Tlačová konferencia MFK L. Mikuláš (kon.) | Tlačová konferencia AS Trenčín (kon.)
Tlačová konferencia ViOn Zlaté Moravce (kon.) | Tlačová konferencie MFK Michalovce (kon.)
Tlačová konferencia ŠKF Sereď (kon.) | Tlačová konferencia FK Pohronie (kon.)
Tlačová konferencia FK Senica (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencia AS Trenčín

Štvrtok 22.07.2021, 10:00Tlačové konferencie
     
    Súpiska AS Trenčín pre jesennú časť Fortuna ligy:
    Brankári: Matouš Babka, Michal Kukučka

    Hráči do poľa: Ramón, Samuel Kozlovský, Steve Kapuadi, Martin Šulek, Madu Kingsley, Kelvin Pires, Adrián Slávik, Richard Križan, Reuben Yem, Djordje Jovičič, Juha Pirinen, Urban Mazanovský, Artur Gajdoš, Abdul Zubairu, Jakub Kadák, Samuel Lavrinčík, Rahim Ibrahim, Dominik Hollý, Matúš Kmeť, Ahmad Ghali, Eduvie Ikoba, Philip Azango, Lucas Demitra, Erik Jendrišek, Adam Tučný, Adam Gaži

    Príchody: Erik Jendrišek (Nitra), Samuel Kozlovský (Slovan Bratislava), Matouš Babka (Vyšehrad), Djordje Jovičič (Braga), Dominik Hollý (dorast)
    Odchody: Igor Šemrinec, Ante Roguljič, Milan Corryn, Achraf El Mahdioui, Ruben Ligeon, Menno Bergsen, Hamza Čatakovič, Tomislav Knezevič (21:17:05)
     
    Vedenie klubu predstavilo nového generálneho sponzora, ktorý sa stala na obdobie dvoch rokov spoločnosť Tipsport. Tá bude dominovať aj na dresoch pre sezónu 2021/2022.
     
    Mužstvo počas prípravného obdobia odohralo päť zápasov. Vyhralo iba raz, keď hneď v úvode zdolalo Karvinú. Medzi súpermi hrali prím tímy z českej najvyššej súťaže. "V Česku sme sa dostali do fázy, kedy bolo na mužstve cítiť únavu psychického aj fyzického charakteru. Posledný zápas proti Púchovu ukázal dobré veci. Náš cieľ je byť čo najviac dominantní. Máme mladé mužstvo, ktoré potrebuje čas,“ zdôraznil.
     
    Trénerom tímu sa stal na začiatku prípravného obdobia Peter Hlinka. 42-ročný rodák z Prešova prežil podstatnú časť kariéry v Rakúsku. Je bývalým reprezentantom Slovenska a v piatok zažije premiéru na lavičke v najvyššej slovenskej súťaži. „Veľmi sa teším, že vznikla spolupráca medzi mnou a klubom. Páči sa mi myšlienka robiť futbal trocha inak, čo bolo rozhodujúcim faktorom prijatia ponuky. Chceme hrať ofenzívny a dominantný futbal s pozitívnou energiou. Nebude to o chybách, ale o tom, čo budeme robiť po nich,“ vyjadril sa Hlinka.
     
    „Z kádra mám veľmi dobrý pocit. Je v ňom konkurenčné prostredie. Je plný hráčov z vlastnej akadémie i zahraničných hráčov. Verím, že budeme vedieť vytvoriť zaujímavý tím, ktorý zabojuje o priečky zaručujúce európske súťaže,“ povedal Rybníček.
     
    V kabíne prišlo k viacerým zmenám. Z tímu odišla osmička hráčov. Medzi nimi aj dlhoročná brankárska jednotka Igor Šemrinec, kapitán tímu Achraf El Mahdioui, či najlepší strelec uplynulej sezóny AS Trenčín Hamza Čatakovič. Do tímu pribudla pätica nových tvárí. Medzi nimi podľa mena najviac zaujal Erik Jendrišek.
     
    Podľa jeho slov chce klub nájsť novú energiu fungovania a napomáhať trénerom i realizačnému tímu. „Potrebujeme, aby chápali, kam smerujú kroky vrchného manažmentu. Ak sa nevrátime späť na starú cestu, bude pre klub náročné vygenerovať finančné zdroje na ďalšie fungovanie,“ dodal.
     
    "Chceme robiť všetko pre to, aby sme prinavrátili športovú úroveň, od ktorej sme sa v uplynulých rokoch vzdialili. Snažíme sa vykonať všetko pre to, aby sme podobnému scenáru predišli. Aby si všetci po tejto sezóne povedali, že sme zamiešali kartami a budeme nimi miešať pravidelne,“ povedal na stredajšej predsezónnej tlačovej konferencii generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.
     
    Predstavil sa aj v baráži o Európsku konferenčnú ligu UEFA, kde však v semifinále skončil na štíte VioNu Zlaté Moravce/Vráble. Pred začiatkom novej sezóny si vedenie klubu kladie vyššie ciele ako v predchádzajúcom období.
     
    Futbalisti AS Trenčín chcú v novej fortunaligovej sezóne zabojovať o priečky zaručujúce účasť v európskych klubových súťažiach. Trenčania sa v jarnej časti uplynulého ligového ročníka vrátili na vlastný štadión. Tím okolo trénerského tandemu Stijn Vreven – Juraj Ančic skončil na šiestej priečke.
     
    AS Trenčín na predsezónnej tlačovej konferencii predstavil nové dresy, ktoré rozhodne nie sú obyčajné. Sada pre domáce zápasy v bielej farbe obsahuje aj vodotlač erbu mesta a kópiu rímskeho nápisu z trenčianskej hradnej skaly.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 10:00.

    Dávid Švec