Švajčiarsko – Slovensko sk 8:1 (kon.) | USA – Lotyšsko 4:2 (kon.) | Švédsko – Česko 2:4 (kon.)
Fínsko – Taliansko 3:0 (kon.)
koniec
USA
4:2 (2:2, 2:0, 0:0)
Lotyšsko
Štvrtok 27.05.2021, 15:15 • Aréna Riga • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Lotyšsko vedelo pritlačiť Američanov, ale nie až do takej miery, aby z toho rezonovala dráma. Cal Petersen ani raz nemal prácu počas záverečného tlaku. USA tak vstupuje do postupového pásma v tabuľke. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (17:28:57)
     
    Koniec zápasu.
     
    58:51
    Lotyšsko oddychový čas!
     
    58:30
    Lotyšsko hrá power-play!
    57:04
     
    57:04
    Lotyši ešte cítia šancu na dobrý výsledok. Lauris Dārziņš dva razy testoval odolnosť Petersena, ktorý ani v jednom prípade výraznejšie nepodľahol a nedal si streliť tretí gól.
     
    56:21
    Lotyšsko hrá s piatimi hráčmi.
     
    54:52
    Abdelkader sa napokon dostal do strely, ktorú zaznamenal bránený jedným hráčom a do konca v páde. Kivlenieks mal plné ruky práce.
    54:21
     
    54:21
    Vylúčenie v tíme Lotyšsko (Andris Džerinš – 2 min., hrubosť).
     
    Reklamná prestávka.
     
    53:19
    USA hrá s piatimi hráčmi.
     
    53:16
    Daugavinš perfektne načapoval prihrávku pre Darzinša! Petersen sa presúval so zakončením, no puk išiel do boka!
     
    52:03
    Roberts Bukarts opečiatkoval zadný mantinel s úmyslom preniesť hru na ľavé krídlo. Petersen vyšiel von, ale pošmykol sa a na okamih nechal voľnú bránku, do ktorej nikto z Lotyšov neposlal puk.
     
    51:19
    Vylúčenie v tíme USA (Chris Wideman – 2 min., sekanie).
     
    50:27
    V krátkom časovom rozpätí dostala USA Lotyšov pod tlak, z ktorého ale vydolovali iba jedno nevýrazné zakončenie, ktoré nezaváňalo pukom v sieti Kivlenieksa.
     
    50:00
    Moore si našiel puk za bránkou po dobrom nastrelení od Tennysona.
     
    49:10
    Američania zatiaľ príliš vpredu nedominujú a rovnako tak lotyšský herný prejav hovorí, že mužstvo vyčkáva na šancu udrieť.

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 2. Tennyson (T. Moore, Garland), 15. B. Boyle (Labanc, Abdelkader), 32. T. Moore (Garland, Robertson), 34. Beniers (Chmelevski, B. Boyle) – 5. Indrašis (Dārziņš), 17. Krastenbergs (Freibergs, Batna)


    USA: Petersen (Oettinger) – Roy (A), Wolanin, Tennyson, Z. Jones, Mackey, Ch. Wideman, Hellickson – Rooney, Chmelevski, Robinson – Beniers, Donato, Drury – T. Moore, Robertson, Garland – Blackwell (A), Labanc, Abdelkader (C) – B. Boyle.
    Lotyšsko: Kivlenieks (Punnenovs) – Balinskis, Rubins, Sotnieks, Cibuļskis, Freibergs, Kulda, Jaks – Dārziņš (A), Abols, Keninš – Rihards Bukarts, Džerinš (A), Roberts Bukarts – Karsums, Daugavinš (C), Indrašis – Krastenbergs, Marenis, Batna – Dzierkals.

    Rozhodca: Heikkinen, Vikman – Nikulainen, Sormunen.

    Diváci: bez divákov.