Dunajská Streda – Žilina 2:0 (kon.) | Trnava – Ružomberok 2:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Michalovce 4:0 (kon.)
Nitra – Pohronie 0:2 (kon.) | Senica – Zlaté Moravce 0:0 (kon.) | Trenčín – Sereď 3:2 (kon.)
koniec
DAC 1904 Dunajská Streda
2:0 (0:0)
MŠK Žilina
Sobota 04.07.2020, 18:00 • MOL aréna, Dunajská Streda • Niké liga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Príjemný dobrý deň z Dunajskej Stredy, vitajte pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu štvrtého kola ndstavby futbalovej Fortuna ligy, časti o zisk majstrovského titulu, v ktorom futbalisti DAC Dunajská Streda privítajú v MOL Aréne hráčov MŠK Žilina. Zápas sa začína o 18:00, my si ešte predtým v krátkosti predstavíme oba tímy.

    DAC patrí v tabuľke nadstavbovej súťaže tretie miesto so ziskom 44 bodov. V poslednom doterajšom zápase futbalisti DAC prehrali na domácej pôde so Slovanom Bratislava 1:3. Najlepším strelcom tímu je kapitán Zsolt Kalmár, ktorý má na svojom konte 8 gólov. Počas týždňa došlo i k pohybu v kádri DAC. Z tímu odišli Lukáš Čmelík a Lorenco Šimić.

    Žiline patrí v tabuľke nadstavbovej časti stále výborné druhé miesto so ziskom 48 bodov. Šošoni po pomerne ráznom omladení kádra naďalej predvádzajú pohľadný futbal, v poslednom doterajšom zápase však prehrali v Ružomberku 1:2. Najlepším strelcom tímu je Ján Bernát, ktorý vsietil 8 gólov. V týždni zaujala i informácia, že MŠK Žilina už nie je v likvidácii a bude naďalej pokračovať v slovenskej lige i v európskych pohároch.

    Zápas sa teda začína o 18:00, tešíme sa na vás.
     
    V Dunajskej Strede máme krásne slnečné počasie. V súvislosti s domácim klubom sa počas týždňa vynorila kritika z radov Hlavného hygienika SR i premiéra, ktorí mali výhrady k nedodržaniu nariadení divákov na zápase so Slovanom Bratislava. Oddnes platia nové pravidlá. Fanúšikovia budú môcť sedieť v každom druhom vyhradenom rade. Zdá sa, že dnes je to v poriadku. Tešíme sa na kvalitný ligový zápas dvoch popredných celkov našej najvyššej súťaže.
     
    Domáci priaznivci rozbehli za bránkou svojho mužstva ohnivú show. Nad MOL arénou sa vznáša žlto-modrý dym. Veríme, že nebude nutné prerušovať duel.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý pokus v podaní DAC-u. Zakončenie z pravej strany nesmerovalo na bránku Petráša. Žilinský brankár zaznamená úvodný výkop od svojej brány.
     
    2
    Lopta je už na druhej strane hracej plochy. Disponoval ňou gólman Jedlička.
     
    3
    Kurminowski trpezlivo vyčkával v strede poľa na svoju príležitosť. Nohami sa mu podarilo zabrániť prejdeniu prihrávky Divkovića na najbližšieho spoluhráča.
     
    4
    Center Davisa úspešný nebol. Dunajská Streda si však vybojovala autové vhadzovanie.
     
    4
    Blackman napriahol spoza pokutového územia! Petráš loptu vytlačil na roh!
     
    5
    Od ľavej rohovej zastávky si domáci zopakujú štandardnú situáciu. Davis namieril pomerne presne na hlavy spoluhráčov v šestnástke, ale žilinská defenzíva si spoľahlivo zastala svoje miesto.
     
    6
    Sluka pustil loptu za autovú čiaru. Žilina má tak výhodu vhadzovania.
     
    7
    Schafer sa pretláčal do výhodnej pozície na streľbu. Kapitán hostí Minárik sa vrátil do obrany a zneškodnil jeho črtajúci sa prienik.
     
    7
    Kalmár si perfektne zbehol za dvojicu obrancov Žiliny! Jeho strela sa zdala byť nepríjemná, ale Petráša nevyrušila!
     
    8
    Kurminowski sa pustil do osobného súboja s Blackmanom. Ten mu šikovne vypichol loptu. Jeho súper si následne pomohol faulom. Štandardná situácia pre domácich.
     
    9
    Dunajská Streda ju rozohrala sľubne a dostala loptu na súperovu polovicu. Kopas už dostal napomenutie od hlavného rozhodcu po tom, ako si nedovolene počínal proti Kalmárovi.
     
    10
    Kristián Vallo berie loptu do rúk. Stojí za postrannou čiarou a hľadá niekoho zo spoluhráčov.
     
    10
    Medzitým už domáci futbalisti otočili smer hry na Petráša. Falš z kopačky kapitána Kalmára bol celkom solídne predvedený, no napokon to bol ochranca žilinskej svätyne, ktorý stiahol loptu k sebe.
     
    11
    Žilina sa po niekoľkýkrát nechala zatlačiť, výsledkom čoho je tretí rohový kop pre žlto-modrých. Balić sa sťahuje bližšie k spoluhráčovi. Zrejme z toho bude rozohrávka nakrátko.
     
    12
    Iľko výborne zapracoval v strednom pásme! Mieril medzi viacerých protihráčov, ale zozadu ho skosil Divković! Rozhodca siaha do vrecka a bude to žltá karta!
     
    13
    Žltú kartu dostáva Marko Divković (FC DAC Dunajská Streda).
     
    13
    Martin Jedlička vybehol z bránky a jeho kolegovia mu pomáhali istiť loptu. Hostia spod Dubňa nemali šancu na žiadny atak.
     
    14
    Njie otestoval svoju pravačku. Strelecký pokus to bol dobrý, ale lopta letela presne do stredu brány, kde čakal gólman Petráš.
     
    15
    Sluka sa prezentoval prudkou strieľanou loptou do pokutového územia domácich. Obrana si splnila svoje povinnosti.
     
    15
    Dunajskostredčania zatvorili Žilinu na malom priestore a obliehali jej šestnástku. Priame ohrozenie sa nezrodilo. Máme za sebou štvrťhodinu súboja na Žitnom ostrove. DAC má oveľa viac z hry, ale aj napriek tomu sledujeme doposiaľ bezgólový stav.
     
    16
    Kurminowski prakticky z ničoho vysunul Ďuriša! Žilinský mladík nemal už dostatok času na lepšie zakončenie!
     
    17
    Znovu mohla udrieť Dunajská Streda. Akcia nemala potrebné parametre, ale diváci ju odmenili potleskom.
     
    21
    Vallo si nespracoval prudký center od vlastného brankára. Okamžite sa k lopte dostával Davis, ale šancu sa mu nepodarilo vyprodukovať.
     
    22
    Žilinčania zahrávali roh. Bernát posunul loptu na Ďuriša. Následný center do šestnástky odvrátili hráči domáceho celku.
     
    22
    Zsolt Kalmár mal dnes už tretiu šancu na skórovanie! Táto posledná najviac volala po góle! Stačilo pár centimetrov nižšie a lopta by skončila pod brvnom!
     
    24
    Kurminowski sa ocitol sám proti presile DAC-u. Chvíľku ešte vyčkal a snažil sa servírovať loptu na Ďuriša. Njie prekazil zámer hosťom.
     
    25
    Žilina sa musí mať na pozore. Zákrok Samuela Petráša znamená ďalší rohový kop pre súpera.
     
    26
    Šance domácich hráčov neprišli, no držia loptu na svojich kopačkách.
     
    27
    Malý predviedol skvelé čítanie hry. Do Iľkovej prihrávky vložil ľavú nohu, a tak sa dobre postavený Kurminowski nedostal k strele z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    28
    Rýchla výmena lopty domáceho mužstva. Blackman si však neporozumel s Divkovićom.
     
    29
    Na trávniku prebieha ošetrovanie Blackmana, ktorý utrpel menšie zranenie.
     
    30
    V dôsledku vysokých teplôt rozhodcovia na chvíľu prerušili zápas a do popredia sa dostáva tzv. občerstvovacia prestávka.
     
    32
    Samuel Petráš bol na správnom mieste. Kalmár vybojoval loptu na hranici pokutového územia. Zmocnil sa jej Divković, ktorý však obstrelom nepochodil.
     
    33
    Schafer sa prikmotril medzi žilinských hráčov. Pomohol si rukou, a to neuniklo pozornému oku rozhodcovi Kráľovičovi.
     
    34
    Hostia museli veľmi rýchlo konať v blízkosti svojej šestnástky. Dunajská Streda postupne pridáva na obrátkach a získava roh, ktorý zahrá Balić.
     
    35
    Dominik Kružliak si naskočil na centrovanú loptu Balića. Ani po tejto snahe sa nemenil stav stretnutia.
     
    37
    Opäť sa darilo DAC-u dusiť Žilinu na jej strane. Davis ale neskoro reagoval na prihrávku, čo omladení hostia využili na vyslobodenie.
     
    39
    Skvelo zvládnutá akcia Žiliny. Trojica hostí rozobrala obranu súpera. Miroslav Gono sa dostal do pozície zakončujúceho hráča a domáci sa len prizerali. Strela letela vysoko, ale spoluhráči dostali tzv. hubovú polievku od brankára Jedličku!
     
    40
    Oficiálne je pred nami ešte pätminútovka úvodného dejstva. Na Žitnom ostrove je stále skóre 0:0.
     
    42
    Kalmár od začiatku hýri veľkou aktivitou a chuťou po zápise do listiny strelcov. Gól si doslova pýta, no musí sa obrniť trpezlivosťou. Zatiaľ sa prezentoval len jedinou najväčšou príležitosťou.
     
    43
    Kurminowski je pre zmenu aktívny na hosťujúcej strane. Do spolupráce smerom dopredu si prizval Bernáta. Dunajská Streda zvládla defenzívnu činnosť a stopla súpera v zárodku.
     
    44
    Martin Jedlička poklusom mieri za loptou, ktorú bude vykopávať v závere prvého polčasu.
     
    45
    Prvý polčas sa bude nadstavovať o jednu minútu.
     
    45+1
    Posledné sekundy polčasu môžu hostia zúžitkovať. Majú k dispozícii štandardnú situáciu. Na zemi ostal ležať Iľko.
     
    45+2
    Kráľovič ešte pridal minútku navyše.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Polovica stretnutia sa skončila nerozhodne. Žilina nedokázala využiť ponúknutú štandardnú situáciu a okrem toho sa ešte musela brániť pri protiútoku. Stále však platí, že DAC je omnoho aktívnejší, ale strelecky neefektívny.
     
    Druhý polčas sa začne o 19:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Cesar Rodolfo, prichádza Zuberu Sharani.
     
    47
    Na Divkovića ako keby Žilinčania zabudli. Ten si vylepšil pozíciu na zakončenie, ale napokon bol z toho veľmi nepresný pokus, ktorým neprinútil Petráša k zákroku.
     
    48
    Zuberu bol faulovaný dôrazným Minárikom. DAC dostáva výhodu štandardnej situácie.
     
    48
    Sám faulovaný Zuberu si perfektne vyskočil na dobre umiestnený center! V obrovskej skrumáži sa však nedokázal prepracovať ku gólovej radosti!
     
    49
    Dunajská Streda aj v prvých minútach druhej časti hry poriadne rozvírila hladinu a vyslala varovný signál pre Žilinu.
     
    50
    Brankár Petráš mal sťaženú prácu pri rozohrávke, keďže čelil priamemu slnku do tváre. Nakoniec sa mu nepodarilo vyrobiť hrubicu.
     
    51
    Ján Bernát s bolestivou grimasou a držiac sa za hlavu. V jednom zo súbojov inkasoval tvrdý úder.
     
    52
    Ďalší nepríjemný moment za deliacou čiarou. Zrážka dvoch protihráčov vyzerá zle a do akcie nastupuje lekár.
     
    53
    Zuberu sa zrazil s Fazlagićom. Ošetrenie však potreboval domáci futbalista, ktorý prišiel do hry v druhom polčase.
     
    53
    Kalmár vyskúšal priamu strelu spoza múra. Petráš jej let kontroloval očami. Teraz sa bude z jeho kopačky pokračovať v hre.
     
    54
    Lopta je už na druhej strane v moci gólmana Jedličku. Matúš Malý prišiel k nemu a mieri dopredu.
     
    55
    Branislav Sluka zbytočne faulom do chrbta súpera zastavil útočné snaženie svojho tímu.
     
    56
    Žltú kartu dostáva Ján Bernát (MŠK Žilina).
     
    57
    Domáci sa sami zamotali pri prechode do útočného pásma. Tento slabší úsek využili hostia na vrátenie sa do obranných radov.
     
    58
    Dunajská Streda dala gól!
    Žilina umožnila Divkovićovi deň otvorených dverí. Ten voľným priestorom nepohrdol. Po prihrávke k bielemu bodu sa z otočky presnou strelou k ľavej žrdi presadil striedajúci ZUBERU SHARANI.
     
    59
    Nebolo to prvý raz, kedy "šošoni" laxne zahrali pred svojim brankárom. V tomto momente sa im to kruto vypomstilo.
     
    60
    MOL aréna od prvej minúty žije futbalom a skandovaním. Ich miláčikovia im zlepšili náladu vedúcim gólom, ktorý padol pred minútkou. DAC – Žilina 1:0 v 60. minúte.
     
    62
    Ďalšia riskantná hra na strane Žiliny. Svoje prihrávky hnala do extrému a agilní hráči DAC-u sa snažili vybojovať loptu za každú cenu.
     
    63
    Vinou domáceho záložníka Malého, ktorý situáciu nezvládol podľa predstáv, hostia budú rozohrávať od rohovej zástavky.
     
    63
    Ďuriš sa ukazoval Slukovi na zadnej žrdi, ktorý mu adresoval pomerne presný center. Nakoniec Jedlička zasahovať nemusel.
     
    Dnešný zápas sleduje 5747 divákov!
     
    65
    Žilina vystrčila rožky! Vallo fantasticky načasoval loptu pre Ďuriša, ktorý si zbehol za defenzívu Dunajskej Stredy! Ako posledný strieľal Bernát! Tesne vedľa!
     
    66
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Dawid Kurminowski, prichádza Jakub Paur.
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Enis Fazlagić, prichádza Patrik Myslovič.
     
    70
    Dunajská Streda poriadne zatlačila Žilinu! Najprv Zuberu trafil Minárika a hneď po ňom nastrelil Kalmár Kopasa! To boli horúce chvíle pre hráčov spod Dubňa, ale ustáli to!
     
    71
    Krátka prestávka na občerstvenie!
     
    72
    Hráči nazbierali potrebné sily na pokračovanie v zápase.
     
    73
    Kružliak volil ideálne miesto pred bránkou. Zotrval na mieste pred Jedličkom, čo sa napokon ukázalo ako veľmi dobré riešenie, pretože zlikvidoval strelu Bernáta.
     
    75
    Neprimeraný súboj, po ktorom Žilina stratila loptu a domáci bez váhania vyštartovali do protiútoku. Zuberu podporoval spoluhráčov, ale možnosť na zvýšenie vedenia sa nezrodila.
     
    76
    Jedlička usmerňuje spoluhráčov. Dlhým výkopom dostal loptu k šestnástke súpera, no ten si toto územie postrážil.
     
    77
    Najprv to nemal byť pokutový kop, ale nakoniec bude! Schafer skončil na zemi pred bránkou! Kráľovič bol pod tlakom a zrejme pod jeho vplyvom podľahol protestom futbalistov DAC-u!
     
    78
    Dunajská Streda dala gól!
    Kapitán ZSOLT KALMÁR vystrelil po zemi k pravej žrdi a zariadil dvojgólové vedenie svojho tímu pri Žitnom ostrove.
     
    79
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Patrik Iľko, prichádza Adrián Kaprálik.
     
    80
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Marko Divković, prichádza Milan Šimčák.
     
    82
    Schafer sa dostal do rovnakého miesta, ako pred faulom, kde spadol. Patrik Myslovič ale zašprintoval a vyrazil loptu za čiaru.
     
    83
    Jedlička sa vyznamenal pri pokuse Bernáta! Aj vďaka úspešnému zákroku drží nulu na svojom konte!
     
    85
    Záverečných päť minút riadnej hracej doby. Kaprálik sa cez Šimčáka nedostal. Žilina sa tak musí vracať na svoju polovicu.
     
    86
    Kalmárova drzosť po odpískaní pomohla hosťom. Sluka tiež brnkal na nervy Kráľovičovi, no berú loptu do svojej moci.
     
    88
    Technický pokus domáceho krajného obrancu Balića. Petráš sa k zákroku nedostal. Bola to vysoká lopta.
     
    90
    Fanúšikovia Dunajskej Stredy predvádzajú standing ovation. Hráčom ďakujú za sezónu 2019/20, keďže sa už na domácej pôde nepredstavia a ročník zakončia o týždeň v Ružomberku.
     
    90
    Druhý polčas sa bude nadstavovať o dve minúty.
     
    90+1
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Ladislav Nagy, prichádza Jorge Méndez.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    DAC dokráčal k plnému bodovému zisku. Úprimne povedané zaslúžil si bodovať vzhľadom k vývoju v prvom polčase. Vtedy však chýbali góly. Ako žolík sa ukázal striedajúci Zuberu, ktorý načal hostí a Kalmár z penalty stanovil konečnú podobu výsledku na 2:0. Ďakujem za pozornosť. Pekný zvyšok dnešného večera a prvého júlového víkendu. (19:52:00)

    Ivan Harčár


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 58. Sharani (Divković), 78. Kalmár (pen.)

    Karty:   13. Divković (DUN) – 56. Bernát (ZIL)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – A. Balić, Rodolfo (46. Sharani), Davis, Divković (80. Šimčák) – Kalmár (C), Kružliak, Malý, Nagy (90+1. Méndez) – Njie, Schafer.
    Náhradníci: Száraz – Méndez, Šimčák, Sharani.

    MŠK Žilina: Petráš – Bernát, Ďuriš, Fazlagić (66. Myslovič), Gono – Iľko (79. Kaprálik), Kopas, Kurminowski (66. Paur), Minárik (C) – Sluka, Vallo.
    Náhradníci: Belko – Bichakhchyan, Myslovič, Paur, Kaprálik, Kiwior, Rusnák.

    Rozhodca: Kráľovič – Štrbo, Poláček.

    Diváci: 5747.