řekl o balón, ale v obležení proti třem protihráčům byl prakticky bez šance na jeho zpracování.
     
    86
    Střílený centr Lukáš Vraštil zdárně odpálil do zámezí. Sigma rychle získala balón, ale jak Košťál, tak ani Zorvan neprocpali své střely skrze obranný val soupeře.
     
    84
    Tentokráte byl Filip Zorvan faulován. Standardku kopl exekutor tak, aby se točila do brány, Antonín Růsek míč přizvedl nad ni.
     
    80
    Martin Košťál je po příchodu na trávník hodně vidět. Po souboji s obráncem mu rozhodčí ponechal výhodu, nahrál na střed Zorvanovi, ten si při vytváření prostoru pomohl nedovolenými prostředky.
     
    79
    Rohový kop Galatasaraye nebezpečí neznamenal. Na penaltě úřadoval Lukáš Vraštil, míč poslal mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    78
    Pěkná akce Martina Košťála, která ovšem ke zdramatizování střetnutí nevedla. Po zasekávačce a střele na zadní tyč se zaskvěl brankář.
     
    77
    Na druhé straně se o střelu pokusil Ondřej Zmrzlý. Gólman mohl zůstat v klidu, balónem schytal jeden z bránících hráčů.
     
    76
    Galatasaray podnikl rychlý výpad pravou stranou. Nakonec byl k vidění pas na střed, odkud Mostafa Mohamed vypálil dělovku těsně vedle brány.
     
    74
    První žlutou kartu střetnutí obdržel olomoucký útočník Antonín Růsek. Třiadvacetiletý rodák z Brna se provinil faulem na polovině hřiště.
     
    72
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc:
    ze hřiště odchází Jiří Sláma, přichází Ondřej Zmrzlý.
    ze hřiště odchází Jan Sedlák, přichází Pavel Zifčák.
    ze hřiště odchází Jan Navrátil, přichází Martin Košťál.
    ze hřiště odchází Jáchym Šíp, přichází Filip Zorvan.
     
    70
    Dva faulu fotbalistů tureckého celku v krátkém časovém sledu. Nejprve byl faulován Václav Jemelka, posléze Mojmír Chytil.
     
    69
    Galatasaray rozehrával zajímavou standardku v dobré vzdálenosti od brány. Obětavým zákrokem balón srazil do bezpečí Lukáš Vraštil.
     
    68
    Po rohovém kopu Sigmy byl v pokutovém území tvrdě atakován Mojmír Chytil. Píšťalka rozhodčího zůstala v tuto chvíli němá.
    65. Bafétimbi GOMIS - 2:0
     
    65
    Galatasaray právě vstřelil branku!
    Pěkná akce po pravé straně a už je to o dva góly! Do ohně poslal míč Yunus Akgün a byl to BAFÉTIMBI GOMIS, kdo nasměroval dorážku do sítě olomoucké svatyně.
     
    61
    Tlak Galatasaraye pokračovali. Turecký celek vybojoval rohový kop, Mojmír Chytil odhlavičkoval na přední tyči míč do bezpečí.
     
    60
    Po vstřelené brance došlo k zajímavé situaci, kdy se fanoušek propašoval na hřiště a ještě, než jej vyvedli pořadatelé, tak si vyfotil selfie s autorem branky.

    Milan Huppert

    Góly: 59. Aktürkoglu, 65. Gomis

    Karty:   74. Růsek (OLO)


    Galatasaray S.K.: Muslera – Elabdellaoui, Nelsson, E. Bayram, van Aanholt – Oliveira, Cicâldău – Akgün, Akbaba, Aktürkoğlu – Gomis.
    Náhradníci: Şen – Ö. Bayram, E. Akman, Baltacı, Karataş, Antalyalı, H. Akman, Kılınç, Kara, Aksaka, Kutlu, Moruţan, Yılmaz, Mohamed, Çağlayan.

    Tréner: Okan Buruk

    SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Vraštil, Jemelka, Sláma (72. Zmrzlý) – Sedlák (72. Zifčák), Breite – Navrátil (72. Košťál), Růsek, Šíp (72. Zorvan) – Chytil.
    Náhradníci: Trefil – Zorvan, Zmrzlý, Zifčák, Košťál.

    Tréner: Václav Jílek