Buffalo – Columbus 4:3 (po pr.) | Toronto – Dallas 2:3 (kon.) | Tampa Bay – Edmonton 3:1 (kon.)
Florida – Philadelphia 2:6 (kon.) | NJ Devils – Detroit 4:1 (kon.) | Ottawa – Arizona 3:2 (kon.)
Nashville – NY Islanders 5:0 (kon.) | Minnesota – NY Rangers 3:4 (0:2 po s.n.) | Colorado – Washington 2:3 (kon.)
Anaheim – Calgary 0:6 (kon.) | Vegas – St. Louis 6:5 (po pr.)
koniec
Tampa Bay Lightning
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Edmonton Oilers
cz Piatok 14.02.2020, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:42:58)
     
    Českoslvoenská stopa v utkání:
    Erik Černák (TBL)
    0+0, 3 střely, čas na ledě 21:06
    Ondřej Palát (TBL) 0+0, 3 střely, čas na ledě 18:15.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Yanni Gourde (TBL)
    1+0
    2. Andrej Vasilevskij (TBL) 29 zák., 1 gól, 96,7%
    3. Mike Smith (EDM) 34 zák., 2 góly, 94,4%.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 37 – 30 (14:10, 13:7, 10:13)
    Zablokované střely soupeře: 8 – 10
    Trestné minuty: 4 – 0
    Využité přesilové hry: 0/0 – 0/2
    Góly v oslabení: 1 – 0
    Vyhraná vhazování: 56 % – 44 %
    Bodyčky: 41 – 33.
     
    Je dobojováno! Tampa Bay si i bez hvězdných útočníků Kučerova Stamkose poradila s Edmontonem a díky devátému vítězství za sebou ztrácí na první místo celé NHL už jenom jediný bod. Proti kanadskému soupeři byli Lightning většinu zápasu o chloupek lepší a také efektivnější. Na Maroonův vedoucí gól odpověděl Caleb Jones, avšak na Gourdeho trefu z oslabení už nikdo z hostů nezareagoval. Při hře bez brankáře skóroval jen Paquette a upravil stav na konečných 3:1.
     
    Konec zápasu.
    59:04 Cédric PAQUETTE - 3:1
     
    59:04
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je jasno, Oilers na Floridě body nezískají! Chvíli po Calebu Jonesovi propadl u opačného konce modré čáry také Klefbom. Point se jednoduše dostal do přečíslení dvou na nikoho, před prázdnou brankou ještě ukázal týmového ducha CÉRIC PAQUETTE díky němu dostal na zlatém podnose pátý gól v sezóně. Assitence: Brayden Point, Alex Killorn.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:30
    Hedman nevyhodil a stejně dopadl také Černák. Oilers o pásmo přesto přišli, protože u modré čáry utekl puk Jonesovi.
     
    58:04
    Před vhazováním u Vasilevského se Smith vydal na střídačku. Oilers to v závěrečných dvou minutách zkusí v šesti.
     
    58:04
    Znovu hodně podobná situace. K dorážce se po střílené přihrávce Chiassona tentokrát dostal Gagner, ale Vasilevskij se stačil přesunout k pravé tyči.
     
    57:33
    Nurse se posunul do pravého kruhu. Kotouč byl po jeho střele chvíli volný před odkrytou brankou, nicméně k žádné dorážce nedošlo.
     
    57:15
    Caleb Jones měl zálusk na svůj druhý dnešní gól. Po nahrávce Yamamota však Vasilevského nepřekonal a s nepořízenou odjel na střídačku.
     
    57:03
    Yamamoto získal puk ve středním pásmu. Zprava ho poté nabízel Draisaitlovi, ale ten z prvního doteku nevystřelil podle svých představ.
     
    56:23
    Sheahan dal puk pod sebe na Beara, jehož dělovku Vasilevskij vyrazil. Následný pokus zleva od prvně jmenovaného už znamenal jen rutinní zákrok.
     
    56:08
    Černákova střela od modré ani nedoletěla do předbrankového prostoru. Prsty v tom měl Shehan, jenž zakročil místo Smithe.
     
    55:35
    Kassianova přihrávka do druhé vlny vyletěla pryč z útočného pásma Edmontonu, kterému se začíná rychle krátit čas na vyrovnání.
     
    54:52
    Yamamoto vrátil puk na modrou, odkud Bear vůbec netrefil prostor branky a Bolts po zisku kotouče získali čas na prostřídání.
     
    54:27
    Lightning stále častěji volí jednoduché vyhození z obranného pásma. Z jednoho takového teď vzniklo zakázané uvolnění.
     
    53:48
    Johnson dost zadrbal přečíslení tři na jednoho. O střelu se za malou chvíli postaral až Shattenkirk, ale Smith pokus od modré do sítě nepustil.
     
    53:06
    Sergačjov křížem přihrával do pravého kruhu na Killorna, jenže ten neprocedil puk přes předním stojícího Ryana Nugenta-Hopkinse.
     
    52:36
    Dobré krytí puku od Paláta znegovala následná vracečka na Hedmana, pro kterého byla přihrávka příliš pomalá, aby ji mohl v klidu zpracovat.
     
    51:54
    Po celé sérii soubojů u mantinelů rozehrál Coburn a Gaunce alespoň slabou střelou z levého kruhu donutil k zákroku také Smithe.
     
    51:30
    Maroon odhodil puk jen k vzdálenější modré čáře. Tampa se opět musí vypořádat s narůstající aktivitou kanadského týmu.
     
    50:25
    Třetí třetina se překlopila do druhé poloviny. Zápas zůstává stále otevřený, Edmonton odehrál asi nejlepší desetiminutovku a ještě má dost času na vyrovnání.
     
    49:36
    Černák si lehl před Nugenta-Hopkinse a překazil jeho stahovačku. Následovalo odpískání hostujícího ofsajdu.
     
    49:19
    Point se snažil prosmýknout mezi Jonesem a pravým mantinelem. Rozhodčí neviděli zákrok na něj jako faul a podražení se tak nepískalo.
     
    48:45
    Ještě jednou v akci obra obránci Tampy. Coburn opět střílel nepřesně a Schenn si pak vylámal zuby na dobře chytajícím Smithovi.
     
    48:12
    Mike Smith zaregistroval letící projektil z hokejky Schenna a chladnokrevně zkrotil kotouč ve své lapačce. Po následném buly nepřesně nahazoval Coburn.
     
    47:47
    Sheahanova přihrávka neprošla přes osu kluziště, kde výborně zasáhl Maroon. Další rozehrávka Edmontonu ztroskotala na pravidle o zakázaném uvolnění.
     
    47:03
    Během pár vteřin se domácí dvakrát provinili postavením mimo hru. Mezitím Nugent-Hopkins přihrával z nulového úhlu před branku, ale našel jenom hůl Hedmana.
     
    46:36
    Ze souboje u krátkého mantinelu se kotouč zničehonic prudce odrazil do brankoviště. U Smithe každopádně nebyl nikdo, kdo by jej mohl dorážet.
     
    45:46
    Vasilevskij předvedl další zákrok proti Draisaitlovi a Tampa se dostala z velkých trablů jen díky zakázanému uvolnění.
     
    45:31
    Draisaitl skvěle přihrál na Yamamota, který trochu zbytečně ještě hledal Nugenta-Hopkinse a ten zleva nenašel recept na překonání Vasilevského.
     
    45:15
    Palát dostal nabito do pravého kruhu, jenže Smith se stačil přesunout směrem k bližší tyči a tvrdou střelu z jedničky vyrazil.
     
    44:56
    Sergačjov od modré minul ze svého pohledu pravou tyč. Zpoza branky pak Point nachystal ruskému obránci ještě jednu šanci, ale ani ta gólem neskončila.
     
    44:10
    Domácí se vysvobodili nahozením puku. Edmonton si jej rychle vybojoval zpět a pokračuje v aktivním nástupu do třetí třetiny.
     
    43:46
    Sheahan dělal co mohl, ale kotouč v rohu útočného pásma neudržel. Obránci Tampy teď čelí nepříjemnému napadání Oilers.
     
    43:08
    Klefbom vystřelil z levé strany a tentokrát nadělal velké starosti Vasilevskému, před kterým se po puku ještě sápal Cave.
     
    42:26
    Haas se s dotěrným obráncem na zádech posunul s pukem na hokejce až k brankovišti, ale tam ho skrz urostlého gólmana Bolts neprotlačil.
     
    42:06
    Yamamoto dobře napadal a donutil Gourdea odevzdat puk v nebezpečném prostoru. Větší komplikace pro domácí tým to však nepřineslo.
     
    41:15
    Hned po buly to jediný český zástupce v tomto utkání zkoušel ještě jednou, ale Smith ho i tentokrát vychytal svou vyrážečkou.
     
    41:06
    Ondřej Palát udělal několik rychlých kroků a ze středního pásma se posunul až k pravému kruhu, odkud vystřeli zápěstím a donutil Smithe přerušit hru.
     
    40:17
    Kassian svým cloněním komplikoval život Vasilevskému, ale ani tak nepomohl dostat Klefbomovu střelu od modré čáry až dovnitř branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 27 – 18 (14:10, 13:8)
    Zablokované střely soupeře: 8 – 8
    Trestné minuty: 4 – 0
    Využité přesilové hry: 0/0 – 0/2
    Góly v oslabení: 1 – 0
    Vyhraná vhazování: 51 % – 49 %
    Bodyčky: 29 – 26.
     
    Druhé dějství plynule navázalo na to první. Tampa byla o něco málo nebezpečnější a v pětadvacáté minutě to premiérově vyjádřila i gólově, když se zpoza branky chytře prosadil Patrick Maroon. Ještě do poloviny základní hrací doby vyrovnal sváteční střelec Caleb Jones, nicméně Gourde ve vlastním oslabení vrátil vedení na stranu floridského mužstva.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    A nakonec ještě jeden zákrok pro velezkušeného gólmana Edmontonu, na jehož vyrážečce skončila dalekonosná střela aktivního Erika Černáka.
     
    39:32
    Vasilevskij se vydal za branku pro nahození Patricka Russella. Tampa započala ještě jednou útočnou akci, ovšem Killorn po nahrávce zpoza branky zakončoval nepřesně.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:25
    Nurse nechal puk za sebou a pustil Pointa do přečíslení dvou na jednoho. Šikovný centr měl k dispozici Paláta, nicméně se rozhodl sám střílet a Smith vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    38:10
    Pointův pokus z pravé strany Gourde za Smithe nedorazil. Následovala rychlá přechodová fáze Oilers a icing Tampy.
     
    37:42
    Erik Černák dojel nahozený puk a předal jej Hedmanovi. Ten sice nerozehrál ideálně, ale Benning hned vzápětí vjel do ofsajdu.
     
    36:51
    Johnson si výborně pokryl puk před Bearem a zprava přenesl hru na Hedmana. Jeho zakončení nebylo nebezpečné, ale Smith přesto přerušil hru.
     
    36:03
    Killornova svižná střela zápěstím byla nepřesná. Edmonton se rychle přesunul na druhou stranu, kde Vasilevskij neměl vůbec pod kontrolou kotouč vypálený Nursem.
     
    35:43
    Černákova střela tahem od modré čáry proletěla až ke Smithovi, jenž nenechal domácí hráče dorážet. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    35:15
    Larssonovu vyraženou střelu ještě dorážel Patrick Russel, jenomže neměl kudy procpat puk skrz Vasilevského položený beton.
     
    34:25
    Ondřej Palát neměl žádnou podporu od spoluhráčů, individuální akci tak musel sám zakončit, nicméně Smithovi větší starosti nenadělal.
     
    34:03
    Vasilevskij vyrazil tvrdou střelu zpoza levého kruhu. Tampa posléze otočila hru a proti podobné střele Sergačjova zase musel betonem zakročit Smith.
     
    33:44
    Domácí v plném počtu.
    33:01 Yanni GOURDE - 2:1
     
    33:01
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning udeřili ve vlastním oslabení! Nejproduktivnější hráč ligy v podobě Leona Draisaitla se dostal pod tlak ve středním pásmu. Paquette pomohl získat puk pro YANNIHO GOURDEA a ten v úniku forhendem zakončil nad pravou ruku Mikea Smithe. Asistence: Cédric Paquette.
     
    32:31
    Ještě jednou podobná situace s Yamamotem v předbrankovém prostoru. Tampa krkolomnou situaci ale přestála a hned poté vyhodila.
     
    32:17
    Nugent-Hopkins z levého křídla prudce nastřeloval puk před branku, Kassian ani nikdo jiný však puk za Vasilevského nepropašoval.
     
    31:52
    Klefbomův projektil byl sražen nad mantinely za domácí brankou. Vhazování po pravici ruského gólmana se bude opakovat.
     
    31:44
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Alexander Volkov.
     
    31:06
    Vasilevskij nestihl pokrýt puk před rychle se blížícím Yamamatovem. Edmonton se usadil v útočném pásmu, ale k ničemu nebezpečnému se vzápětí nedostal.
     
    30:23
    Haas v boji vedle branky držel Maroonovi hokejku. Hvizd rozhodčích se ale neozval a Tampa nadále zůstává bez jediné přesilovky.
    29:36 Caleb JONES - 1:1
     
    29:36
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Oilers poměrně rychle nachází odpověď na nedávno inkasovaný gól! CALEB JONES ve středním pásmu přihrál Nugentu-Hopkinsovi, který mu kotouč z pravého křídla zase vrátil. První střela hostujícího obránce skončila na noze Paláta, ovšem dorážka téhož muže už zaplula za Vasilevského záda. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins, Leon Draisaitl.
     
    28:49
    Podobná situace také na druhé straně, kde od modré vypálil Larsson. Puk se s největší pravděpodobností dokonce otřel o brankovou konstrukci.
     
    28:02
    Sergačjov nahazoval od modré a trefil některého ze spoluhráčů, který puk nebezpečně tečoval, ale za rychle reagujícího Smithe jej nedostal.
     
    27:53
    Luke Schenn to zkoušel stejně jako před prvním gólem. Smith ránu z delší vzdálenosti ale zastavil a nepustil Blesky k žádné dorážce.
     
    27:26
    Benning se postavil před Stephense a zablokoval jeho střelu až do ochranné sítě. Na řadu přichází reklamní přestávka.
     
    26:55
    Sergačjov kvůli Yamamotovi ztratil útočné pásmo Tampy. Kotouč ale nikoliv a domácí útočná akce ještě pokračuje.
     
    26:25
    Shattenkirk našel na útočné modré Pointa, který se přesunul zleva doprava a po výměně se Sergačjovem pouze napálil Benninga.
     
    25:46
    Draisaitlovi se zatím velmi daří na buly v útočné třetině. Teď to jenom potvrdil, ale Vasilevského spoluhráči se tentokrát bez jeho pomoci ubránili.
     
    25:27
    Riley Sheahan se pokusil rychle odpovědět, jenže Vasilevskij jeho střelu z levého kruhu vyrazil do relativního bezpečí.
    24:39 Patrick MAROON - 1:0
     
    24:39
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí jdou v pětadvacáté minutě do vedení! Luke Schenn bez váhání nastřeloval puk zpoza pravého kruhu. Smith při zákroku u levé tyče ztratil hokejku a lehce dezorientován si srazil do branky kotouč, který ze zadního mantinelu poslal do brankoviště PATRICK MAROON. Asistence: Cameron Gaunce, Luke Schenn.
     
    24:18
    Velmi dobré střídání čtvrtého útoku Lightning vyvrcholila šancí Volkova, ke kterému dostal puk Verhaeghe. Smith na poslední chvíli sklepl nohy k sobě a puk za svá záda nepustil.
     
    23:12
    Domácí v plném počtu.
     
    23:08
    Nugent-Hopkins si sjel pro přihrávku od Draisaitla. Schenn ho ale zablokoval a výrazně pomohl Vasilevskému.
     
    22:33
    Až po minutě se Edmonton usadil v útočném pásmu. Hosté to chtěli sehrát až do kuchyně, jenže Yamamoto zblízka neuspěl.
     
    22:08
    A znovu letí kotouč až za branku Smithe, což domácí publikum kvituje a oceňuje potleskem.
     
    21:43
    Úvod oslabení zvládlo domácí kvarteto na jedničku. Po druhém vyhození za sebou se pro puk vrací Oscar Klefbom.
     
    21:12
    Bekčekující Paquette zahákoval Cavea a stal se prvním vyloučeným hráčem této partie. Je z toho přesilovka pro Oilers.
     
    21:02
    Smith musel rychle reagovat na tečovanou přihrávku Pointa, která se po odrazu od Hedmana zničehonic vydala do jeho brankoviště. Situaci ale zvládl a na první gól si ještě počkáme.
     
    20:36
    Oba týmy mají na kontě už celou řadu zakázaných uvolnění. To poslední ze strany Tampy však sudí odvolali a vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    20:25
    Kassian si šikovně obhodil Shattenkirka, ale po další domácí ztrátě ve středu hřiště trefil jen prostor pod krkem brankáře Vasilevského.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 14 – 10
    Zablokované střely soupeře: 5 – 3
    Trestné minuty: 0 – 0
    Vyhraná vhazování: 55 % – 45 %
    Bodyčky: 17 – 14.
     
    Je za námi první třetina, ve které byla Tampa o něco lepším týmem, jenže si sama několikrát zavařila ztrátami na vlastní polovině. Mike Smith s Andrejem Vasilevským neinkasovali ani jednou, přestože hostujícímu brankáři v jednom případě pomohla proti dorážce Johnsona až horní tyč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    A zase rychle na druhou stranu, kde Vasilevskij lapačkou pokryl neškodné nahození zpoza kruhu od Oscara Klefboma. Oilers v tomto případě chyběli hráči před brankou.
     
    19:19
    Gourde přihrál v rámci rychlého protiútoku na Pointa, jenž se přesunul z osy do pravého kruhu, ale Smithovu branku nakonec vůbec netrefil.
     
    19:02
    Vasilevskij levou rukou jenom vyrazil střelu Gagnera a kvůli tomu měl ještě trochu starosti s dorážkou předním operujícího Alexe Chiassona.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:31
    Jujhar Khaira projel přes střed hřiště, jenže u pravého kruhu jeho snaha skončila nárazem do urostlého ruského obránce Sergačjova.
     
    17:45
    Černák se v jednu chvíli zaklesl s Archibaldem i Kassianem. Edmonton byl několik vteřin ve třech, ale žádné větší problémy to pro něj neznamenalo.
     
    17:02
    Klefbom byl na konci povedené kombinace. Vasilevskij však měl i jeho zakončení naprosto pod kontrolou a nenechal se nijak rozhodit projíždějícím Kassianem.
     
    16:53
    Darnell Nurse jen propagačně nahodil z levého mantinelu. Vasilevskij lehce zasáhl lapačkou a počkal si na přerušení hry.
     
    16:45
    Shattenkirk převzal puk od Johnsona a okamžitě otáčel těžiště na levou stranu. Tam dojíždějí Jopeph, jenže obráncem tečovanou přihrávku nepřebral.
     
    16:12
    Sergačjov dával zpoza pravého kruhu pobídku na teč, jenže trefil jenom tělo Paláta. Pobyt Tampy v útočném pásmu tím skončil.
     
    15:45
    Pokud domácí neztrácí puky v obranném pásmu, tak se Edmonton jen složitě dostává přes střed hřiště. Viditelně mu zatím chybí rychlost zraněného McDavida.
     
    15:01
    Smithovo vyhození na modré čáře zastavil Schenn, který okamžitě vracel kotouč k brankovišti, ale Oilers přežili i zakončení z hole Maroona.
     
    14:38
    Mitchell Stephens těžil z přihrávky od Sergačjova, ale zleva o malý kousek přestřelil hostující branku.
     
    14:05
    Carter Verhaeghe byl těsně bráněn, ale i tak z pravé strany bekhendem nahodil puk na branku a trochu tím vystrašil zasahujícího Smithe.
     
    13:33
    Dobrý návrat slovenského obránce ve službách Lighnting, jenž nepustil do předbrankového prostoru Yamamotovu přihrávku z levého mantinelu.
     
    13:10
    Hedman podpořil útočnou aktivitu z druhé vlny, jenže i jeho střelecký pokus byl zablokován. Totéž platilo v případě Černáka.
     
    12:36
    Další ztráta Tampy na sebe nenechala dlouho čekat, ale resultovala z ní pouze zablokovaná střela Zacha Kassiana.
     
    12:07
    Joseph ztratil puk ve středním pásmu a pak je z dálky sledoval útočnou aktivitu Patricka Russella, kterého Vasilevskij s jistotou vychytal.
     
    11:07
    Klefbomova střela skončila po zásahu Sergačjova jenom v rohu hřiště. Hra se vzápětí přerušila a pokračovat bude po reklamní přestávce.
     
    10:36
    Ryan Nugent-Hopkins byl u levého mantinelu zdvojený a vynucená přihrávka už směrem k obráncům neprošla.
     
    09:39
    Nugent-Hopkins je prakticky jediným, který přidělává Vasilevskému nějakou práci. Teď pálil hned po Draisaitlem vyhraném buly.
     
    09:12
    Zach Kassian vysvobodil svůj tým odhozením puku na Sergačjova. Úvod zápasu jednoznačně patří hokejistům rozjeté Tampy.
     
    08:46
    Sergačjovovi sjel puk z hokejky ve snaze vystřelit. Hráči v modrém se ale bleskově vrátili a vybojovali ho zpět ještě ve středním pásmu.
     
    08:23
    Rozhodčí si povšimli přihrávky rukou a nařídili vhazování ve středovém kruhu. Na tom si to rozdají Gourde a Sheahan.
     
    07:36
    Alex Killorn křižnou přihrávkou z pravé strany marně hledal Johnsona, který číhal volný u vzdálenější tyče.
     
    07:12
    Černák ale udělal velkou chybu ve výstavbě útoku a musel se spoléhat na schopnosti Vasilevského, na kterého to z levého kruhu zkoušel Nugent-Hopkins. .
     
    06:58
    Klefbom jenom nahodil z poloviny hřiště a odevzdal puk domácím hráčům, kteří zakládají útok zpoza Vasilevského klece.
     
    06:10
    Maroonovu střelu zpoza kruhu Smith opět jenom vyrážel. Stephens se z dorážky ale neprosadil a klid nastal až po dalekonosném pokusu Sergačjova.
     
    05:48
    Alex Chiasson se nesměle posunul k vrcholku levého kruhu, jenže clonící soupeř jeho střelu švihem zvedl až do ochranné sítě.
     
    05:12
    Nepřesná rozehrávka Edmontonu vyústila v zakázané uvolnění. Tlak Tampy díky tomu může pokračovat.
     
    05:02
    Znovu v akci Černák, jehož nahození zřejmě tečoval Gourde. Smithovi šel puk do protipohybu, ale vedoucí gól z toho rovněž nebyl.
     
    04:20
    Slovenský obránce přihrál na svého kolegu Hedmana, který to zkusil zpoza levého kruhu, ale Smith dokázal zasáhnout hokejkou.
     
    04:05
    Yamamoto si krásně narazil o pravý mantinel, ovšem následnou finální přihrávku mu vynikajícím obranným zákrokem překazil Černák.
     
    03:36
    Shattenkirk vypálil od modré čáry, Smith vyrazil puk jen před sebe a nabídl Johnsonovi dorážku do poloprázdné branky, která skončila na horní tyči!
     
    03:11
    Killorn z pravého křídla nahodil kotouč před branku, u které vznikla velká mlýnice, ovšem domácím se nepovedlo propasírovat puk do sítě.
     
    02:39
    Paquette zaútočil po pravém křídle, puk mu však utekl od hokejky k zadnímu mantinelu a tam si ho vzal Oscar Klefbom.
     
    02:02
    Puk vyletěl mimo hrací plochu, což automaticky znamená přerušení hry a vhazování po levici Andreje Vasilevského.
     
    01:35
    Verhaeghe nezkompletoval přihrávku směrem k modré čáře, a tak jsou tu znovu hosté, kteří se snaží projít na druhý konec hřiště.
     
    00:52
    Ryan Nugent-Hopkins se postaral o první střelu na branku hned po zakázaném uvolnění domácího týmu.
     
    00:28
    Joseph už byl za oběma obránci Oilers, místo střely ale přihrával za sebe a to znamenalo konec slibně se vyvíjející akce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Černák, Hedman (A), Shattenkirk, Sergačjov, L. Schenn, Coburn, C. Gaunce – T. Johnson, B. Point, Palát (A) – Killorn, Paquette, Joseph – Maroon, Gourde, Verhaeghe – Stephens, Volkov.

    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – A. Larsson, Klefbom (A), Bear, Nurse (A), Benning, Jones – Yamamoto, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins – Chiasson, Haas, Gagner – Kassian, Sheahan, J. Archibald – P. Russell, Cave, Khaira.

    Rozhodčí: O´Halloran, Lambert – MacPherson, Berg.
     
    Československá stopa v utkání

    Erik Černák (TBL)

    Obránce, 22 let, 54 zápasů, 11 bodů (5+6)

    Ondřej Palát (TBL)
    Útočník, 28 let, 56 zápasů, 36 bodů (14+22).
     
    Vzájemné zápasy

    23.12.2018 Edmonton – Tampa 3:6
    07.11.2018 Tampa – Edmonton 5:2
    18.03.2018 Tampa – Edmonton 3:1
    06.02.2018 Edmonton – Tampa 6:2
    22.02.2017 Tampa – Edmonton 4:1.
     
    Edmonton Oilers

    Mužstvo, které se točí kolem dvou hvězdných hráčů, má dobře nakročeno do vyřazovacích bojů. S bilancí třiceti výher a šestadvaceti porážek je Edmonton na druhém místě Pacifické divize, z něhož ztrácí na vedoucí Vancouver tři body a k tomu má hned dvě utkání k dobru. Přesto musí v Albertě řešit jednu zásadní komplikaci. Kapitán Connor McDavid se na pár týdnů zranil a prakticky veškerá útočná síla tak záleží na Leonu Draisaitlovi. Německý útočník se bez svého parťáka musel poprvé obejít před dvěma dny proti Chicagu. Nasbíral přitom čtyři body za jeden gól a tři asistence a výrazně napomohl k vítězství 5:3. Kromě McDavida jsou zranění také útočníci Neal s Nygårdem a obránce Kris Russell. ¨

    Nejproduktivnější hráči:
    • L. Draisaitl – 89 bodů (32+57)
    • C. McDavid – 81 bodů (30+51)
    • R. Nugent-Hopkins – 41 bodů (15+26).
     
    Tampa Bay Lightning

    Jeden z největších favoritů na celkové prvenství započal obrovskou stíhající jízdu a už klepe na dveře prvnímu místu v celé soutěži. Tým s nejlepší ofenzivou v lize zapisuje od Vánoc jedno vítězství za druhým. Aktuálně jich má na kontě už osm za sebou, přičemž hned sedmkrát inkasoval nanejvýš dvě branky. Naposledy se Tampa představila na ledě Pittsburghu a podruhé během sedmadvacet hodin zvítězila 2:1 v prodloužení. Ve Východní konferenci se Lightning posunuli před Washington na druhé místo a před sebou mají už jen Boston, na který se zápasem k dobru ztrácí tři body. Trenéru Cooperovi chybí několik důležitých opor. Mimo hru jsou útočníci Stamkos, Kučerov a Cirelli a rovněž obránci McDonagh s Ruttou.

    Nejproduktivnější hráči:
    • N. Kučerov – 70 bodů (27+43)
    • S. Stamkos – 59 bodů (26+33)
    • B. Point – 54 bodů (20+34).
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na utkání mezi Tampou Bay Lightning a Edmontonem Oilers!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 25. Maroon (C. Gaunce, L. Schenn), 34. Gourde (Paquette), 60. Paquette (B. Point, Killorn) – 30. Jones (Nugent-Hopkins, Draisaitl)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Černák, Hedman (A), Shattenkirk, Sergačov, L. Schenn, Coburn, C. Gaunce – T. Johnson, B. Point, Palát (A) – Killorn, Paquette, Joseph – Maroon, Gourde, Verhaeghe – Stephens, Volkov.
    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – A. Larsson, Klefbom (A), Bear, Nurse (A), Benning, Jones – Yamamoto, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins – Chiasson, Haas, Gagner – Kassian, Sheahan, J. Archibald – P. Russell, Cave, Khaira.

    Rozhodca: O´Halloran, Lambert – MacPherson, Berg

    Diváci: 19 092