Ankaragücü – Alanyaspor 1:4 (kon.) | Yeni Malatyaspor – Gençlerbirliği 0:0 (kon.) | Antalyaspor – Başakşehir 0:2 (kon.)
Fenerbahce – Göztepe 2:1 (kon.)
koniec
Yeni Malatyaspor
0:0 (0:0)
Gençlerbirliği S.K.
cz Sobota 04.07.2020, 17:30 • Venue Yeni Malatya Stadyumu, Malatya • Turecká Superliga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům tureckého fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání turecké ligy mezi Yeni Malatyaspor a Genclerbirligi S.K. Výkop je stanoven na 17:30.
     
    Genclerbirligi S.K.

    Hostující Genclerbirligi zatím odehrálo dvacet devět zápasů, ve kterých nasbíralo třicet jedna bodů a zatím mu patří třináctá pozice ligové tabulky. Na sestupové pozice má k dobru jen tříbodový náskok. Ze zadních pozic na něj dýchá Rizespor a právě dnešní soupeř. Na hřištích soupeřů navíc patří mezi nejhorší celky v soutěži. Naposledy doma prohrálo 0:2 s Kasimpasou.
     
    Yeni Malatyaspor

    Domácí celek je na tom ještě o trošičku hůře. Po devětdvaceti odehraných zápasech má na svém kontě dvacet osm získaných bodů a patří mu patnáctá pozice ligové tabulky. Od místa sestupu jej dělí jen lepší skóre oproti Kayserisporu. Doma Malatyaspor soupeřům body docela rozdává. Z posledních pěti duelů navíc vyhrál jen jedinkrát. Naposledy padl po boji 2:3 na hřišti Fenerbahce.
     
    Vzájemný zápas

    Podzimní přestřelka skončila remízou 3:3.
     
    Úvodní sestavy:

    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Chebake, A. Mina, Hadebe, Háfiz – Donald, M. Yıldırım (C) – Ndayishimiye, Acquah, Fofana – Bulut.
    Náhradníci: Damlu – Akbaş, Aytaç, Güveli, Ildiz, Kaş, Kjartansson, Yalçın, Walter.

    Gençlerbirliği S.K.: Nordfeldt – Özgenç, Flávio, Z. Touré, H. Pehlivan – F. Baiano, Özdemir – S. Yilmaz, Ayité, Candeias – Stancu.
    Náhradníci: Özbir – Altiparmak, Berişbek, Dikmen, Karakaş, Kizildag, Oğuz, Polomat, Sessègnon, M. Seuntjens.

    Rozhodčí: Bitigen – Narinç, Savranlar.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v bílých dresech, fotbalisté Gençlerbirliği dnes oblékli dresy barvy černé. Úvodní výkop měl Malatyaspor.
     
    3
    Svěřenci kouče Hamzaogla se pokusili o souvislou kombinaci. Ta nepřinesla kýžené ovoce v podobě gólu, dlouhý nákop na Yilmaze odvrátil do zámezí Hafíz.
     
    4
    I teď hostujícímu mužstvu selhal pokus o dlouhý nakopávaný balón. Za pasem Ayitého se totiž Stancu vůbec nerozběhl.
     
    5
    Poprvé v utkání si zahrál gólman Kristoffer Nordfeldt. Švéd dobře reagoval na pas, jehož adresátem měl být Bulut, míč sebral do své moci.
     
    6
    Gençlerbirliği pokračuje v nastolené aktivitě. U pravé lajny Sefa Yilmaz krásně obešel Hadebeho, jenže následným centrem našel jen dobře postaveného Mezu.
     
    7
    Hlavní rozhodčí musel zasáhnout do hry poté, co zhruba na polovině hřiště tvrdě zajel Acquah do Candeiase, balón přitom úplně minul.
     
    8
    Úvodní střelecký pokus jde na konto Malatyasporu, avšak gólman mohl zůstat klidným. Zpětným pasem Moryké Fofana oslovil Donalda, jehož rána z jedničky proletěla o kus vedle levé tyče.
     
    9
    Po dlouhém Nordfeldtově odkopu se ozvala píšťalka sudího. Byl to Fabrício Baiano, kdo si v souboji s Yıldırımem počínal nedovoleně.
     
    10
    Berat Ayberk Özdemir na středu uvolnil Stancu, který z prvního doteku chtěl přiklepnout po lajně běžícímu Ayitému. Rumunský forward ovšem nahrávku hrubě zkazil.
     
    11
    Domácí se okamžitě vydali do rychlého protiútoku. Youssouf Ndayishimiye prošel přes dva hráče, ve finále akce však nahrávkou našel pouze nohy Flávia.
     
    12
    Mitchell Donald dlouhým nákopem na pravou lajnu našel úplně volného Morykého Fofanu. Ten ale nemohl pokračovat v pohybu k bráně, neboť byl přichycen v ofsajdu.
     
    13
    Opět sledujeme snahu Gençlerbirliği o trpělivou hru. Vysoký presink soupeře jim ovšem dělá velké problémy, Bulut nyní čistým zákrokem obral Baiana.
     
    14
    Dlouhý aut prodlužoval Berat Ayberk Özdemir za sebe na Ayitého. Záložník z Toga v situaci jeden na jednoho prohrál s Hadebem.
     
    15
    Hosté byli blízko vedoucímu gólu! Floyd Ayité krásnou průnikovou přihrávkou poslal do úniku Bogdana Stanca, který si vylámal zuby na dobře padajícím gólmanovi!
    15. Stancu tváří v tvář gólmanovi neuspěl
     
    16
    Po pravé lajně nabral velkou rychlost Daniel João Candeias. Pokus o centr zblokoval Acquah, budeme svědky premiérového rohového kopu.
     
    17
    Vysoký pas na hranici penalty prodlužoval na zadní tyč Zargo Touré, Baianovi chybělo k dosažení na balón pár centimetrů.
     
    18
    Máme tu první žlutou kartu. Z bezprostřední blízkosti si ji prohlédl Youssouf Ndayishimiye, jenž sice jako první trefil míč, ale posléze i zbytečně kopl soupeře do lýtka. Za protesty navíc inkasoval kartu také kapitán Murat Yıldırım, který byl podle názoru sudího až moc hlasitý při protestech.
     
    19
    Halil Pehlivan leží v bolestech na trávníku, Youssouf Ndayishimiye mu přišlápl kotník skutečně bolestivě. Na hřiště už byli zavoláni i kluboví lékaři.
     
    20
    Tak pozor, hlavní rozhodčí se ještě vrací k faulu Youssoufa Ndayishimiyeho! Bude následovat červená karta?
     
    21
    Hlavní rozhodčí po shlédnutí videa svůj původní výrok nezměnil, Youssouf Ndayishimiye tedy pokračuje v utkání se žlutou kartou na kontě.
     
    22
    S útočnou agresivitou to teď přehnal Bogdan Stancu, jenž si ve vzduchu pomohl loktem proti Arturou Minovi.
     
    23
    Ani druhý roh se Gençlerbirliği nepodařil podle představ. V předbrankovém prostoru se Mitchell Donald vyšplhal výš než útočivší Daniel João Candeias.
     
    24
    Tělem si tvořil místo Moryké Fofana. Svůj dílčí cíl splnil, jenže po autu hozeném Donaldem jej míč přeletěl.
     
    25
    Stoper Flávio si zahrával s ohněm. Jakožto poslední hráč sáhl k riskantní rozehrávce na Pehlivana, do níž vložil nohu Bulut, balón se ale od jeho nohy odrazil do zámezí.
     
    26
    Po ztrátě Baiana na středu hřiště založili domácí rychlý protiútok. Issam Chebake průnikovou přihrávkou hledal Acquaha, před nímž skvělým způsobem zasáhl ve skluzu Zargo Touré.
     
    27
    Hlavní rozhodčí nařizuje oběma týmům pauzu na občerstvení. Tento brejk má pomoci předejít možnému zranění po dlouhém období bez fotbalu způsobeném pandemií koronaviru.
     
    28
    Zápas pokračuje. O chvilkové přestávce byl za postranní čárou z trenérů výrazně aktivnější domácí Karaman, jemuž se hra jeho svěřenců podle projevu vůbec nelíbí.
     
    29
    Pod velkým tlakem sáhl Berat Ayberk Özdemir k nejsnazšímu možnému řešení. Z poloviny hřiště poslal dlouhou malou domů gólmanovi.
     
    30
    Máme za sebou úvodní půlhodinu. Na gól zatím čekáme marně, přičemž aktivnější je hostující Gençlerbirliği, ve velké šanci si Stancu nepřišel na Farnolleho.
     
    31
    Brankář Kristoffer Nordfeldt obdržel další pas, tentokráte od Pehlivana. přízemní přihrávkou oslovil na středu Ayitého, jenž musel rychle rozehrát do lajnu před presujícím Acquahem.
     
    32
    Hodně pozdě přispěchal Sefa Yilmaz do souboje proti Donaldovi. Místo míče zasáhl jen protivníka, ale měl štěstí, neboť si toho hlavní rozhodčí vůbec nevšiml.
     
    33
    Teď už arbitr dnešního zápasu Bitigen zapískal. Stalo se tak poté, co Fabrício Baiano přišlápl levou nohu Fofanovi.
     
    34
    Proti vysokému centru Youssoufa Ndayishimiyeho vyběhl opředu gólman Kristoffer Nordfeldt, s nímž si netroufl jít žádný z domácích fotbalistů do střetu.
     
    35
    Švédský strážce svatyně hájící barvy Gençlerbirliği si na nudu stěžovat nemůže. Po zpětné přihrávce Tourého doběhl skoro na polovinu, dlouhým nákopem posléze neúspěšně hledal Candeiase.
     
    36
    Snad poprvé se o souvislejší kombinaci snaží také domácí mužstvo. Série přihrávek ovšem probíhá převážně ve středovém kruhu.
     
    37
    Fotbalisté v černém mají soupeře skvěle obsazené, obranná řada Malatyasporu má proto velké problémy rozehrávat dopředu. Proto si stále vyměňují míč mezi sebou.
     
    38
    Daniel João Candeias unikal po lajně, když se proti němu ohnal a levou rukou ho trefil do tváře Mitchell Donald. Hostující křídelník požadoval pro soka kartu, málem ji ale za přílišné řeči obdržel on.
     
    39
    Kapitán domácích Murat Yıldırım si v poslední chvíli předkopl balón před sebe, Zargo Touré tak při obranném zákroku trefil nohu protivníka. Jasný faul, ke štěstí stopera bez žlutého odlesku.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se gólu nebo půjdou týmy do kabin za bezbrankového stavu?
     
    41
    Na konci rychlého brejku Malatysporu byl centr z levé strany, jehož adresátem byl pouze Erdem Özgenç. Moryké Fofana čekal, zda náhodou nepustí míč za svá záda, avšak nestalo se.
     
    42
    Výbornou práci odvedl v blízkosti rohového praporku Daniel João Candeias. Natáhl na sebe dva protihráče a vzápětí mezi nimi přihrál Ayitému, který centrem nastřelil jen stojícího Hadebeho.
     
    43
    Opět byl v akci reprezentant Toga Ayité, jenž patičkou za sebe uvolnil po levé lajně běžícího Yilmaze, jehož nadýchaný centr před Stancem do bezpečí pozorný Karím Háfiz.
     
    44
    V závěru první půle ještě uvidíme rohový kop hostujícího týmu. Berat Ayberk Özdemir velmi chytře nastřelil blokujícího Donalda.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu tři minuty.
     
    45+1
    Z rohu nebylo vůbec nic. Proti centru se nejvýše vyšplhal stoper Teenage Hadebe, jenž navíc hlavou přiťukl volnému Acquahovi. Jeho odkop skončil až u Nordfeldta.
     
    45+2
    Poslední akci úvodního dějství táhl po pravé lajně Moryké Fofana. Celou dobu se ho však jako klíště držel Erdem Özgenç, a ten nakonec získal kulatý nesmysl do své moci.
     
    45+3
    Hlavní rozhodčí ještě nechal založit jeden útok. A to rychlý brejk Gençlerbirliği, jenž středem vedl Fabrício Baiano. V souboji proti dvěma obráncům však neměl prakticky žádnou šanci uspět.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Skončil první poločas zápasu mezi Malatyasporem a Gençlerbirliği, v němž jsme na první gól čekali marně. Více ze hry má hostující mužstvo, Bogdan Stancu v největší šanci utkání ovšem pálil jen do gólmana. I domácí si vytvořili jednu šanci, rána Fofany pro změnu minula bránu. Nezbývá než doufat, že nám ve druhé půli předvedou celky o poznání hezčí podívanou, úvodní branka by tomu mohla jednoznačně prospět.
     
    Statistiky po prvním poločase:
    Držení míče: 33% – 67%. Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 0:0. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 4:3.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:34.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Youssouf Ndayishimiye, přichází Robin Yalçın.
     
    47
    Zatímco hostující trenér do sestavy nesahal a na trávníku nechal původní rozpoložení, tak kouč Malatyaporu Karaman jednu změnu udělal, a sice nevýrazného Ndayishimiyeho nahradil Yalçınem.
     
    48
    Murat Yıldırım vylsl pardní pas za obranu, na který si naběhl Umut Bulut. Forward už směřoval vstříc brankáři, když ho zastavil zdvižený praporek pomezního signalizující ofsajd.
     
    49
    Afriyie Acquah milimetrově přesným pasem přenesl hru na levou stranu, kde se pohyboval Moryké Fofana. Ten chtěl zase vrátit těžiště hry napravo, jenže dlouhý pas vystihl Ayité.
     
    50
    Issam Chebake v rychlostním souboji neudržel náskok na Daniela Joãa Candeiase. Naopak jej křídelník dostihl a dokonce soka zastavil takovým způsobem, že se bude odkopávat od brány.
     
    51
    Různé kličky zkoušel u levé lajny Mitchell Donald. Přes Tourého ale neprošel, obránce ze Senegalu ve skluzu odpálil kulatý nesmysl do autu.
     
    52
    Tlak hostů pokračuje. V blízkosti rohového praporku dostal hodně času na centr Fabrício Baiano, avšak zasáhl jen nohy Hadebeho. Následuje roh.
     
    53
    Už se zdálo, že se zakončení dostane na zadní tyči nikým nehlídaný Bogdan Stancu, ale na poslední chvíli předvedl povedený obranný zákrok přes hlavu Hafíz.
     
    54
    Gençlerbirliği dělily centimetry od vedoucího gólu! Po dalším rohu se k hlavičce dostal stoper Flávio, který trefil pravou tyč. K dorážce se následně dostal Floyd Ayité, míč proskákal o kousek vedle!
    54. Flávio trefil tyč, neuspěl ani Ayité
     
    55
    Rychle na druhou stranu. I zde se totiž kopala standardka v podobě rohového kopu. V šestnáctce došlo ke střetu mezi Minou a Baianem, avšak píšťalka rozhodčího zůstala němá.
     
    56
    Arbitr ještě celou situaci zpětně konzultoval s videorozhodčím. Původní výrok zůstává v platnosti, penalta se kopat nebude.
     
    57
    Mezitím byli na trávník přivoláni lékaři domácího celku, neboť Arturo Mina se stále nezvedá. Drží se za pravý kotník.
     
    57
    Arturo Mina se naštěstí postavil na nohy sám. Poté zlostí odhodil vyzutou pravou kopačku mimo hřiště, za což si vysloužil kartu žluté barvy.
     
    58
    Kombinace hostů nepřinesla kýžené ovoce v podobě branky. Bogdan Stancu si chtěl narazit s Ayitém, jenže úmysl vystihl Mitchell Donald.
     
    59
    Další žlutá karta do domácích řad. Útočník Umut Bulut se úplně zbytečně ohnal ve vzdušném souboji levou rukou za sebe a trefil do obličeje Flávia.
     
    60
    Hodina z utkání je minulostí, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Na hřišti se začíná pořádně přiostřovat, za faul mimo dění hry dostal žlutou Sefa Yilmaz.
     
    61
    Fabrício Baiano udržel na zádech presujícího Fofanu. Balón nechal doskákat až za postranní čáru, načež rychle hodil aut na volného Tourého.
     
    62
    Úmysl dobrý, realizace nic moc. Berat Ayberk Özdemir se nejprve zbavil dvou protihráčů, ve finále akce ovšem Stancu nepochopil jeho snahu o narážečku.
     
    63
    Čtvrtá žlutá karta v rozmezí šesti minut. Issam Chebake naprosto nesmyslně naskočil do zad Pehlivana, jenž o soupeře neměl sebemenšího tušení.
     
    64
    V posledních minutách se hraje nahoru dolů. Nyní to byli domácí, kdo se vydali kupředu, střelu Buluta úspěšně zblokoval Özgenc.
     
    65
    Neskutečné, co hráči Malatyasporu dokázali spálit! Lob za obranu si zpracoval Donald, jenž sám před gólmanem neuspěl. K dorážce se dostal Moryké Fofana, ten pro změnu orazítkoval břevno!
    65. Donalda vychytal Nordfeldt, dorážející Fofana napálil balón do břevna
     
    66
    V alufu hrající domácí pokračují v tlaku. Přízemní centr Fofany si na hranici šestnáctky našel Afriyie Acquah, rána z první proletěla vysoko nad.
     
    67
    Po delší době se do hry zapojil také pomezní rozhodčí, jenž zdviženým praporkem upozornil hlavního na ofsajdové postavení Stanca.
     
    68
    Dlouhý nákop Farnolleho směřoval až na Buluta. Turecký útočník si dobře udělal prostor tělem, finální nahrávka na Fofanu se mu ale vůbec nepovedla.
     
    69
    Erdem Özgenç u pravé lajny s velkým přehledem obehrál Donalda a pokračoval v pohybu vpřed. Nakonec zvolil variantu centru, trefil hned prvního blokujícího Hafíze.
     
    70
    Na středu hřiště si Afriyie Acquah dovolil velkou parádu proti Tourému, jemuž prohodil balón mezi nohama. Posléze adresoval pas do šestnáctky, jako první byl u balónu včas vyběhnuvší Nordfeldt.
     
    71
    Opět tu máme pauzu na občerstvení, kterou oba tábory určit uvítají, druhá půle se totiž hraje ve vysokém tempu.
     
    72
    Tentokráte je trenér hostů Hamzaoglu o poznání hlasitější než v první půli, zatímco domácí kouč Karaman nic neříká, nechává své svěřenci odpočívat.
     
    73
    Velice chytře si počínal na středu hřiště Berat Ayberk Özdemir. Počkal, až k němu Hadebe přiběhne co nejblíže a následně si hodil míč kolem jeho pravé nohy. Stoperovi ze Zimbabwe nezbývalo nic jiného než soka faulovat.
     
    74
    Exekuce přímého kopu se Fabríciu Baianovo vůbec nepovedla. Pro příliš vysoký centr si s přehledem vyběhl gólman Fabien Farnolle.
     
    75
    Narážečka mezi Acquahem a Donaldem vyšla. První jmenovaný posléze hledal po levé lajně nabíhajícího Yalçın, jehož na jedničku pokryl Touré.
     
    76
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Murat Yıldırım, přichází Vidar Kjartansson.
     
    77
    Střídání v týmu Gençlerbirliği S.K.: ze hřiště odchází Floyd Ayité, přichází Mats Seuntjens.
     
    77
    Malatyaspor v posledních minutách více a více přidává na aktivitě. Vidar Kjartansson zamýšlel pas dobře, avšak úmysl Islanďana dokázal přečíst Daniel João Candeias.
     
    78
    Vidar Kjartansson je po příchodu na trávník vidět. Nyní na sebe ale upozornil v negativním světle, když v blízkosti šestnáctky nedovoleně atakoval Baiana.
     
    79
    Erdem Özgenç pod velkým tlakem neměl komu nahrát. Proto se s balónem otočil a z poloviny hřiště poslal dlouhý pas gólmanovi.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Skóre je i nadále bezbrankové, už dvakrát ovšem v zápase zazvonila branková konstrukce, po jednom případu na každé straně.
     
    81
    Středopolař Afriyie Acquah udržel kulatý nesmysl na kopačkách i navzdory početní převaze. Následně nahrál volnému Hadebemu, stoper uklidňuje situaci.
     
    82
    Z levé strany vyslal do pokutového území soupeře centr Berat Ayberk Özdemir. Karím Háfiz nepředvedl úplně jistý zákrok, málem si míč poslal do vlastní svatyně.
     
    83
    Roh. Gençlerbirliği neznamenal pro domácí svatyni žádné nebezpečí. Pro vyšší centr si vyběhl Fabien Farnolle, žádný z hráčů v bílém si netroufl jít do střetu s brankářem.
     
    84
    Afriyie Acquah si kopl míč přes dva protihráče a doufal v prohřešek jednoho z nich. Baiano s Pehlivanem se ale dobře domluvili a soka obrali čistým způsobem.
     
    85
    Po levé lajně se vydal na zteč rychlonohý Moryké Fofana. Zargo Touré soupeře stíhal marně, avšak Erdem Özgenç byl ve skluzu úspěšný.
     
    86
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Na vině jsou především chyby v rozehrávce jednoho, či druhého celku. Tu aktuálně poslední vyrobil Seuntjens, jehož pas doletěl do zámezí.
     
    87
    Ve velkých bolestech zůstal na zemi ležet Sefa Yilmaz, jenž při vedení míče koukal do země a nevšiml si stromu v podobě Tourého, do něhož narazil.
     
    88
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Mitchell Donald, přichází Rémi Walter.
     
    89
    Fabrício Baiano táhl kulatý nesmysl na kopačkách zhruba třicet metrů. Ve finále akce hledal za obranu Stanca, jenže míči dal malou výšku, balón pro sebe uzmul Hadebe.
     
    90
    Střídání v týmu Gençlerbirliği S.K.: ze hřiště odchází Sefa Yilmaz, přichází Sami Altiparmak.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    90+1
    Kapitán domácích Issam Chebake si výborně pokryl balón, před Stanca se úspěšně natlačil tělem. Rumun nedokázal zastavit pohyb včas a soka podrazil. Odměnou mu je žlutá karta.
     
    90+2
    Těžký zákrok přes hlavu musel udělat Zargo Touré, aby zabránil Bulutovi v jasné šanci. Stoper míč trefil, navíc do lajny přesně nahrál Pehlivanovi.
     
    90+3
    Dlouhý nákop Matse Seuntjense byl úplně zbytečný, neboť všichni tři jeho spoluhráči v útočné fázi byli v době nákopu v ofsajdovém postavení.
     
    90+4
    Až příliš agresivní byl v souboji s Beratem Ayberkem Özdemirem útočník Bulut. Hlavní rozhodčí okamžitě píská faul.
     
    90+5
    Özdemir na tom není vůbec dobře, inkasoval opravdu tvrdou ránu. Dokonce jsou pro něj povolána nosítka, což znamená jediné, že pro něj zápas skončil.
     
    90+6
    Střídání v týmu Gençlerbirliği S.K.: ze hřiště odchází Berat Ayberk Özdemir, přichází Pierre-Yves Polomat.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 3:6. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 10:7.
     
    Máme za sebou utkání 30. kola turecké Superligy mezi Malatyasporem a Gençlerbirliği, které skončilo bezbrankovou remízou 0:0. V bojovném střetnutí mohli jít do vedení hosté, ale Stancu sám před gólmanem selhal. Další příležitosti byli k vidění až ve druhé půli, kdy dvakrát zvonila branková konstrukce. Nejprve po zakončení hlavou stopera Flávia, za domácí pak Donald v tutovce trefil gólmana a dorážející Fofana orazítkoval břevno. Utkání bylo hodně vyhecované, hlavní rozhodčí rozdal hned sedm žlutých karet.

    Bezbranková remíza ani pro jeden tým moc neřeší. Gençlerbirliği sice poskočilo na dvanáctou příčku před Denizlispor, ale na sestupem ohrožený Kayserispor disponuje čtyřbodovým náskokem, a to není mnoho. Malatyaspor je na tom ještě hůře, ze čtrnácté pozice má jen o bod víc než Kayserispor.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:32:40)

    Milan Huppert

    Góly:

    Karty:   18. Ndayishimiye (YMA), 18. M. Yıldırım (YMA), 57. A. Mina (YMA), 59. Bulut (YMA), 63. Chebake (YMA) – 60. S. Yilmaz (GEN), 90+1. Stancu (GEN)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 3:6. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 10:7.
    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Chebake, A. Mina, Hadebe, Háfiz – Donald (88. Walter), M. Yıldırım (C) (76. Kjartansson) – Ndayishimiye (46. Yalçın), Acquah, Fofana – Bulut.
    Náhradníci: Damlu – Akbaş, Aytaç, Güveli, Ildiz, Kaş, Kjartansson, Yalçın, Walter.

    Gençlerbirliği S.K.: Nordfeldt – Özgenç, Flávio, Z. Touré, H. Pehlivan – F. Baiano, Özdemir (90+6. Polomat) – S. Yilmaz (90. Altiparmak), Ayité (77. M. Seuntjens), Candeias – Stancu.
    Náhradníci: Özbir – Altiparmak, Berişbek, Dikmen, Karakaş, Kizildag, Oğuz, Polomat, Sessègnon, M. Seuntjens.

    Rozhodca: Bitigen – Narinç, Savranlar