Lipt. Mikuláš – Detva 2:0 (kon.) | Zvolen – Miškovec 9:2 (kon.) | B. Bystrica – Trenčín 5:4 (2:0 po s.n.)
Nitra – HC Slovan 1:4 (kon.) | Nové Zámky – Michalovce 5:4 (po pr.) | Budapešť – Poprad 2:3 (kon.)
koniec
MAC Budapešť
2:3 (2:1, 0:0, 0:2)
HK Poprad
Piatok 14.02.2020, 19:00Tipos Extraliga (SR) • 49. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Posledná dvadsaťminútovka napokon jasne rozhodla v prospech kamzíkov. Poprad nezačal stretnutie vôbec dobre, inkasoval dvakrát, v poslednej tretine však predviedol úspešnú hru. V 44. minúte vyrovnával Bjalončík a o zisku troch bodov pre Poprad rozhodol v 49. minúte Mercier. (21:24:50)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:37
    Macaulay nahodil puk do útočného pásma a hráči Budapešti už sú v šestici!
     
    59:14
    Presilová hra Popradu sa skončila, hostia majú puk pod kontrolou v útočnom pásme a zbierajú čas.
     
    58:46
    Chris Bodó sa dostal k puku v pásme a okamžite vyhadzoval preč z obrannej tretiny. Popradu takáto hra vyhovuje.
     
    58:31
    Dalhuisen posunul puk Larkinovi za ľavý kruh. Odtiaľ jeho koncovka vôbec presná nebola, Poprad však získal puk opäť.
     
    57:54
    Popradčania vyhrali vhadzovanie v pásme a kombinujú. Svitana nastreľoval puk z pravého kruhu, o dorážku sa snažil Brejčák, ale gólman Bernard bol pripravený.
     
    57:12
    Budapešťania si situáciu výrazne komplikujú. István Terbócs odchádza za faul na Réwaya na dve minúty za podrazenie.
     
    56:49
    Matúš Paločko to urobil jednoducho. Presunul sa medzi kruhy a odtiaľ nahodil na Bernarda, ktorý pokryl lapačkou. Uvidíme buly v obrannom pásme MAC.
     
    56:14
    Macaulay v útočnom pásme bol zastavený Brejčákom. Brejčák ihneď krížom posúval puk na Zagrapan, ktorý iba jemne nahodil do pásma.
     
    55:46
    Bodó zachytil puk v strednom pásme, dostal sa po krídle do útočného pásma a strieľal spoza kruhu. Jeho pokus však nebol presný.
     
    55:28
    Popradčania sa už veľmi nemusia ponáhľať. Kamzíci teraz čakajú vo vlastnom obrannom pásme na čerstvé sily zo striedačky.
     
    54:18
    Matej Kristín sa už zrejme rozchytal. Teraz dokázal výborne betónmi pokryť dve strely. Najprv ľavým vyrazil strelu Sofrona spoza pravého kruhu a potom aj pokus Stretcha z opačnej strany.
     
    53:54
    Trojica Popradčanov napádala rozohrávku Budapešti a podarilo sa im pozdržať hráčov súpera.
     
    53:16
    Róbert Huna sa k puku z hokejky Bjalončíka nedostal a Poprad teda neukázal ďalšie zakončenie. Hra bola potom prerušená v strednom pásme.
     
    52:38
    Dalhuisen tiež ukázal prehľad v hre a poradil si s dvojicou napádajúcich hráčov. Prehadzoval puk na krídlo Réwayovi, ktorý však už krížnou prihrávkou nikoho nenašiel.
     
    51:37
    Svitana v obrannom pásme zachytil puk na svoju hokejku a počkal na čerstvých spoluhráčov zo striedačky, keďže sa už skončilo popradské oslabenie.
     
    51:13
    Kamzíci úspešne bránia toto oslabenie. Terbócs sa nepresadil proti Ulrychovi a popradský obranca ihneď oslobodil svoj tím.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 1. Stretch (Klempa), 8. Sofron (Klempa, Stretch) – 12. Lapšanský (Matúš Paločko), 44. Bjalončík, 49. Mercier (P. Svitana, Zagrapan)


    MAC Budapešť: Bernard (Halász) – Garát, Macaulay, Carlisle, Bugár, Pozsgai, Orbán, Szücs – Orban, Terbócs, Bodó – Klempa, Stretch, Sofron – Kreisz, Majoross, Szigeti – Lakatos, Nagy, Loczi
    HK Poprad: Kristín (Vošvrda) – Brejčák, Kozák, Larkin, Dalhuisen, Erving, Ulrych, Česánek – P. Svitana, Zagrapan, Králik – Kundrik, Réway, Lapšanský – Mercier, Bjalončík, Matúš Paločko – Ri. Huna, Ró. Huna, Matej Paločko – R. Svitana

    Rozhodca: Tvrdoň, Snášel – Kacej, Rojík

    Diváci: 895